Ads: (Please Click!)

Friday, September 02, 2011

Nafas Angkasawan Neil Armstrong Dibotolkan?



Salam.

Anda nampak gambar apa kat atas ni? Botol? Alaaaa.. tau la botol dik oiii.. Tapi apa ada dalam botol tuuu..? Hm? Bahan kimia? Salah, salah. Tak dapat teka? Hah.. Meh aku nak cerita.

Nampak macam ada kandungan air dalam botol tu kan?

Untuk pengetahuan korang, dalam botol ni ada kandungan nafas Neil Armstrong, Buzz Aldrin dan Michael Collins, anak kapal Apollo 11, manusia pertama mendarat di bulan sewaktu ketika dulu. Ia diproses dan disimpan ke dalam bentuk cecair! Huih.. Macam tak percaya je kan? Macam mana plak dari nafas leh jadi cecair nih???

Chuiiihhh.. Control hensem plak diorang ni kan?

Itu aku tak boleh jawab secara saintifik ler. Sains aku dapat 8E aje SPM dulu. Kahkahkah. Ada la kot fenomena macam mana saintis convert nafas (gas) ke bentuk air (cecair) tuuu.. Aku belajar sains dulu tapi ingat-ingat lupa. Konsepnya lebih kurang peti sejuk la kot. Lantak ler. Yang aku tau secara asasnya; cecair sebenarnya mengalami proses pemeluwapan (kondensasi) dari gas. Maknanya, nafas angkasawan yang terkumpul akan disimpan dan mengalami proses kondensasi lalu terhasil dalam bentuk cecair, dan disimpan ke dalam botol ni.

Hebat kan diorang? Nafas pun boleh disimpan ke dalam botol. Siap boleh buat rekod sejarah lagi.

Tapi aku ada dengar-dengar cerita yang manusia mendarat ke bulan tu rekaan/mitos semata-mata. Betul ke?

Allah s.w.t Maha Mengetahui.

Tapi kalau betul la kan, hebat bebenor ler depa ni semua kan? NAFAS pun buat simpan dalam botol! Kahkahkah!


"Kalau kau jadi angkasawan, apekebende kau nak buat balik dari bulan?"


"Neil Armstrong bawak balik 'nafas' dia dari bulan. Dah kecoh-kecoh kan? Aku unik sikit! Jangan kata Neil Armstrong. Syeikh Muzaffar ke.. angkasawan lain ke.. takkan rela nak buat balik! Ni haaa dia!"


"Apekebendenye tu, bro? Macam botol susu bayi jerrr.."

"Yupp! Tapi isi kandungan dia tu mahal. Bawak balik dari bulan broooo..!"


"Cis! Cis! Cis!"
PERHATIAN! Aktiviti PLAGIAT (copy & paste) sesuatu artikel tanpa pengetahuan dan kebenaran penulis adalah satu aktiviti/perbuatan yang TIDAK BERMORAL!

Ads: (Please Click!)
Comments
2 Comments


2 Orang Kentut Madu:

azel cak said... [Reply]

gmbar yang last ---> eeeeuuuuwwwwwww !
letak laa dalam botol yang elok sikit ke..
choi choi ~
>.< !

Zul Fattah said... [Reply]

tipu la..aku tak caye..

Post a Comment

Ruang komen telah di-set sebagai 'dofollow'. Sila tinggalkan URL blog anda dengan cara yang bijak. Baca DI SINI untuk mempelajari SEO mengenai 'dofollow' link.

Kepada ANONYMOUS, sila tinggalkan link dengan cara yang bermoral sedikit.

Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini dan menurunkan komen anda.

 

Blog Aduka Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger