Ads: (Please Click!)

Thursday, September 29, 2011

Kahwin 1, 2.. Go!


Salam.

Ewaaahhh..! Cakap pasal kahwin la plak. Semenjak-semenjak ni entry aku banyak cam related dengan kahwin je kan? Mana tak nya. Sperma-sperma, ovum-ovum tu semua.. Tak related ke tu. Kihkihkih!

Bab-bab kahwin ni memang aku suka. Nak-nak bila tahu dari sekolah lagi yang kahwin ni best. Hormon-hormon kelelakian terbina dan membuak-buak semasa sekolah lagi beb. Alaaa.. sekolah bukannya semua lelaki. Campur-campur dengan perempuan. Attraction lelaki of course la kepada perempuan kan. Macam magnet. Medan positive tertarik kepada medan negatif. Kalau sama-sama medan, with force pun dia nak menendang beb. Sebab tu orang cakap, lelaki dengan perempuan ni macam magnet. Saling tarik menarik. Jumpa tempat gelap, sunyi, katil semua, aktiviti 'tarik-menarik' jongkang dan jongkit berlaku la beb! Haha! Cuma aku hairan. Manusia ni ada jugak sesetengahnya yang lebih bangang dari magnet.

Dulu, semasa umur aku tak silap dalam lingkungan 12 tahun camtu, aku pernah tanya kat mak aku fasal bersetubuh. Korang bayangkan ler. Masa umur macam tu pun dah minat nak tahu tu semua. Tapi serius. Aku tak tahu apa tu bersetubuh, sehinggalah aku belajar Sains Tingkatan 3 Bab 1, tahun 1999. Haha.

Selepas SPM, aku mula nak menggatal la. Awal-awal aku dah tanya ayah aku fasal kahwin.

"Ayah, kalu kite kahwin sekarang boleh?"

"Kau jangan nak berangan. Baru habis sekolah, dah nak kahwin?! Nak bagi bini kau makan apa?! Rumput?!"

Aku sengih je ayah aku cakap macam tu. Alaa ayah ni. Soalan main-main pun nak serius.


Masa aku belajar kolej di Kelantan plak. Aku tanya lagi bab kahwin. Yalah. Tengok semua kawan-kawan perempuan kat kolej lawa-lawa, kiut miut, tembam gebu apa semua. Galak la nak bertanya.

"Ayah, kalu kite kahwin dengan kawan kolej, okey tak? Habis belajar nanti, kahwin. Okey?"

"Dengan orang mana?"

"Kelantan. Orang Kelantan lawa-lawa, ayah."

"Jangan mimpi! Kau belajar pun guna duit MARA!"

Aku sengih je ayah aku cakap macam tu. Betul gak ye cakap ayah aku. Malunya!

Masa first time dapat kerja plak. Gaji boleh tahan ler jugak. Engineer cap ayam.

"Ayah. Dah sebulan kite kerja. Bleh dah ni nak kahwin kan?" tanya aku sambil tersengih.

"Kahwin? Baru sebulan kerja dah fikir kahwin? Serius?" tanya ayah aku balik sambil angkat kening. Ada la tu nak perli aku.

"Yalah! Serius. Ni la masanya," jawab aku.

"Dah ada awek ke?"

Aku terdiam. Aku urut-urut dagu sambil fikir. Betul lagi kata ayah aku. Aku mana ada awek. Adoi!


Okey, fine. Sekarang aku dah ada awek. Aku cerita semua fasal awek aku kat ayah aku. Ayah aku angguk-angguk aje. Haaa.. petanda nak setuju la kot.

"Amacam, ayah? Okey tak? Boleh la kahwin kan?"

Korang nak tahu ayah aku jawab apa?

Dia tak jawab apa-apa. Dia gelak sakan. Apa hal plak orang tua ni. Pastu baru la ayah aku berkata.

"Ayah tak sangka. Ada juga orang nak kat kau ye."

Cissss!


PERHATIAN! Aktiviti PLAGIAT (copy & paste) sesuatu artikel tanpa pengetahuan dan kebenaran penulis adalah satu aktiviti/perbuatan yang TIDAK BERMORAL!

Ads: (Please Click!)
Comments
32 Comments


32 Orang Kentut Madu:

hidayahjamal said... [Reply]

kawinla ngan mak datin kau ni ssikit kawin xmalu ka..tanggungjawab akan bertambbah so jgn lupa kalau dah nk kawin, ikut kdr kemampuan kewangan

~Nana 귀여운~ said... [Reply]

hahahhaa..last word tuh kelaka..ayah ang nie mesti suka wat lawak :P

ciNdhaDahniEa said... [Reply]

bhahahahaa adoilaaaa... ayah awak mesti kelakar gile kan kan.. sabar jek laaa..

~amboi, gatal nak nikah dah ye? bile nye... jgn lupe jemput! hihi

apaajanews said... [Reply]

lme tak ziarah....jap nak gelak beso dulu keh keh keh...ermm last last bro dh kawin ke blum. salam dari apaajanews

shahsyaz said... [Reply]

kejam nyer ayah ko, hahhahaa

"Ayah tak sangka. Ada juga orang nak kat kau ye."

mirakim said... [Reply]

gtl btoi la adudu ni..

p/s:ak xley jerit kt shoutbox ko la..nk onar kt cni pulak..ehehe

wawa awora said... [Reply]

kahkahkah.. manthop lah ayah awok bro.. hahaha..

Zayani said... [Reply]

hahaha.~ lawak la ayah ko.

Nyamuk Terbang said... [Reply]

nak kahwin dgn ayh lah
okbai

Rara. said... [Reply]

ayah kau memang osem gila beb!

Aduka said... [Reply]

@hidayahjamal

amboi dayah.
mcm fadzilah kamsah plak.
=P

Aduka said... [Reply]

@~Nana 귀여운~

ayah aduka garang n tegas.
jarang die bergurau ekceli.
hehehehe.

Aduka said... [Reply]

@ciNdhaDahniEa

hahaha.
jamput punye.
jgn isau.
=P

Aduka said... [Reply]

@apaajanews

yeah..
long time no see.
igtkn dh lupe kt blog ni.
huhuhuhuhu.

blom kawen.
=_______="

Aduka said... [Reply]

@shahsyaz

gurau je tuuu.
=P

Aduka said... [Reply]

@mirakim

gatal?
mmg pn.
=P

Aduka said... [Reply]

@wawa awora

manthopp meletopp.
=P

Aduka said... [Reply]

@Zayani

kdang2 aje.
=D

Aduka said... [Reply]

@Nyamuk Terbang

ape kes.
=_____="

Aduka said... [Reply]

@Rara.

sampai aty.
x nyebelahi aduka pn.
T______T

diba said... [Reply]

aha..mmg besh la ayh..he

Aduka said... [Reply]

@diba

tau xpeee..
=P

cik bulan said... [Reply]

gila arh gatai dowh ko nak kawin ,,,hahahaha..patut la komen kat blog aku pon pelik2 dah kau bagi an..hahaha

:P...

cucu tun teja said... [Reply]

ahahaha....sempoi gila bapak aduka

Aduka said... [Reply]

@cik bulan

pelik?
pelik yg mcm mane?

Aduka said... [Reply]

@cucu tun teja

bapak borek, anak rintik.
=P

ciNdhaDahniEa said... [Reply]

oke, kite tunggu jmputan En. Aduka dr skunk! =.='

~lalalalalaa dah lame xmakan nasik minyak.. eheee :D

Aduka said... [Reply]

@ciNdhaDahniEa

bagus la klu snggup tunggu.
hahahaha.
=P

Bunga said... [Reply]

Yeayy, Aduka nok kawin dohhh!! Hahaha,

Aduka said... [Reply]

@Bunga

lambat lagi laaa..
=P

bella luna said... [Reply]

wah2, tie jgn lupa jemput cik bella makan nasi minyak yea,hehe

Aduka said... [Reply]

@bella luna

hahahaha.
yelah2.
=P

Post a Comment

Ruang komen telah di-set sebagai 'dofollow'. Sila tinggalkan URL blog anda dengan cara yang bijak. Baca DI SINI untuk mempelajari SEO mengenai 'dofollow' link.

Kepada ANONYMOUS, sila tinggalkan link dengan cara yang bermoral sedikit.

Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini dan menurunkan komen anda.

 

Blog Aduka Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger