Ads: (Please Click!)

Friday, September 16, 2011

Aku Suka Kucing


Salam.

Aku lelaki yang kasar dan ganas. Aku ada sifat panas baran yang berkampung dalam jiwa sejak azali. Kalau perempuan, 'angin monsun barat daya' datang time period. Time datang bulan. Aku plak tak menentu. Ikut mood dan kepenggunaan enjin turbo kepalaotak aku ni. Boleh kata overall; lelaki yang 60% normal.

Tapi seburuk-buruk aku, sejahat-jahat aku, seganas-ganas aku, aku ni lelaki yang suka kucing. Nak kata pencinta tu idak ler. Tapi suka la kat kucing.

Suka. Bukan cinta. Auuuwww nyaaahhhhhh!!!

Kucing ni binatang yang manja tau. Comel. Kalau kena baka jenis yang cerdik, senang nak ajar ingat nama. Yang tu la paling syok tak terkata. Macam anjing beb! Panggil je nama, tuuuu diaaaaaaa..! Dari jauh berlari datang kat kita. Tapi ada gak jenis baka yang bangang. Dari kecik sampai besor panggil nama 100 kali pun tak reti-reti nak datang. Bagi kepala ikan goreng baru datang.

Zaman aku kecik dolu-dolu.

Masa tu aku belum sekolah lagi. Cukup sayang dengan kucing. Main ngan kucing. Berlari ngan kucing. Mandi ngan kucing. Dah jadi macam kawan. Cuma time makan je selalu hambat-hambat. Sebab aku makan atas lantai biasa. Biasa la orang kampung. Jadi kucing ni selalu nak sambar ikan goreng dalam pinggan aku. Mak aku la biasanya bagi kucing aku makan. Kalau nak tidur, tidur ngan kucing skali. Takde kucing, takleh nak tidur. Tu pasal kecik-kecik aku ada alahan. Terus ada penyakit lelah. Kihkihkih!

setubuh gadis


Kalau aku geram atau marah sangat ngan kucing ni, aku genggam kuat-kuat. Tak pun penyek-penyek dengan kaki. Mengiau bukan main kuat kucing aku. Yang masih aku ingat, aku penyek-penyek ngan kaki sampai terkeluar taik dah kucing aku tu. Aku TERpijak kuat sangat. Mak aku bukan main marah kat aku.

Alaaa makkk.. time tu kite kecik lagi leerrr.. tak tahu ape-apeeee.. Kihkihkih!

pantat melayu

Bila imbas balik, aduh.. kejamnya aku.

Dulu family aku tak suka sangat bela kucing banyak-banyak. Serabut, kata mak dan ayah aku. Sakit hati bila bela banyak-banyak. Nak nak bela kucing betina. Bila sampai waktu mengawan, beranak seekor takpe. Ni banyak! Lagi serabut kepalaotak bila anak-anak kucing yang kecik-kecik ni berak merata-rata. Alamatnya... diorang kena kat pasar ikan!

Jadi, kat rumah aku tak banyak la kucing waktu tu. Paling banyak dua ekor je. Bila datang 'pendatang baru' yang datang entah dari mana, biasanya aku jadi pilih kasih. Kalau datang yang comel-comel, cantik-cantik, takpe. Aku bela. Kalau tak kena selera, samada hambat dengan menyimbah air, ataupun tangkap dan buang kat pasar ikan! Haha! Dan yang paling kejam.....

tetek besar

Heh!

Tu cerita dulu laaaa.. zaman kecik-kecik.. Belum lagi mumayyiz time tu. Mana aku tau dosa pahala.

Sekarang ni dah lain daaaaahhh.. sifat 'kebapaan' tu ada kaaaannn.. Kihkihkih!

Aku sayang kat binatang yang manja ni.

Aku ada tiga ekor kucing sekarang. Dopot, Kadir, dan Cabang. Semua jantan beb. Senang nak bela. Bagi je makanan apa pun. Diorang makan. Sebab?

Aku bagi makan sekali sehari! Kahkahkah!

PERHATIAN! Aktiviti PLAGIAT (copy & paste) sesuatu artikel tanpa pengetahuan dan kebenaran penulis adalah satu aktiviti/perbuatan yang TIDAK BERMORAL!

Ads: (Please Click!)
Comments
40 Comments


40 Orang Kentut Madu:

bella luna said... [Reply]

walau seganas mane pun manusia tu,tapi percayalah mesti terselit gakz sifat penyayang even sedikit,.kenapa?sebab perasaan kasih dan sayang tu mmg wujud dlm diri setiap insan,.

nakal gakz ko kecik2 lu yea,sib baik tak mati kucing tue;)

azel cak said... [Reply]

perrgghhh ... ganaih bebenor sampai terberak kucing tuh dipijakmu..
hari tuh dkt hot fm kowt org dgr
ade sorang akak tuh cakap , laki nih kalau suka kucing
laki tuh adalah penyayang
so , adakah anda tergolong sama ?
errkkk ...
no offence . =)

Aduka said... [Reply]

@bella luna

sejuknya hatiku mendengar.. kihkihkihkih..

skrg dh x kejam.. kesian tgk kucen.. lapo.. bg je diorg mkn.. =P

Aduka said... [Reply]

@azel cak

ehhhhhhhhh..! mmg stuju sgt tuuuu.. btol la tuuuuuuu.. kahkahkahkah..

fiq. said... [Reply]

hahahha,, ganaz tahap dewa kau, kalau sekarang kau buat gitu, habis hukum akta kau kene hadap. siap kau,,hahah

Aduka said... [Reply]

@fiq.

x takoooottt.. ni kucen aku. bkn kucen org len. booooooooooooo!

=P

puteri kasih said... [Reply]

adeh ciannyer kucing...puteri sayangkan kucing..ada 11 ekor kat rumah..hehehehe

~Nana 귀여운~ said... [Reply]

itu baru kamu...kalau adik syaa lg jahatnye macam syaitannnnirajimmmmm..siap campak2 lagi kat parit..kalau dekat2 ngan kucing dibaling ngan batu..masa tuh die kecik lagik..x tau hapa..huhu.

Aduka said... [Reply]

@puteri kasih

11???????? wow!! byknyeee! o_O

Aduka said... [Reply]

@~Nana 귀여운~

ni cite sikit je ni.. cite lg kejam ada.. tp.. ase bersalah lak nk cite.. kesian kucing tu.. kahkahkahkah..

merahitujambu said... [Reply]

keciik2 dh buli kucing...haish..=p

si kiut lavender said... [Reply]

diri sendiri makan 6 kali sehari..kat kucing bagi 1 saja..,ish...xpatot xpatot...:)

Aduka said... [Reply]

@merahitujambu

belom mumayyiz.. bese la.. hahaha..
=D

Aduka said... [Reply]

@si kiut lavender

ehh?? mane tau mkn 6x sehari?? ngintai ea.. hahaha..
=D

::ini belog saya . cinta hati saya:: said... [Reply]

haiyo . buli sama kucing ye ,

hahaha .

choki ade 5 eko kucing je . seko tu dah macam garfil da , haha

:)

Aduka said... [Reply]

@::ini belog saya . cinta hati saya::

org pompuan mmg.. suka sgt bela kucen rmai2.. kan bgus bela laki rmai2.. ehhhhhh!!! hahahahaha..

=P

call me cat said... [Reply]

amboi kalau aku tahu mse ang kecik, aku pijak2 jak ang hahahha

Saya said... [Reply]

heh aku klu jumpa dak2 cam ko dok penyek2 kucing ekk ku penyek budak tu dulu nanti keh3

Aduka said... [Reply]

@call me cat

chhooooiiii.. time tu awk pn kecik laaa.. x takooottt.. hahahaha..

=P

Aduka said... [Reply]

@Saya

oiii.. tak baek laaa aniaya budak2 kecik camtuuu.. bdk2 x bdosa tauuu.. xde dosa tauuu.. hahahaha..

=P

Paris Hilton (M) said... [Reply]

kecik dulu suka menari dgn kucin,
last2 die lari rumah. tskkk

ctk said... [Reply]

hihihihhi...saya perempundan...saya suka kucin nyah...hahahaha

nasyitahahmadzaini said... [Reply]

ish!ape la pijak smpai kua tahi...ahahaha~kesian nye...tp kite xske kucing...gatal idung ngn bulu die...pastu suke cakar plak tu..huhuhu~

Rara. said... [Reply]

jeles ngn kau boleh buli kucen :) aku jenis spesis takot kucen. huwahuawa. so, kucen yang selalu buli aku.

Aduka said... [Reply]

@Paris Hilton (M)

joget lambak ke paris? hahahaha.

=D

Aduka said... [Reply]

@ctk

perempundan ke perempondan?
kahkahkahkah!

=D

Aduka said... [Reply]

@nasyitahahmadzaini

kucen kan lembut kalu pijak2.
mula2 pijak ringan2 je.
tp dah geram, pijak kuat ler.
hahahahahahahaha!

=P

Aduka said... [Reply]

@Rara.

kucen tu pijak2 ko ek.
hahahahahahaha.

=D

Bluewendy said... [Reply]

kentut tol...mesti slim jek kucing2 tuh bagi mkn sekali seari.. uwaaa!! pernah nak bela kucing gak, tapi tak jadi.. hahaa

Aduka said... [Reply]

@Bluewendy

hahaha. apsal lak x jd tu? mak ayah x suka ek..
=D

Aqeela LaEn :3 said... [Reply]

alhamdulillah Aduka dah berubah :) hish , bikin panas je time saya baca entri ni . waktu kecik Aduka ni memang ganas ! saya kalau nampak budak kecik yg empat/lima/enam tahun tendang haiwan pun saya dah marah XD

#pencinta kucing

ciNdhaDahniEa said... [Reply]

awww...~~ suke kucen eyh.. hihi

Aduka said... [Reply]

@Aqeela LaEn :3

biasa laaa.. umur meningkat ni igt sikit la kat akhirat kan..
insaf la konon2..
hahahahahahaha..
=D

Aduka said... [Reply]

@ciNdhaDahniEa

saye pooonnnggg..
=P

mylovely-cats.blogspot.com said... [Reply]

Oooo.. rupanya peminat kucing jugak tapi tak sangka masa kecik2 dulu kejam orangnya...hu3...Oklah nice your story beb....suka baca & informatif...

Aduka said... [Reply]

@mylovely-cats.blogspot.com

terima kasih sbb baca n komen.
=)

simanis said... [Reply]

kesiannya dapat mkn sekali jer sehari...kedekut beno tuan dia akakaakka

Cik tikah said... [Reply]

hahahaha... comel je entry ni :)

Aduka said... [Reply]

@simanis

bkn kedekot.
jimat.
hahahahaha!
=P

Aduka said... [Reply]

@Cik tikah

hihihihihi.
tenkiu for reading.
=D

Post a Comment

Ruang komen telah di-set sebagai 'dofollow'. Sila tinggalkan URL blog anda dengan cara yang bijak. Baca DI SINI untuk mempelajari SEO mengenai 'dofollow' link.

Kepada ANONYMOUS, sila tinggalkan link dengan cara yang bermoral sedikit.

Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini dan menurunkan komen anda.

 

Blog Aduka Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger