Ads: (Please Click!)

Wednesday, July 01, 2009

kau YUNA tapi aku LA LUNA


siapa minat artis yang membawa rentak jazz, dan suara mirip Norah Jones yang bernama YUNA? sila angkat kaki..!

sejak virus selsema babi Yuna ini mula tersebar meluas sehingga memasuki corong-corong radio dan televisyen, suara gadis shawl ini semakin digemari dan langsung melebarkan sayap hingga tercalon di dalam beberapa acara berprestij yang memungkinkan dia menjulang beberapa anugerah.. dan kini lagunya tersebar di handphone sebagai ringtone..

apa pun, maaflah.. aku tidak minat muzik jazz! *ada maksud tersirat sebenarnya..*

Klik spoiler ini untuk meneruskan bacaan..

sedang manusia sibuk memuat turun lagu Yuna ke dalam handphone mereka, membuat ringtone, membuat permintaan di radio, membaca profile di MySpace, aku antara manusia yang bukan di dalam kalangannya itu sedang sibuk melayan artis indonesia bernama 'La Luna'.. tapi, mereka bukan artis membawa muzik jazz!

mesti ada yang marah..

"apa la kau ni sokong artis luar! artis tempatan kau tak mahu support!"

jawapan aku..

"suka hati akulah!"

**********

sebenarnya, antara Yuna dan La Luna tiada kaitan sangat pun.. saja aku nak timbulkan konspirasi kontroversi kat sini.. tiada niat nak condemn pun.. haha.. lantak korang lah nak layan siapa pun.. hak masing-masing, minat masing-masing kan?

entah ada orang kenal atau tidak La Luna ni.. nama pun pelik.. namun muzik dan liriknya best! di bawah ini aku sertakan dua video klip dari La Luna yang aku suka.. jom layan sama-sama.. harap korang terhibur..


La Luna - Sesali Tak Sejak Dulu (Download)


La Luna - Tetap Setia

aku suka lagu Sesali Tak Sejak Dulu tu.. macam lagu kanak-kanak rebina kan? hahaha.. :P

PERHATIAN! Aktiviti PLAGIAT (copy & paste) sesuatu artikel tanpa pengetahuan dan kebenaran penulis adalah satu aktiviti/perbuatan yang TIDAK BERMORAL!

Ads: (Please Click!)
Comments
40 Comments


40 Orang Kentut Madu:

CaPiQa said... [Reply]

la luna! tahu! tahu!

sudah ada dlm fon sebelum lagu yuna.

lalala~~~

p.s: sesali tak sejak dulu memang cumel. saya setuju! ^^

♥ sOFIa ♥ said... [Reply]

suka laluna juga.
support indo bands :)

heheeeee

cik ateen said... [Reply]

kalo aduka la luna
aten lalola..
hahahaha..
;))
la dolce lalola..
:p

Fiq said... [Reply]

luna??? ak pikir tu jenama pensel kaler... korang tau tak skang ni musim la nina? jaga2 tau...

joegrimjow said... [Reply]

die pernah dtg uk kot

aduka said... [Reply]

capiqa: hehe.. cumey ke? =P

aduka said... [Reply]

sofia: sapot2.. jgn x sapot.. =P

aduka said... [Reply]

cik aten: hoh? O_o apekebende tu cik aten? heee..

aduka said... [Reply]

fiq: hahaha.. pensil kaler la plak.. adess.. X_x

aduka said... [Reply]

joe: huh? UK? O_o band indo la bro..

Encik Azizan said... [Reply]

aku layan semua..xtakat dgr je x ksh la.

Encik Azizan said... [Reply]

aku layan semua..xtakat dgr je x ksh la.

n a r d indie winkie said... [Reply]

aku juga peminat la luna. dua2 la aku layan, yuna mahupon la luna. haha.. best2. erm..ekceli aku rase suara yuna lebih kepada corrine bailey ray. try la dengar lagu put your records on.

l0ti f00l garden said... [Reply]

ahakss..kembaran neh

lalink7 said... [Reply]

saya layan Una jew..layan diriku..
heheheh.~

ekino said... [Reply]

cumel lah la luna tuh!

IxoR@ said... [Reply]

La Luna....baru skrg ni tau!

aduka said... [Reply]

x kisah la tu..
la luna layan...
haha..
=P

Luth Textile said... [Reply]

aku suka semejak kau pergi... tol ke tajuk tu? wkakkaa

aduka said... [Reply]

luth: hahaha.. ade ke ek tjuk tu? ntah ar.. x pasti plak.. kekekeke.. =P

Ivy Metaga said... [Reply]

la luna sy tak tau, la duka sy tau hahahaha...

aduka said... [Reply]

la duka tu nnti sy buat band tu oke? heee.. =P

Mr. Janggel said... [Reply]

saya suka Gita Gutawa..huhuhu
*tetibe menyampuk..sorry..tumpang lalu.

zulfitry.com said... [Reply]

saya sukan makan..haha..
x suka yuna..x suka luna..

syahadah said... [Reply]

aku suka mawi...aku suka jerrydin ..suka okestra nirwana..hahaha !!

DilOt said... [Reply]

aku suke suam2 kuku je...tak sehangat air panas menggelegak..haha...

aduka said... [Reply]

janggel: uiks.. gita gutawa? O_o

aduka said... [Reply]

zulfity: saya pn suka makan.. langsung juga saya suka muzik.. lalala..~~ =P

aduka said... [Reply]

syahadah: bgus2.. nasyid? eheks.. =P

aduka said... [Reply]

dilot: menggelegak kang melecur plak.. =P

░♥si lampu neon♥░ said... [Reply]

kenapa aku tak suka lagu yuna?

boleh ko betulkan telinga aku tak?
semua org kate yuna best~

zzzzzzzzzzzz!

aduka said... [Reply]

neon: telinga kita sama.. aku pn x reti nk perbetul.. =P

░♥si lampu neon♥░ said... [Reply]

alhamdulillah...akhirnye aku jumpe gak suku sakat aku hohohho

aduka said... [Reply]

neon: sah.. sama2 species tapir.. hahahaha =P

iKa said... [Reply]

tapir...
pakcik..2-2 wa xmint..
wa mnt PAKCIK aduka jew..
lalalla

aduka said... [Reply]

ika: nak sign kat ne nek ika? =P

Nem0 o0h Nem0 said... [Reply]

yuna tu cam tiru Norah Jones jek,cara dorg nyanyi nak sama,sore pun..

la luna pun not bad la..

HAEDIR said... [Reply]

mantap !!

nice a blog,,

i like la luna !!

visit me back
here
http://dokterblogtips.blogspot.com/

and

http://kebo-ello.blogspot.com/

dont forget, leave comment

enyheartsdiamond said... [Reply]

dgr i nyanyi lagu laluna kat entry i..

tajok breakfast show!!!

aduka said... [Reply]

nemo: btol3.. tp best lg la luna.. haha..

heider: wokeh!

eny: owh.. O_o okeh..

Post a Comment

Ruang komen telah di-set sebagai 'dofollow'. Sila tinggalkan URL blog anda dengan cara yang bijak. Baca DI SINI untuk mempelajari SEO mengenai 'dofollow' link.

Kepada ANONYMOUS, sila tinggalkan link dengan cara yang bermoral sedikit.

Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini dan menurunkan komen anda.

 

Blog Aduka Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger