Ads: (Please Click!)

Friday, February 27, 2009

Balik Awal = Best!


hari ni aku still pegi keje lewat.. 10.30 pagi baru masuk office.. today is Friday rite..? of course la ada solat jumaat kan.. oleh kerana aku ni buta KL, pkul 12 tghari aku standby dah pegi lunch.. after lunch, aku dah buntu camne nak pegi solat jumaat ni.. dalam kepalaotak aku ni terfikir; ade ke masjid area Bukit Bintang neh?

aku tanya kawan aku, "mu tau ke area BB ni kat mana masjid yg terdekat?"

"mana la aku tau.. tanya project manager (PM) la..", kata kawan aku tu.. ye la.. aku saja la tanya die kot2 dia tau kan..

"PM kita mana masuk office hari ni.. camne nak tanya..?", jawab aku..

then after a few minutes, aku terserempak ngan Aaron kat luar AmBank..

"where are u going, Aaron? wanna back home already?", tanya aku.. konon2 pembuka perbualan.. aku tanya camtu kesnya tgk dia dah galas beg dia..

"no.. i got to go to clientside for projects deployment.. so what are you doing here? you said you wanna go to mosque for prayer rite..?", jawab Aaron..

"yeah.. but i dont know how to get there lah.. so i wanna ask u.. where is available LRT or train i supposedly to take around here? i dont wanna waste my time by walking lah.."

lepas tu, Aaron bg instruction camne nak pegi masjid.. hajat aku nak pegi masjid jamek.. dlm instruction Aaron, kena naek 2 komuter utk sampai ke masjid jamek.. takpe lah.. nak buat camne kan.. so aku ikut instruction yg diberi oleh Aaron.. dipendekkan cerita, aku naik komuter dari Raja Chulan ke Hang Tuah.. tapi sampai je sana, aku nampak la beberapa org lelaki melayu yg pkai office suit berselipar.. so i thought they wanna go to mosque la kan.. tp apsal diorg tak amik train lain..? pelik la kan.. aku pun try la usha sekeliling.. rupa2nya kat area perhentian Hang Tuah tu dah ade masjid yg terdekat.. ceeeeyyyyyy..! seb baek aku tak beli another ticket.. kalu tak, rugi dan buang masa aje..

abes solat jumaat dalam pkul 2.50 pm.. bayangkan la berapa lama masa aku amik.. hampir 3 jam! then aku trus jalan kaki berpayungkan kepanasan terik mentari.. masuk office tepat pkul 3 pm..

yg paling aku suka hari ni bila masa menghala ke petang.. kenapa? hehehe.. tengah asyik wat discussion and keje, dalam pkul 5.30 pm, tiba2 blackout! smua jammed.. bila blackout, for sure la server pun down.. aku takleh nak teruskan keje aku sebab keje aku related dengan server.. semua data integrate dengan keje2 aku.. bukan saja server, smua la machine2 dalam Testing Room AmBank ni down.. aku ngan member aku pura2 buat cool.. dalam hati kitorg dah menjerit-jerit berharap Technical Leader lepaskan kitorg balik awal.. ada sorg team mate sound perli.. "baliiikkkkk timeeee..!" aku gelak je..

hampir 10 minit gak blackout.. tiba2 Technical Leader sound.. "jom balik lah.. if we waiting here, there's nothing we can do.. serverdown maa.." tak cakap banyak, trus je aku berkemas.. bukan main seronok kawan aku sorg ni.. ada banyak faktor.. antaranya; task kitorg ni terlampaucomplicated.. leh dikatakan susah la task kitorg.. asyik je berfikir rasa otak cam dah tepu..! dah diberi green-light.. balik la tunggu ape lagi kan..

so aku sampai kondo aku ni dalam pkul 6.45pm.. over an hour stucked in traffic! dammit..! i hate KL.. ape2pun aku still happy sebab leh balik awal.. beshnye.. if everyday like this kan bagus.. hahaha.. berapa jam ek aku keje hari ni..? 10.30 to 12; means 1 and a half hours.. 3 to 4.30 (tea-time); means 1 and a half hours.. 5 to 5.30pm; means half an hour.. so the result is; 3 and a half hours! hahahaha..

** happy weekend to everybody..~! lalalalalaa...~!

PERHATIAN! Aktiviti PLAGIAT (copy & paste) sesuatu artikel tanpa pengetahuan dan kebenaran penulis adalah satu aktiviti/perbuatan yang TIDAK BERMORAL!

Ads: (Please Click!)
Comments
7 Comments


7 Orang Kentut Madu:

jiji najiy said... [Reply]

tpkan lelaki skg nih kalo yg xg solat jumaat tuh lh je wat muke sposen je... xde rse malu tol

dasyat dasyat manusia akhir zaman

aDuKa イスラム教 said... [Reply]

tu baru muka yg x pegi solat jumaat..yg buat maksiat depan mata tu lagi teruk..mana ada segan silu berpeluk cium depan org rmai..

jiji najiy said... [Reply]

tu lagi satu hal

yg terang2

yg hide+seek

♥ cik intanurulfateha ♥ said... [Reply]

.uiks suke ek balik awal
.cam murid3 ku je suke balik awal :P

.ehem3 besh ape pluk cium3 dpn org rmai
.bru adventure
.ahahah :D

.ampun ampun~
.jokes jew =p

alien said... [Reply]

hari yg gembira~

aDuKa イスラム教 said... [Reply]

amboi teacher intan.. perli nampak.. hakhakhak.. teacher blom tau lg camne keadaan tertekannya duk dlm Testing Room tuh.. every ticks of sec terasa bebanan yg menyirap di dalam kepalaotak tau.. hahahahaha..

fzalah said... [Reply]

ops

Post a Comment

Ruang komen telah di-set sebagai 'dofollow'. Sila tinggalkan URL blog anda dengan cara yang bijak. Baca DI SINI untuk mempelajari SEO mengenai 'dofollow' link.

Kepada ANONYMOUS, sila tinggalkan link dengan cara yang bermoral sedikit.

Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini dan menurunkan komen anda.

 

Blog Aduka Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger