Ads: (Please Click!)

Friday, February 06, 2009

First time bowling


maaf la semalam aku langsung tak menjenguk hatta nak update blog.. belah petang aku bekerja so masa tu mmg dah confirm aku xde masa dah nak jenguk blog.. semalam, plak lepas aku solat maghrib, aku pegi Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin di Gong Badak Terengganu untuk turut serta sukan bowling bersama housemate aku.. nama tempat aku main tu ialah Diman Bowling..

untuk pengetahuan korg, aku baru je first time maen bowling.. klaka mmg la klaka.. sblom ni indoor game ape sgt yg aku maen selain snooker.. xde.. so maybe ni game kedua dlm idop aku iaitu...bowling! dulu2 mmg kepingin sangat nak pegi maen bowling.. tapi oleh disebabkan kerja yg x menentu dan banyak lagi urusan duniawi yg perlu di'settle' serta ketiadaan partner utk maen skali jadi penyebab nape aku x kesampaian untuk bermaen bowling.. hahahaha..! so smalam la kali pertama aku maen.. walopun x penah maen, tp boleh la aku buat strike skali dan spare 2 kali.. balingan ngan step aku maseh lagi teruk dan for the result; x capai pn 100 point pun! bikin malu je kat awek2 kat sbelah.. hahahaha..!

1st game ngan 2nd game bleh lg maintain maen kan.. masuk je 3rd game dan x larat nak baling dah.. range bola aku 9 hingga 13 medium.. tp exhausted la gak wehh utk kali pertama maen.. insyaAllah kalu slalu maen okay la kot..

sblom maen tu sempat gak la aku tengok seorg mamat ni maen kat lane 21.. mak ai.. tinggi gile die hayun bola.. sampaikan aku gerun nak duk blakang die.. menurut kata member aku, mamat tu org negeri sembilan, wakil malaysia untuk pertandingan bowling peringkat remaja! fuhh.. patut pun.. tengok aje cara die maen cam dah pro.. mane tak nya.. asyik strike jerk..! kadang2 je spare! bola berpusing-pusing.. gilooo.. malam td agak crowded ngan org.. maklumlah hari minggu.. tua muda makcik pakcik smua ade kat situ.. malam minggu lah org cakap malam bersama keluarga.. hohoho.. btol2.. x dinafikan.. kalu la family aku kat sini, sure aku ajak diorg join skali.. bersuka ria bergalak se-family.. mengeratkan lagi silaturahim dan kasih sayang di dalam kekeluargaan gituuuu..

member aku, Amer tanya, "amacam tip maen bowling? ok ke? sronok?"

"sronok! walopun 1st time maen ok la..", kata aku..

"org laen quick learner, ko plak speed learner! hahahaha..", perli Amer.. balas aku dengan gelak hilai ketawa.. ye la.. kalu dibandingkan dgn Amer dahulu smasa dia 1st time maen, aku ada gak la wat strike.. dia xde langsung..

"so camne? tangan2 ko mesti saket kan utk 1st time maen..?", tanya Amer lagi..

"ko mesti pelik kan bila dengar jawapan aku? nak tau aku saket ape?"

"apa?"

"aku saket kaki! saket siol kaki aku tersepak tepi longkang td!", aku gelak.. Amer pun gelak seolah2 x percaya ngan cite aku.. ya.. aku mmg saket kaki berbanding tangan atau lengan aku.. besenye utk org 1st time maen, sure lengan or tangan dia saket slepas baling bola2 yg berat tuh.. tp aku tidak! kaki plak aku saket.. sebab? ade satu game tu aku buat balingan foul.. maka kaki aku tersepak penghadang longkang lane bowling tuh! kaki kanan aku terlebih melebih-lebih lipat sampai terkena penghadang tuh..

ade lagi part yg kelakar.. tangan aku masa tu lupa sapu ngan kapur.. then tangan aku berpeluh dan basah.. time tu aku guna bola 12 medium.. tengah hayun, bola gedebuk jatuh dan bergolek ke belakang! semua kawan2 aku gelak.. seb baek aku tak buat hayunan kuat.. kalu tak, sure sampai kat seat blakang! paling x pun, kene kepala kawan2 aku.. yg balingan masuk longkang tu toksah ckp la.. standard la org baru 1st time maen bola masuk belakang kan..

aku sampai stadium pukul 8.30.. dapat main dalam pukul 10 lebih.. abis maen lak kol 2 pagi..! ni la salah satu penyebab nape aku x ske kuar pada hari2 minggu! nak buat sesuatu aje sure ayat 'menunggu' tu ada.. berjam-jam menunggu turn.. bayang la dari pukul 8.30 sampai 10 lebih.. dah 2 jam lebih beb menunggu baru dapat maen.. aku benci menunggu! really really hate that.. so jad peringatan utk aku kalu nak pegi maen bowling lepas ni.. jangan pegi masa hari minggu! that's it..

PERHATIAN! Aktiviti PLAGIAT (copy & paste) sesuatu artikel tanpa pengetahuan dan kebenaran penulis adalah satu aktiviti/perbuatan yang TIDAK BERMORAL!

Ads: (Please Click!)
Comments
2 Comments


2 Orang Kentut Madu:

wh0se said... [Reply]

aduka main bowling kat mana....2 minggu lg whose pun akan main bowlg nagan mmbr2 se badge...ramai tu 65 orang...xlarat ar nak menggu giliran baling...

aDuKa said... [Reply]

whose: dh ckp dlm entry.. stadium sultan zainal abidin gong badak terengganu..

Post a Comment

Ruang komen telah di-set sebagai 'dofollow'. Sila tinggalkan URL blog anda dengan cara yang bijak. Baca DI SINI untuk mempelajari SEO mengenai 'dofollow' link.

Kepada ANONYMOUS, sila tinggalkan link dengan cara yang bermoral sedikit.

Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini dan menurunkan komen anda.

 

Blog Aduka Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger