Ads: (Please Click!)

Friday, December 03, 2010

Pahlawan Melaka Bakal Berada Di Jalanraya Pula! Ini Semua Idea Proton


Salam.

Tajuk mau gempak, kan? Haha. Sebenarnya aku baru saja tahu tentang berita ni. Baguslah kalau sudah ada penampakan perubahan drastik dari Proton ni. Kalau dulunya, cam tuttt je produksi Proton berbanding Perodua. Selepas banyak hentaman yang Proton dapat (selepas boomnya MyVi dari Perodua), barulah Proton berusaha lebih gigih dalam penghasilan kereta yang lebih cun melecun tahap gedebabom!

Read more/less..

Mungkin tahun 2012, negara kita bakal dikejutkan lagi dengan beberapa lagi model terbaru dari Proton. Modelnya.. fullamak! Aku tengok pun terpegun. Boleh menggugat reputasi Perodua pula lepas ini. Harap-haraplah. Hehe. Kali ini Proton mahu menonjol model pahlawan di jalanraya. Ia dinamakan Proton Pahlawan Series. Cam gempak je kan namanya? Masakan tidak, setiap model dinamakan dengan nama pahlawan Melayu Melaka dahulu kala.

Jom kita usha bentuk-bentuk model yang 'direka' khas oleh produksi Proton. Jom!

Pahlawan Melayu pertama di jalanraya: Tuah!



Pahlawan Melayu kedua di jalanraya: Jebat!



Pahlawan Melayu ketiga di jalanraya: Lekir!



Pahlawan Melayu ke empat di jalanraya: Lekiu!



Dan.. Pahlawan Melayu terakhir di jalanraya: Kasturi!



Wah, cukup kelima-lima pahlawan zaman Melayu Melaka dulu-dulu, kan? Walaupun begitu, terdapat dua model yang masih menggunakan prototaip yang sama seperti model kereta yang telah dilancarkan sebelum ini iaitu Proton Inspira (Jebat) dan Proton Saga (Kasturi). Cuma mungkin terdapat modifikasi kepada rekabentuk dalaman model-model tersebut. Model-model yang lain adalah prototaip yang baru.

Apa ekspresi aku buat kali pandangan pertama? Of course takjub. Wow, cantik! Cun!

Walau bagaimanapun, masih ada satu model yang betul-betul membuat aku lebih dari takjub. Namun, model ini bukanlah dari pengeluaran Proton. Of course. Siapa lagi bukan pesaing Proton iaitu Perodua. Ada-adak saja Perodua ni kan? Mahu potong jalan Proton aja!

Nama model dari Perodua ini adalah.. Bezza! Bukan si Jimmy Shanley Yezza tu, okey! Ini model kereta. Bezza! Bukan banzai! Sebut betul-betul.. Bezza!




Fuh fuh fuuuuhhh..! Boleh tahan designer dari Malaysia, kan? Walau bagaimanapun, tahun pelancaran masih lagi kabur-kabur, dan tidak pasti model manakah yang keluar dulu di pasaran. Tunggu dan lihat saja.

Sumber : PaulTan.org

Aduka: Tiba-tiba takjub dan tertarik dengan kereta buatan Malaysia. Hm.. Jadi ke tak ni nak ambil kereta buatan Jepun ni ye? Confuse!


PERHATIAN! Aktiviti PLAGIAT (copy & paste) sesuatu artikel tanpa pengetahuan dan kebenaran penulis adalah satu aktiviti/perbuatan yang TIDAK BERMORAL!

Ads: (Please Click!)
Comments
7 Comments


7 Orang Kentut Madu:

lalink7 said... [Reply]

nak bezzaaaaaaaaaaaaaaa...
tapi kenape nama cam pelik jee..haihh..kasi la nama meletops skit..

/Dayah//Nurul/ said... [Reply]

malaysia boleh. haha, design pintu bole thn hrp2 dlm enjin dia mantap la kan, jgn jadi mcm satria neo sudah T_T

alien said... [Reply]

pahlawan2 berikut terkena sumpahan
kui3

PenuliS said... [Reply]

sgt sgt cool!

miss lolly a.k.a luvfareda said... [Reply]

tuah n bezzaaaaaaaaaaaaaaaaaaa paling better

alienelliz said... [Reply]

haha cantik!! makin maju malaysia sekarang..hehe x la nak guna bentuk kereta petak2 ja.hehe =)

Aduka said... [Reply]

@lalink7
itulah.. x tau ape makna bezza tu..


@dayah
malaysia x mampu buat enjin sendiri.. so, phm2 sendri je la..


@alien
hahaha.. sumpahan dari mana agaknya ye? =P


@alienelliz
nak guna kereta yg bulat2 plak ke? hehe..

Post a Comment

Ruang komen telah di-set sebagai 'dofollow'. Sila tinggalkan URL blog anda dengan cara yang bijak. Baca DI SINI untuk mempelajari SEO mengenai 'dofollow' link.

Kepada ANONYMOUS, sila tinggalkan link dengan cara yang bermoral sedikit.

Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini dan menurunkan komen anda.

 

Blog Aduka Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger