Ads: (Please Click!)

Wednesday, December 24, 2008

Nokia N79 - The Great Comes From Nokia

Despite Nokia’s recent “dual-slide” design trend, it has still been dedicated to producing quality candybar phones. This particular model surprised me in ways no candybar had for a long time. It is different in ways both large and subtle. The first thing you will notice about the N79 is the white frontal outline. I found this to be a very aesthetically pleasing feature as it reflects light more gently than silver or black outlines.

The keypad comprises of all-flat depressed buttons save for four rice-like keys and the N-series trademark silver media button. The navigation wheel is more squarish but performs both the wheel and cursor functions very effectively depending on the context of usage. In the middle of the navgiation wheel there is a sufficiently large “execute” button which seems to massage the tips of your fingers.

The rice-like keys take some getting used to though, especially if you have nails that are anything but short. From time to time, I did slide off the limited surface area to accidentally push a flat key next to it, which was a little annoying at first. My favourite part of the design is the sliding lock/unlock button at the top of the phone. It makes locking and unlocking so more quicker and easier with just one swift move required. You do not see this feature often outside of slider phones.

Media matters

The camera on the N79 is really good. The focus time is about one second and the dual-LED flash is magnificently bright. The picture and video quality is excellent with very few pictures coming out blurry or dark. Nokia provides a USB cable so you can upload your media to your PC. Four gigabyte of memory is not considered massive these days but it is more than enough if you are consistent in uploading your content. For music lovers such as myself, 4GB is not a world of space.

The speakers on this model are decent. It is much more enjoyable, however, to listen to music using the earphones/handsfree set provided. I had a little trouble with transferring the music. The manual says to use Windows Media Player 11 but that does not really work so well since some of my synchronised files went missing in the phone.

What the booklet does not tell you is that you can actually use Nokia Music to sync the files. Even with Nokia Music, it took a few tries before all my music was where it should be.

N-gage me

I must say, getting a free activation code for LucasArt’s mobile version of Star Wars: Force Unleashed was really great. I think it is the first mobile game I got really engrossed in and was impressed with the detail of the graphics and the complexity of the gameplay. I am generally not much of a mobile gamer but I found this particular game to be challenging and very entertaining.

Conclusion

I have to admit this phone really impressed me. It is elegantly designed and its features are mostly top of the line. Its price tag is significantly lower than many of its N-series counterparts and it has almost all the same features, albeit reduced in some areas.

Pros: Stylish design; good response time; excellent camera features; cool covers; fun games.

Cons: Rice-like keys are difficult to use; loose camera cover; limited memory; file synchronisation is troublesome.

Friday, December 12, 2008

Kawan lama berubah PONDAN???

Astaghafirullah al 'azim.. Ape la nak jadi ngan dunia skrg ni.. Petanda awal nak kiamat kot.. Isk! Muluuuttt.. cepular btol! (cepular?) Tadi aku dapat SMS dari kawan aku satu kolej, tahun 2003-2006 dulu.. Skrg maseh keep in touch kalu ade ape2.. Edy nama dia.. Bunyik SMS die camni..
SMS #1 - "Bro.. Awat ngan kawan kita sorang ni? Ang jaga dia camna dulu ha? Kalu ang nak taw skrg dia dh brubah jd PONDAN! Ang tgk msj ni.. Sat lg aku forward kat ang.."

SMS #2 (forward) - "Sape Alia??? Aku bukan Alia yg ko knl lg! Berambus ko dr idop aku! Alia yg ko knl dlu skrg dh brubah! Aku skrg PONDAN yg bernama A*******! No more ALIA ok?! Aku xde kwn yg (terpaksa ditapis..sorry..) - Ni sms dia..(Edy)"

SMS #3 - "Aku x sdp ati la bro.. Pacerita?"
Bila aku dpt SMS Edy camtu aku mulanya x percaya.. Tapi Edy beriya-iya dan sampai sanggup bersumpah.. Kata-kata Edy membuatkan aku termenung jauh.. Apa dah jadi ni??? Did he had a big prob??? Ya Allah.. Bala apakah ini?

Utk pengetahuan korg, dulu time blaja di Kolej Poly-Tech MARA (KPTM) Kota Bharu, kawan2 panggil dia 'Alia' coz sifat die yg lembut.. (Aku pn panggil dia Alia krn tu nama first yg aku tau smasa 1st kenal dia..) Menjerit cam girls.. Minat cam girls.. Menyanyi pn lagu2 yg girls nyanyi.. Pandang laki pn cam pandangan girls.. Mujur la pemakaian die x mcm girls.. Nama sbenar dia cantek.. Mohd A***i.. Asal Kelantan.. Orgnya gempal dan kulit hitam manis.. Dia ni blaja dlm course laen ngan aku.. Dia course Business Study, aku plak IT.. Start semester ke-3 aku dh kenal rapat ngan dia sbb dia ni caring.. Lagi satu dia ni baek sgt.. Walopun kadang2 aku rasa cam geli, tp bila fikirkan dia manusia ni jugak.. ada hati dan perasaan.. kawan aku plak tu.. So aku wat dunno je la rasa geli geleman aku ni.. Aku sebilik ngan dia sepanjang semester ke-4 dan satu rumah sewa dari semester ke-5 dan semester last (ke-6)..

Sepanjang aku berkawan ngan dia ni, macam maaaacaaamm perangai lembut dia tunjuk.. Makin lama makin parah.. Aku pernah la bagi nasihat kat dia masa semester ke-4.. Time tu aku berdua je kat kedai makan.. Aku buat sesi brain-wash.. Masa first brain-wash, dia not interested! Lama2 aku try then try lagi.. Sampai satu tahap aku bercerita ttg keindahan berkahwin n berkeluarga (walhal aku xde experience pn..), dan keseronokan bercinta (yg ni experience btol ek..).. Tapi dia langsung x mnunjukkan sebarang minat.. Wat dunno.. pastu cuba nak tukar2 topik.. Sampuk2 cakap aku.. Last skali, aku buka cerita pasal seks.. Aku terpaksa walopun aku tau topik tu topik sensitif.. Tapi niat aku baik.. Just ingin menyedarkan dia.. Ubah taste dia.. Bila bukak citer pasal seks, tiba2 je semangat dia datang berkobar-kobar.. Enthusiasm.. Excited.. Tanya itu ini.. Tgh duk sok sek sok sek psl seks, dia senyuuumm.. laen macam.. Tiba2 dia tanya, "Ko penah &%@=?$ tak, Latip?" Aku pn balas, "Isk.. ko agak2 la nak tanya.. mesti la blom.. tunggu kawen nanti la..! Apsal?" Then dia ckp, "Aku pernah!" Time tu terkejut gila aku! "Hah? Ngan sape???! Pompuan mana???!", tanya aku.. "Bukan camtu.. Aku x buat seks.. Aku #@&?% laki tu.." Gilaaaaa~!!! Laki???!!! Time tu hanya Allah je tau.. Seram sejuk aku rasa keliling aku ni.. Cane nih? Nak blah ke cane ni??? Tiba2 dia sound, "Jgn bimbang Latip.. Ko kawan aku.. Aku hargai ko.. Thanks sbb sudi nasihatkan aku.. Aku pun nyesal psl kisah lama aku tu.." Pheww.. Dia ni saje nak sedapkan ati aku ke..? Selepas beberapa ketika, aku settle aku punya makan.. Aku pn blah cepat2..!

Walaupun aku rasa ngeri dan seriau selepas dari conversation tu, aku tetap kentalkan semangat aku utk ubah dia.. Biar jadi laki sejati! Tapi akhirnya.. hajat x kesampaian.. Time tu sem last.. Aku sibuk dgn projek akhir aku.. Aku mmg serabai dan serabut gila.. Siang malam fikir pasal projek.. projek.. dan projek! Sbenarnya, awal2 lagi aku dah prepare pasal projek akhir.. Baru masuk semester ke-6 aku dah cari tajuk projek akhir aku.. Tgh duk serabai dan serabut tu la dia datang.. Gurau2 bodoh ngan aku.. Then aku pn memarahi dia.. jangan ganggu aku.. Tp dia ni jenis gedik! Dia ganggu gak aku.. Aku punya geram aku pun sound kuat2.. Dia terasa hati ngan aku then kami gaduh dan bermasam muka.. Ahhhh! Lantak ko lah! Kalu x silap aku, 2 bln lebih kami x bertegur sapa hinggalah grad.. Sekarang pn x penah2 SMS ke ape ke..

Hari ni.. Petang yang cerah walopun hati aku tidak seterang sinar mentari.. Aku maseh termenung.. Berfikir.. Apa dah jadi ngan kawan aku ni..? Adakah aku yg bersalah dlm hal ni? Adakah kerana aku yg buat dia berubah? Jahat ke aku? Betul ke tindakan aku ni? Then tiba2 terlintas di hati utk contact dia.. First, aku bg SMS.. Tp x terbalas.. Lebih 5 6 SMS aku hantar.. Then aku call.. Cuba.. 5 6 kali gak aku call tp x terangkat oleh tuan punya nombor.. Kredit aku perabih gak la berposen-posen (kes dia pkai Celcom!) sbb masuk voice mail.. Aku try contact Poyo, member aku dak Kelantan.. Kot la dia boleh jumpa.. Rupa2nya si Edy dh bgtau lama kat Poyo dan Poyo tau crita ni awal dari aku.. Poyo cakap, dia sendri dah cuba buat macam2.. Cari sana sini.. call.. tp gagal! Aku suruh contact or jumpa family dia tp Poyo sendri pn xtau family dia katne.. Last skali, aku give up..! Aku berharap jgn la dia wat perkara yg bukan2..

Lantas aku pn bertadah dan berdoa.. "Ya Allah.. Bukakanlah hati kawan ku Mohd A***i agar dia berubah menjadi seorg lelaki yg sejati.. Terangilah dengan sinar hidayahMu, Ya Allah.. Kasihanilah dia seperti mana Engkau kasihani Pesuruh-pesuruhMu, Ya Allah.. Janganlah Kau bebani dia dengan beban dan cabaran yg berat dariMu, Ya Allah.. Ampuni dosa2nya dan berkatilah hidupnya dengan sinarMu, Ya Allah.. Jika dia menerima perubahan, terimalah dia dengan kasih dan hidayahMu, Ya Allah.. Dengan iktikad hatiku, Ya Allah.. Sesungguhnya Engkaulah yg Maha Pemurah lagi Maha Pengampun.. Amin ya robbal 'alamin.."

Dengan hati yg sayu.. Aku send last SMS yg berbunyi.. "Maafkan aku jika aku bersalah wahai kawan ku.. Kau maseh kawan aku.. Maafkan aku.." Sama juga.. tidak terbalas.. Aku mula dah merasa give up sangat2.. Tak sangka bleh jadi gini.. Aku pn x faham kenapa hal yg kecik bleh jadi besar.. Maybe dia ada sifat 'kewanitaan' kot.. Kalu gitu, mmg aku terkasar sangat la ngan dia..

Aku dh xtau ape nak buat lagi dah.. Aku dah fikir macam2 sampai aku sendri saket kepala.. Aku btol2 blank..! Blur..! Dan tanpa disedari.. air mata lelaki ku gugur membasahi pipi.. Dah lama aku tak menangis.. Dah bertahun-tahun.. kini ia gugur.. Pertama kali dalam hidup aku kehilangan seorg kawan.. Perubahan dia mmg aku xleh terima.. Kalu dia berubah jadi org kaya sombong xpe la juga.. Ini PONDAN! I really, really can't accept that, never ever!!!

Kawan2 blogger.. sama2lah kita berdoa agar dia berubah dan boleh memilih dan berdiri di atas pegangan yg betul..

Nokia 5800 XpressMusic Launch in Malaysia

11 December 2008 – Our industry sources have informed us that the highly anticipated Nokia 5800 XpressMusic will be launched in the second week of January 2009.

Apparently, the new Nokia 5800 XpressMusic will enjoy a public unveiling at a high-tempo event. That is all I can say for now, but do stay tuned for more!

Read my review, previously, about Nokia 5800 XpressMusic International!

Thursday, December 11, 2008

Karangan Budak SPM

Repost:




Hakhakhakhakhakhak..!

Wednesday, December 10, 2008

Pegang Awek & Pegang Anjing

LEMBU: Hai anjing, apa habaq? Macam ada yg tak kena je?

ANJING: Aku tengah tension nih.. Mau je aku gigit manusia tadi..

LEMBU: Eh! kenapa?

ANJING: Aku lalu tepi dua orang manusia lelaki dan perempuan yg sedang berkepit.. Tetiba si lelaki terperanjat dan terus melompat dan berkata "Hoi anjing! Pergi jauh-jauh! Cis najis!".

LEMBU: Ya, lah.. Ko kan haram.. Najis tahap berat bagi manusia.. Biasalah tu..

ANJING: Kalau aku najis sekali pon, kalau dia tersentuh aku, boleh disamak. Yang dia sentuh dan raba-raba awek dia tu apa? Boleh ke nak samak dosa?

LEMBU: Betul gak kata kau tu.. Memegang wanita yg bukan mahramnya tanpa ikatan yg sah, lebih dahsyat kenajisannya daripada memegang ko anjing, malah tak boleh suci sekalipun di samak..

ANJING: Wah..! Ayat ko memang power la... manusia kena ubah pepatah "Pandai macam LEMBU"!

Penerangan / Komentar:

Daripada satu hadis yang diriwayatkan daripada Ibnu Majah menyatakan bahawa;

"Bergomolan dengan babi (khinzir) itu adalah lebih baik berbanding dengan bersentuhan (secara sengaja) dengan wanita yang bukan mahram."

Bersentuhan (dengan sengaja & apatah lagi bertujuan syahwat) adalah berdosa dan wajib bertaubat (bagi membersihkan dosa). Sedangkan menyentuh anjing tidaklah berdosa dan hanya perlu disuci (bukan bertaubat).Menyentuh anjing bukanlah satu kesalahan (dosa) atau maksiat. Tetapi, menyentuh wanita bukan mahram adalah berdosa dan merupakan maksiat.

Di dalam satu riwayat hadis yang lain yang maksudnya;

"Sesungguhnya kepala yang ditusuk dengan besi itu lebih baik daripada menyentuh kaum yang bukan sejenis yang tidak halal baginya." (Riwayat At Tabrani dan Baihaqi)

Marilah kita renung dan fikirkan bersama-sama..

Tuesday, December 09, 2008

Video Ainul..

video

Video bersama anak saudara aku, anak kpd abg sulong aku, Ainul Rabiatul Adawiyah.. Masa ni petang Hari Raya Aidiladha semalam.. Sje je post.. Best tgk die makan.. Cam abah die gak kuat makan.. Hakhakhak.. Kecik2 abah die dah latih die pkai barang kemas.. Cincin emas.. Rantai emas.. Gelang emas.. Siap ada permata lg.. Isk3.. Rantai tu sbenarnya yg abah die punye.. Ada tokey Caltex, cina, bg kat die time die kecik2 dlu.. Tahun 1970-an gak la.. So bila dah besar ni xkan die nak pkai kan.. Org laki kan HARAM pkai emas.. So die bg la kat anak die ni pkai.. Huhuhu.. Org ganu ckp, "jangok".. Kecik2 dah pndai jangok anak saudara aku ni..

Ops.. dalam video ni aku ade panggil Ainul Bariah kan? Sbnrnye saje aku je ubah2 nama anak2 buah aku.. First die dapat nama tu pn aku dh panggil Ainul Bariah.. Dahtu nama die panjang sangaaattt.. Ske2 ati aku je panggil Ainul Bariah.. Ntahapeapemaksudntah.. Tanya org blajo bahasa arab tau la kot.. Hmmmmm..

Sunday, December 07, 2008

My Celcom Broadband Return

Yes! Yes! Akhirnyaaaaa..! Penantian penuh penyeksaan.. No internet means I'm dying.. Hakhakhak.. Baru td dalam kol 3 member aku, Uzeyr aka Uzairi, anto aku nyer berukband.. Dah 3 ari die pinjam berukband aku.. die x berkira pn aku pnjam laptop die slama sebulan! Last2 die pnjam berukband, aku plak resah ke sana ke mari xde tenet.. Maksud aku pegi CC sana pegi CC sini.. Ye la.. Aku bkn saje layan blog.. Dah keje aku pn related ngan internet.. xde internet slow la progress development phase aku.. Smalam saje dah berkali-kali aku call si Uzeyr sampai die pn dh boring nak angkat call aku.. Skejap aku ckp gini.. skejap aku ckp cenggitu.. konon mcm2 alasan aku bg kat die suh die anto balik berukband aku.. Hahahaha.. Seb baek die x kisah sgt.. Member2.. ape la sgt kan..? Sorry la Uzeyr.. x pasal2 citer psl nko masuk dlm blog aku.. Hakhakhak..

So leh la aku layan blog starting back from now on.. Seb baek rumah aku ni dkt area bandar.. Kalu dulu lagi lah.. Umah dalam bandar terussssss..! Bukak je mata..tu diaa!!! Kete lori bas teksi beca smua ada lalu lalang depan umah aku.. Nak plak nun depan umah aku ada kawasan parking.. Skrg aku dh pindah.. Dekat ngan kawasan perumahan.. Line Celcom Broadband kat sini xde masalah langsung.. Suuppp suuppppppp lajuuu cam kete api.. Tp xleh tanding ngan Streamyx nyer la kan.. Die tu sending data by packeting.. wireless pkai signal.. Packeting tu lossless data sending.. wireless lossy data sending.. Paham x? X paham cari then baca sendri dalam Wikipedia.. Hakhakhak..

Shah Rukh Khan to help develop local film

Bollywood superstar Shah Rukh Khan, who received his Datukship yesterday, has agreed to assist the state in developing the local film industry including shooting a movie here next year. Shah Rukh said a team from Mumbai would visit Malacca sometime next August or September to scout for possible movie locations.

“There is a film I am planning to shoot some time in August and Sep­tember and I will send a team to look around Malacca,” he told reporters at a press conference after receiving his Darjah Mulia Seri Melaka (DMSM) from Governor Tun Mohd Khalil Yaakob at a ceremony in Ayer Keroh yesterday.

He added that the tentative title for the movie is Happy New Year. He noted that Malacca was a beautiful state with many locations ideal for movie-making. He suggested that the state set up at least one or two studio floors and labs here to attract movie-makers. On how he felt about receiving his Datukship, the actor said it was an honour not only for him but also for actors from India.

“I am very happy that I have found a big space in the hearts of the people here,” he added. On plans for his next movie, Shah Rukh said shooting for his film entitled I am Khan will begin in Los An­­geles on Dec 18. He said it would focus on the misperception of Islam and terrorists and the stand that people should take.

“The point needs to be made clear of the view as a liberal and educate Muslim that Islam does not in any way tell one to be violent,” he added. Meanwhile, Chief Minister Datuk Seri Mohd Ali Rustam said the state would send a team to the actors studio in Mumbai to get tips on how to set up a studio floor at the Media­house in MITC, Ayer Keroh.
“I hope more movies will be made in Malacca as this will boost the local film industry and draw more people to the state and country,” he added.

Earlier, some 500 guests attended Shah Rukh’s investiture ceremony at Dewan Seri Negeri and they waited patiently for more than an hour for the arrival of the superstar. The actor arrived at about 11.15am in his specially-tailored traditional black Malay baju melayu with a sampin and songkok and he was given a five-minute rehearsal by officials before the ceremony begun. The actor later toured several sites in the city including taking a cruise on the Malacca River, going up the Taming Sari Tower and riding on the Eye On Malaysia ferris wheel before meeting fans at Dataran MBMB in Ayer Keroh.

Thousands of fans, some from Singapore, had gathered at several locations around the city to catch a glimpse of their idol before he left for Mumbai.

Tuesday, December 02, 2008

Sufiah Yusof lakukan kerja amal

Wanita genius matematik yang juga bekas pelajar Universiti Oxford, Sufiah Yusof, 23, menyesal dengan tindakannya terbabit pelacuran. Perkara itu didedahkan Pengarah Perancangan dan Strategi Kumpulan Penyokong dan Pengasuh Profesional Islam (Pisang), Hanafi Abdul Malek, semalam.

“Dia dah tak buat lagi kerja tu dan kini hanya aktif melakukan kerja amal. Melalui e-mel yang dihantar kepada saya kira-kira seminggu selepas Aidilfitri lalu, Sufiah kata dia betul-betul menyesal dengan perbuatan itu. Kami juga ada menghubungi agensi teman sosial yang menguruskan Sufiah dan mengesahkan mereka tidak dapat menghubunginya serta tidak tahu di mana dia berada,” katanya.

Kisah kehidupan Sufiah disiarkan akhbar News of the World keluaran 31 Mac lalu yang mendedahkan wanita yang dianugerah kepintaran semula jadi itu menawarkan khidmat seks melalui Internet dengan bayaran 130 paun Sterling (RM845) bagi satu sesi. Wanita itu bertemu wakil akhbar terbabit yang menyamar sebagai pelanggan di laluan masuk ke fletnya dengan hanya memakai skirt pendek, but kulit dan baju-T. Apabila wartawan itu berbual dengannya, Sufiah menyatakan dia masih belajar untuk mendapatkan ijazah sarjana dalam bidang ekonomi menerusi kursus separuh masa selama dua tahun di London. Sufiah yang ibunya berasal dari Malaysia dan bapa dari Pakistan dilaporkan terpaksa menawarkan khidmat seks kerana kesempitan hidup.Dia dikatakan menjalani kehidupan di flet terbabit dengan menjual tubuhnya untuk membayar sewa.

Pembabitan wanita itu dalam pelacuran di Salford, Manchester, adalah tragedi hitam yang menimpa hidupnya sejak zaman kegemilangannya ketika dia bergambar dengan topi graduan di depan wartawan di luar Kolej St Hilda yang begitu berprestij. Mengulas lanjut, Hanafi berkata, Sufiah kini lebih tenang selain senang dan gembira dengan rakyat negara ini yang mengambil berat mengenai dirinya.

“Bagaimanapun melalui e-mel sama, dia jelaskan belum bersedia untuk bertemu keluarga, terutama ibunya (Halimaton Yusof). Sungguhpun begitu, saya gembira dengan perkembangan positif ditunjukkan Sufiah dan menasihatkannya supaya sentiasa ingat serta memohon pertolongan kepada Allah,” katanya.

(Sama-sama la kita doakan kesejahteraan Sufiah agar Allah bukakan hatinya menerima dan kembali kepada ajaran Islam yang sebenar.. Amin..)

Petikan artikel berita, Harian Metro.

Blogspot OR Blogpsot?

Selepas aku post entry sblom ni smlm, aku ade wat research serba sedikit psl blogspot yang link ke web Bible ni.. Ade gak aku cuba2 link ke web yang hampir sama dengan link asal web tersebut.. Maksud aku, contohnya Friendster.com aku taip link friendsters.com atau friendstor.com.. Dan macam2 lagi.. Myspace.com.. Myspaces.com.. Tapi semalam dah lewat and mata aku pun ngantuk gile.. Dah kol 5 pagi rupa2nya.. Then aku off laptop aku.. Kol 6 lbh baru aku tido.. Skrg baru aku bangkit, trus je aku post entry ni..

Tahukah anda??? Kesilapan anda menaip http://<blog anda>.blogpsot.com akan link ke WEB BIBLE??? Beware..

Smasa aku online, Nas mesej kot YM.. Die inform bukan blogspot aku aje yg direct link ke web haramjadah Bible tu.. Semua.. sape2 yg silap taip blogpsot sure link ke web haramjadah Bible tu.. Then si Nas tunjuk aku brape hit web haramjadah Bible tu dapat.. Mak aiii!!! Lebih 6 ribu hit sehari!!!

Apa komen anda? Mende ni dah lama berlaku ke? Ade tak org yg perasan?

Link aku direct ke web Bible???

Astaghfirullah.. Macam mana mende ni bleh berlaku? Kepada kawan2, aku minta maaf banyak2 jika ade link aku ni direct ke link web promo Bible.. Sesungguhnya, aku mengaku aku silap taip link aku.. Dan sesungguhnya, aku takde nak promo haramjadah Bible tu kat orang laen, yakni menyesatkan org dgn promo Bible.. MasyaAllah..

Mende ni aku x perasan sbenarnya, sehinggalah Nas dan chUNk inform aku melalui YM.. Diorg ckp link yg aku mesej dlm CBOX chUNk direct link ke web Bible.. Aku punye la terkezut.. Eh? Aku link ke blog aku ok jer.. xde ape2 pn.. Then si Nas ni ckp bila klik kat link dlm CBOX chUNk baru la aku sedar yg aku dah silap taip link blog aku.. Sepatutnya 'blogspot' bukannya 'blogpsot'.. Oleh kerana tersilap taip, maka link blog aku terus ke web haramjadah Bible tuh..

So, perhatian kepada kawan2.. Jika ada link dlm CBOX anda yang direct ke link http://aduka5.blogpsot.com/ sila DELETE MESEJ TERSEBUT kerana aku xmo org laen klik gak link tu dan menganggap aku menyanjungi haramjadah Bible ataupun menyesatkan org.. Maaf atas kesilapan yang berlaku..

Menurut kata Nas, direct link ke web haramjadah Bible tu dah lama wujud.. Pada mulanya dia terperasan bila dia taip domain w3school.com, yang sepatutnya w3schools.com.. Aku pn xtau camne boleh link ke web haramjadah Bible ni..

Aku sbenarnya xmo benci kpd agama laen.. Tapi bila hari ni terjadi mende gini, tiba2 rasa meluat dan benci tu timbul dalam jiwa raga aku.. Aku terfikir, katakanlah student ke nak cari ilmu pasal web (w3schools tu adalah web tutorial HTML), kalu la student tu salah masuk w3school, x ke naya namanya tu.. Tgk la org kafir laknatullah cuba memesongkan dan memperkembangkan agamanya.. Melalui web je beb! Tu baru sikit.. Entah ape lagi planning jahat diorg yg kita sendri x tau.. Uiii.. beware la psl mende2 gini..


Link ni la akan kuar bila org klik link http://aduka5.blogpsot.com/ atau sendiri taip kat browser.. Entah camne diorg kafir laknatullah ni leh link ke web haramjadah ni.. Xtau la diorg extend camne.. Ah... Harap2 la ade org tolong hack web haramjadah ni.. boleh???

Slps tu, aku trus bgtau kat chUNk suh die delete post aku dlm CBOX.. Bukannye ape..Tkut org laen ade lg click link aku tu.. Naya la aku..

So, kpd Nas, chUNk, dan kawan2 yg laen, maaf di atas kesilapan teknikal (taip) yg telah berlaku.. Harap selepas ni xkan berlaku lagi.. Hm.. Nak elak mende ni berlaku? Daftar domain la jawab nye..

Monday, December 01, 2008

Loudness Rock Band's Drummer Munetaka Higuchi Dies

"Higuchi performed on songs for Odin, Shonan Bakusozoku, Animetal, eX-Driver"

Munetaka Higuchi, the drummer and co-founder of the Japanese heavy metal band Loudness, passed away on Sunday at about 10:00 a.m. in a hospital in Osaka, Japan. He was 49. Akira Takasaki, the guitarist who met Higuchi during high school before forming Loudness, announced the news on his personal website on the same day. The official website for Loudness had announced in April that Higuchi had been diagnosed with stomach cancer, and later reported in September that Higuchi went through two rounds of chemotherapy. Higuchi left a message on the website on October 16 that acknowledged that his condition had gotten worse, despite an operation to remove half of his liver.

Loudness performed the songs "Gotta Fight" and "Odin" for the Odin - Starlight Mutiny anime film. The band also performed the song "Dreamer and Screamer" for the fifth volume of the Shonan Bakusozoku video anime series. On his own, Higuchi performed on the "Animetal Summer" and "Sentimetal" singles for Animetal, the band that covered popular anime theme songs in heavy metal style. He also provided the drum work for the "Kaze ni Nare" opening theme song of the eX-Driver video anime series with JAM Project.

Before they formed Loudness, Higuchi and Takasaki co-founded another rock band called LAZY. When LAZY reunited in 2001, the band performed the "Angelique ~Eien no Yakusoku~" and "LEGEND OF THE LIGHT" theme songs for the Angelique: Seichi Yori Ai o Komete video anime series. The band also performed the "Zone of the Enders" opening theme song from the television anime series of the same name.

Saturday, November 29, 2008

with chUNk

Semalam tgh duk godek2 laptop ni terjumpa plak skeping (pnggil skeping ke?) gambo.. Eh? Lupe lak.. Sbnrnye gambo ni dah lama.. Dlm 2 minggu lepas la kot.. Masa tu si chUNk ni nak bergambo ngan aku.. "Nak buh dlm blog," katanya.. So aku pn snap la satu gambo ngan beliau.. Beliau, boleh??? Hakhak.. Masa tu kat dlm opis.. So aku pn ckp la kat die aku nak satu.. Nak buh gak dalam blog.. Then aku ngn chUNk pose la depan opis.. Nampak x kat bawah neh? Cewah..! Last2, aku lupa.. Smlm baru jumpa balik gambo nin.. Isk..! Agak2 chUNk dah lama buh gambo yg die nyer.. Aku plak camne leh lupa.. Hakhakhak..

So, tanpa berlengah.. Nah nkooooo..! Ni entry aku.. M2Farm? Ahaks.. Tu la nama opis kesayangan aku.. (Sayang ke..?) Kat sini la aku bertungkus lumus wat programming.. Mau nye nak pecah otak.. Sempat wat complete 1 satu projek je.. Hm.. Ampes la gomen.. Leh lak diorg terminate kontrak..


Tgk.. Sama2 cute kan? Ecececeeceee.. Tu aku blom pkai kasut tumit tinggi lg tu.. Kalu pkai cnfirm laaaaa aku lebih RENDAH dari chUNk.. boleh??? Hakhakhakhak..

Friday, November 28, 2008

Hujan...

Hari2 ujan.. Hujan2 hari.. Asal ari nak ujan dengar lagu Hujan.. (Uish ape yg aku merepek nih..)

Cano eh ako nak balik kalo ujan jo ari2 eh.. Lencun ako dalam perjalanan kang eh.. Ekau pe tauuu.. Hakhak.. gedik lak cakap loghat nogori.. macam la aku ni pndai sangat.. Eden toraiii..

Merapu aku kali ni adalah tentang ujan.. Asyik bulan 11, 12 mesti ujan.. Asalkan ujan mesti bulan 11, 12.. (Eh? mcm bln yg laen x ujan ke?) Ahaks.. Maksud aku, mesti musim tengkujuh, musim ujan, ngan musim banjir.. time bulan2 camni la slalu terjadi.. Apo kan dayo Jang oiiii.. Time camni la ssh aku nak buat aktiviti luar.. Xleh nak gi jalan2.. Xleh nak gi dating (dating?).. Xleh nak gi mrempit.. Xleh nak gi keje.. Dan macam2 lagi xleh lah.. Sbb ape xleh? Ala.. aku ni kan pkai moto aje.. Kalu kete xpe la gak nak gi mane2.. (Kete pn panggil rempit ke? Xde dlm kamus Mat Rempit ek..) So, ingat minggu ni nak balik kampung dek kerna kontrak kerjaku ngn gomen (government) dah abes.. Lagi plak nak balik coz nak beraya wooo.. X lama dah nih.. 8hb Dec raya.. So kene balik wooo.. Xmo aku beraya sengsorang kat sini..

Asal aku plan nak balik mesti ujan.. Susah btol.. Nak plak brg2 aku bukannye sikit.. Banyak.. Baju saje dah kalah cam pompuan.. Penuh satu almari aku ckp nkooooo.. Mula2 masa pindah masuk umah sewa ni, si Brian amik space almari belah kiri.. Oleh kerana baju aku byk beribu-ribu lemon, maka space tu aku amik alih.. Space belah kanan die amik.. Kecikkk! Kekeke.. So packing nak bwk balik jd byk lew.. Nak bawak camno Jang oiii.. Dahtu plak aku bwk laptop ni.. Kang basah laptop berganti la aku jawabnya.. Kalu 5 hinggit 10 hinggit bleh lew aku bayar.. Ni brg harga riban2.. Nak gadai bulu ketiak bleh lew.. Hakhakhak.. Jadinya, adalah menjadi satu kesulitan untukku membawa semua barang sekaligus naek motooooo.. Kalo korg tgk aku balik sure korg gelak punyeee.. Mana tak nya.. Dah nampak cam abg banggali jual karpet tu ha.. depan blakang ade barang..

Seb baek secara alternatif, aku tinggal mane2 yang patut kat umah sewa aku nih.. Lepas ni, 14hb Dec aku nak sewa lagi umah ni.. Kes nya aku dpt keje kat area KT ni jugak.. Besh2.. Lgpun aku mls lew cari umah laen.. Aku ske umah ni.. Besoooorrr ngan selesaaaaaa.. Duk plak x sampai 6 org cam skrg.. Lepas ni mungkin 4 org jerk.. Canteeeeeeeekkk sgt la tuuuuu... Hakhak..

Jadinya, brg yg perlu aku bwk balik dah kureeenngg.. Balik kampung kang naek moto aku galas beg laptop.. Kat depan nak buh beg pakaian aku.. skali ngan hadiah 'org tersayang' aku bagi.. Ecececececeee.. Bawak moto phm2 lew.. Banyak barang bahayaaaaa.. So aku kene hati2.. Nak plak musim ujan ni.. Jalan licin.. Cuma yang jadi masalah, kene pkai baju ujan la plak.. Adess.. Nak bwk moto cam rasa beeerraaaaaaaaaaaaaaaattttt je nak jalan.. Sebabnya badan lawan angin.. Dah la aku ni sepeking..eh silap..sekeping.. Hakhak.. (Eleh..org gemuk pn lg bermasalah nak bawak moto..)

Kawan2 ade cakap, "Balik ngan bas la latip.. X kena ujan pon.." Iye.. aku tau.. Tapi masalahnye, moto aku xmo tinggal sini beb..! Patah kaki aku time raya kanggg.. Tak pun kene curikkk..! Oh tidaakkk.. Nehi mera sapna hey kuch nehi sanam hey.. (Hoh! Apekebendeplakkumerepeknih..?) Ape jua kes pun aku tetap kene wat balik moto aku.. No moto means no activity!

So, aku tgh memikior la ni camno la ako nak balik.. Aisehh.. Hari2 ujan camno eh nak balik..? Nayo ako eh.. Lepas keje nanti aku kene bawak kete plak ar.. Eh bawak plak.. Gagah bebenor aku ni.. Pandu.. Ye.. Pandu kereta.. Beli satu kete then drive.. Tapi.. kete apekah yang perlu aku beli??? BMW? (Amboi..hangin..) Kancil? (Errr..) MyVi (Wah..wah..)

Bab kete ni nanti2 la dlu.. keje dulu biar stabil baru bleh bli kete.. Hakhak.. Kete ape yg perlu aku pkai, yg tu aku pikior kemudian.. Kes ujan punye pasal, macam2 aku pikior.. Kete la..ape la.. Berangan je lebeyyy..!

"Papanya..mahukannya..jadi seorang askar...."

Hujan oh hujan...
Camno ako nak balek nehhh..?


Samsung Omnia first WinMo handset to get DivX certification

DivX today announced certification of the Samsung Omnia, the newest handset in a growing series of DivX Certified(R) mobile products by Samsung.

The Samsung Omnia is the first Windows Mobile-based DivX Certified phone on the market and the fourth Samsung mobile to achieve DivX Certification(TM). The phone features 8GB/16GB of internal memory with a microSD slot, allowing users to keep a media library on the device, and easily enjoy their video on a large 3.2-inch touch screen. It also features a TV-Out feature to play back content from the phone directly on the television screen.

This powerful experience and a portable library gives users the choice of how and where to watch their video. DivX technology enables a high-quality media experience in which video content can be seamlessly transferred from the PC to the mobile environment and beyond.

The DivX Certified Omnia launches in South East Asia mid-June and will be available in European countries shortly thereafter.

Continue reading my previous review about this phone!

Thursday, November 27, 2008

Chat Yang CamXBest Di Pagi Hari

Arini aku chat ngan sorg officemate aku, Alang.. Kitorg chat pasal minah Jasper Dungun yang amik exam SCWCD.. Sbenarnya kitorg dah kecoh2 sblom ni pasal ke'kantoi'an sorg minah Jasper Kemaman.. Kesnya si minah ni jwb smua soalan dlm masa 15 minit dan mendapat 88%~!!! Cuba count2 balik, at least 3 or 4 soalan die jawab dlm 1 minit~!!! Gile.. Soalan SCWCD ni kalu programmer yg experience 3-4 thn pn meraba-raba sampai biru muka nak jawab exam ni, ini kan pulak budak hingusan Java yang xde basic J2EE, xde experience dlm J2EE scopework! X ke curiga Prometric (yang handle exam tu).. Sure lah diorg curiga n syak beb!

Ala..aku ni pn bukannye pndai sangat gak.. Sama je cam bdk2 Jasper yg laen.. Tp aku agak2 dah la nak jawab kan.. Aku amik masa 1 jam lebih baru blah! Xde la sgt diorg syak ape-ape ke.. Ni idak.. jwb 15 minit trus blah! Kantoi lew..

So arini kecoh plak pasal minah2 Jasper Dungun.. Walopun citer diorg berbeza dari citer yg kat atas td, tp situasinya tetap menjengkelkan! So kat sini aku post chat record aku ngan officemate aku, Alang.. Sorry la.. Kitorg chat dlm loghat Terengganu.. Paham2 sendri la ek.. boleh??? (tiru ayat chUNk lagikkk.. Hikhikhik..)

(Conversation start 27/11/2008 10:17:43 AM) - Ditapis

Alang (27/11/2008 10:24:34 AM): skni bru budok tu sap exam
aDuKa (27/11/2008 10:24:41 AM): group 11 kol bape
Alang (27/11/2008 10:24:43 AM): awok de wk syp je
aDuKa (27/11/2008 10:24:50 AM): ohhh
aDuKa (27/11/2008 10:24:54 AM): 97 ke??
Alang (27/11/2008 10:24:56 AM): alg tgk rezak de sakni
aDuKa (27/11/2008 10:24:59 AM): awok dungun?
Alang (27/11/2008 10:25:08 AM): (Nama Ditapis) hok duk kelas alg nih
Alang (27/11/2008 10:25:13 AM): yer
aDuKa (27/11/2008 10:25:21 AM): nuzul exam kol brape
aDuKa (27/11/2008 10:25:24 AM): acu tgk
Alang (27/11/2008 10:25:32 AM): jp
aDuKa (27/11/2008 10:26:00 AM): alang exam x lg?
Alang (27/11/2008 10:26:56 AM): nuzul 3 ptg nih
aDuKa (27/11/2008 10:27:02 AM): ok tenkiu
Alang (27/11/2008 10:27:03 AM): exam dos
aDuKa (27/11/2008 10:27:09 AM): alang dpt brpa
aDuKa (27/11/2008 10:27:12 AM): lulus x
Alang (27/11/2008 10:27:16 AM): (Ditapis)
aDuKa (27/11/2008 10:30:06 AM): yeke
Alang (27/11/2008 10:31:23 AM): ye kot
aDuKa (27/11/2008 10:31:34 AM): sabo je la
Alang (27/11/2008 10:32:09 AM): lulus laa
Alang (27/11/2008 10:33:39 AM): sorg ag awok de 97
aDuKa (27/11/2008 10:34:39 AM): puang ke laki
Alang (27/11/2008 10:35:14 AM): puang lake
Alang (27/11/2008 10:35:24 AM): siang ke ida kne marin
Alang (27/11/2008 10:35:29 AM): x adil
Alang (27/11/2008 10:35:36 AM): cik lah wak syp je
aDuKa (27/11/2008 10:36:02 AM): huhu
aDuKa (27/11/2008 10:36:16 AM): die biar la sbb org sun nok mari
aDuKa (27/11/2008 10:36:25 AM): mmg kene repeat blake ah kkgi
Alang (27/11/2008 10:36:54 AM): awok de siap suke2 ag
aDuKa (27/11/2008 10:37:45 AM): ye dok
aDuKa (27/11/2008 10:37:54 AM): piye hor hok 97?
aDuKa (27/11/2008 10:38:00 AM): kenal?
Alang (27/11/2008 10:38:17 AM): tp awok de lme jwb
Alang (27/11/2008 10:38:23 AM): x 15 mnit
Alang (27/11/2008 10:38:36 AM): 2 y cik lh syp
aDuKa (27/11/2008 10:40:03 AM): x smpai 15 minit???
aDuKa (27/11/2008 10:40:05 AM): gile..
aDuKa (27/11/2008 10:40:15 AM): bakpe (Ditapis) ngat awok2 ye?
Alang (27/11/2008 10:40:30 AM): dop laaa
Alang (27/11/2008 10:40:39 AM): mung x fhm aku r
aDuKa (27/11/2008 10:40:49 AM): ho mende
aDuKa (27/11/2008 10:40:55 AM): tulis gok molek
aDuKa (27/11/2008 10:40:58 AM): mu ni dekpom
Alang (27/11/2008 10:41:02 AM): aku kate awok die jwab lame exam 2
aDuKa (27/11/2008 10:41:02 AM): simbolik tek
aDuKa (27/11/2008 10:41:06 AM): oooo
aDuKa (27/11/2008 10:41:11 AM): kabo la gitu
Alang (27/11/2008 10:41:20 AM): tidak 15 minit
aDuKa (27/11/2008 10:42:10 AM): kalu gitu xpe la pulok
aDuKa (27/11/2008 10:42:22 AM): lebih dari 15 minit
aDuKa (27/11/2008 10:42:29 AM): mcm ida tu 15 minit dok munasaboh la

aDuKa (27/11/2008 10:42:37 AM): acu mu pikir
aDuKa (27/11/2008 10:42:49 AM): 15 minit utk 69 soalan..
aDuKa (27/11/2008 10:43:03 AM): xkan dlm 1 minit die leh jwb 3-4 soalan!!
aDuKa (27/11/2008 10:43:10 AM): pelik tuuuuu
aDuKa (27/11/2008 10:43:13 AM): huhuhuhu
Alang (27/11/2008 10:43:52 AM): 2 laa psl... awok2 dgun x takot
Alang (27/11/2008 10:44:07 AM): sbb de lme dlm blik exam
aDuKa (27/11/2008 10:44:10 AM): diorg bijok.. biar dpt byk asal kuor lewat
aDuKa (27/11/2008 10:44:20 AM): org dok syak mende2
Alang (27/11/2008 10:44:22 AM): naqiudin lame x exam
aDuKa (27/11/2008 10:44:34 AM): naqiu lama..
aDuKa (27/11/2008 10:45:00 AM): bkn nk kate.. tp hor la.. silap ida la..
aDuKa (27/11/2008 10:45:09 AM): dok pikir awal2 dekpom..
aDuKa (27/11/2008 10:45:26 AM): awok2 ni seme risau tkut org sun bubar
aDuKa (27/11/2008 10:45:29 AM): naya je..
Alang (27/11/2008 10:45:29 AM): jd naqiu slmt r
aDuKa (27/11/2008 10:45:40 AM): dari 083 die tuko 084..
aDuKa (27/11/2008 10:45:45 AM): dok ke naya tuuu
aDuKa (27/11/2008 10:45:46 AM): huhhuhuhu
Alang (27/11/2008 10:46:00 AM): gle laa
aDuKa (27/11/2008 10:46:07 AM): haaa tu la psl..
aDuKa (27/11/2008 10:46:16 AM): 084 tu lg ssh dr 083
aDuKa (27/11/2008 10:46:28 AM): (Ditapis)
aDuKa (27/11/2008 10:46:33 AM): nok (Ditapis) mane???
aDuKa (27/11/2008 10:46:38 AM): naya ah..
aDuKa (27/11/2008 10:46:40 AM): huhuhuhu
Alang (27/11/2008 10:52:32 AM): jahat laa awok de siap ngutuk awok kte ag
Alang (27/11/2008 10:52:57 AM): aku wk spoting dgr nih
aDuKa (27/11/2008 10:53:01 AM): diorg kate mende?
aDuKa (27/11/2008 10:53:13 AM): mu sound je diorg
aDuKa (27/11/2008 10:53:21 AM): kalu panda dari (Ditapis) wat (Ditapis) ape
aDuKa (27/11/2008 10:53:26 AM): acu wat sendri
aDuKa (27/11/2008 10:53:31 AM): (Ditapis)
aDuKa (27/11/2008 10:53:35 AM): hor sound gitu
Alang (27/11/2008 10:53:50 AM): de kta awok kte nawok kabo x tau soaln2 mnde msuk pas 2 pakat susuk soalan ke awok de
aDuKa (27/11/2008 10:54:33 AM): doh awok die benornye dpt awl dri kite
aDuKa (27/11/2008 10:54:42 AM): dok plok kecoh2???
aDuKa (27/11/2008 10:54:50 AM): mu sound gok skali
aDuKa (27/11/2008 10:54:55 AM): eii geram aku
Alang (27/11/2008 10:55:24 AM): die kte awk kite lu dpt pas 2 susuk
aDuKa (27/11/2008 10:55:35 AM): (Ditapis)
aDuKa (27/11/2008 10:55:42 AM): awok kite dpt mende yg same ngn diorg
aDuKa (27/11/2008 10:55:48 AM): nok wat kecoh (Ditapis) ape
aDuKa (27/11/2008 10:55:50 AM): (Ditapis)
aDuKa (27/11/2008 10:55:55 AM): sound
Alang (27/11/2008 10:55:56 AM): last2 awok die hok study kedian2 nih leh rizak molek pd kite
Alang (27/11/2008 10:56:08 AM): ye r
aDuKa (27/11/2008 10:56:17 AM): ei.. aku dokleh alang
aDuKa (27/11/2008 10:56:21 AM): mari geram waser
Alang (27/11/2008 10:56:29 AM): aku bgg giler duk blkg ni
Alang (27/11/2008 10:56:36 AM): mmg dos
aDuKa (27/11/2008 10:56:40 AM): mu x sound ke?
aDuKa (27/11/2008 10:56:43 AM): sound je
aDuKa (27/11/2008 10:56:53 AM): sound slow2 doh la.. biar perit diorg kene
Alang (27/11/2008 10:56:54 AM): 2 jd kbggaan plok tah ke awok die
Alang (27/11/2008 10:57:09 AM): mslah aku sorg cni
aDuKa (27/11/2008 10:57:14 AM): mu sorg?
aDuKa (27/11/2008 10:57:16 AM): angoh ane?
aDuKa (27/11/2008 10:57:21 AM): ade angoh dak ah sound
Alang (27/11/2008 10:57:27 AM): x mr
Alang (27/11/2008 10:57:34 AM): igt angoh burani
Alang (27/11/2008 10:57:43 AM): org knl leh r de sound
Alang (27/11/2008 10:57:58 AM): org x knl kacip de
aDuKa (27/11/2008 10:58:12 AM): o ye ke?
aDuKa (27/11/2008 10:58:21 AM): mende gini
aDuKa (27/11/2008 10:58:28 AM): dpn aku adok plok nok ngate
aDuKa (27/11/2008 10:58:34 AM): time gini bru nok ngate?
aDuKa (27/11/2008 10:58:40 AM): base nggoh awok2 ye
aDuKa (27/11/2008 10:58:59 AM): jap lg klu aku sapa dinu, still bunyi lg awok2 die mmg aku dok segan silu ah nok sound
aDuKa (27/11/2008 10:59:02 AM): tgk ah kkgi
Alang (27/11/2008 10:59:04 AM): doh de br leh rizaknskni
aDuKa (27/11/2008 10:59:05 AM): geram aku
Alang (27/11/2008 10:59:21 AM): naik pale awok de 2
Alang (27/11/2008 10:59:25 AM): duk gmbo
Alang (27/11/2008 10:59:51 AM): de kate heran ape aku aku kalu awok sun ty
Alang (27/11/2008 11:00:02 AM): aku jwb jela y aku ni pnoda
Alang (27/11/2008 11:00:06 AM): panda
aDuKa (27/11/2008 11:00:15 AM): puang ke laki kate gitu?
Alang (27/11/2008 11:00:28 AM): (Nama Ditapis) 2 r
Alang (27/11/2008 11:00:44 AM): awok laki pn skill bagge gop
Alang (27/11/2008 11:00:59 AM): (Nama Ditapis) ngn (Nama Ditapis) je dop
Alang (27/11/2008 11:01:10 AM): hok lain seme (Ditapis)
aDuKa (27/11/2008 11:03:12 AM): (Nama Ditapis) ane se???
Alang (27/11/2008 11:03:52 AM): ade hok putih2 2
aDuKa (27/11/2008 11:03:59 AM): hok brisi tu ke
Alang (27/11/2008 11:04:05 AM): duk tpi cermin 2
Alang (27/11/2008 11:04:10 AM): dpn (Nama Ditapis)
aDuKa (27/11/2008 11:04:15 AM): ye ah
aDuKa (27/11/2008 11:04:19 AM): hok brisi tu la
Alang (27/11/2008 11:04:31 AM): yer kot
Alang (27/11/2008 11:04:49 AM): bab berisi2 aku x pnda tgk r
aDuKa (27/11/2008 11:05:10 AM): huhuhu
Alang (27/11/2008 11:07:34 AM): x sap ag ke bob
Alang (27/11/2008 11:07:46 AM): kacip aku seko cni ni

(Conversation end 27/11/2008 11:10:21 AM)

Nokia N78 - The N73's Successor

Nokia N78 finally got into our grubby little hands, the N73’s successor carries the same multimedia functionality as before but it comes with a couple of significant upgrades this time around.

The N78’s design is in its full candybar glory, and as with most modern phones they are covered in either plate glass or fingerprint magnets like the rear plastic covers. The design isn’t overly innovative or attractive but we won’t call it ugly either.

The device is equipped with a 2.4 inch 16 million-colour display of QVGA resolution. The screen size and the picture quality are pretty decent. Sunlight legibility is impressive; the N78 performs well under direct sunlight. The speaker on the N78 has a somewhat esoteric design scheme; they are located at the top and bottom of each side of the phone, perhaps to enhance Nokia’s new 3D sounds.

The keypad is certainly one of Nokia’s stranger ones, we’re not sure if it’s even a keypad. More like narrow thin strips of plastic pressed to the phone’s surface. The lack of tactile feedback is the keypad’s killer flaw, it’s impossible to sense one key from the next, due to the strip design. For the multitasker, don’t even bother typing when you are driving or talking- text messages will usually end up as gibberish.

The D-pad is somewhat unintuitive as well, its easy to enter programs you didn’t intent to, due to the close proximity of the movement keys and the enter key.

Meanwhile, the new dedicated multimedia button on the N78 is an interesting addition, pressing it will bring up multimedia menus inside the phone. The right spine has the volume rocker, and the dedicated camera key. The left spine has the micro-USB port, microSD card slot and charger port. The top part of the phone has the power button and the 3.5mm jack.

Features
The N78 runs on the Symbian 9.3 OS with Series 60 3rd Edition user interface. Feature Pack 2 also comes preinstalled. The multimedia menu is among the Nokia N78 highlights, as seems to be the case with all other recent Nseries models. It is launched by pressing the dedicated key and provides quick access to the multimedia features of the handset. We didn’t suffer from restarts or memory issues with the OS. Nokia N78's built-in memory is 76MB, which is decent but nothing impressive. The included 2GB microSD memory card comes in very handy for extending it but you can go for an even higher capacity card if you like. The music player hasn’t change much, its still support a good amount of audio formats. The playlist require a click of the refresh button and the songs are loaded. Tracks can be obtained via Bluetooth, USB or by downloading from the Internet. The FM radio on Nokia N78 has a nice simple interface and can automatically scan and save the available stations in your area. It has RDS support. If internet connection is available, the Visual radio application can download all the local stations and save them to the handset with their names.

Nokia also threw in a Google browser, for surfing purposes. The GPS here is another important addition for the N78, you can opt for Nokia Maps or other third-party applications. The standby time for the N78 is pretty impressive, our test showed that the batteries last at least four days on minimal usage.

Camera
The Nokia N78 comes equipped with a 3.2 megapixel camera with a maximum image resolution of 2048 x 1536 pixels. We loved the dedicated camera button placement, click it on with your thumb and the N78 turns into a camera. It sports auto-focus and LED flash. It offers extensive settings-starting from manual white balance and ISO sensitivity and including exposure compensation, sharpness and contrast settings. The camera UI has quick processing as well, and is much faster. There is also a vanity camera here for video calls. The video recording function shoots in VGA resolution at 15 fps, with VGA resolution. Videos are captured in MPEG-4 format and have automatic or manual white balance. The N78 has geotagging capability that also works with videos.

Connectivity
The N78 is armed with quad-band connectivity (GSM 850/900/1800/1900) thrown in with a 3G HSDPA going up to 3.6Mbps. Other connectivity options include the EDGE, Bluetooth 2.0 and MicroUSB transfers. The best part- the phone is packed with Wi-Fi.

Games
There are three games preloaded in the applications section- there is Mines, Arcanoid and Widgy Pet. Mines is reminiscent of minesweeper, Arcanoid is that good-old bouncing a ball off a pad. Finally Widgy Pet is Tamaguchi Nokia style, but the pet isn’t as remotely interesting as it’s supposed to be. Unfortunately, for the gaming junkie, paying for the NGage platform is your only outlet.

Nokia N78 in a box!

Verdict
The N78 is a worthwhile addition the N series portfolio, despite a few design flaws. The N78 is powered with some good specs. The UI is better, quicker and topped off with some good multimedia function. Hardware wise, the phone is given a capable camera, GPS and geotagging. The real problem we have with the phone is just the keypad. The phone is retailed at RM 1,950 (Malaysia Ringgit) and is recommended if you want a multimedia-centric device with a sprinkle of everything.

Review from Mohd Fairuz's (Maney) mobile phone. Thanks a lot, dude!

Monday, November 24, 2008

Malaysian worker dies after being attacked by white tigers

video

A Malaysian contract worker died after being attacked by three white tigers at the Singapore Zoo on Thursday. The worker has been identified as Nordin Bin Montong. Zoo officials said the 32-year-old had jumped into a moat at the white tiger enclave and was subsequently mauled to death by the white tigers.

Police said they received a report at 12.30pm about a man sustaining neck injuries at the zoo. Paramedics were called to the scene and Nordin was pronounced dead at 12.45pm. Biswajit Guha, assistant director, Singapore Zoo, said: "Prior to the incident, the zookeepers had actually noticed that the contract worker was behaving erratically. He was throwing things around and as he was walking out of the zoo, he passed comments like 'Goodbye, you won't see me again'. He later cycled back and 5 minutes later, the alarm went off."

Nordin had jumped off the ledge into the water and once he was inside the enclave, the three white tigers mauled him for five to ten minutes, while 20 zookeepers tried desperately to save him by distracting the animals. They were too late, as were the two licensed rifle shooters who were called to the scene.

As a precautionary measure, the white tiger exhibit has been temporarily closed and the 9-year-old tigers, which came from Indonesia, are in confinement for now.

Zoo officials said once the police finish their investigations, they would examine if there is a need to further enhance safety measures.

They added that it is natural for tigers to pounce on any prey and there is no reason to sedate the animals. In a statement, the Singapore Zoo said the white tiger enclosure measurements conform to international safety guidelines imposed by the Association of Zoos and Aquariums. Regular animal safety audits are also conducted every month and there is no risk to any visitor or staff at any time.

Malaysia News


Singapore News


Reuters News

Wow! Samsung i900 Omnia!


COMBINING work and fun in one small convenient package is certainly no easy task for any smartphone. Fortunately, Samsung’s new i900 smartphone, better known as the Omnia, looks to deliver everything you need and wish for in a mobile phone.

It is a unique blending of a phone with smartphone capabilities sporting enhanced features such as a 5-megapixel camera, a large touchscreen display and built-in GPS support.

However, does the Omnia (which means “everything” in Latin and “wish” in Arabic) have what it takes to match up to the masses of smartphones in the market? Read on to find out.

Design

A quick glance at the Omnia and you might accidentally mistake it for an Apple iPhone. On the outside, the Omnia’s slim design and curved corners make it look downright attractive. In terms of practicality, the phone is lightweight and small enough to fit in a pocket.

Looks aside, the phone maintains a minimalistic design with only a Call and Hang Up button on the front. Interestingly, the Omnia doesn’t feature a directional pad — instead it makes use of an “optical” mouse, which is really a small pad that you scroll with your finger to use a cursor to navigate through the phone’s interface.

The front of the phone is dominated by a 3.2in LCD screen, which is a great display showing sharp images with good contrast that is fantastic for reading text. The 240 x 400-pixel resolution display is also great when using applications or surfing the Web.

The phone has a neat built-in accelerometer that detects the orientation of the phone so you can view your pictures and videos either in portrait or landscape mode. However the transition between the different viewing modes isn’t smooth as there’s a pause of one or two seconds in between.

Phone functionality

Call quality on the phone was great. I found the phone’s volume to be soft on default, but that was easily corrected with a simple adjustment of the phone’s volume. Surprisingly once the phone was on maximum volume, calls came in really clear.

Aside from using the standard Windows Mobile tiny keyboard and block recognition method of input, the Omnia has a touch interface that makes use of a larger keypad that you can type on with your fingers. This is assisted by haptics technology that provides force feedback when pressing virtual buttons.

Still, despite the inclusion of above features, I found typing on the keypad not as intuitive as the iPod touch’s virtual keypad. Though I was slowly able to get the hang of typing on it, I still found the letters too small and placed too closely together.

The included dictionary assisted me in writing my messages, guessing the words I was typing. However, it just wasn’t as good at predicting and correcting words as the iPod touch. Without the dictionary turned on, it was near impossible to get a text message across without constantly making spelling mistakes.

Needless to say users with large fingers will find the interface very difficult to use. I have to say that your best bet is still to use the included stylus for text messaging.

I was quite surprised to find that the Omnia had an exceptionally long battery life for a smartphone. It was capable of lasting close to two full days of regular use before needing to be recharged. In comparison, most smartphones typically drain out after a full day of use.

Smartphone functions

More than just a phone, the Omnia is a full-featured smartphone that runs on Windows Mobile 6.1 Professional. Looks are everything for this phone so it comes to no surprise that the Omnia sports a refurbished interface that runs on top of Windows Mobile. The first and most obvious difference is that it does not feature a regular Today screen. Instead the Omnia uses the intuitive TouchWiz UI, a customisable user interface.

The interface is pretty, giving you a sort of virtual deskspace on the phone where you can drag and drop different widgets on to the main screen. These widgets range from simple tools like clocks, calendars, notepad to shortcut to games and the multimedia player. For example, you can have a digital clock displaying the time and a notifier for messages and e-mail.

There’s also a few clever widgets that take advantage of the Windows Mobile environment, like the calendar function that takes you into the Windows Mobile Task manager function.

Another notable change in the interface is how the Omnia presents a colourful main menu interface that gives you access to a number of dedicated phone functions as well as various other programs.

There are a couple of useful business applications on board, including mobile versions of Microsoft Word, Excel and PowerPoint.

If you need to be constantly in contact with the office when you are out of town, take comfort in knowing that that the Omnia supports push e-mail.

like any other Windows Mobile device, the Omnia gives you the flexibility of installing your own Windows Mobile-compatible applications if you don’t fancy the pre-installed ones.

Surfing on the go

We tried browsing the Net on a 3G and WiFi connection with the Omnia and were impressed at the surfing speeds we got. Pages loaded up quickly on the Omnia’s Opera Mobile browser, though you can also opt for the classic Internet Explorer browser.

Opera Mobile proved to be the better browser of the two as it provided multi tab browsing, page zooming and was “smarter” when it came to reformatting text for the small screen.

Depending on the page you visit, you may get a mobile version of the webpage. For example I visited my Facebook profile and Google on the Omnia and was subsequently directed to the simplified mobile version of the website.

Next up, I pointed my browser at a few regular sites I visit — Kotaku being one of the few videogame sites I frequent. The page took a while to load since it had a lot of images. Problems started to show when blog entries with embedded Flash video links were loaded as the browser froze, making the text warp in weird ways.

Fortunately, the problem resolved on its own after a few seconds, but it disrupted an otherwise smooth browsing experience.

Still lost

Another notable application is Google Maps which works in combination with a working 3G connection or WiFi connection to load map data and a built-in GPS feature that pin-points your exact location.

While the Omnia is supposed to be able to help you find your way around town, don’t throw away your dedicated GPS navigation device just yet. Google Maps’ GPS feature had very limited use as we couldn’t plot any driving routes at all. The feature simply doesn’t work, even when we tried plotting a path on a straight road.

However, we were at the very least able to find our way around by checking our location via GPS and referring to the detailed map provided by the application. Definitely more inconvenient than the regular GPS, but functionable.

Multimedia powerhouse

The Omnia is no slouch when it comes to multimedia features. It has a powerful 5-megapixel camera that’s capable of taking some relatively great looking pictures.

It’s almost as full featured as a compact camera with an image stabilisation feature along with other cool features like geo-tagging which adds location data to pictures.

Aside from taking pictures, the Omnia is capable playing back both music and videos stored on the phone’s internal memory or external microSDHC memory cards. It supports a variety of different video files including DivX, XviD, H.263, WMV and MPEG4.

We had no problems playing a couple of videos on the Omnia. Most came out pretty clear and sharp though the speaker wasn’t as loud as we hoped for, though you can put on some earphones for better sound quality.

Conclusion

The Samsung Omnia is really an all-in-one device that tries hard to cover all grounds. As a mobile phone, the Omnia nails it when it comes to providing exceptional call quality though it can be frustrating to text message with the phone’s cramped keypad. An outstanding battery life makes the Omnia perfect for long trips out though.

As a full-featured smartphone, the Omnia is great for its variety of programs and applications that can be used for both work and play. Web surfing on the Omnia is decent though the browser fumbles a little when Flash videos pop up on the page.

Additionally, it’s got a great 5-megapixel camera that’s almost on par with a regular compact camera. The ability to playback different video formats is great if you need to catch a movie while on the go.

One disappointment is its lack of GPS navigation out of the box. Possibly, you can install other navigation programs such as Mapking since Google Maps lacks the proper navigation capabilities.

Also, I found navigating with the Omnia using my finger very frustrating at times. Clearly, the phone is best suited for use with a stylus.

Those drawbacks aside, the Samsung Omnia is a decent phone that delivers great multimedia support and business functions.

Pros: Attractive user interface; great 5-megapixel camera; plays multiple video file formats.
Cons: Browser freezes up at times; GPS navigation does not work out of the box; touchscreen interface is frustrating without the stylus.

i900 OMNIA
(Samsung)
HSDPA Windows Mobile phone
Camera: 5-megapixels autofocus
Operating system: Windows Mobile 6.1 Professional
Display: 3.2in VGA (240 x 400pixels) touch-sensitive TFT LCD
Messaging: MMS, SMS, e-mail, MSN Messenger Mobile
Connectivity: Bluetooth, HSDPA, EDGE, GSM 850/1800/1900, WiFi 802.11b/g, USB 2.0
Phone memory: 256MB ROM, 128MB RAM, 8GB internal memory
Expansion slot: microSDHC (up to 16GB)
Battery type: 1,440mAh lithium-ion
Standby/talk time: 500 hours/5 hours 50 minutes
Other features: TouchWiz UI, FM radio, Video playback (supports DivX, XviD, H.263, WMV and MP4 files), Microsoft Office Mobile, Java applications, Opera Mobile web browser, built-in GPS, Push e-mail
Weight: 122g
Dimensions (w x d x h): 112mm x 56.9mm x 12.5mm
Price: RM2,799 (8GB), RM2,999 (16GB)

Review unit courtesy of Samsung Malaysia, 1-800-88-9999.

See what I saw?!

After celebrating Sham's 30th birthday, me, Nad, Brian, Bob, and Sham himself, going out for having a dinner. After some discussion on route, Sham was decide to bring us to special restaurant at Ladang, Kuala Terengganu. Oh no.. Actually I forgot to see and take a picture for the name of that restaurant! Darn it! My mistake..

From long to the short, after finishing our dinner, we were going to move our ass from that restaurant. At that time, Izuan was calling Sham's mobile. He'd order a hot coffee to take away. So again I went to that restaurant then ordered a hot coffee. At that time, I saw something weirdo stuff inside a huge showcase near to a counter. Wow! It was an antique stuff!

This is what I saw..

Accidently after I took a picture for the antique stuffs, I saw the funny sign near to a counter also! See the image below..


"Roti Bakar" means toasted bread.. "Friend Fries"??!!! OMG! It suppose "French Fries"! Not "Friend Fries", dude! LOL! I can't explain for this! I'm going to die laughing in a car..!

Saturday, November 22, 2008

Nokia N85 : I wanna buy this phone! :P


Nokia N85
, the latest Nokia Nseries multimedia computer made to set new standards for mobile entertainment, gaming and sharing. Along with an eye-catching 2.6" OLED screen and smooth, sleek finish, the Nokia N85 redefines the mobile experience. It boasts N-Gage gaming, music with in-built FM transmitter, 5 megapixel camera with Carl Zeiss optics and geotagging capabilities, three month integrated license for turn-by-turn voice navigation and high-speed connectivity, all in one device. The Nokia N85 is expected to begin shipping in October 2008 with an estimated retail price of EUR 450, before taxes and subsidies.

With a strong lineup of multimedia features, the Nokia N85 is taking the world of mobile convergence to the next level. Gaming, photos, navigation and music blend together with the newest Ovi and third party services via 3.5G HSDPA and Wi-Fi connectivity to make discovering and sharing experiences quick and seamless.

Engage and interact

The Nokia N85 is pre-loaded with at least 10 made-for-mobile N-Gage gaming titles that jump off of the screen thanks to the dazzling OLED display and a voucher to activate one full game license. Dedicated gaming keys light up when the device is in landscape gaming mode to further enhance the action-packed experience.

A state-of-the-art 5 megapixel camera with Carl Zeiss optics and bright dual LED flash captures clear, sharp images as well as DVD-quality videos at 30 frames per second. Combined with A-GPS it is possible to geotag favorite pictures to see where each photo was taken using the Nokia Maps application or online sites such as Share on Ovi or Flickr.

Each Nokia N85 comes with an 8 GB microSD card, up to 30 hours of music playback time and its high-fidelity sound means favorite tracks can be enjoyed virtually anywhere. Build a personal music collection from the millions of tracks and playlists available from the Nokia Music Store or other online music vendors, or synchronize PC and mobile music libraries via USB cable.

Alternatively, consumers can enjoy RDS radio or a wide selection of stations via the internet. The 3.5 mm audio jack makes connecting a top-quality headset simple and an in-built FM transmitter lets the Nokia N85 play wirelessly through a car or home stereo to really crank up the sound.

While it comes out of the box with a multitude of powerful functionality, the pre-loaded Nokia Download! application makes the Nokia N85 truly customizable by offering a wide range of bespoke content. This includes an outstanding selection of world-class branded entertainment content, the latest in mobile gaming and dynamic applications so users can really make their device their own.

Pay Per Click : Google Search-Based Keyword Tool

The Official Adwords blog just announced that they have released another tool called Search-based Keyword Tool (beta). With the help of this brand new tool an Advertiser can now make a better sense of what his potential customers are searching for and which keywords he should advertise on.


How Does Google Search-Based Keyword Tool Works

Barry Schwartz at Search Engine Land has already done a more detailed review of Google Search-Based Keyword Tool.

What it does is, basically it looks at your pages and finds out keyword that people are searching for in the Google Search engine but you are not targeting them in your Adwords Campaign. Baris Gultekin who is the Business Product Manager of Google Search-Based Keyword Tool told SEL that the value in this unique tool is that it gives advertisers a look at keywords that they are currently not targeting, that might bring in a positive ROI to the campaign. For example, a site that sells watches can use this tool to find a popular model or brand that they are currently not advertising for but has a lot of positive amount of searches in the search engine.

The Search-based Keyword Tool is currently available to advertisers of only US and UK. Google will be expanding to additional languages and more countries in the near future. You are welcome to try this tool out at http://www.google.com/sktool, and give the Adwords team your useful feedback.

My Two Cents

This is an excellent addition to the Google Adwords Tool family. I think this tool can also be used for competitive analysis. So if you have a strong competitor on your niche who spends a lot of money in adwords and sort of kills the whole market, you can easily run this tool on that domain and find out which keywords are they missing out and thus you can bid on those (at a low bid cost) and get all the traffic.

Wednesday, November 19, 2008

This is what happened when Ah Pek speaks BM..

Apek: Lu potong zaka ada bagut ka?

Ali: Manyak bagus. Bila lu potong haa, lu punya barang manyak bersih loo...

Apek: ?!! err ... saya kawan ala cakap, potong zaka aaahh.... manyak ploblem..

Ali: Apa problem?

Apek: Manyak buang lui, lagi aahh ... dia punya performance tadak bagut.. manyak cinang semputloh ...

Ali: Cehh... apek, lu apa cerita... saya suda lama potong..tada apa problem... bini saya manyak puas woo...

Apek: Lu mini puas sama itu potong zaka ka?

Ali: Ya laa. Bila lu potong aahh... lagi sedap main woo..lu lagi lambat pancut..

Apek: ???!!! err... lu punya 1.3 atau 1.5??

Ali: ??!! woi apek cakap baik2 sikit ha ... saya punya 6 inci laa..

Apek: ??! Tiu nia ma... lu jangan main2 haa... mana ada potong zaka 6 inci..

Ali: Cilaka apek ni...nah tengok (opens his trousers)

Apek: Chee sin punya olang.....gua tanya baik2 ... lu tunjuk lu punya lanchiau..

Ali: Abis... lu tada percaya..saya tunjuk la..

Apek: Saya tadak tanya sama lu punya lanchiau..Saya tanya lu pasal itu nasional car... potong zaka..bolo punya olang..

Ali: Aiya... apek... lain kali lu sebut betul2 la....kasi susa saja.. Bukan potong zaka la..... proton saga........

LMAO..
____________________________________

*Translation from BM --> English*

Due to the differentiation of BM and English, it's a little hard, but hope you will get it.

Potong Zaka = Cut Your Penis. *traditionally, malay guys when they were younger, they are supposed to cut a little bit of their penis skin, to keep it clean or some sort, not too sure, correct me if i am wrong =) *

Proton Saga = our very own national car.

*The whole conversation, ahpek was asking about proton saga, meanwhile Ali misunderstood and thought it was referring to his penis*

Apek: Lu potong zaka ada bagut ka? *is your 'potong zaka' good?*

Ali: Manyak bagus. Bila lu potong haa, lu punya barang manyak bersih loo... *very good, when you cut it, that thing will be damn clean*

Apek: ?!! err ... saya kawan ala cakap, potong zaka aaahh.... manyak ploblem..
*?!!errr...but my friend told me that 'potong zaka'...they have a lot of problem with it*

Ali: Apa problem? *what problem?*

Apek: Manyak buang lui, lagi aahh ... dia punya performance tadak bagut.. manyak cinang semputloh ...* throw in a lot of money, somemore, it's performance isn't good*

Ali: Cehh... apek, lu apa cerita... saya suda lama potong. tada apa problem... bini saya manyak puas woo... *Cehh...apek, what kinda story is that??I cut it damn long ago, no problem also...my wife damn satisfy woo..*

Apek: Lu mini puas sama itu potong zaka ka? *your wife damn satisfy with 'potong zaka' ??*

Ali: Ya laa. Bila lu potong aahh... lagi sedap main woo..lu lagi lambat pancut.. *Ya laa.When you cut it, more nice to play...cuz it won't shoot so fast*

p.s: potong above means overtake to AhPek..

Apek: ???!!! err... lu punya 1.3 atau 1.5?? *??!!err...yours is 1.3 or 1.5??*

Ali: ??!! woi apek cakap baik2 sikit ha ... saya punya 6 inci laa.. *??!!woi...apek talk nicely abit ha...mine, 6 inches la..*

Apek: ??! Tiu nia ma... lu jangan main2 haa... mana ada potong zaka 6 inci.. *??!!Tiu nia ma..you don't play play ha...where got 'potong zaka' 6 inches??*

Ali: Cilaka apek ni...nah tengok (opens his trousers) *Cilaka(cursing) this apek, nah, take a look (open his trousers)*

Apek: Chee sin punya olang.....gua tanya baik2 ... lu tunjuk lu punya lanchiau.. *Chee sin (crazy) la this fella..people ask nicely, you go show your lanchiau(penis)*

Ali: Abis... lu tada percaya..saya tunjuk la.. *Then??you don't believe me, I have to show la..*

Apek: Saya tadak tanya sama lu punya lanchiau...Saya tanya lu pasal itu nasional car... potong zaka.. bolo punya olang.. *I didn't ask about your lanchiau(penis)..I was asking about the national car...'potong zaka'....damn stupid lor you people..*

Ali: Aiya... apek... lain kali lu sebut betul2 la....kasi susa saja.. Bukan potong zaka la..... proton saga........ *aiya...apek, next time pronounce properly la...give me some hard time only..not 'potong zaka' la......it's proton saga*

Hik hik hik hik..
 

Blog Aduka Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger