Ads: (Please Click!)

Saturday, February 14, 2009

Valentine's Day?


hari ni hari valentine.. kalu dalam omputihnya disebut Valentine's Day.. sudah banyak terdengar khabar berita dan terbaca artikel mengenai hari valentine nih.. macam2 version macam2 cerita.. pada 14hb Februari ni la pemerintahan Islam di Sepanyol jatuh, kematian paderi Valentino, pastu ade gak cerita raja mengisytihar hari Valentine sempena kejadian romantis pasangan kekasih, dan ade gak cerita mengenai pengorbanan lelaki yg bernama Valentine.. kalu nak lebih detail pasal ura2 cerita hari Valentine ni, korg leh beli mastika baru bulan Mac kalu tak silap.. dalm tu banyak cerita.. ape2 pun cerita, ape2 pun kisah dan kejadian, semua tu karut bagi aku.. tersiratnya; semua tu dari BARAT!

tak kira la 14 Februari ke, bila2 masa pun takde istilah 'Valentine's Day' dalam hidup aku.. ada gak sesetengah org cakap; 'valentine tak kira 14hb Feb, tp bg kami hari2 adalah valentine'! pergh..! lagi hebat.. hari2 tuhhh..! maka hari2 lah ikut budaya barat ek? tak perlulah kite nak serap budaya barat ni dalam hidup kita.. buat apa? dapat faedah ke? sesat lagi ada la.. sebagai org Islam, walau sedikit pun, HARAM kita mengikuti adat dan budaya org2 kafir..

tak perlu tanya aku ok?

"Eh valentine ni tak kuar ngan awek ke?"

"Tip, valentine ni jalan2 enjoy2 nak? gi karoke ke.."

"Bro, malam ni ade parti.. xtau parti ape.. valentine kot.. paham2 je la hari ni hari apa.. ikut aku.."

"Wei.. kat bandar ade pesta.. jom.. ajak member pompuan ko skali.."

"Bro.. family aku jemput ade wat makan2 (parti) kat umah kat l*****.. jemput datang.."

..dan macam2 lagi.. henpon aku dihujani jemputan2 maksiat.. oh no..! dulu ok la aku leh ikut sbb dulu aku Jahil2K.. skrg aku dah tua.. zaman gelap aku dah berlalu.. lantas aku membalas..

"korg pegi la.. aku nak duk umah jadi ANAK DARA! jgn paksa or ajak aku.. nanti BINI AKU MARAH..! huhuhuhu.."

hahaha.. aku anta tu ade la yg diam.. yg laen sorg dua still memujuk suh aku kuar.. ye lah.. rata2 person yg duk dekat kat area KT.. yg member2 Kemaman sure diam lew..

"pe brg duk umah broooo.. buat pe? &%@#&$ ke? hahaha.."

jawab aku, "xde lah.. drpd aku pegi parti, baik aku layan porno! dosa dapat aku sorg je.. kalu parti valentine puak2 ko dapat share dosa masing2..! berganda-ganda plak tuh..!"

amik kau..

PERHATIAN! Aktiviti PLAGIAT (copy & paste) sesuatu artikel tanpa pengetahuan dan kebenaran penulis adalah satu aktiviti/perbuatan yang TIDAK BERMORAL!

Ads: (Please Click!)
Comments
6 Comments


6 Orang Kentut Madu:

syaza said... [Reply]

betol ke abg lyn porno??
=.=""

aDuKa イスラム教 said... [Reply]

syaza: adooii.. adik ni x phm la plak.. abg kata g2 sbb nk bezakan 1 dosa ngan byk dosa la.. apala.. bkn betul pn..

fafaz said... [Reply]

ahaaa..!
kantoi dctu..
xbaek smbut valentine o lyn ____
taw2..!

aDuKa イスラム教 said... [Reply]

fafaz: kantoi? mana? mana? huhuhu..

Monkey D Luffy said... [Reply]

baik ko layan bini wo...

aDuKa イスラム教 said... [Reply]

kapten: er.. sy blom kawen.. huhuhu..

Post a Comment

Ruang komen telah di-set sebagai 'dofollow'. Sila tinggalkan URL blog anda dengan cara yang bijak. Baca DI SINI untuk mempelajari SEO mengenai 'dofollow' link.

Kepada ANONYMOUS, sila tinggalkan link dengan cara yang bermoral sedikit.

Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini dan menurunkan komen anda.

 

Blog Aduka Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger