Ads: (Please Click!)

Monday, March 30, 2009

Pakcik Kentut


hari ini aku penat gile.. pagi tadi boleh plak kereta buat hal time nak pegi keje.. start takmo hidup2.. dammit.. setelah berusaha berminit-minit, kereta tetap berdegil untuk dihidupkan.. oleh kerana jam sudah menunjukkan pukul 9.50 pagi, aku terpaksa menunggu bas.. jadi hari ni terpaksalah guna perkhidmatan awam di KL ni.. menyampah betul aku.. dah la menunggu tu makan masa dah.. sampai plak office lewat.. kalau la tahu bas 'terhegeh-hegeh' cam sipot, baek aku pegi keje naik cab je..!

aku melangkah pulang keseorangan.. kondo aku riuh rendah pabila kaki ini melangkah memasuki ruang legar kondo.. aku fikir, ni mesti ada event nih.. tengok semua chinese duk berkumpul kat cafe.. oleh sebab hujan, aku redah je ruang legar tu.. lantak lew..

sampai kat lif, aku ditegur oleh seseorang.. "er.. excuse me, my little friend.."

aku berpaling.. korang nak tahu aku nampak sape? apek cina yang kentut kat aku 2 hari lepas!!! klik SINI kalau nak tahu..

"err.. yes?", jawab aku..

Klik sini untuk meneruskan bacaan..

"hehe.. actually nothing much i want to say ma.. i want to say sorry about the incident that happened in past few days lah haa.. really really sorry loo.."

aku ni terdiam je.. bukannya apa.. pakcik cina apek tua ni pelik sikit aku tengok.. mata berkedip-kedip.. hidung merah semacam.. resdung ke ape ntah.. bibir dia sedikit menggeletar.. cara dia bercakap plak cam pelik.. ntah la..! aku pun tak reti nak explain macam mana.. yang aku tengok, memang pakcik cina apek ni pelik! mungkin 'kaki minum' kot cina apek tua ni..

"actually i can't hold anymore haa.. sorry haa..", kata pakcik cina apek tua tu lagi.. lantas dia ketawa terbahak-bahak.. aku terkial-kial..

"pehal ntah cina apek tua ni.. gilo ko apo?", fikir aku.. tadi minta maaf sangat.. lepas tu ketawa plak.. geram plak aku..

"very stinky loooo!!!", sambung apek tua tu lagi sambil ketawa.. tangan dia tekan-tekan kat perut..

"celaka apek tua ni.. memang nak kena cepuk gak ni..", bisik hati aku..

"why are you laughing? it's not funny!", kata aku tegas.. terus saja cina apek tua tu berhenti ketawa.. lantas dia merenung kat aku.. seraya berkata, "really?"

"ye lah!", jawab aku..

"haiya.. we are neighbor, right? don't mad lah.. we're living in the same place in the same community loo.. we are friends here.. anyhow haa.. if we 'hold' that fart haa, means no good for your health loo.. for then, we have to 'throw' it out lahh..", kata cina apek tu sambil ketawa berdekah-dekah..

"sah gila!!!", bisik aku dalam hati.. dah la lif turun lambat.. bosan btol aku layan cina apek tua bongok tu.. "turun la cepat lif bongek!"

"haiya.. once more ha.. sorry ha, little friend.. i got a work to do.. i go ha.."

fuhh..!! aku menarik nafas lega.. "ok! you can go then!", kata aku walaupun bunyi cam kurang ajar.. aku dah bengang tahap cipan dah.. lantak la.. peduli apa aku.. kau bukannya orang islam pun..! tua ke ape ke, do i care?!! dah minta maaf pastu ketawa berdekah-dekah plak lagi.. bongek btol la apek cina tua ni..

cina apek tua terus saja berlalu.. pintu lif terbuka dan aku terus saja masuk.. hampir pintu lif hendak tertutup, tiba-tiba..

"wait! wait!! hold on!!!"

ah sudah.. apa lagi cina apek tua ni..!!! tangan cina apek tua tu dihulur ke pintu lif dan pintu lif terbuka luas kembali.. aku tengok muka apek cina tua tadi tersengeh..

"what?!", tanya aku..

"hey little friend.. what floor do you live ha..? two ha..?", tanya cina apek tua..

aku ni dah la penat.. pening keje tak abes lagi.. buat plak datang bala berjumpa ngan apek cina tua ni lagi.. tanya plak macam-macam.. mengarut je percakapan apek cina tua tu.. aku dah sakit hati.. terus je aku tekan butang 'close'.. aku tengok cina apek tua tu terkebil-kebil cam orang bodoh.. "pegi mam**s la kau..! sibuk-sibuk pasal orang plak..!"

akhirnya, lega gak leh masuk rumah.. diingatkan balik, huh..! memang busuk kentut apek cina tua tu hari tu! takpelah wahai apek cina tua oi..! aku tahu kau kesunyian kat sini.. takde kawan, takde anak (mungkin), takde cucu (mungkin gak).. konon nak cari kawan.. dengan kentut busuk tu boleh jalinkan hubungan persahabatan ke? dammit.. kau cari je lah orang lain yang sebaya ngan kau.. kot la bleh buat kawan..! bukan aku! not me, okay?!

lagi seminggu aku stay kondo ni.. lepas ni blah! lepas ni harap-harap aku tak berjumpa lagi ngan 'jiran' apek cina tua tu.. geram membakar jiwa.. (aku tak marah pun sebenarnya.. cuma geram.. hehehe..)

PERHATIAN! Aktiviti PLAGIAT (copy & paste) sesuatu artikel tanpa pengetahuan dan kebenaran penulis adalah satu aktiviti/perbuatan yang TIDAK BERMORAL!

Ads: (Please Click!)
Comments
14 Comments


14 Orang Kentut Madu:

IxoRa said... [Reply]

Hahahhaha....jgn mare la bro! Apek tua tu nak buat kawan....

Haiya! We're friend.... :P

Gilos!

Monkey D Luffy said... [Reply]

betul ker ko cakapa 'pergi mampus' tu?

kakakaka

aDuKa イスラム教 said... [Reply]

ixora: hahaha.. tau.. tp x ske la apek cina tua tu.. jerk sikit la die tu.. pelik tau.. takotttt..

kapten: aku tak sound.. just berkata dalam hati jer.. hahahaha..

kEy said... [Reply]

lol~
ape la k0 ni~
lek suda~
kal0 aku aku jd best frenz apek tu, leh main2 ngan die, huu...best tu...

aDuKa イスラム教 said... [Reply]

xmoooo.. x beshhh.. sbb die LAKI..! hahahaha.. =P

aku c lala said... [Reply]

salam singgh sorey xpat shout dewmasalh teknikl kt tenet ermm excnged jom

-WaN- said... [Reply]

hehe.apek tu punye sporting..
jgn la marah2 lagi..

die kentut tu sbenanye salah satu cara utk berkenalan..ko yg tak paham kot..haahaha

Sasya Willis said... [Reply]

haha..Apek tu kentut??buruknye perangai..=P

my new URL : http://ezzscha.blogspot.com =)

...cintajihad... said... [Reply]

sian kat org tuh~
apa salahnya nak berkawan..
entah la..mgkn btul jugak dy kesunyian..
whats wrong with making new friends kan2..
hehe~

ijechan said... [Reply]

cian apek tu. uhu...

cik syazni said... [Reply]

sian pulak kat apek tu..huhu~

tp sape suh kaco org penat kan..menempah je..haha~

LiLacFlA said... [Reply]

sian lak apek tu.
dia nak melawak kut, hehe kena pulak time orang penat?

tpi klu aku mesti rsa bersalah balik wat dia camtu... huhu

aDuKa イスラム教 said... [Reply]

aku c lala: owh.. tenet jammed kot.. jom..

wan: xmo la aku.. pelik je apek tua tuh.. takot akuuu.. hahaha..

syasya: oke.. dh try nk follow tp xleh la sya.. nape ek?

cintajihad: salah english tu.. huhu.. xpe2.. leh blaja lg.. =)

ijechan: mmg kesian.. tp sy yg kene kentut dek apek tu sape nak kesian? huhuhu..

cik syazni: tau xpe.. seb baek sy ni x jahat.. penat2 pun layan lg apek tu.. hahaha.. =P

lila: mmg pun.. tp nak wat camne kan.. mende dh jadi.. biar je lah.. kekeke.. jahatnye akuuuu.. =P

p/s: aku jahat? bukan jahat tau.. nakal.. =P

...cintajihad... said... [Reply]

adeh~
dlm nh pun kena bg proper english ke??
igt nak main2 td..

Post a Comment

Ruang komen telah di-set sebagai 'dofollow'. Sila tinggalkan URL blog anda dengan cara yang bijak. Baca DI SINI untuk mempelajari SEO mengenai 'dofollow' link.

Kepada ANONYMOUS, sila tinggalkan link dengan cara yang bermoral sedikit.

Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini dan menurunkan komen anda.

 

Blog Aduka Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger