Ads: (Please Click!)

Sunday, March 20, 2011

Drama Sebabak : Masam Manis Ketika Bercinta


Loving Couple
Masa hangat bercinta dulu..

Makwe: "Ayang sayang abang tau.. takleh pisah dah.."
Pakwe: "Abang pun.. sayang ayang sangat-sangat gak.."

READ MORE / LESS >>

Pegang tangan. Belai-belai rambut. Cium-cium. Konon nak tunjuk dan buktikan kasih sayang. Ok, takpe lagi. Jangan serah 'mahkota dan nakhodanya' sekali.


Masa gaduh..

Missed call boleh cecah seribu. Kalau dulu, guna call sekejap-sekejap sebab free 3 saat. Sekarang semua ber-charge hatta 1 saat. Jadi, missed call saja. Harap mendapat balasan call dari si dia.

Makwe: "Aku silent handphone aku. Biar mamat ni rasa menyesal. Padan muke!"

Dari jauh (padahal satu taman), pakwe ni berusaha jugalah nak pujuk. Sanggup datang sampai pintu gate depan rumah si makwe. Setia la katakan..


Saat-saat perang dunia kedua..

Masing-masing tunjuk ego. Makwe tak call, pakwe pun tak call.

Pakwe/Makwe: "LANTAK LER!"

Maki hamun dalam hati. Tapi perasaan sayang ada sikit aje. Kira-kira 30%. Dua-dua tunjuk ego, tapi dalam masa yang sama meletakkan harapan agar si dia memujuk merayu.


Perpisahan antara dua teluk..

Sebab lama sangat merajuk, si pakwe rasa rindu. Sama juga si makwe. Tak call pun. Saling membalas-balas SMS. Malu kononnya. Dalam masa yang sama, takut si dia masih marah. Walhal tak pun! Takpelah. Lelaki kena gentle. Nyah kau 'ladies first!'.

Pakwe: "Hello. Sayang sihat? Dah makan? Dah mandi? Makan apa tadi? Eh, tengok TV? Cerita apa tu, sayang? Indon?"

Timbul la soalan-soalan yang pelik-pelik. Modal mukaddimah untuk berbaik. Biasalah. Common! Si makwe plak apa lagi. Jual mahal tu penting! Well, sifat 'kewanitaan'..

Makwe: "Ajar sikit! Rasakan!" Bisik dalam hati aje.. "Sihat je.. Dah makan nasi ngan sambal ikan bilis ajeee.. Bla bla bla bla bla bla.."


Dugaan melanda, kehadiran orang ketiga..

Gaduh bagai nak rak! Biasalah. Pasangan couple tak boleh lari dari bergaduh. Jadi, bawak sorang mamat untuk buat si pakwe jeles! Konon mahu uji, tapi perasaan tu tiba-tiba melekat pada si mamat baru ni. Si pakwe ni punyalah bengang tapi.. gentle beb! Cool! Ambil masa jumpa si pencabar dia. Si mamat dan si pakwe berjumpa sambil ditemani si makwe. Tapi berakhir tanpa sebarang keputusan yang berpihak pada si pakwe. Kesian si pakwe. Balik dengan hati yang lara.

Malam, si pakwe cuba contact sama si EX-makwe.

Pakwe: "Takpe.. saya (dah turun pangkat gile-gile!) pasrah.. kalau itu yang awak mahu, saya redha.. kalau dengan si dia awak bahagia, saya sanggup lepaskan awak.."

Tapi, harapan menggunung masih diletak pada si ex-makwe.

Pakwe: "Saya sanggup tunggu awak sampai bila-bila.."

Konoooonnn..

Dalam hati berbisik mahu tengok si ex-makwe bahagia. Konon aje gak. Tapi hati bagai nak pecah! Kentut dulu baunya wangi, kini busuk mengalahkan bangkai! Makan, mandi, tidur asyik igau si makwe. Sekarang mimpi ngeri!


Menjadi stalker..

Dulu nak stalker upah kawan rapat si makwe aje. Jimat kos dan senang. Sekarang? Facebook ada beb. Sendiri bikin sudah..

Pakwe: "Hatiku hanya untukmu, sayang. Aku sanggup tunggu kau terluka kecewa dengan mamat tu! Aamiinnn..!"


Dua tahun menunggu dan menjadi stalker cemerlang..

Akhirnya tewas. Si pakwe terpandang satu foto perkahwinan si ex-makwe. Tapi bukan dengan mamat pencabarnya dulu. Mamat lain! Aduh! Bukan sebijik penampar hinggap di pipi kiri tapi kedua-dua belah pipi! Pang! Pang!!

Pakwe: "Cis! Sia-sia aku tunggu kau 2 tahun lebih ni!!!"
Aku: "Sebab kau bongok! Macam la takde pompuan lain lagi dah kat dunia ni!"


So kepada lelaki, jangan jadi keldai sangat. Eh ehhh.. pompuan pun! Peduli apa dengan hati dan perasaan? Kumbang bukan seekor, bunga bukan sekuntum. Cari aje laki/pompuan lain. Abis cerita.

Ni cerita rekaan je beb! Tapi ada maksud tersirat dan agak sinis. Hehehe..

PERHATIAN! Aktiviti PLAGIAT (copy & paste) sesuatu artikel tanpa pengetahuan dan kebenaran penulis adalah satu aktiviti/perbuatan yang TIDAK BERMORAL!

Ads: (Please Click!)
Comments
2 Comments


2 Orang Kentut Madu:

anies anessa said... [Reply]

bes....suka3

missrivebell mumun said... [Reply]

wah best.. mohon share..

Post a Comment

Ruang komen telah di-set sebagai 'dofollow'. Sila tinggalkan URL blog anda dengan cara yang bijak. Baca DI SINI untuk mempelajari SEO mengenai 'dofollow' link.

Kepada ANONYMOUS, sila tinggalkan link dengan cara yang bermoral sedikit.

Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini dan menurunkan komen anda.

 

Blog Aduka Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger