Ads: (Please Click!)

Monday, October 17, 2011

Budak Kecil Digilis Kereta, Orang Berlalu Tanpa Mempedulikannya!




Salam.

Agak terkedu aku bila pertama kali melihat video ini. Sangat tidak berperikemanusiaan! Jom saksikan video ini.


Aku sebenarnya tak faham bahasa Cina, dan tak pasti apa jadi kepada budak dalam video ni. Samada dia mati ke hidup ke tak dipastikan. Kalau kita tengok video ni, nampak macam budak tu dirawat rapi di hospital kan? Mudah-mudahan budak kecil tu tak ada apa-apa la.

Di negara lain kita tengok video ni dah rasa kejam kan? Yang buang bayi tu? Tak kejam ke?

UPDATE!


Menurut media China, dikhabarkan budak ni dah meninggal dunia. Sebelum ini, budak yang berusia 2 tahun ini koma dan tidak sedarkan diri. Kini, ibubapa budak ini bersedih dan menangis tak berlagu. Kasihan.

Ini pula gambar keratan akhbar. Makcik gambar atas kanan adalah si penyelamat budak 2 tahun ini daripada terus diabaikan oleh orang ramai.


Malahan si penyelamat itu juga turut menangisi pemergian kanak-kanak malang itu. Sungguh menyentuh perasaan.



PERHATIAN! Aktiviti PLAGIAT (copy & paste) sesuatu artikel tanpa pengetahuan dan kebenaran penulis adalah satu aktiviti/perbuatan yang TIDAK BERMORAL!

Ads: (Please Click!)
Comments
9 Comments


9 Orang Kentut Madu:

amranaiman said... [Reply]

adeh.. sakit T_T

Paris Lipton said... [Reply]

sedaangkan buang hati pon kejam! huahua

apaajanews said... [Reply]

aku terdengar kat berita tv tadi malam ...tak sampai hati nak tengok

SHaRKFiQ SSM said... [Reply]

dah tgk skali.. tp dah xsampai hati nak tgk dah lps tu.. sgt kejam, paling kejam bila org jln/bwk moto bleh je elak budak tu n ignore it as bdk tu xde pape..

br la kta tau cmna culture kat cna.. ish3~

Rara. said... [Reply]

dunia ini semakin kejam~

hidayahjamal said... [Reply]

budak tu koma..takmau tgk perkara camtu..sedih meraung mak bapak dia

AnaLyana said... [Reply]

T_T

~Nana 귀여운~ said... [Reply]

terkedu juga menegoknye..sedih nyer..

Anonymous said... [Reply]

simple jer.. negeri yg mana undang-undang (polis) lemah dan penuh rasuah, orang ramai takut melibatkan diri, kelak akan disusahkan. awaslah jika melawat negara yg serupa spt, indonesia, thailand dan filipina. doakan undang2 dan polis kita bertambahk baik. saja saya anonymous tak beri link kpd komen2 saya yg lain kerana jika punya blog baca, pasti akan terusik.. . kerana konen saya menuju ke jiwa.. lihat lihat komen2 saya di artikel2 terbaru..

Post a Comment

Ruang komen telah di-set sebagai 'dofollow'. Sila tinggalkan URL blog anda dengan cara yang bijak. Baca DI SINI untuk mempelajari SEO mengenai 'dofollow' link.

Kepada ANONYMOUS, sila tinggalkan link dengan cara yang bermoral sedikit.

Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini dan menurunkan komen anda.

 

Blog Aduka Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger