Ads: (Please Click!)

Thursday, December 29, 2011

Ombak Rindu (2011) Malay DVDRip : Download Link


Sinopsis

Filem yang diadaptasikan daripada novel Ombak Rindu ini mengisahkan tentang perjalanan cinta dua insan, Izzah dan Hariz dari dua dunia yang berbezadan mereka terpaksa menempuh pelbagai rintangan sebelum menemui kebahagiaan. Izzah adalah gadis kampung yang telah dijual oleh bapa saudaranya kepada sebuah kelab hiburan di K.L untuk dijadikan pelacur. Seorang pemuda, Hariz anak Datuk Sufiah, pemilik empayar perniagaan SUFIAH CEMERLANG telah membeli Izzah dari pemilik kelab tersebut untuk dijadikan perempuan simpanan, namun Izzah telah merayu Hariz supaya menikahinya untuk menghalalkan hubungan mereka.

Hariz setuju dengan syarat Izzah tidak menuntut sebarang hak sebagai isteri. namun selepas itu, hariz yang kasar dan panas baran telah jatuh cinta dengan Izzah yang penuh dengan kelembutan. hariz kemudian terpaksa menikahi Mila, kawan zaman persekolahannya setelah didesak oleh Datuk Sufiah dan Mila yang amat mencintainya. Semasa Hariz koma dihospital akibat kemalangan jalan raya, Datuk Sufiah telah menghalau Izzah keluar dari bungalow Hariz dan merampas telefon bimbit Izzah.

Setelah keluar dari hospital, Datuk Sufiah memberitahu Hariz yang Izzah telah menjalani hubungan dengan lelaki lain. Hariz yang marah telah memberitahu Izzah bahawa dia akan digantung tidak bertali semasa terserempak dengan Izzah di rumah pak Dollah, pemandu keluarga Datuk Sufiah. Izzah kemudian kembali ke kampungnya. Pak Dollah yang marah dengan Datuk Sufiah telah memecahkan rahsia bahawa hariz adalah anaknya yang telah diserahkan kepada suami Datuk Sufiah untuk dijadikan anak angkat serta memberitahu Hariz bahawa Izzah tidak bersalah. Hariz yang menyesal dan amat rindukan Izzah telah pergi ke kampung Izzah untuk memujuk supaya kembali kepangkuannya. Mila datang ke kampung Izzah dan menuntut cerai dari Hariz. Filem ini berakhir dengan Izzah dan Hariz menjalani hidup bahagia tanpa rahsia lagi.

Trailer


Download Link : Ombak Rindu (2011) DVDRip RMVB MKV

RMVB (304 MB)
Part 1
Part 2

MKV (931 MB)
Part 1
Part 2
Part 3
Part 4
Part 5

MediaFire AVI (348 MB) - Recommended
Part 1
Part 2
Part 3
Part 4
Part 5

Download problem? Klik DI SINI (klik!)

Sudah selesai download, macam mana mahu tengok? (Untuk by part SAHAJA. Untuk single link, anda terus boleh menonton setelah selesai download) Anda perlu download semua part. Contohnya untuk format .avi; download hanya semua part .avi sahaja. Jika file extension mempunyai nombor (.001), anda perlu menggunakan software HJSplit untuk menonton. Anda boleh baca cara-cara dan download software tersebut DI SINI (klik!)

Selamat menonton!

Saturday, December 10, 2011

Di Saat Hukum Allah Dipersenda Dan Dipermain-mainkan


Salam.

Pagi tadi (sebenarnya sejak semalam) kecoh di Facebook tentang beberapa video di Facebook yang berbaur politik termasuklah salah satu video darinya yang ada unsur penghinaan hukum Allah (hudud), termasuklah beberapa orang pemimpin. Video tersebut sebenarnya di'embed' dari laman YouTube mengisarkan lakonan semula perbualan antara orang muda dan tua, lelaki dan perempuan, termasuk beberapa orang lelaki cina, india, dan sikh. Kononnya dilakonkan sebagai simbolik 1Malaysia.

Walau bagaimanapun, video ini terlalu ekstrem menghentam dan mencerca serta memperlekeh hukum yang termaktub di dalam al-Quran (iaitu hudud) dengan mengaitkan beberapa kes berat yang berlaku di Kelantan yang tidak pasti kesahihannya, termasuklah penghinaan kepada beberapa pemimpin yang kebanyakkannya dari pihak pembangkang.

Jom saksikan, dan anda nilailah sendiri.


Kecewa, amat kecewa. Bukannya apa. Orang kristian, orang hindu, atau mana-mana agama penganut agama selain Islam pun tiada langsung menghina agamanya sendiri. Orang Islam negara kita? Macam mana? Bukankah hukum Allah (hudud) itu salah satu dalam termaktub di dalam al-Quran? Tetapi orang Islam kita langsung tidak ada perasaan malu apabila menghina dan mempersendakan hukum Islam mereka itu sendiri. Seolah-olah maruah Islam dirobek-robek oleh orang Islam itu sendiri!

Jika anda lihat video di atas, mereka seolah-olah merendah-rendahkan hukum Allah ini dengan menyatakan ramai penghidap AIDS, ibu tunggal tidak mendapat nafkah, masalah wanita bekerja di tempat-tempat maksiat dan sebagainya berlaku di Kelantan. Angka mereka meningkat walaupun diperintah oleh pemimpin Islam. Makna kata, jika hudud dilaksanakan sekalipun, atau pemimpin Islam memerintah sekalipun, kes jenayah berat tetap berlaku!

Seorang rakan telah menegur saya setelah beberapa status dan artikel (termasuk video) telah saya buat di Facebook. Dia menyatakan, "Tak perlu marahlah. Biar saja mereka. Mereka ini sudah tergolong di dalam kaum-kaum dan bangsa-bangsa yang mereka tampilkan dalam video itu."

Saya bertanya, "Kaum dan bangsa? Apa maksudnya?"

Rakan saya menjawab, "Itulah cina, india, sikh, dan apa jua kaum dan bangsa yang ada di dalam video itu, termasuk lelaki tua yang berkopiah."

Saya masih tidak faham, lalu bertanya lagi, "Kenapa berkata begitu?"

Dengan tenang rakan saya menjawab, "Mereka sebenar-benarnya telah KAFIR kerana mempersenda, bahkan pula menghina agamanya sendiri!"

Daripada perbualan di Facebook itu, saya telah merujuk beberapa orang rakan termasuk seorang ustaz yang amat tersohor masa kini iaitu Al-Fadhil Ustaz Azhar Idrus. Kemudian saya ditemukan dengan satu video ceramah dari ustaz. Di bawah ini adalah video yang boleh membidas video 'Sembang Rakyat' itu. Saksikan.


Astaghfirullah.

Bukanlah ada hak bagi kita untuk mengkafirkan seseorang. Akan tetapi jika dirujuk mana-mana kitab sekalipun, termeterai sudah bahawa jika sebesar zarah pun kita menolak hukum Allah dan mengi'tiqadnya pula maka kafirlah ia dari agamanya.

Maka memang benarlah apa yang diperkatakan oleh rakan saya itu. Kenapa perlu Islam diperlekeh sedemikian rupa semata-mata kepentingan sesebuah parti politik? Tertarik dengan dialog lelaki tua (berkopiah tapi bodoh) itu, "Dah dekat pilihanraya ni, mula lah lagu-lagu hudud dia tu!"

Saya mendapat balasan dari rakan pembangkang, "Dah dekat pilihanraya ni, mula lah fitnah-fitnah dan video-video lucah dia tu!"

Lucu pula. Haha!

Aduka: Sokong parti yang benar-benar menyokong Islam secara total. Bukan ambil sekerat-sekerat! Kembalilah kita kepada Islam yang hakiki dan suci!

Friday, December 09, 2011

Tips Untuk Dapatkan Buffered Earning Dari Nuffnang


Nak menunjuk-nunjuk sikit nih! Nampak tak? Nampak tak? Ni la Buffered Earning (BE) aku yang latest. Nampak tak weh? Hahahahahaha! Baru dapat satu BE dah kecoh-kecoh kan?

Alaaa.. aku bukannya blogger popular pun. Aku berblogging ni pun sekadar suka-suka. Walaupun begitu, alang-alang berblogging, mahu juga la ada side income kan? Jadi tak salah sekiranya aku join mana-mana pengelola pengiklanan ni. Dalam banyak-banyak, aku lebih suka Nuffnang. Sebab? Nuffnang ni komuniti pengiklanan terbesar dan paling popular di kalangan blogger di Malaysia. Syarikat pula syarikat tempatan. Jadi kalau di'compare'kan di antara syarikat pengelola iklan yang lain dengan Nuffnang ni, aku lebih selesa dan sarankan korang turut serta bersama Nuffnang. Satu lagi alasan; dulu ada kes malware serang kepada banyak pengelola iklan. Kebanyakkan blog 'dijangkiti' malware yang masuk melalui algoritma iklan itu sendiri. Waktu itu, hanya iklan daripada Nuffnang yang satu-satunya tidak dijangkiti! Jadi, itu juga satu sebab kenapa aku masih setia dengan Nuffnang sampailah sekarang.

Di sini, aku ingin berkongsi sedikit tips bagaimana nak dapatkan BE dari Nuffnang. Artikel ini adalah daripada artikel dari Blog Ceera.

Untuk mendapat ruang "Buffered Earning" pada "Earnings" anda, pertama sekali anda haruslah dipilih oleh Pihak Pengiklan (Advertisers) kami untuk membuat kempen CPM bagi pihak mereka. Terdapat beberapa faktor yang menentukan peluang anda untuk dipilih untuk kempen CPM. Pihak Pengiklan (Advertisers) memilih blog yang mereka ingin iklankan berdasarkan beberapa faktor seperti berikut : -

- Disebabkan Pihak Pengiklan (Advertiser) senantiasa mempunyai pasaran khusus untuk kempen mereka, maka mereka akan memilih blog yang mempunyai pembaca blog yang berpadanan sebagai sasaran mereka. Jika pembaca blog anda termasuk di dalam kategori itu, maka peluang untuk anda dipilih untuk mereka adalah sangat tinggi. Kebanyakan bloggers yang tidak mengisi ruang 'survey' yang disediakan dengan betul berkemungkinan tinggi mendapati blog mereka tidak terpilih untuk mendapat kempen atau iklan daripada Advertisers. Ini kerana, 'survey' tersebut berfungsi untuk Advertisers kami mengenali isi kandungan blog bloggers kami dengan lebih baik. Mana-mana blog yang tidak mengisi ruang 'survey' selalunya tidak akan diendahkan oleh Advertisers kami kerana mereka tidak akan tahu jika kempen mereka bersesuaian atau tidak dengan isi kandungan blog tersebut. Oleh itu, kami amat menggalakkan anda mengemaskini laman 'survey' anda dari masa ke semasa untuk menaikkan peluang blog anda dipilih oleh Advertisers kami.

- Kebersanan penempatan iklan juga sangat penting dalam industri pengiklanan. Pengiklan kami telah menghabiskan banyak wang untuk mencorakkan iklan mereka dan membeli ruang iklan. Mereka perlu memastikan mesej yang ingin mereka sampaikan kepada pasaran khusus mereka sampai dengan efektifnya. Oleh itu, mereka senantiasa akan membeli ruang iklan yang hanya telah dioptimumkan sepenuhnya dan diletakkan pada tempat yang berkesan. Kesimpulannya, anda hanya perlu meletakkan unit iklan anda pada tempat yang sepatutnya dan faktor ini akan memuaskan Pihak Pengiklan.

Sebagai contoh, sesuatu unit iklan "Skyscraper" seharusnya menjadi elemen pertama di sidebar dan bukan di tempat lain. Hal yang sama juga bagi unik iklan "Leaderboard" yang seharusnya menjadi elemen pertama yang dapat dilihat di saat pengunjung masuk ke laman web anda. Manakala, unit iklan "Large Rectangle" pula seharusnya ditempatkan betul-betul di bawah entri pertama anda. Jika unit iklan blog anda tidak mengikut garis panduan yang telah dinyatakan seperti di atas, hal ini akan banar-benar mempengaruhi keputusan Pengiklan untuk memilih blog anda dan berkemungkinan tinggi menyebabkan mereka memilih blog lain.

- Selain itu, ruang unit iklan juga memainkan peranan penting bagi Blogger untuk dipilih dalam sesuatu kempen. Semua Pihak Pengiklan kami membuat pembahagian yang sama rata pada ketiga-tiga unit iklan kami iaitu, Leaderboard, Skyscraper, dan Large Rectangle setiap kali mereka beriklan dengan kami. Jika blog anda mempunyai kesemua 3 unit iklan di dalamnya, maka peluang anda untuk terpilih bagi sesuatu kempen adalah amat cerah.

- Keahlian eksklusif memainkan peranan dalam kempen iklan kerana Pihak Pengiklan kami lebih cenderung untuk meletakkan iklan mereka pada blog-blog berstatus Glitterati kerana ini merupakan sebahagian daripada program hadiah kami untuk Bloggers kami yang paling setia dengan kami. Ahli biasa masih akan dipilih untuk kempen tetapi dalam angka yang lebih rendah berbanding dengan ahli Glitterati.

Oleh itu, anda perlulah mengambil semua inisiatif untuk meningkatkan peluang blog anda untuk mendapat perhatian daripada Pihak Pengiklan, dengan selalu mengemas kini blog anda, menempatkan unit iklan anda di tempat yang betul, dll. Jika nasib menyebelahi anda, dan Pihak Pengiklan memilih anda untuk kempen CPM mereka, maka peluang untuk anda mendapat beberapa angka di ruang "Buffered Earning" adalah sangat cerah!

Good luck dan selamat berblogging!

Thara Sofian
Talent Manager

Untuk bacaan selebihnya, anda boleh baca di blog Ceera. Klik DI SINI (klik!)
Diharap perkongsian ini dapat membantu anda!

Friday, December 02, 2011

Gelak Bayi Yang Buat Kita Tergelak Sama


Salam.

Aku mahu berkongsi satu video. Mungkin anda dah tengok video ni. Tapi biarlah.. aku mahu kongsi juga sebab bagi aku video ni antara video ketawa bayi yang boleh buat aku turut ketawa. Dalam banyak-banyak video, video ni paling cute, comel, kelakar, dan terhibur.

Jom saksikan.


Hahahaha!

Tak boleh blah. Memang lucu.

Aduka: Macam ringtone handphone bayi ketawa tu je kan? Huhuhu..

Tuesday, November 29, 2011

Gelaran Doktor Pada Dr Rozmey Ditarik Balik?


Kenal dia? Tipu la kalau tak kenal kan?

Kalau sebelum-sebelum ni, aku ada mengarang beberapa artikel mengenai beliau, iaitu; (1) Dr Rozmey : Datuk Yang Dikutuk 24 Jam, dan (2) Laman Sosial Dr Rozmey. Dalam dua artikel ni aku ada mention yang aku agak respek juga la dengan Datuk Dr Rozmey ni sebab dia usahawan yang berjaya.

Namun, beberapa minit yang lalu aku agak terperanjat dan terkesima selepas terbaca satu artikel mengenai pelucutan status 'Doktor' yang dimiliki oleh Dr Rozmey ni. Lihat gambar di bawah:


Sama ada notis ini adalah notis palsu atau tak, aku sendiri tak pasti. Walau bagaimanapun, notis ni pasti menggugat kedudukn Dr Rozmey sendiri selaku usahawan Melayu yang berjaya serta 'model' kepada orang Melayu.

Aku sebenarnya tak peduli orang nak kutuk beliau ke ape ke. Yang pasti aku respek tahap dedikasi dan usaha beliau selaku usahawan dan peniaga MELAYU yang berjaya. Aku rasa peniaga-peniaga perlu contohi dia. Berani tanggung risiko. Cuma tak perlulah meniru atau terikut-ikut 'angan-angan Mat Jenin' dan 'khayalan' beliau tu. Itu memang aku tak nafi, agak menjelikkan. Namun setelah membaca notis ini, sedikit sebanyak peratusan respek aku pada Dr Rozmey seolah-olah menurun. Dan dalam minda aku macam tertanya-tanya. Betul ke ni? Betul ke ni? Sahih ke?

Walhasilnya, berita ini pasti akan menggegarkan. Pasti ada satu isu yang baru tentang Dr Rozmey ni. Kita lihat sajalah. Kalau tak ada, bersyukurlah. Sebab menyebarkan berita palsu sama macam menyebarkan fitnah. Dan dosa memfitnah itu lebih besar dari dosa membunuh. Jadi aku tak mahu kata yang berita ini berita sahih. Ia perlu dikaji dan disiasat. Harapnya ada orang yang utarakan hal yang sebenar.

Anda fikir macam mana? Nak percaya atau tidak? Apa pendapat anda?

Aduka: Dah jadi peniaga atau 'online business and marketer' dah sekarang.. sebab tu payah dah nak update blog.. haha!

Monday, November 28, 2011

Alamak Toyol! (2011) Malay PPVRip : Download Link


Sinopsis

Kisah bermula dengan Pak Umar yang pergi berjumpa dengan bomoh untuk mendapatkan toyol atas niat untuk cepat kaya. Bomoh itu mempunyai banyak koleksi toyol dan setiap toyol mempunyai harga masing-masing. Oleh kerana tidak mampu, Pak Umar mengambil toyol yang paling murah. Setelah mengambil toyol dari bomoh, bomoh tersebut mengecop barcode di dada kiri Pak Umar. Pada waktu yang sama, Fakhrul dan Kudin yang juga merupakan sahabat baik juga memikirkan jalan untuk mendapatkan duit. Hampir setiap hari mereka mencuba kaedah baru untuk merompak namun semuanya gagal.

Sehinggalah pada suatu hari, Fakhrul dan Kudin mahu merompak Pak Umar namun Pak Umar tiada duit untuk diberikan pada mereka. Pak Umar bercadang mahu memberi toyol tersebut pada Fakhrul dan Kudin. Pada mulanya Fakhrul dan Kudin menolak toyol itu. Namun lama-kelamaan mereka sanggup untuk menerima toyol itu daripada Pak Umar. Toyol beralih arah dan barcode di dada kiri Pak Umar hilang serta-merta dan timbul barcode di dada kiri Fakhrul dan Kudin. Sejak hari itu, bermulalah kisah Fakhrul dan Kudin yang mahu jadi cepat kaya. Malangnya nasib mereka apabila toyol yang diambil dari Pak Umar itu tidak pandai mencuri. Fakhrul dan Kudin terpaksa mengajar teori dan praktikal kepada toyol tersebut untuk mencuri.

Di satu tempat yang lain, Farah yang selama ini setia bekerja dengan Daniel akhirnya mengetahui rupa-rupanya selama ini Daniel menjalankan perniagaan haram iaitu dengan menyeludup dadah. Farah yang mengetahui hal ini telah membuat laporan polis namun pihak polis tidak berjumpa sebarang bukti. Daniel berdendam dengan Farah dan berniat mahu menghapuskan Farah. Suatu malam yang dingin, oleh kerana banyak kali gagal dalam mencuri, Fakhrul dan Kudin berniat untuk mengembalikan toyol pada Pak Umar kembali. Toyol dengan wajah sedih meminta satu lagi peluang dari Fakhrul dan Kudin. Toyol telah masuk untuk merompak rumah Farah dan di sini menjadi titik permulaan pertemuan antara Fakhrul, Kudin dan Farah. Fakhrul dan Kudin terpaksa menolong Farah untuk membongkarkan rahsia Daniel dalam masa yang sama mereka terpaksa mencari Pak Umar untuk mengembalikan toyol tersebut.

Trailer


Download Link : Alamak Toyol! (2011) PPVRip MKV RMVB AVI

MKV (181 MB)
Part 1
Part 2

RMVB (160 MB)
Part 1
Part 2

AVI (180 MB)
Part 1
Part 2
Part 3
Part 4

Download problem? Klik DI SINI (klik!)

Sudah selesai download, macam mana mahu tengok? (Untuk by part SAHAJA. Untuk single link, anda terus boleh menonton setelah selesai download) Anda perlu download semua part. Contohnya untuk format .avi; download hanya semua part .avi sahaja. Jika file extension mempunyai nombor (.001), anda perlu menggunakan software HJSplit untuk menonton. Anda boleh baca cara-cara dan download software tersebut DI SINI (klik!)

Selamat menonton!

Friday, November 25, 2011

Perbezaan Wanita Dunia dan Wanita Akhirat


Sejak akhir-akhir ini, kita menyedari bahawa terdapat dua golongan wanita. Golongan pertama ialah wanita 'bebas' (emancipated women) yang kita akan jumpa setiap hari di Barat. Golongan ini dapat dilihat di kaca televisyen atau halaman-halaman majalah yang laris dipasaran seperti majalah hiburan khasnya.

Bagi wanita 'bebas' ini, perkara yang paling utama bagi mereka ialah untuk memperkenalkan diri kepada umum. Untuk tujuan ini, mereka memakai pakaian yang cantik, memakai alat-alat solek yang menimbulkan ghairah, bekerja sebagai seorang profesional untuk mendapatkan pendapatan yang lumayan dan berusaha sedaya upaya untuk mendapat teman lelaki atau suami yang segak, tampan dan berada.

Masa lapang bagi wanita 'bebas' ini ialah bertemu di majlis-majlis sosial, menari, mendengar muzik, ke pawagam, menonton wayang gambar, bersukan dan membaca buku-buku berbentuk hiburan. Adalah menjadi kebiasaan baginya untuk menyerahkan tubuh bila dalam keadaan berahi.

Wanita 'bebas' ini bersetuju badan-badan kebajikan mengambil tugas menjaga orang-orang yang menderita dan miskin kerana masa dan wang yang ada padanya diperuntukkan untuk berseronok dan menikmati kemudahan-kemudahan yang ditawarkan di dunia ini.

Bagi wanita bebas, pelancongan amat menarik perhatiannya dan menjadi impian hidupnya jika dapat melancong ke Bahamas, Las Vegas atau Acapulco.

Tetapi bagi wanita yang berada di sisi lain, Muslimah - keredhaan Allah S.W.T yang diutamakan. Kecantikan lahiriahnya ketika dia keluar dari rumah tidak penting malah dia menutup auratnya untuk menyembunyikan kecantikan yang Allah anugerahkan kepadanya dari pandangan umum. Jika ia bekerja, tujuannya ialah untuk berkhidmat kepada masyarakat dan bukan untuk mengisi dompetnya. Menyentuh tentang bakal suaminya, ia lebih mengambil berat tentang akhlak yang luhur lebih daripada kejayaan duniawinya.

Bagi Muslimah sudah menjadi kebiasaan baginya berada dalam kekhusyukan solat fardhu dan hiburan baginya ialah membaca kitab suci Al­-Quran, merenung tentang kebijaksanaan ciptaan Allah dan berkongsi pandangan rohaniahnya dengan orang yang dikasihinya.

Bagi Muslimah mendisplinkan diri dengan menahan dari lapar dan dahaga dan kemewahan-kemewahan lain semasa bulan Ramadhan adalah 5 punca kepuasan hatinya dan sebagai galakan untuk menambahkan lagi amal soleh.

Tidak terlintas dalam fikiran Muslimah untuk menikmati apa yang dimilikinya itu hanya untuk kepentingannya semata-mata melainkan ia memberikan sebahagian daripadanya kepada orang-orang miskin dan yang lebih memerlukan.

Bagi Muslimah, setelah bertahun-tahun lamanya barulah dia berjaya mengumpulkan wang yang secukupnya untuk perjalanan yang jauh dalam hidupnya iaitu perjalanan yang mengarahkan kepada mencapai cita-cita rohaniah, pergi menunaikan Fardhu Haji di kota yang panas lagi berdebu dan sesak dengan manusia iaitu di Makkahtul Mukarramah.

Kesimpulan

Dari kedua kisah di atas dapat disimpulkan bahawa, wanita dunia ini lebih bebas dan mementingkan keduniaan semata-mata, suka berfoya-foya dan menghabiskan masa kepada rupa paras dan keinginan nafsunya. Sanggup keluar berdua-dua dengan teman lelakinya yang bukan muhrim dengan alasan kawan biasa atau teman lelaki sehingga lewat malam. Berpegang-pegangan tangan dianggap perkara biasa dan sanggup menggadaikan maruah dan tubuh badannya kerana cinta dan sayangkan teman lelakinya. Apabila mengandung menjadi gelisah, ada yang sanggup menggugurkan anak kandungannya yang diharamkan oleh Islam akan perbuatan gugur itu. Bagi yang melahirkan anak dari darah dagingnya sendiri dengan tidak mempunyai sifat keibuan dan berperikan kemanusiaan sanggup buang bayi itu ke dalam tong sampah, ke dalam sungai, tandas dan sebagainya. Itulah kehebatan wanita sekarang ini yang diagungkan oleh semua golongan masyarakat dan ada sebahagian dari wanita yang tidak berpendidikan agama memperjuangkan kebebasan wanita sehingga berbagai gejala tidak baik berlaku.

Bagi wanita yang budiman dan solehah dianggap kolot dan tidak bertamadun, kerana pakaiannya yang menutup aurat. Ada diantara golongan ustazah yang mempelajari agama dan disanjungi ramai memberikan imej pakaian yang tidak sepatutnya dipakai dan ramai masyarakat yang kurang pengetahuan agama menirunya dengan alasan "ustazah itu pakai tidak mengapa, kenapa saya pakai tidak boleh". Adakah ini semua Islam sekular, Liberal, Islam moden atau sebagainya. Saya tertanya-tanya kenapa berlaku sebegini, adakah disebabkan malu memakai tudung labuh takut dihina dan dicaci atau tidak cantik, atau sebagainya. Padahal Islam membenarkan wanita Islam berfesyen dengan garis panduan yang ditetapkan. Ada wanita yang menutup kepala tetapi pakaiannya ketat sehingga menampakkan badannya, ada yang pakai tudung tapi lengan bajunya pendek, ada juga yang bertudung tetapi nampak dadanya, adakah ini fesyen Islam?

Mari kita kaji kembali perkara ini, jika ada kesalahan mari kita perbetulkan. Jangan terlalu mengejarkan fasyen sehingga kita lupa kepada batasan agama Islam kita, Kehidupan kita memerlukan redha Allah. Dari redha, manusia sebagai jaminan kita menerima balasan yang setimpal apabila dihari perhitungan nanti.

Friday, November 04, 2011

Kecewa Dengan Wanita, Dia Sanggup Membujang Dan Hidup Bersama Patung Seks


Ini petikan berita.

Apabila lelaki berusia 45 tahun ini pulang ke rumahnya dari tempat kerja, bukan isteri atau anak-anaknya yang menunggu di rumah. Sebaliknya deretan anak patung memenuhi ruang tamu rumahnya! Percaya atau tidak, lelaki yang digelar Ta-Bo ini hidup bersama patung seks (sex doll atau love doll) sudah lebih sedekad lamanya.

Setiap patung seks ini mempunyai nama. Ta-Bo biasanya akan menonton televisyen terlebih dahulu bersama patung-patung seksnya. Kemudian, Ta-Bo akan memandikan, mengenakan bedak agar kulit patung kelihatan sihat seperti manusia lalu memakaikan mereka dengan pakaian.

Lelaki jurutera ini mendakwa telah membelanjakan lebih 2 juta yen (USD $16,000) untuk membeli patung dan kelengkapan. Sehingga kini beliau telah mempunyai lebih 100 jenis patung yang berlainan bentuk tubuh, ketinggian, berat, dan sebagainya.

"Wanita (manusia) biasa boleh menipu dan curang dengan anda, kebanyakkannya. Tapi patung seks ini tidak akan sesekali melakukan hal yang sedemikian. Mereka (patung seks) adalah 'milik' saya 100 peratus. Saya boleh buat apa saja yang saya suka," katanya ketika ditemubual oleh Reuters.

Dan ini pula video yang saya jumpa di YouTube.


Kasihan, bukan?

Tapi itulah ceritanya bagi lelaki 'malang' ini. Lebih ketara kalau kita lihat di negara-negara asing seperti di Jepun, Brazil, dan Amerika. Sebilangan lelaki rata-rata memilih hidup bersama patung seks (sex doll) kerana terlalu kecewa dengan sikap dan cara hidup wanita zaman sekarang. Bagi mereka hidup bersama patung lebih bebas dan tiada kongkongan. Lagipun kos saraan bagi patung seks ini lebih murah berbanding kos saraan untuk isteri yang sebenar.

Patung-patung ini diperbuat daripada silikon dan di bahagian sendi (lutut, siku, dsb) mempunyai rekaan yang membolehkan patung seks ini bergerak seperti manusia. Di bahagian alat sulit (buah dada, dan alat kelamin) pula direka khas untuk kegunaan 'kepuasan lelaki' seperti diranjang.

Walau bagaimanapun, saya agak terasa sedikit kasihan kepada 'lelaki-lelaki malang' ini. Kerana 'kejahatan' wanita, mereka merana dan sanggup hidup bersama patung dan menganggap patung-patung ini sebahagian daripada hidup mereka. Kasihan. Sudah tentu 'lelaki-lelaki malang' ini tiada pewaris dan zuriat. Yalah, patung mana boleh mengandung dan melahirkan anak.

Dalam kes yang sama, pada beberapa bulan yang lalu satu temubual telah dibuat kepada seorang lelaki tua di London. Dia juga seperti Ta-Bo, cuma bezanya lelaki tua ini mempunyai isteri yang sebenar (manusia).

Ini videonya.


Aduka: Mujurlah di negara kita tak ada patung seks ini dihasilkan dan dijual. Kalau tidak, habislah.. Kepada wanita, setialah kepada lelaki yang menyayangi anda. Yang penting, agama nombor 1! Yang lain-lain nombor 2, 3 dan seterusnya. Ceeewaahh..!

Wednesday, November 02, 2011

Israel : Rakyat Boikot, Negara Berdagang


Salam.

Ramai antara kita sangat marah dengan Israel. Apatah lagi apabila kita sedia maklum tentera-tentera Israel melakukan kekejaman terhadap rakyat negara Palestin. Justeru itu, kita berkempen dan berpakat menolak dan memboikot barangan buatan Israel malah membenci Israel itu sendiri.

Dahulu sewaktu hangatnya kekejaman Israel terhadap rakyat Palestin, kita digesa untuk memboikot barangan import seperti produk makanan, jenama, dan produk yang berkaitan Israel. Sebahagian besar rakyat kita menyokong kempen boikot tersebut. Baguslah. Ini memungkinkan keuntungan produk eksport barangan atau produk Israel (dan sekutu) jatuh merundum. Biarlah sedikit pun, tidak mengapa. Sekurang-kurangnya, kita sudah memboikot. Kita orang Islam memang sangat prihatin.

Di Facebook pula ada banyak tersebarnya gambar-gambar kekejaman Israel dan propaganda Israel terhadap orang Islam di Palestin mahupun seluruh penduduk dunia. Dan kita sememangnya sedia maklum bahawa sebenarnya Israel (Zionis) telah pun 'menjajah' hampir keseluruhan aspek di dunia, termasuk ekonomi, media, pelajaran, psikologi, dan sebagainya. Langkah bijak kita menyebarkan fakta-fakta tersebut bagi menyedarkan umat Islam kepada masyarakat di negara kita khususnya. Kita orang Islam memang sangat prihatin.

Walau bagaimanapun, sejauh mana relevannya kempen, boikot, benci, dan marah kita terhadap propaganda Yahudi Zionis Israel ini?

Ini adalah fakta penting yang perlu kita ketahui tentang hal yang sebenar terjadi di negara kita sendiri. Dan seterusnya perlu kita tolak secara habis-habisan jika benar 'kita prihatin' dan menolak propaganda Israel Zionis laknatullah ini.

Lihat imej di bawah.


Jadual di atas adalah menunjukkan tiga jenis urusan jual beli atau dagangan negara kita dengan negara Israel, iaitu penukaran (trade), import, dan eksport untuk penggal tahun 2010. (Sumber)

Gambar di bawah pula menunjukkan salah satu halaman dalam majalah promosi perdagangan Israel.


Apa yang boleh saya kata adalah sebenarnya negara kita menjadi antara 20 negara-negara terpenting bagi Israel. Dan dalam tahun 2010, Malaysia hampir mencatat antara 10 negara pengeksport terbanyak kepada negara Israel.

Kesimpulan yang boleh saya cakap adalah; kita mati-matian membenci Israel dengan memboikot sana sini, berkempen sana sini. Tanda menunjuk kita benci kepada Israel. Walhal tanpa kita sedari sebenarnya ada udang di sebalik batu yang dilakukan oleh 'pihak-pihak yang berkuasa dari kita' dengan menjalin usahasama dagangan dengan negara yang kita benci selama ini (Israel)! (Sumber)

Ya, kita orang Melayu beragama Islam sangat prihatin. Tetapi kita sebenarnya 'buta' dan 'dibutakan'. Kita menolak dagangan dengan Iran. Salah satu negara Islam yang rata-rata berpenganut Islam. Sebaliknya kita menerima dagangan dengan negara Zionis laknatullah atas nasihat Amerika -- negara bersekutu kuat Israel Zionis! Atas nama syiah, kita tolak habis-habisan dagangan dengan Iran. Tetapi atas nama zionis kita terima dagangan dengan Israel dengan 'hati terbuka'.

Aduka: Kita mengutuk negara yang ada hubungan dua hala dengan Israel tetapi sebenarnya 'kita' dua kali lima sama saja!

Saturday, October 29, 2011

(Video) Menghina Solat, Menghina Ibadah Islam!

Salam.

Sekarang ini macam-macam isu yang kita lihat semakin tersebar dan kecoh di internet. Antaranya isu yang melibatkan agama seperti murtad, hina agama, provokasi agama, dan sebagainya. Timbul pula ada individu yang rata-rata 'spesis' yang keluar dari agama sebenar (murtad) lalu menghina dan mencaci pula agama lama yang mereka anuti sebelumnya. Sekarang ini, isu yang paling kritikal yang saya nampak di internet adalah isu menghina dan mencabuli kesucian Islam.


Isu yang paling kecoh se-Malaysia beberapa ketika dahulu antaranya adalah isu murtad Lina Joy. Dan yang paling terkini, isu Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara yang dikatakan begitu terbuka menghina agama Islam, sedangkan dia pada 'asal kelahirannya' adalah beragama Islam. Isu ini cukup kecoh dan mendapat tentangan oleh beberapa ahli NGO serta ahli politik khasnya dan juga majoriti masyarakat beragama Islam amnya,. Kes ini telah dibawa ke mahkamah akan tetapi malangnya tiada langsung penampakan tindakan yang sewajarnya diambil oleh badan atau pihak yang berkuasa. Samada mereka bertindak lepas tangan ataupun 'tiada kuasa upaya'.


Yang menghairankan saya, selepas redanya isu menghina Islam oleh Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara beberapa ketika, terdapat pula golongan-golongan yang 'begitu berani' ini tampil di internet meneruskan penghinaan, provokasi, dan cacian. Mereka seolah-olah langsung tidak takut dan gentar akan undang-undang yang termaktub dalam perlembagaan negara. Malah mereka sanggup mencipta akaun terbaru (palsu) supaya identiti sebenar mereka tidak diketahui umum semata-mata mahu memaki, menghina, dan mencaci agama Islam.

Beberapa hari yang lepas, saya telah dipertontonkan oleh seorang sahabat di Facebook dengan satu video. Kemudian, saya lihat video itu walaupun pada awalnya saya tidak berminat. Alasan saya; isu ini kalau dibincangkan, tidak akan habis!

Selepas melihat video tersebut, saya begitu terperanjat. Sudahlah Rasulullah dihina, kini ibadah pula dipermain-mainkan! Sahabat saya mendakwa video itu adalah dari Iran. Dan golongan murtadin ini telah menyebarkan video ini di internet (YouTube dan Facebook) mungkin sebagai satu 'strategi' provokasi mereka.

Ayuh saksikan video tersebut.


Kenapa perlu agama Islam dihina dan diperlekehkan?

Walau apa pun golongan murtadin lakukan pada agama kita, pihak yang lebih berkuasa perlu menangani perkara ini dengan seadilnya. Bukan duduk diam tanpa berbuat apa-apa. Kita selaku umat Islam pula sekurang-kurangnya perlu melontarkan kebencian kepada golongan yang menghina Islam ini. Kerana bahawa sesungguhnya orang-orang ini telah keluar dari landasan agama Islam sebenar telah menyebabkan mereka KAFIR. Dan tiada lagi tempatnya di syurga melainkan tempatnya di neraka jahannam akhirat kelak.

Walaupun begitu, kita perlu mengukuhkan lagi aqidah kita. Terdapat banyak video di internet boleh kita pelajari. Antaranya adalah video kuliah agama oleh Al-Fadhil Ustaz Azhar Idrus, Ustaz Internet Tersohor. Mudah-mudahan kita terpelihara daripada serangan psikologi anasir murtadin ini.



Aduka: Kuatkan aqidah Islam kita!

Wednesday, October 26, 2011

Takut Kepada Petanda Sial, Rumah Bernilai USD $1 Billion Terbengkalai


Tahukah anda di mana terletaknya dan terbinanya rumah termahal di dunia? Anda fikir di negara Arab, seperti di Dubai? Anda silap. Rumah termahal di dunia telah dibina sejak beberapa tahun yang lalu dan sudah pun siap sepenuhnya setahun yang lalu. Ia terletak di Mumbai, India.

Walau bagaimanapun, rumah yang dianggarkan USD $1 billion itu sudah setahun terbiar atau terbengkalai tanpa penghuni. Kenapa pula? Ini adalah kerana pemiliknya, seorang billionair percaya bahawa rumah itu membawa satu petanda sial atau nasib malang kepada dia dan keluarganya. Maka dengan itu, beliau lebih rela membiarkan rumah yang tersergam indah itu terbiar dan tidak berpenghuni!

Rugi dan membazir, bukan?

Rumah yang mempunyai 27 tingkat ini dipanggil 'Antilia' dikatakan mengalami percanggahan 'vastu shahstra' iaitu satu kepercayaan bagi masyarakat India yang seakan serupa dengan kepercayaan masyarakat Hindu, 'feng shui'.


Rumah 'Antilia' ini terbina oleh lelaki terkaya di India iaitu Mukesh Ambani. Beliau pernah tersenarai sebagai orang yang kesembilan terkaya di dunia di majalah Forbes dengan kekayaan USD $27 billion. Antilia adalah disimbolikkan sebagai bangunan pencakar langit di bumi India setelah siap dibina pada tahun lepas. Akan tetapi, berita dan spekulasi begitu cepat tersebar mengenai keengganan Mukesh Ambani dan isterinya, Nita, dan kedua-dua anak mereka untuk tidak berpindah ke rumah tersebut. Ini menyebabkan ramai penduduk Mumbai mengatakan ia adalah satu 'projek pembinaan' yang membazir dan merugikan.



Menurut laporan, keluarga Ambani mendakwa bangunan tersebut tidak selaras dengan prinsip-prinsip 'vastu shastra' yang berkait dengan senibina purba India. Mereka dikatakan enggan berpindah kerana takut rumah tersebut membawa sial atau nasib malang kepada seluruh ahli keluarga. Kepercayaan vastu menekankan kepentingan sesuatu rumah menghadap kepada hala matahari terbit bagi keberkatan dan kesejahteraan. Namun kebanyakkan tingkap Antilia yang dibelanjakan tidak menghadap hala matahari terbit dan tidak menepati spesifikasi vastu.

Tushar Pania, jurucakap untuk syarikat Reliance Industries milik Mukesh Ambani, menolak soalan mengenai sama ada keluarga itu enggan tinggal di Antilia dan menganggap ia sebagai gosip liar. Sejak tahun lepas, ramai penduduk Mumbai mengkritik bangunan (rumah) tersebut kerana ia seolah-olah hanya sekadar 'menunjuk-nunjuk' kekayaan pemiliknya semata-mata. Bahkan rata-rata penduduk Mumbai hanya hidup dengan pendapatan yang kurang dari USD $2 sahaja sehari.

Jika anda mahu mengetahui dengan lebih lanjut tentang rumah ini dengan lebih lanjut, anda boleh membaca DI SINI (klik!).

Jika saya diberi rezeki menjadi kaya seperti Mukesh Ambani, lebih baik saya laburkan duit harta saya untuk penduduk-penduduk miskin dan yang memerlukan. Itu lebih mulia dari bermegah-megah dan membazir.

Pelik betul kepercayaan orang Hindu ni, kan?

Tuesday, October 25, 2011

(Video) Hantu 7 Eleven Di Paka, Terengganu


Salam.

Awal pagi tadi, kecoh di Facebook tentang satu video yang dikatakan jelmaan hantu muncul di kedai 24 jam 7 Eleven di Paka, Terengganu. Setelah saya melihat dan amati video ini, ia kelihatan seperti tulen dan tidak di-edit. Walaupun begitu, saya bukanlah pakar analisis video. Jadi saya tidak berani mengeluarkan kenyataan bahawa video ini tulen atau palsu.

Saya menulis artikel ini bukanlah bermaksud untuk mengajak anda mempercayai 100% akan kewujudan hantu. Bagi saya, istilah 'hantu' tiada pun di dalam mana-mana kitab atau yang termaktub di dalam Al-Quran. Tiada. Yang ada hanyalah jin, syaitan, dan iblis. Bagi saya, perihal 'hantu' hanyalah salah satu jelmaan daripada syaitan atau jin.

Jadi di bawah ini saya sertakan video tersebut. Anda saksikan dan nilailah sendiri.


Bagi saya, video ini tak la seseram video pontianak di Lepar Hilir tu. Video tu dirakam pada bulan Ogos 2010. Video itu juga kecoh di Facebook. Klik DI SINI (klik!) untuk menonton video tersebut.

Monday, October 24, 2011

Dedah!!! Dengan Langkah 3C (Call, Choose, Cash), Kini Pelacur Boleh Dilanggan Melalui Facebook Dan Blog!

"Malaysia No 1 Escort Service 2011!!!!!"

Itulah motto yang digunakan oleh bapa ayam yang kini bebas mempromosikan pelacur di ruangan internet, iaitu di blog dan Facebook! Kini mereka bergerak bebas tanpa mengira target umur, bangsa, warganegara, dan juga kawasan (daerah). Asalkan mereka memperoleh pelanggan yang rata-ratanya 'kemaruk' dan gila seks! Yang penting bagi mereka, 'Customer is King!'

Difahamkan, pelanggan yang melayari blog atau membaca iklan di Facebook hanya perlu membuat 3 langkah mudah, iaitu Call (hubung), Choose (pilih), dan Cash (bayar). Sila lihat pelan promosi mereka di bawah ini.


Cukup mudah, bukan?

Astaghfirullah. Sekarang, pelbagai strategi licik yang digunakan oleh bapa ayam ini semata-mata ingin mengautkan keuntungan segera yang berlipat kali ganda.

Ini petikan yang saya ambil dari akhbar online Metro:

SUBANG JAYA: Pilih wanita mengikut selera masing-masing melalui Internet dan tempah melalui SMS. Begitulah mudahnya khidmat disediakan 'Pretty Women Club' atau Kelab Wanita Cantik kepada lelaki hidung belang untuk mendapatkan teman sosial di Selangor, Kuala Lumpur, Pahang dan Perak.

Lebih memeranjatkan, sindiket memperdagangkan wanita berusia 19 hingga 24 tahun dari China, Vietnam, Myanmar, Indonesia dan Filipina itu menawarkan khidmat secara terbuka dengan membuka blog khas yang boleh dilayari sesiapa saja.

Pelanggan hanya perlu melayari blog disediakan untuk memilih nama wanita yang turut disertakan gambar di lapan pusat operasi disediakan dan jika berkenan, terus hantar SMS kepada mereka tanpa melalui orang tengah atau bapa ayam.

Ketua Penolong Pengarah Bahagian Siasatan Jenayah Perjudian, Maksiat dan Kongsi Gelap (D7) Bukit Aman, Senior Asisten Komisioner (ACP) Abdul Jalil Hassan ketika dihubungi berkata, kaedah digunakan Kelab Wanita Cantik adalah cara terbaru sindiket memperdagangkan wanita di negara ini.

Sehubungan itu, katanya, polis akan menjalankan siasatan lanjut mengenai sindiket berkenaan dalam usaha membasmi kegiatan tidak bermoral itu. (Sumber)

Setelah membuat beberapa carian dan bacaan di internet, saya telah menemui blog tersebut. Dan dengan ucapan istighfar, memang benarlah apa yang diuar-uarkan. Cara yang cukup mudah untuk melanggan pelacur yang rata-rata dari China, Vietnam, Myanmar, Indonesia dan Filipina.

Walaupun agak bercanggah sedikit dengan petikan berita online Metro seperti di atas, operasi mereka tetap sama. Online Metro menyatakan pelacur ditempah melalui SMS, tetapi pada artikel yang saya dedahkan ini pelacur ditempah dengan membuat panggilan telefon terus kepada bapa ayam.

Saya percaya, gambar-gambar dari blog ini hanyalah gambar 'palsu' yang hanya bertujuan menarik minat pelanggan untuk melanggan pelacur-pelacur ini. Merujuk kepada blog servis pelacuran ini (sindiket), mereka telah mendakwa bahawa kegiatan tidak bermoral mereka ini telah bergiat aktif selama 5 tahun. Walau bagaimanapun, fakta ini agak mengelirukan kerana pada kenyataan kedua, mereka mendakwa 'perniagaan' mereka telah beroperasi selama 10 tahun pula. Berdasarkan rekod postingan artikel terakhir dari blog ini adalah bertarikh 2 Jun 2011. Kemungkinan pada tarikh sebelumnya, sindiket ini beroperasi secara 'rahsia' sepertimana sindiket bapa ayam yang lain (di jalanan dan hotel-hotel murah).


Apa yang lebih memeranjatkan, harga pelacur yang paling murah ditawarkan kepada pelanggan adallah serendah RM 150 sahaja! Terus terang saya katakan harga serendah ini sesiapapun boleh melanggan hatta pelajar yang masih menuntut di institusi pengajian tinggi pun!


Gambarajah di bawah ini pula menunjukkan cara operasi 'perniagaan' mereka (deal bapa ayam dengan pelanggan).


Difahamkan, nombor telefon yang disediakan tidak dapat dihubungi (sama ada ditutup atau 'divert') setiap kali pelanggan membuat panggilan. Akan tetapi, pelanggan akan dihubungi semula oleh bapa ayam tersebut dengan menggunakan nombor telefon privasi (private number). Cara ini digunakan untuk mengelak operasi sindiket bapa ayam ini dihidu oleh pihak berkuasa.

Saya betul-betul beristighfar panjang. Ini adalah suatu 'penyakit' yang bakal merosakkan minda kita yang seterusnya boleh menggoyahkan iman dan merosakkan aqidah kita!

Blog sindiket bapa ayam ini terpaksa saya rahsiakan atas sebab-sebab yang munasabah. Tidak perlu rasanya saya kongsi pautan (link) blog seperti ini. Cuma yang saya minta supaya ada pihak yang berwajib tampil untuk bertindak menyekat blog ini khususnya, dan web-web lucah atau servis pelacuran yang lain, amnya.

Gambar Jarak Dekat Marco Simoncelli Kemalangan Di Litar Sepang, Malaysia!


Penunggang motosikal professional Itali, Marco Simoncelli, 24, telah terbunuh dalam tragedi kemalangan dalam acara Moto GP Sepang Malaysia hari ini (semalam). Perkara ini telah disahkan oleh pihak penganjur.

Penunggang Gresini Honda ini dipercayai hilang kawalan pada pusingan kedua litar di Sepang dan kemudian dilanggar oleh Colin Edwards dan diikuti pula Valentino Rossi dari arah belakang menyebabkan helmet Marco Simoncelli tertanggal menyebabkan kecederaan parah di beberapa bahagian badan terutama di bahagian kepala. Bendera merah dikibarkan dan perlumbaan dihentikan serta merta.

Lihat foto di bawah (klik foto untuk paparan yang lebih besar dan jelas).


Waktu ini Marco Simoncelli hilang kawalan dan rebah merapati jalan (terseret) dalam beberapa meter tanpa melepaskan motosikalnya.


Foto ini menunjukkan helmet yang dipakai oleh Marco sudah tertanggal dan mukanya diseret atau tersembam di atas trek litar.


Helmet yang dipakai Marco (dalam bulatan).

Banyak faktor yang menyebabkan kematian Marco. Gambar-gambar di atas adalah susulan selepas pelanggaran atau kemalangan tersebut. Gambar di bawah pula adalah satu shoot SEMASA Marco dilanggar oleh Colin Edwards dan Valentino Rossi dalam jarak yang lebih dekat.


#1 - Tangan kanan Marco dilanggar dan digilis oleh motosikal milik Rossi.
#2 - Tayar hadapan motosikal Rossi melanggar kuat di kepala dan memungkinkan leher Marco patah dan cedera. Pelanggaran ini juga membuatkan helmet Marco tertanggal.
#3 - Kemungkinan Marco mengalami pendarahan dalaman bahagian dada atau tulang rusuk patah.
#4 - Kaki Marco bengkok memungkinkan kecederaan lutut, atau patah tulang, atau kecederaan penuh pada kaki.
#5 - Pelanggaran kuat oleh tayar hadapan motosikal milik Colin memungkinkan bahagian tulang belakang atau pinggang Marco retak atau patah.

Ini pula petikan berita dari akhbar online:

The unconscious rider was taken to the medical centre at the track in Sepang for treatment, but his injuries to the chest, head and neck were too serious for him to be saved. The CPR continued at the medical centre for 45 minutes but Simoncelli was declared dead at 4.56 pm local time.

Sila lihat video kemalangan di bawah secara teliti.


Jangan kata penunggang motosikal besar, penunggang motosikal bersaiz kecil pun 95% berisiko hilang nyawa atau mati jika helmet yang dipakai tertanggal!

Lewis Hamilton mengucap takziah @twitter :


Untuk membaca berita penuh tentang kemalangan ini, sila klik DI SINI (klik!).

Saturday, October 22, 2011

RAHSIA TERSEMBUNYI YANG AMAT DIGERUNI YAHUDI LAKNATULLAH


Malaysia diambang kemusnahan.

Mungkin ada yang marah atau tertawa atau tersenyum sinis mendengar ungkapan ini. Untuk sementara waktu, lupakanlah sangkaan dan jauhilah permasalahan politik kerana ia lebih jauh dan rumit dari sangkaan itu.

Sukar untuk menelah apa sebenarnya yang bakal berlaku. Namun angin bertiup menjadi semakin kencang dan panas di negara hutan hujan tropika ini. Malaysia terselamat dari bencana alam yang dahsyat. Tiada gunung berapi ataupun lingkaran gempa bumi. Namun, bencana lain yang bakal melanda. Malah ia lebih bersifat kemusnahan "kemanusiaan". Bencana yang akan mengalirkan air mata berbaur darah. Sukar dimengerti sehinggalah ia benar-benar terjadi kelak. Bangsa yang hidup harmoni dan diperakui sebagai bangsa yang paling lembut bertoleransi ini bakal diregut dengan ganas atas kerakusan pengikut Dajjal. Malangnya ia didalangi oleh pengkhianat dari bangsa ini juga.

Kita toleh ke arah negara Arab seketika untuk cuba memahami situasi tersebut. Arab didorong untuk berbunuhan sesama sendiri, begitu juga Melayu akan dihasut untuk berbunuhan sesama Melayu. Fakta terbaik, kita boleh renungkan peristiwa Libya. Kesudahannya hampir pasti. Apa perasaan anda? Mungkin ada yang tidak pernah ambil peduli kerana ia masalah negara Arab. Ada sedikit yang rasa gembira kerana tumbangnya seorang pemimpin zalim (adakah benar?). Pendokong sekular bersorak kerana demokrasi sekular bakal menerajui Libya. Ada pula telah melupakannya atau menganggap ia hanyalah krisis biasa. Namun saya mengajak semua memikirkannya kembali sebagai iktibar.

LIBYA SEBENAR bukanlah seperti yang dilaporkan oleh media. Tangan Hitam telah menjadikan Gaddafi sebagai sasaran melalui perancangan yang cukup rapi. Membangunkan emosi orang Arab untuk membenci pemimpin mereka. Media antara bangsa dikerah untuk membuat liputan berat sebelah. Seluruh negara Arab bergolak (digolakkan) untuk memudahkan penipuan atau menyembunyikan "Hakikat Sebenar" matlamat mereka dari diketahui dunia. Perencanaan mereka untuk menghapus dua lagi musuh yang sangat menyusahkan mereka. Pemimpin Libya dan Syria. Musuh pertama telah pun dikuburkan iaitu Saddam Hussein.

Untuk mengelabui mata dunia, perancangan ini tidak menjurus terus kepada Libya dan Syria sebaliknya mengucar kacirkan beberapa negara lain terlebih dahulu termasuk juga kerajaan beraja. Ia sengaja diatur supaya kelihatan seperti gerakan revolusi rakyat menuntut kebebasan. Namun tindakan terhadap negara selain dari Libya dan Syria kelihatan amatlah berbeza. Kerajaan beraja Arab telah diselamatkan melalui beberapa kaedah yang pelik diterajui oleh kerajaan Wahhabiah Saud Arabia.

Setelah Tunisia, kekacauan meletus di Mesir pula. Semua ini adalah gimik dan Hosni Mubarak dijadikan "kambing Hitam" untuk menutup niat mereka sebenar. Tak perlu NATO atau boss mereka USA membuat serangan tentera menjatuhkan Hosni Mubarak. Cukup dengan peranan beberapa proksi sahaja.

Dalam waktu yang sama rakyat Libya dihasut melalui sentimen dan keghairahan untuk menukar kerajaan. Peristiwa di Mesir dijadikan contoh dan ikutan. Mereka dipacu oleh agen-agen rahsia CIA dan MOSSAD meniupkan sentimen anti pemerintah.

Kaedah yang digunakan seiras dengan apa yang telah digariskan dalam protokol zionis dan perancangan rahsia Illuminati. Malangnya rakyat Libya telah dikeliru malah begitu mudah dihasut melalui pelbagai maklumat palsu yang dibangunkan secara sistematik supaya membenci Gaddafi. Peranan Facebook dan media alternatif dipergunakan secara maksimum sebagai alat propaganda terbaik bagi menutup suara kerajaan. Media lain telah dilabel sebagai alat kerajaan dan hanya memuatkan berita yang memihak pemerintah atau alat propaganda pemerintah. Rakyat Libya disaran supaya mengabaikannya. Hal yang sama sedang menular di negara ini.

Senjata utama siri kejatuhan negara Islam ini ialah "PEMBOHONGAN". Pembohongan bermaksud "Dusta" itu adalah gelaran yang senonim dengan Dajjal Laknatullah. Fitnahnya berpaksikan pendustaan yang hebat sehingga orang beriman pun akan hilang kewarasannya.

Apabila terpengaruh dengan janji manis untuk hidup bebas (tanpa had) seperti masyarakat Barat, Demokrasi dimomokkan sebagai sesuatu yang amat indah, untuk itu rakyat Libya sanggup mengorbankan segalanya.

Seperti mana Iraq. Barat membina helah, membantu mempercepatkan kemusnahan dengan pelbagai sekatan dan ugutan. Bertujuan untuk melemahkan Gaddafi. Akibatnya rakyat menjadi mangsa. Hidup menderita dan mengalami kesusahan. Pada waktu ini terhamburlah janji "Gunung Roti" bakal dinikamati dan ia ditawarkan sebagai ganjaran jika membuang pemerintah sedia ada. Ingatlah mereka mencipta masalah diikuti tawaran penyelesaian. Bagi sesiapa yang sudah memahami perancangan zionis " The Protocols of the Elders of Zion" perkara ini bukanlan sesuatu yang ganjil.

Itulah keadaan sebenar yang berlaku yang tidak disedari oleh kebanyakan orang. Nasib yang sama bakal dilalui oleh semua negara Islam. Tidak terkecuali Malaysia dan Indonesia. Dajjal tidak akan membenarkan Islam dan segala sistemnya diketengahkan. Para pemimpin negara Islam yang degil haruslah bersedia untuk mati atau hidup dalam penjara kerana dunia kini milik Dajjal.

(Muammar Gaddafi bersama Presiden Mahmoud Abbas didalam khemahnya)

Siapa Gaddafi sebenarnya?

Keburukan demi keburukan ditonjolkan bagi menutup setiap kebaikan yang dilakukannya untuk rakyat Libya. Begitulah kejahatan yang dilakukan oleh proksi Dajjal ini. Perkara yang paling digeruni ialah hasratnya memaksa Barat membeli minyak dan berurusan perdagangan dengan matawang baru yang bakal diperkenalkannya iaitu Dinar Emas. Usahanya hampir nerjaya dan diterima oleh sebahagian besar negara Afrika dan sebahagian dari negara Arab. Dinar emas akan menjadi nilai tukaran baru perdagangan menggantikan USD dan Euro.

Dari saat inilah Barat terdesak untuk mempercepatkan usaha membunuh Gaddafi, namun usaha tersebut gagal. Proksinya yang sekian lama tidak sealiran dengan Gaddafi diangkat sebagai pejuang dan dibantu secara rahsia. Perancangan diatur untuk melakukan sabotaj dan menabur peropaganda. Berita sebenar ditutup dari pengetahuan dunia.

Terima kasih diucapkan kepada sdr Zulkifli kerana membongkar rahsia yang terpendam ini untuk dihayati oleh pembaca yang tidak mengetahui atau telah dipesona oleh dusta tajaan Dajjal. Saya petik tulisan Zulkifli Nordin dari blognya.

Presiden Muammar Muhammad Al-Qaddafi, adalah satu nama yang sangat digeruni dan ditakuti Barat, termasuk Yahudi Zionis la'natullah. Keberanian Al-Qaddafi, terutama apabila berdepan dengan Barat sudah dikenali dunia. Kelantangan beliau sehingga mencampakkan Piagam Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu semasa berucap di hadapan pemimpin dunia di Perhimpunan Agong Bangsa-Bangsa Bersatu mencatat sejarah tersendiri, membuktikan kelantangan dan sikap tidak tolak ansur dan tiada kompromi beliau kepada Barat!

Malang sekali apabila ada rakyat Libya yang terpengaruh dengan dakyah Barat, mempertuhankan demokrasi dan hak kebebasan manusia tanpa batas acuan barat, memilih untuk menggulingkan pemerintah yang banyak berjasa kepada mereka!

Cuba lihat apa yang tidak kenanya dengan Kerajaan Libya dibawah pimpinan Mua'mar Al Qaddafi:

1. Setiap individu rakyat Libya menerima imbuhan daripada hasil minyak petrol Libya yang dimasukkan terus ke akaun Bank masing-masing. Tak payah nak tuntut royalti dah! Ini juga amalan Kerajaan Emirat Arab Bersatu yang memperuntukkan didalam Perlembagaan bahawa 40% daripada hasil minyak UAE adalah untuk rakyatnya!

2. Cukai pendapatan paling maksimum pun hanya 12%;

3. Bank di Libya tidak mengenakan sebarang faedah/ riba';

4. Qaddafi bersumpah bapa dan keluarganya tidak akan memiliki rumah selagi tiap rakyat Libya tidak mempunyai rumah. Bapa Qaddafi sudahpun meninggal dunia tanpa punya rumah, dan Qaddafi serta anak isterinya masih duduk didalam khemah;

5.Di Libya tidak ada rumah yang dipajak;

6. Mana-mana rakyat yang mahu bertani atau berladang akan diberikan tanah, haiwan ternakan dan benih percuma;

7. Tidak ada bil elektrik di Libya;

8. Pendidikan adalah percumn;

9. Kemudahan perubatan adalah percuma;

10. Tiap pasangan pengantin baru mendapat peruntukkan one-off payment berjumlah 6,000-00 dinar daripada Kerajaan;

11. Harga gas terlalu murah pada nilai 12 cents per liter;

12. Pembelian kenderaan diberi pembiayaan kewangan tanpa faedah;

13. satu sistem pengairan dan saliran yang hebat dibina untuk mengujudkan kawasan pertanian yang membebaskan Libya daripada pergantungan kepada sumber makanan luar;

14. Rakyat dan negara Libya menikmati mutu kehidupan yang tinggi berbanding dengan negara Afrika yang lain.

15 Kebanyakan sekim kesihatan umum, pendidikan dan minyak dibawah subsidi kerajaan.

16. Libya mempunyai kadar kematian bayi yang paling rendah dan kadar hayat yang tinggi;

17. Kadar celik ilmu adalah 90% (sedangkan semasa rampasan kuasa oleh Qaddafi terhadap Raja Idris kadar celik-ilmu hanyalah 10%);

18. Kurang daripada 5% penduduk yang kelaparan/ tanpa rumah; satu jumlah yang jauh daripada Amerika Syarikat;

19. Apabila berlaku kenaikan harga makanan, Qaddafi menghapuskan semua cukai atas makanan;

Sebenarnya Qaddafi berjaya membawa rakyat dan negara Libya kepada tahap yang hebat tanpa bergantung dan menjadi hamba kepada tamaddun dan cengkaman Barat dan Yahudi zionis la'natullah. Sebenarnya apa yang dibawa oleh Qaddafi adalah ciri-ciri sebuah negara kebajikan yang berteraskan kepada Islam tanpa tunduk na'am kepada kafir harbi dan musuh-musuh Islam. Qaddafi boleh membuatkan Barat ketar lutut kepada kekuatan ekonomi negaranya!

Malahan Qaddafi mula menuntut Barat supaya membayar pembelian minyak dengan emas. Sudah tentu Amerika Syarikat, Barat dan Yahudi Zionis la'natullah tidak bersetuju kerana mereka tidak mempunyai simpanan emas yang mencukup untuk membayarnya. Malah matawang mereka kini hanyalah cetakan atas kertas sahaja.

Maka Amerika, Barat dan Yahudi la'natullah tidak ada pilihan melainkan menyingkir Qaddafi. Dan mereka berjaya memperkudakan segelintir rakyat Libya dan memperlengkapkan mereka dengan senjata dan dengan bantuan pesawat gempur Nato, memerangi Kerajaan mereka sendiri!

Begitulah peranan yang dimainkan oleh kaum kafir harbi la'natullah, sentiasa tidak redho dengan umat Islam, dan sentiasa mencari-cari jalan untuk menghancurkan umat Islam. Dan mereka akan sentiasa mencari jalan memperkudakan segelintir umat Islam untuk melakukan khianat terhadap agama dan bangsanya sendiri.

Amat malang apabila ada umat Islam yang rela diperkudakan, malahan sanggup mati demi untuk kafir harbi! Na'zubillah min zalik.

* * * * * * * * * *

Catatan tambahan:

Kolonel Muammar Muhammad al-Gaddafi[1] (Arab: مُعَمَّر القَذَّافِي‎ Muʿammar al-Qaḏḏāfī audio(bantuan·maklumat)) (lahir 7 Jun 1942) adalah seorang pemimpin politik dan revolusi Libya. Beliau telah menjadi Presiden Libya semenjak menggulingkan Raja Idris dalam rampasan kuasa tak berdarah pada 1969 dan menjadi pengasas Republik Sosialis Arab Libya.[2]. Tempoh pemerintahan yang kini hampir mencecah 42 tahun membuatkan beliau antara pemimpin terlama memerintah dalam sejarah.[3]

Ideologi Gaddafi dipanggil Teori Antarabangsa Ketiga dan dihuraikan dalam Buku Hijau. Buku ini disebar ke seluruh dunia secara percuma. Gaddafi dikatakan pernah menaja beberapa kumpulan pemberontak termasuk Gerakan Moro di selatan Filipina. Enam hari selepas Amerika berjaya menangkap Saddam Hussein , Gaddafi berikrar memusnahkan senjata pemusnah WMD. Ekoran komitmen itu, pada 15 Mei 2006, Setiausaha AS, Condoleezza Rice mengumumkan pemulihan hubungan diplomatik AS-Libya.

Pada awal Februari 2011, bantahan politik besar, yang didorong bantahan di Tunisia, Mesir dan bahagian lain dunia Arab, meletus di Libya menentang kerajaan Gaddafi dan dengan cepat bertukar menjadi perang saudara. Gaddafi berikrar "mati syahid" jika perlu dalam perjuangannya menentang pemberontak dan kuasa luar, menyatakan yang mereka yang memberontak terhadap kerajaannya berhak mati.[4][5][6] Pada 17 Mei 2011 Mahkamah Jenayah Antarabangsamengeluarkan permohonan waran tangkap terhadap Gaddafi atas sebab jenayah terhadap kemanusiaan;[7] pada 27 Jun, pernohonan ini diterima dan waran dikeluarkan terhadap Gaddafi dan anaknya Saif al-Islam.[8][9]

Pada Ogos 2011, Gaddafi terus diburu oleh pemberontak tetapi beliau dan tujuh anak lelakinya berjaya melarikan diri.

Kehidupan awal

Gaddafi adalah anak bongsu dalam keluarga petani di padang pasir kering kontang di Oasis Hun,Sirte. Beliau keturunan suku Arab Badwi [Berber]] , Qadhadhfa. Datuknya, Abdessalam Bouminyar dikatakan mati syahid ketika menentang penjajahan Itali ke atas Libya di Khoms pada 1911.

Menerima pendidikan rendah agama tradisional dan sekolah persediaan Sebha di Fezzan dari 1956 hingga 1961. Gaddafi begitu kecewa apabila dunia Arab / Palestin kalah kepada Israel dalam perang 1948.

Pada akhirnya Gaddafi dan rakan-rakan dari sekolah ini telah menjadi kumpulan teras revolusi dan merampas kepimpinan negara Libya. Inspirasi Gaddafi ini adalah Gamal Abdel Nasser, Presiden Mesir yang telah menjatuhkan kerajaan monarki di Mesir. Pada 1961, Gaddafi telah keluar dari Sebha dan memulakan aktiviti politik secara aktif.

Kemudian, Gaddafi belajar undang-undang di Universiti Libya dan lulus dengan cemerlang. Selepas itu, beliau menyertai Akademi Tentera di Benghazi pada 1963. Di sini, beliau bersama sekumpulan yang lain telah membentuk kumpulan militan secara rahsia untuk membuang pemimpin Libya yang pro Barat. Selepas tamat belajar pada 1965, dia telah dihantar ke Britain untuk latihan lanjutan di Kolej Pegawai Turus Britsih (British Army Staff College) dan pulang pada 1966 dan berkhidmat sebagai pegawai komunikasi dalam Signal Corps.

Pada 1 September 1969, satu kumpulan kecil pegawai tentera yang dipimpin oleh Gaddafi telah melakukan rampasan kuasa terhadap Raja Idris 1 yang ketika itu menjalani rawatan perubatan diTurki. Sepatutnya anak saudara Raja Idris 1 yang bernama Tengku Mahkota Hasan as-Senussi ditabal sebagai raja pada 2 September apabila Raja Idris turun tahkta pada 4 Ogos 1969. Namun, pegawai-pegawai revolusi enggan menerima Hasan sebagai raja Libya yang baru. Sebelum 1 September 1969, kerajaan sedia ada dimansuhkan dan Tengku Mahkota Hasan telah dijadikantahanan dalam rumah. Semua media merujuk Gaddafi sebagai "Pemimpin besar dan Pengasas Revolusi."

Tidak seperti pemimpin diktator tentera yang lain, Gaddafi mendakwa dirinya sebagai putera mahkota atau mendakwa sebagai pemimpin tentera yang memonopoli kuasa politik. Sebaliknya, beliau hanya kekal sebagai kolonel dan pangkat itu kekal hingga ke hari ini. Gaddafi sering melaungkan Libya "diperintah oleh rakyat" .Presiden Mesir Gamal Abdel Nasser kekal sebagai kolonel selepas merampas kuasa manakala Jerry Rawlings, bekas Presiden Ghana, tidak memegang pangkat tentera tinggi daripada leftenan udara.

Sementara di Republik El Salvador yang diperintahkan oleh Leftenan Colonel Oscar Osorio (1950 - 1956); Leftenan Kolonel José Marísatu Lemus (1956 -1960) dan Leftenan Kolonel Julio Adalberto Rivera (1962 - 1967).

Rejim tentera Gaddafi memiliki campuran semangat kebangsaan Arab , nasionalisme dansosialisme berteraskan Islam. Gaddafi memanggil negara Libya sebagai negara kebajikan dengan sistem pemerintahan secara "langsung, popular demokrasi" dan lebih sesuai dikenali sebagai "Sosialisme Islam" . Libya kini membenarkan ekonomi dikawal oleh syarikat-syarikat kecil dengan kawalan minimum daripada kerajaan.

Gaddafi juga memmperkenalkan sistem moral Islam yang melarang minuman alkohol dan berjudidi kalangan rakyatnya. Falsafah politik beliau direncakan dalam sebuah buku rasmi Libya yang dinamakan 'Buku Hijau'. Buku Hijau ini merangkumi 3 jilid dan dicetak di antara 1975 dan 1979.

Bagaimanapun, dalam praktik pemerintahan , sistem politik yang dilaksanakan tidaklah idealis sebagaimana sepatutnya. Ini kerana Presiden Gaddafi berhadapan dengan kekangan dalam negeri dan terpaksa berhadapan dengan tekanan antarabangsa.

Jawatankuasa Revolusi memutuskan semua penentang Libya di luar negara hendaklah dibunuh. Berdasarkan keputusan tersebut skuad pembunuh telah dikirim ke luar negara. Sembilan rakyat Libya telah dibunuh dan lima daripadanya telah dibunuh di Itali.

* * * * * * * * * *

Tidak mustahil rakyat Libya akan menderita sebagaimana nasib saudara mereka di Iraq. Itulah kebebasan dan keindahan demokrasi yang diidam oleh rakyat Libya. Mereka tidak belajar dari peristiwa Saddam Hussein dahulu malah bersedia dibutakan mata hanya dengan khayalan umpama filem Hollywood. Segala hasil negara bakal dipunggah keluar dan rakyat Libya dipaksa membayar kos perang NATO. Bahagiakah mereka? Kesah ini umpama hikayat Melayu, "Lebai Malang".

Demokrasi adalah Syaitan paling kejam yang nyata memanipulasi manusia di akhir zaman ini. Mampukah kita lari dari syaitan ini? Paling jauh kita hanya mampu berusaha agar syaitan ini tidak mudah membinasakan saki baki iman yang ada. Itu pun jika kita rasakan berada dikelompok manusia beriman. Untuk itu patuhilah saranan Rasulullah SAW mendindingi diri dari fitnah Dajjal. Dinasihatkan agar menghafal dan sering amalkan 10 ayat surah al Kahfi tanpa jemu. Kita akan diperlihatkan KafFaRa di "dahi" Dajjal ini. InsyaAllah.

Kita bernasib baik kerana kita diantara mangsa mereka yang terakhir, bukan yang terawal seperti Asia Tengah dan Asia Barat. Mungkin sememangnya Allah merencanakan begitu agar kita dapat bersedia sebelum terlambat. Pastinya doa para Aulia diperkenankan Allah SWT. Bersyukurlah. Segala kemelut politik dan sosial yang berlaku mutakhir ini sepatutnya segera mematangkan kita bukan sebaliknya.

Memandangkan kita sekian lama merangkul demokrasi sekular, halacara menjatuhkan pemerintahan sedia ada menjadi sedikit sukar. Namun melalui proksi mereka yang berjiwa kental dan liat, mereka masih berpeluang mengucar kacirkan negara ini. Walaupun starategi terpaksa diubah dan disesuaikan dengan keadaan, perancangan untuk menjatuhkan pemerintah Islam tetap akan dilaksana terutama yang melaksana sistem yang berbeza dengan apa yang mereka sarankan.

Malaysia juga diantara negara yang cuba popularkan "Dinar Emas" satu masa dahulu tetapi menenggelamkan hasrat tersebut setelah dapat menghidu bencana yang bakal dihadapi. Harus diingat, selain Malaysia negara yang cuba bangunkan projek "Dinar Emas" ini ialah Iraq dan Libya. Iraq dan Libya telah dihanguskan dan projek tersebut telah ditamatkan. Tidak mustahil pula Iraq dan Libya mempunyai rezab bijih emas di bawah perutbumi padang pasir yang luas itu. Sebab itu mereka berani menyuarakannya.


Apa yang berlaku kini, dinar dan dirham dikeluarkan di Malaysia hanya sebagai jualan "koleksi" bukan sebagai matawang rasmi. Ia tidak menggugat sistem kewangan antarabangsa. Zionis tetap mencurgainya dan bimbang Malaysia mengambil langkah drastik mengisytiharkan untuk menggantikan wang kertas satu masa nanti. Mereka tahu Malaysia antara negara yang berani membuat pilihan sendiri mengawal sistem kewangannya dan berupaya mengenepikan pandangan pakar IMF.

Rekod mengenai hasrat kerajaan Malaysia mahu menggunakan "Dinar Emas" sebagai forex atau tukaran perdagangan antarabangsa disatu masa dahulu masih tersimpan kemas dalam diari Illuminati dan zion, mereka masih tidak percaya Malaysia telah melupakan hasrat tersebut. Itulah mimpi ngeri bagi Illuminati yang sekian lama telah menipu dunia melalui terbitan "wang kertas" yang bersandarkan hutang (debt/riba) itu. Syarikat yang mencetak wang kertas ini juga milik mereka dan proksi mereka.

Untuk menghilangkan terus kemungkinan ini, pemerintah sekarang harus diganti dengan proksi mereka. Siapakah proksi mereka? Akan didedahkah sedikit waktu lagi bila masa mengizinkan. Mungkin bukan dalam blog ini kerana komputer peribadi saya sudah diintip dan perhubungan internet pula sering terganggu.

Jika rakyat negara ini masih siuman, ingatlah bahawa fitnah Dajjal itu amat menyesatkan dan mustahil umat yang kurang imannya dapat melepaskan diri. Setelah tumbangnya Syria (pembesaran Israel), Malaysia akan jadi medan baru jika Indonesia dapat ditawan secara aman. Dalam pada itu jika pembaca meyakini kemungkinan ini bukan sekadar hipotesis, adalah dinasihatkan supaya segera mengumpul "dinar/dirham (emas dan perak) Malaysia" sekadar yang terdaya. Kerajaan negeri Kelantan juga telah mengeluarkannya. Secara tidak langsung ini menunjukkan kerajaan Kelantan juga telah mengetahui kemungkinan apa yang bakal terjadi atau mungkin hanya bertujuan menghidupkan kembali tradisi Kelantan sebelum dijajah British.



Kemerosotan nilai wang kertas akan menjadi semakin tenat sekiranya kesatuan negara Eropah gagal mengekang kejatuhan ekonomi negara anggotanya. Ditokok pula semakin lemah kepercayaan dunia terhadap kestabilan USD. Ringgit Malaysia juga tidak akan dapat melepaskan diri dari ikut tersungkur sama. Buat waktu ini, USA masih berupaya melindungi kejatuhan nilai dollarnya, tidaklah diketahui berapa lama lagi ia dapat bertahan. Mungkin setahun, dua tahun atau lima tahun sahaja lagi. Keadaannya dilapurkan sangat tenat.

Emas akan menpunyai nilai yang berkali-kali ganda dari nilainya sekarang bilamana nilar ringgit merosot kelak kerana ringgit juga masih berdiri atas nisbah tukaran antarabangsa yang dikuasai IMF. Semua wang kertas dunia bersandar kepada bon dan "debt" atau nama asalnya ialah RIBA. Inilah perusahaan Illuminati (anggota Dajjal) selama ini. Mereka mengumpul emas sebaliknya memaksa dunia menggunakan wang RIBA.

Tanah Melayu pernah digelar Semenanjung Emas. Pastinya emas menjadi nadi ekonomi penduduk purba Semenanjung Tanah Melayu. Sejarah ini telah berjaya ditutup rapat oleh British dan sejarah orang Melayu hanya bermula dari kewujudan Kesultanan Melaka..

Walaupun beratus tahun menjajah Tanah Melayu, namun atas kehendak Allah mereka masih gagal menemui simpanan emas kecuali simpanan terhad di Pahang. Pelbagai ekpedisi dilakukan hingga ke seluruh hutan rimba banjaran Titiwangsa. Di mana tempat tinggi mereka mendirikan penempatan dengan alasan sebagai kawasan rehat. Mereka tetap gagal mengesan simpanan emas di perut bumi Tanah Melayu ini. Apa yang diizinkan Allah untuk mereka hanyalah bijeh timah.

Tumpuan mereka hanya untuk menjajah Tanah Melayu dan bersedia pula melepaskan negeri Fathani kepada penguasaan Siam melalui satu triti. Tentu ada sebabnya. Dapatkah dibayangkan apa akan berlaku sekiranya mereka menemui simpanan emas yang banyak di sini? Keadaannya tentu sekali berbeza dari apa yang wujud sekarang.

Simpanan rezab emas "mentah" Tanah Melayu memang banyak, Illuminati dan talibarutnya telah lama mengetahuinya. Melalui kecanggihan teknologi yang mereka miliki, dalam diam mereka telah mengkaji, mengesan dan memantau secara rahsia kedudukan dan nilai rezab tersebut.

Kerajaan sekarang juga sudah lama mengetahuinya (sebab itu PM terdahulu pernah membayangkan penggunaan dinar emas sebagai sandaran perdagangan menggantikan USD). Menjadi tanggung jawab kerajaan untuk merahsiakannya dari pengetahuan umum demi keselamatan negara atas nasihat pakar strategik.

Sebab itu mereka (zion) akan cuba sedaya untuk menghalang kerajaan sekarang dari terus memerintah. Walaupun pemerintah negara ini tidaklah sebaik sepertimana yang semua orang diharapkan, namun sehingga kini mereka masih berupaya melepaskan diri dari perangkap Yahudi (zion/illuminati).

Allah masih belum izinkan mereka menjatuhkan pemerintah yang ada . Andai sebaliknya berlaku, proksi mereka akan mengambil alih pemerintahan dan dengan mudah semua rezab ini diangkut ke Jurussalem secara rahsia. Masa untuk mereka semakin suntuk. Usaha mereka selama ini masih belum menampakkan hasil. Kini dengan bantuan Jesuit (cawangan gerakan sulit zionis), mereka berharap keadaan akan berubah dan memihak kepada mereka. Sebagai makluman, Jesuit telah hampir berjaya menawan Indonesia melalui gerakan para proksinya. Gerakan Islam di sana semakin lemah dicemari LIBRALISMA kecuali Acheh.

Walau bagaimanapun, hanya Allah yang tahu untuk siapa rezab ini disimpan begitu lama. Perancangan Allah melangkaui tipudaya makhluk. Hakikatnya segala rahsia adalah "hak Mutlak" Allah Subhana Wa Taala. Wallahu A'lam.

(Sumber)

Gambar Dan Video Penahanan Mutassim Anak Gaddafi Pula Tersebar!

Duduk bersandar pada dinding sambil menghisap rokok, meneguk beberapa kali air minuman mineral botol besar, pakaian dalam (singlet) berlumuran darah. Lelaki ini adalah anak kepada bekas pemimpin Libya Muammar Gaddafi, Mutassim Gaddafi.

Klik gambar atau foto-foto di bawah untuk paparan yang lebih jelas.



Mutassim, seorang pegawai tentera kanan dan penasihat keselamatan, kemudian telah digambarkan masih hidup dan berbaring di atas sofa. Saluran TV kerajaan Libya menyiarkan Mutassim berbaring dan merokok dalam bilik yang kelihatan seperti sebuah hospital.

Kemudian disusuli gambar beliau akan berbaring kaku, mati pada pengusung setelah cedera ditembak di tekak dan abdomen. Peristiwa-peristiwa yang membawa kepada kematian Mutassim tidak jelas. Sumber tentera di Misrata hanya mengesahkan bahawa beliau telah ditembak di leher dan dibunuh.


Mutassim meninggal dunia bersama-sama bapanya selepas mereka ditemui bersembunnyi di dalam longkang atau pembentungan banjir di bawah lebuh raya di Sirte.

"Mutassim telah mati. Saya dapat mengesahkannya," kata pegawai maklumat kerajaan Mahmoud Shammam.


Mutassim telah melarikan diri ke Mesir selepas dalang rampasan kuasa gagal dilakukan terhadap bapanya sendiri. Beliau kemudiannya diampunkan dan kembali ke sebelah Gaddafi sebagai penasihat keselamatan negara.



Akan dikemaskini dari semasa ke semasa.

Al-fatihah.

Untuk anda yang ketinggalan untuk membaca tentang artikel penangkapan dan pembunuhan ayah Mutassim iaitu bekas pemimpin Libya, Muammar Gaddafi, sila klik DI SINI (klik!).
 

Blog Aduka Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger