Ads: (Please Click!)

Friday, December 24, 2010

Maxis Or Hotlink Free Mobile Internet Trick


maxis and celcom internet mobile trick latest
Salam.

Mungkin pada artikel aku mengenai perkara ini pada seminggu yang sudah telah menyukarkan anda semua. Ini adalah kerana terdapat link yang telah hilang, yakni 'broken link'. Oleh yang demikian, artikel kali ini akan menunjukkan bagaimana cara alternatif (pengganti artikel lama) bagi membuat telefon bimbit (handphone) anda berupaya mengakses internet secara PERCUMA tanpa sebarang caj daripada provider seperti Maxis atau Hotlink.

Read more/less..

Bagi pengguna rangkaian mudah alih DiGi, aku memohon maaf kerana aku sudah lupa bagaimana langkah dan caranya. Artikel ini mungkin kurang sesuai buat anda.

Mari aku tunjukkan bagaimana caranya.


Tukarkan pelan Hotlink anda kepada pelan Internet Prepaid Broadband

1 - Taip *100#.
2 - Pilih 7 (Internet dan Tetapan).
3 - Pilih 3 (Prepaid Broadband).
4 - Cari Service Switching. Memandangkan Maxis sentiasa mengubah sistem *100#-nya, nombor ini sentiasa akan berubah-ubah. Terkini, pilih 7 (Service Switching).
5 - Pilih 2 (Switch to Prepaid Broadband).
6 - Pilih 1 (Proceed).
7 - Anda akan menerima SMS pengesahan daripada provider.


Setting Proxy Telefon Bimbit (Sony Ericsson C902)

Aku pengguna telefon bimbit Sony Ericsson. Mungkin bagi telefon bimbit yang lain amat berbeza. Oleh yang demikian, anda perlu explore sendiri setting yang sama seperti di atas.

1 - Pilih 'Settings' dan pergi ke 'Internet Settings'.
2 - Setkan 'Connect Using' kepada Maxis 3G Internet. Jika sesetengah model mempunyai 'Allow Local Connection', pilih 'Off' bagi mengelakkan browser mengakses internet yang alternatif yang memungkinkan baki akaun menjadi RM 0!
3 - Pilih 'Connect Using', kemudian pilih 'Options' dan pilih 'Edit'.
4 - Pilih 'Proxy Settings'. Setkan Proxy kepada 'On', 'Same for all servers' kepada 'On'.
5 - Pilih 'Proxy Servers'. Pada 'Proxy Address', letakkan nombor IP ini: 174.132.035.122 dan pada 'Port' letakkan nombor port: 80. Ruang yang lain, tinggalkan kosong.
6 - Jika anda ditanya untuk memilih samada HTTP, Proxy atau sebagainya, anda hanya perlu pilih HTTP.


Download Bolt Browser

Sila download fail instalasi browser DI SINI, kemudian install di telefon bimbit anda.


Set Proxy Pada Bolt Browser

1 - Install Bolt Browser setelah anda selesai download.
2 - Selesai install, ia akan memaparkan 'Network Settings'. Pada ruangan 'Proxy Type', pilih HTTP.
3 - Isikan ruang 'Proxy Server' dengan: www.hotlink.com.my
4 - Pilih 'Options' dan pilih 'Ok'.

Selesai! Anda kini boleh mengakses ke internet menggunakan telefon mudah alih anda tanpa sebarang caj! Sebarang pertanyaan dan keraguan, sila tinggalkan komen anda.

Bagi mengelakkan keraguan, sila periksa baki anda terlebih dahulu sebelum mengakses internet. Ingat baki, kemudian cuba akses mana-mana web. Minimize browser, dan periksa kembali baki anda. Jika berkurang, bermakna setting anda tidak betul!

Segala aktiviti menghantar dan menerima MMS akan terjejas setelah mengikuti trick ini. Untuk mengaktifkan kembali, sila tukarkan kembali pelan anda kepada 'Pelan Hotlink'.

AMARAN: Trick ini perlulah dilaksanakan mengikut risiko dan tanggungjawab anda sendiri. Sebarang kerugian dan kerosakan, anda perlu menanggungnya sendiri.

UPDATE! 5 September 2011.

Harap maaf. Trick dengan menggunakan browser Bolt ini sudah tidak dapat digunakan lagi. Oleh itu, sila guna Opera Mini. Klik DI SINI untuk membaca artikel yang lain.

Selamat mencuba!


PERHATIAN! Aktiviti PLAGIAT (copy & paste) sesuatu artikel tanpa pengetahuan dan kebenaran penulis adalah satu aktiviti/perbuatan yang TIDAK BERMORAL!

Ads: (Please Click!)
Comments
20 Comments


20 Orang Kentut Madu:

good_boy said... [Reply]

da x boleh kn??
kne blok la..

IxoR@ said... [Reply]

siap buat entri....

fuhhh... senang... bertambah senang...

Chaoi said... [Reply]

adoyai..aku pengguna Celcom der..buat la satu untuk celcom

Aduka said... [Reply]

celcom?
x jumpa lagi..
hehehehe..

mr_ABC said... [Reply]

salam..
aku da ikut step di atas..
dan aku rs da buat dgn betul..
tp still xleh nk connect (error internet not available.check network service)
aku gn c902 gak..

Aduka said... [Reply]

@mr_ABC
yeke?
aku buat kat org laen ok jerk..
O_0

Anonymous said... [Reply]

nokia camne plak? http://mezy1506.blogspot.com

Aduka said... [Reply]

nokia masih dlm kajian.. hehe..

||| PöJìé PööH ||| said... [Reply]

Pening paler, tapi xpe leh share ngn kwn2 gak :)

PojiePooh; Hanya Satu...

cybersafe said... [Reply]

20 kertas siasatan jenayah siber dibuka tahun ini 19 /04 / 2011 2 :33 pm KUALA LUMPUR 19 April – Sebanyak 20 kertas siasatan jenayah siber telah dibuka bagi tempoh tiga bulan pertama tahun ini yang membabitkan penyebaran fitnah, penyelewengan maklumat, penghinaan, hasutan dan pornografi. Timbalan Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Joseph Salang Gandum berkata, kesemua kes disiasat mengikut Seksyen 211 dan 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998. Sepanjang tahun lepas, sebanyak 582 kertas siasatan dibuka dan daripada jumlah itu 422 disiasat mengikut kedua-dua seksyen tersebut yang memperuntukkan denda tidak lebih RM50 ,000 atau penjara tidak lebih setahun jika sabit kesalahan, katanya di Dewan Negara, di sini hari ini. Beliau menjawab soalan Senator Datuk Zaitun Mat yang ingin tahu keberkesanan langkah kerajaan dalam menangani jenayah siber khususnya berkaitan fitnah, penyelewengan, hasutan dan pornografi. Salang berkata bagi tempoh 2000 sehingga sekarang, sebanyak 17 kes didakwa mengikut kedua-dua seksyen terbabit termasuk tiga kes yang masih dalam perbicaraan. Selain itu, mereka yang menyalahgunakan internet juga boleh didakwa mengikut akta lain seperti Akta Bank dan Institusi-institusi Kewangan 1989 , Akta Pasaran Modal dan Perkhidmatan 2007 , Akta Hasutan 1948 , Akta Fitnah 1957 dan Kanun Keseksaan, kata beliau. "Selain pendakwaan di mahkamah untuk pesalah-pesalah dalam negara, pihak Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Media juga akan mengambil tindakan secara teknikal seperti menyekat akses kepada laman-laman web terutamanya yang berbentuk ”phishing”, penipuan, pelbauran haram dan pornografi,” katanya. SKMM juga katanya, telah menubuhkan Biro Aduan SKMM yang menerima semua jenis aduan bagi membolehkan siasatan dilakukan. - Bernama

Anonymous said... [Reply]

20 kertas siasatan jenayah siber dibuka tahun ini 19 /04 / 2011 2 :33 pm KUALA LUMPUR 19 April – Sebanyak 20 kertas siasatan jenayah siber telah dibuka bagi tempoh tiga bulan pertama tahun ini yang membabitkan penyebaran fitnah, penyelewengan maklumat, penghinaan, hasutan dan pornografi. Timbalan Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Joseph Salang Gandum berkata, kesemua kes disiasat mengikut Seksyen 211 dan 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998. Sepanjang tahun lepas, sebanyak 582 kertas siasatan dibuka dan daripada jumlah itu 422 disiasat mengikut kedua-dua seksyen tersebut yang memperuntukkan denda tidak lebih RM50 ,000 atau penjara tidak lebih setahun jika sabit kesalahan, katanya di Dewan Negara, di sini hari ini. Beliau menjawab soalan Senator Datuk Zaitun Mat yang ingin tahu keberkesanan langkah kerajaan dalam menangani jenayah siber khususnya berkaitan fitnah, penyelewengan, hasutan dan pornografi. Salang berkata bagi tempoh 2000 sehingga sekarang, sebanyak 17 kes didakwa mengikut kedua-dua seksyen terbabit termasuk tiga kes yang masih dalam perbicaraan. Selain itu, mereka yang menyalahgunakan internet juga boleh didakwa mengikut akta lain seperti Akta Bank dan Institusi-institusi Kewangan 1989 , Akta Pasaran Modal dan Perkhidmatan 2007 , Akta Hasutan 1948 , Akta Fitnah 1957 dan Kanun Keseksaan, kata beliau. "Selain pendakwaan di mahkamah untuk pesalah-pesalah dalam negara, pihak Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Media juga akan mengambil tindakan secara teknikal seperti menyekat akses kepada laman-laman web terutamanya yang berbentuk ”phishing”, penipuan, pelbauran haram dan pornografi,” katanya. SKMM juga katanya, telah menubuhkan Biro Aduan SKMM yang menerima semua jenis aduan bagi membolehkan siasatan dilakukan. - Bernama

taker3894 said... [Reply]

PROXY ADRESS X BLOK LG BY MAXIS. MASIH 64.255.180.30

CUMA UBAH CGI PROXY DALAM KOLUM HTTP SERVER DALAM OPERATOR TRICKS http://www.hotlink.com.my/cgi-bin/nph-proxy.cgi/111100A/http/sharemobile.ro

SELAMAT MENCUBA.

WA WA WA

Anonymous said... [Reply]

cgi proxy tu pun dah tak leh pakai la bro.. ada yang lain tak??

Aduka said... [Reply]

Anonymous:

cgi proxy ini adalah yg lama. sila baca update pada 5 september yg telah dinyatakan pada akhir artikel.

Oliverdeyn said... [Reply]

dh xlh pkai la bro.cmne nie? Ade trick laen x?dh xlh pkai la bro.cmne nie? Ade trick laen x?

Anonymous said... [Reply]

start pagi 9 sept 2011 dah kene block. any suggestion mr admin??

Aduka said... [Reply]

@Anonymous

sila tgk artikel update.

Anonymous said... [Reply]

skg trick tue tak bleh guna dah hurmm

Aduka said... [Reply]

ini trick lama.

sila ke artikel ini: http://aduka5.blogspot.com/2011/03/latest-maxis-or-hotlink-free-mobile.html

Anonymous said... [Reply]

I've been exploring for a bit for any high-quality articles or blog posts in this kind of space . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this web site. Reading this information So i'm glad to show
that I have an increԁibly good uncanny feeling I discovered
juѕt what I needed. I such a lot nο
ԁοubt will make sure to don?t disregard this ωeb site and рrovidеs
it а look on а conѕtant basіs.
Feel free to surf my page Woodworking

Post a Comment

Ruang komen telah di-set sebagai 'dofollow'. Sila tinggalkan URL blog anda dengan cara yang bijak. Baca DI SINI untuk mempelajari SEO mengenai 'dofollow' link.

Kepada ANONYMOUS, sila tinggalkan link dengan cara yang bermoral sedikit.

Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini dan menurunkan komen anda.

 

Blog Aduka Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger