Ads: (Please Click!)

Tuesday, June 09, 2009

Hajat tak kesampaian..


ini cerita lapuk..

aku sebenarnya kempunan untuk bermain bowling.. apakan daya, hajat untuk 'melampias nafsu' bermain bowling tidak kesampaian..

beberapa hari sebelum kejadian..

"gaji dah masuk.. bowling malam ni, jom!", pelawa aku kepada seorang kawan aku..

"malam esok! amacam?", balas kawan aku..

"set!"

keesokkannya dalam pukul 10 pagi, kawan aku masuk ofis tergesa-gesa..

"kenapa?", tanya aku..

Klik spoiler ini untuk meneruskan bacaan..

"tengok Berita Harian Online! stadium runtuh!", seru kawan aku..

"HAH?!"

tanpa berlengah, aku terus membuka Berita Harian Online.. dan dengan dukacitanya, aku membaca perkhabaran berita tersebut..

"aaaaaa..! habis macam mana malam ni? cancel?", tanya aku..

"ye la! nak main macam mana kalu stadium dah runtuh bro!", balas kawan aku..

dengan hati yang lara, aku terdiam..

kalau tak salah aku, ada dua pusat bowling di Terengganu.. namun, di stadium ini antara yang terbaik di Terengganu (juga termasuk di Mid Valley, dan The Mines.. pusat ini antara yang terbaik!)..

aku kecewa!

gambar sebelum..

gambar selepas..

hari ini..

"bowling jom!", pelawa aku kepada kawan aku..

"stadium kan blom pulih.. main kat mana lagi?", tanya kawan aku, sinis..

"kat rumah sudah! dalam bilik! tapi sorry lah.. pin ada satu ja..!", kata aku sambil tergelak..

"cis!", marah kawan aku sambil menyambung kerjanya..

*** double meaning!

PERHATIAN! Aktiviti PLAGIAT (copy & paste) sesuatu artikel tanpa pengetahuan dan kebenaran penulis adalah satu aktiviti/perbuatan yang TIDAK BERMORAL!

Ads: (Please Click!)
Comments
54 Comments


54 Orang Kentut Madu:

SASYA WILLIS said... [Reply]

haa..double meaning??hehe..
kat Astaka ngan TER kan ade..awat tak p sn.. :)

aduka said... [Reply]

xde member card! hahaha..
lgpun sana x besh..

=P

faNna said... [Reply]

Haha.cian kempunan!
jom lwn boling jom :)
kamu belanja.haha

aduka said... [Reply]

fanna: jomm!! sape kalah die bayar! hahaha.. =P

Tirana said... [Reply]

Huaaa...saya ingat orang main golf aje ada double meaning...rupanya main blowling pun ada double meaning jugak..hehehe

cik nana~ said... [Reply]

kat stadium tu ade tempat bowling ek? baru tau...
kesian dia. gi download game bowling cepat! ;)

DilOt said... [Reply]

nak lawan ngan aku x...sbb aku tau aku pasti kalah..haha...

ooo..kat stadium de bowling gak ek...mm...br ku tahu,,,=)

aduka said... [Reply]

tirana: heee.. ade lew.. haha.. =P

aduka said... [Reply]

cik nana: ha'a.. mmg ada.. bumbung yg runtuh tu btol2 kat pusat bowling.. hee.. amboi.. game kat pc x sama uhh ngn men btol2..heee.. =P

aduka said... [Reply]

dilot: confirm kalah ek? jom lawan.. sape kalah, die bayor! hahaha.. =P

miss oren said... [Reply]

main kat astaka suda...kalah terus terjun kat sungai syahbandar tu

fq said... [Reply]

jom2 g men boling....
siap2...
fq nk blnje ni...
hehehe...

aduka said... [Reply]

miss oren: hahaha.. mne leh cmtu.. kalah wat muka dunno je.. lalalala~~ =P

aduka said... [Reply]

fq: wah wahhh!! jom3! ajak gadis2 yg sudi mengomen ni skali! lalala~~

=P

cik ateen said... [Reply]

hahaha...
jom trnsegamat..
maen bowling kat segamat jer..
aten ade mng free pass maen bowling utk 30 games..
;))

aduka said... [Reply]

cik ateen: what?!!!! O_o 30 game????!!!

waaaaaaaaaaaaaa..!! nak nak nak!!!

haruan tasek said... [Reply]

main boling 1 pin ha..ha..ha..
hampeh punya kawan

aduka said... [Reply]

haruan: hahaha.. sronok pe.. =P

joegrimjow said... [Reply]

jom main bowlingg

KhairiL's said... [Reply]

double meaning
aku cuba berfikir positif

hohoho

DilOt said... [Reply]

boleh2...aiskrim 20 sen je..haha...menggunakan kelemahan si lemah...xleh jadi ni...dush!!dush!!

betul kate nana...main yg download je...tu confirm ko menang je...wakakakka....

zuLL said... [Reply]

same bro ngn aku... naseb tak arwah

Monkey D Luffy said... [Reply]

aku nak lastik guli 'pin' tu

hahaha

IxoR@ said... [Reply]

alahai kesiannya dia...

apa nak buat, stadium sudah kena serang dgn raksaksa....

main boling kt PC pun ado...

aimee said... [Reply]

ade tmpat men boling ek dlm tu??

aduka said... [Reply]

joe: jom! kalah bayar! ahahaha

kriel: hahaha.. bgus la ko leh fikir +ve.. hee.. =P

aduka said... [Reply]

dilot: elak! elak!

itu sudah mesti.. amacam? ada brani? hahahaha.. =P

aduka said... [Reply]

zull: heee.. mujur la kan? alhmdulillah..

pakcik luffy: oi..! hahaha.. ampes.. saket oi.. hahaha..

aduka said... [Reply]

ixora: raksasa???? O_o

aduka said... [Reply]

aimee: ha'a.. ada.. ada 2 court boling.. hee.. =P

Ivy Metaga said... [Reply]

aduka apa kah itu haha, tidakkkk ku tak mau otak tukar warna kuning skrg hahahaha...

sy tak pandai main bowling huhu, tgk pandai...
lain kali nak cuba nih...

aduka said... [Reply]

ivy: woohhh!! meh sy tuko jd warna pink meh! heee..

x pndai? meh men sama2 meh.. kite lawan.. kekekeke.. =P

hasni said... [Reply]

aduka
ap kah mksd mu sm dgn y ku fikir skrg???
erm
double meaning?
aku cuba thnk +ve
huhu

aduka said... [Reply]

hasni: haippp! bdk2 xley tau.. hahaha.. =P

Roslan said... [Reply]

ko org terengganu ke..em keje bandor??hehe..awat tak gi TER n Astaka..tak best pun..sekurang2 nye dapat jugak men..hu3

cikeYda said... [Reply]

tawau xda tmpt main bowling.. so sad..

aduka said... [Reply]

roslan: xmo uh..! x best.. lane die x best! environment pn x best.. hehehe.. =P

aduka said... [Reply]

eyda: hah? yeke? keciannye.. meh mai ganu.. eh! sori.. stadium dh runtuh! agagagaga..! =P

blinkky said... [Reply]

Tak pe, nanti kalau ada peluang dapat la main bowling =)

lizz said... [Reply]

muahahahaha. main bowling cam aku sudah wei. main game bowling jek.kikiki

pijah@hakuna said... [Reply]

ade pusat boling upanya setadium tu ek. mmg kempunan la jawabnya....

aduka said... [Reply]

blinkky: yes! blinkky blnje! hee.. =P

aduka said... [Reply]

lizz: ceyyy.. x syok la lizz syg oi.. laen feel die.. x sama.. sama gak berchenta.. x sama berchenta kut tenet ngn ngedate btol2.. hahaha.. =P

aduka said... [Reply]

pijah: yupp..! mmg ade.. heee.. =P

my name is Ain said... [Reply]

men bowling kat superbowl la baru best..huh

aduka said... [Reply]

ain: superbowl? mne tu?

penjenayah merah jambu said... [Reply]

double meaning?
hehe,saya tak paam cikgu.. :P

aduka said... [Reply]

penjenayah merah jambu: tarik telinga kang! td cekgu ajo tdo ek kat blkg? =P

ije said... [Reply]

oo.. ade bowling kat situ rupanya. uhu.

lama tak layan bowling. xde geng.

aduka said... [Reply]

ije: ye.. ade bowling.. btol2 area runtuh tu..

xde geng? meh ganu.. kite lawan.. haha..

=P

Nem0 o0h Nem0 said... [Reply]

cam lawak jek ayat last tu,main bowling tp satu pin..hahaha

aduka said... [Reply]

nemo: hahaha.. censorship tuh! =P

Nadd said... [Reply]

ayah nad ade pagi tgk stadium neh..
ish3..
*speechless*

aduka said... [Reply]

nadd: hah? yeke? O_o

Post a Comment

Ruang komen telah di-set sebagai 'dofollow'. Sila tinggalkan URL blog anda dengan cara yang bijak. Baca DI SINI untuk mempelajari SEO mengenai 'dofollow' link.

Kepada ANONYMOUS, sila tinggalkan link dengan cara yang bermoral sedikit.

Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini dan menurunkan komen anda.

 

Blog Aduka Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger