Ads: (Please Click!)

Monday, March 02, 2009

Panggung di Mid Valley


1 Mac 2009, 10.30am..

aku still tido.. maklumlah hari minggu.. qada balik hari2 keje aku yg kekurangan masa tido.. aku terjezut dari tido bila adik angkat aku anto mesej..

"abg, cancel kul 12.. pkul 1.30 ok? cousin adik ade kat umah.."

aku pun balas ringkas, "ok dik.. abg ok je.. jumpa sana kul 1.30.."

entry sblom ni aku ada cite pasal adik angkat aku ajak pegi tengok wayang.. klik SINI kalu korg blom baca.. tp entry tu aku citer semasa aku berada di Kemaman, hari sebelum aku bertolak utk bertugas di KL.. beberapa hari yg lepas, aku still berSMS ngan adik angkat aku ni.. dalam perbualan menerusi SMS, kami blom confirm pun di mana dan bila utk kami ketemu.. semalam (Sabtu) adik angkat aku menghantar SMS;

"abg, adik nak ajak abg tengok wayang.. nak x? abg dkt ngan mid valley kan? jumpa sana k..pkul 12 ok?"

Klik sini untuk meneruskan bacaan..

tp hari ni (Ahad), adik angkat aku cancel plak pkul 12 dan ditunda pada pkul 1.30pm, mcm aku tulis kat atas td.. oleh kerana jam masih pkul 10.30, aku sambung tido balik.. hehehe.. tengah syok cari mood tido, tetiba kawan baik aku time kolej dlu, Yatie, mesej aku.. tp bila aku reply, dia diam je.. dammit.. mesti nak aku call die.. then aku pun call la kan..

"hah.. apehal ko? lama x dengar citer..", cakap Yatie..

"aku ok je.. oi semalam aku call ko.. amboi2.. senang2 je ko cakap nak tido ek.. dah lama aku tak borak ngan ko.. hampeh..", kata aku..

"ala, sorry la smalam aku ngantuk gile.. ko ade kat mane latip?"

"aku ade KL la syg.. aku call smalam nak bgtau tu la..", jawab aku..

"hah?! amboi ko.. tak bgtau awal2 tu nape?"

"hahaha.. aku lupa ko ade kat sini!", sambil aku gelak besar..

"ngada2! so jom la jumpa hari ni ok?", ajak Yatie..

"oi mane bleh.. arini ade org book aku la..", jawab aku spontan..

"amboi! dating ngan awek aa.. curang ngan aku! mana?"

"adik angkat aku la.. awek apenye.. mid valley.. jauh la ngan ko..", jawab aku ngan confident.. hehe.. aku tau dia takkan leh ganggu date aku ngan adik angkat aku punye.. konon la kan..

"eleh.. mula2 adik angkat.. lepas tu 'terangkat' la.. ok set! jumpa sana!"

"oi! aku tak ajak ko pun.. jgn nak ngada2 nak kacau date aku aaa.. aku nak tengok wayang la.."

"oh yeke? em.. kalu camtu takpe la.. ape2 nanti aku call ko balik..", jawab Yatie.. hufff.. berjaya akhirnya aku menghalang si minah potpet ni kacau date aku.. dengan jawapannya td tu meyakinkan aku yg dia takkan datang ke Mid Valley ganggu date aku.. lagipun dia stay kat Putrajaya.. jauh la gak.. hehehe..

dipendekkan cerita, tepat pkul 1.30pm, aku terpacak betul2 depan Echo Park, Mid Valley.. hampir setengah jam aku menunggu adik angkat aku.. tak ape la sbb adik angkat aku pun datang dari Gombak.. jauh gak la perjalanan dia berbanding aku.. aku ni tak sampai stengah jam pun bleh sampai Mid Valley tuh.. so, aku pun tunggu la.. dalam duk menunggu tu, tiba2 aku didatangi oleh seorg remaja pompuan..

"assalamualaikum bang.. saya pelajar dari UPM sedang membuat pantauan.. bleh tak abg tolong jawabkan questionnaire saya ni?"

alamak.. kene jawab questionnaire la plak.. ehem2.. bleh tahan gak la 'awek' neh.. alang2 jawab questionnaire, sempat gak la aku borak2 ngan awek ni kan.. tnya blaja dah tahun berapa, asal mana, and macam2 lagi la.. hehe.. awek ni gak sempat lagi snap2 muka aku yang macho (ehem2) ni.. hahaha.. mujurlah aku still ingat adik angkat aku.. kalu tak sure aku lebih2 plak nak ngorat awek tu.. (ayat mngada2..) beberapa minit aku abes jawab questionnaire, adik angkat aku sampai dan kami bertentang mata.. wahhh..! makin comey adik angkat aku skrg.. dah 3 tahun tak jumpa.. uhuk3..

"abg dah lama tunggu?", tanya adik angkat aku.. eh lupa la nak bgtau nama adik angkat aku ni.. ok.. nama adik angkat aku ni, Norhafiza..

"takde la lama dik.. ade la dlm 3 tahun..", kata aku diiringi gelak gurau.. adik angkat aku gelak gak.. langsung, kami ke kaunter reservation.. kata adik angkat aku, dia dah book tiket wayang tp talian terputus.. tak sempat dia dapatkan digit reservation.. utk confirmation, kami pun bertanya la kat kaunter tu kot2 still valid lagi booking tu.. tp malangnya, reservation tu rejected.. dan malang lagi bila kami terpaksa beratur panjang utk beli tiket.. dammit.. hari minggu, maka crowded la sket.. aku dari jauh dah nampak tiket utk 'Geng' tu dah hampir2 nak sold out.. kesian kat adik angkat aku.. nak sangat tengok Upin Ipin die tu.. dah tiba turn kami, lagi skali malang menimpa.. mmg nasib tak menyebelahi kami bila tiket citer 'Geng' sold out! hampeh.. adik angkat aku datang dari jauh.. aku plak mmg nak teman dia tengok wayang.. satu plak td dah beratur panjang.. alang2 baik beli je tiket citer lain.. so adik angkat aku beli je la tiket citer 'Rasukan Ablasa'.. tiket pkul 3.15pm..

kebetulan sesudah membeli tiket, aku dapat panggilan dari no yg tak dikenali.. aku pun jawab..

"oit! datang kat bowling sbelah panggung mid valley!" alamak! aku kenal sangat suara girl ni.. Yatie!!! arghh..! camne die bleh datang sini plak.. ngan sape..??? dammit.. mmg btol2 nak kacau daun aku la minah ni.. takpe2.. buat2 cool depan adik angkat aku..

"sape tu, abg?", tanya adik angkat aku..

"er.. kawan sekolej abg dulu.. Yatie.. dia cakap die ade kat bowling.. adik kenal ke?"

"oh Kak Yatie.. chinese look tu ke? kenal la abg.. tp tak penah la borak..", jawab adik angkat aku.. fuhh.. seb baek respons dia ok.. then aku pun ajak adik angkat aku jumpa si minah potpet tu.. oh patut la die boleh datang ke Mid Valley.. rupa2nya dia datang ngan officemate dia.. lelaki.. Naz nama dia.. masa tu jam pun hampir pkul 3.. aku pun tanpa berlengah, ajak adik angkat aku masuk wayang.. pedulik la ko Yatie weehhh.. "see you after I finished my theater la..", bisik aku dalam hati.. hahaha..

so layan la aku citer 'Rasukan Ablasa' tuh.. hah.. korg ade hajat nak tengok citer ni ke? tak payaaahhhh..! tak best langsung.. dalam panggung asyik adik angkat aku je terkejut terkinja.. aku..? *sigh* bosan.. jalan cerita pun dah tak menarik.. from 5, i give it 1 star for rating! abes wayang, camne la adik angkat aku leh cakap citer tu not bad.. bagi aku, it's too bad lah! aku ske tgk citer2 horror.. tp cite tu mmg 'horror' and terrible la bagi aku!

habis kami tengok wayang, kami makan kat food court Mid Valley.. lapo beb.. adik angkat aku treat aku tiket wayang.. aku plak treat die utk makan.. habis makan, aku call Yatie tanya dia ada kat mana.. tp dia lambat angkat.. bila dia angkat, perlahan sangat suara dia.. rupa2nya dia tengah tengok wayang jugaaakkk..! amboi.. balas dendam nampak.. huhuhu.. takpelah.. ade gak chance aku utk borak2 ngan adik angkat aku ni..

jam dah hampir pkul 6 petang.. aku sempat gak jumpa Yatie kat Laksa Shack Mid Valley.. dah lama tak jumpa maka macam2 perkara la kami sembangkan..then pada pkul 6.45pm kami blah.. aku antar adik angkat aku kat train.. then aku pun balik gak la memandangkan hari dah nak gelap.. mak aku marah kalu balik time masa hampir2 senja.. hahaha..

tp aku kesian tengok adik angkat aku.. mmg dia suka bebenor citer Upin Ipin tuh.. tp nak wat camne diiikkk.. naseb tak mnyebelahi kita.. ecececeee.. cam lirik lagu la plak.. then on the way balik, adik angkat aku still berSMS ngan aku.. amboi.. blom puas lagi kot jumpa aku td.. ehehe.. takpelah.. aku layankan aje la kan.. aku bgtau adik angkat aku.. oleh kerana dia takde kawan sangat di KL ni, aku pun cakap, "kalu adik nak kuar lagi, nak pegi tgk wayang ke jalan2 ke, ajak la abg.. abg sudi temankan adik.." wahh..! baeeekkk punye ayat aku kan? hehehe.. adik angkat reply, "takde masalah abg.. adik suka.." tuuu diiiaaaaa..!

dh la.. sampai sini saja cerita aku.. penat aku menaip..

** citer 'Rasukan Ablasa' tak best! korg jgn tengok!

PERHATIAN! Aktiviti PLAGIAT (copy & paste) sesuatu artikel tanpa pengetahuan dan kebenaran penulis adalah satu aktiviti/perbuatan yang TIDAK BERMORAL!

Ads: (Please Click!)
Comments
4 Comments


4 Orang Kentut Madu:

ani said... [Reply]

klu tgk wayang kat midvaley ari2 cuti harus kene book tiket dulu...klu x jd mcm tu la..plan tgk cite lain, tp dpt beli tiket cite lain...hehehe...

**ofis sy kat midvaley =D

MrS ZaRa said... [Reply]

alahaiiiii..sikit punye baik cite..boley buat novel...ekekeke

oRyen said... [Reply]

eceh...adik angkat k??
ntah2 aweks...kui..kui..kui.. :D

aDuKa イスラム教 said... [Reply]

ani: sy 'ayam kampung masuk bandar'.. mmg xtau sgt.. tu my adik yg book tp x dpt.. huhuhu.. eh? keje area mid valley tu keje ape cik ani?

ms zara: mesti la.. ada bakat x? =P

oryen: awek apenye.. xmo la awek2.. single sudeeeeyyy.. (ehem2.. klu ade jdoh ape slhnye kan kan kaaann?) hakhakhak.. =P

Post a Comment

Ruang komen telah di-set sebagai 'dofollow'. Sila tinggalkan URL blog anda dengan cara yang bijak. Baca DI SINI untuk mempelajari SEO mengenai 'dofollow' link.

Kepada ANONYMOUS, sila tinggalkan link dengan cara yang bermoral sedikit.

Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini dan menurunkan komen anda.

 

Blog Aduka Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger