Ads: (Please Click!)

Sunday, May 16, 2010

Hi, Cute Little Princess! :)


Beberapa hari yang lepas, aku di-tagged oleh seseorang yang rapat dengan aku di Facebook. Pada akhir bulan Januari, aku dan dia selalu juga berbual di telefon. Siang dan malam. Namun setiap kali bila kami bersembang pada waktu malam, akan kedengaran suara-suara yang comel di belakang perbualan kami.

Aku bertanya, "Suara siapa tadi tu? Macam budak kecik."

Dia menjawab, "Ha'a. Anak saudara."

"Lelaki?" soalku lagi.

"Taklah. Perempuan. Kenapa?"

"Mesti cute, kan?"

"Yelah."

"Siapa nama?"

Klik spoiler ini untuk meneruskan bacaan..

"Umairah. Family panggil dia Umai."

"Comel?"

"Mestilah! Kenapa? Nak tengok gambar?"

Kemudian, dia menghantar satu MMS kepada aku. Aku lihat dan membalas SMS. Aku katakan, "Comel!"

Ini dia Umai. Comel tak?

Selepas melihat gambar aku di-tag di Facebook, aku terus SMS kepada dia. Aku mengakui budak Umai ini memang comel. Geram lihat pipinya. Oh, aku juga mempunyai anak saudara perempuan. Comel juga. Pipi tembam juga. Setiap kali ketemu, pasti pipinya aku akan cubit. Terlalu geram, sehingga kadangkala buatkan anak saudara aku itu menangis. Haha.

"Umai memang berangan nak jadi princess!" kata dia dalam SMS.

Aku membalas, "Amboi! Princess? Patut la posing bagai!"






I presenting to you..






Our Cute Little Princess Umai!!!



Satu ciuman melayang dan hinggap di pipi Umai! Cuuuuupppp..!

Memang cute, kan?
Teringin juga mendapatkan anak sebenarnya. Tapi.. kena 'buat anak' dulu kan? Haha.


PERHATIAN! Aktiviti PLAGIAT (copy & paste) sesuatu artikel tanpa pengetahuan dan kebenaran penulis adalah satu aktiviti/perbuatan yang TIDAK BERMORAL!

Ads: (Please Click!)
Comments
44 Comments


44 Orang Kentut Madu:

hans said... [Reply]

hahaha
comel2

shazika said... [Reply]

alaaa..
nak jugak cioman dr aduka
^______________^
hahaha

Yatre Hayati said... [Reply]

alala....comelnya...sape punya anak sedara ni?? lelaki ke pompuan? mesti mak sedara kan?? hahah

PenuliS said... [Reply]

kawen segera!!

HonEyBuNNy said... [Reply]

wow...sgt lah cooomei...suka2..

☺[ai][sUmi]☺Chan said... [Reply]

alalaa comey dia pose.. ank sape la nih?? :P

NAJ HEBAT said... [Reply]

haha.. nak anak? buat anak..

jgn harap kau nak menumpang anak org!

haha..

sudah2! aku takleh tulis byk2.. nnt aku merapu.

babai sayangsss.. *opss*

cikgadis konfiuss said... [Reply]

comel~
mak sedara dia pon comel~
:p

sy tau~ *tetiba~ haha

karma said... [Reply]

how kiut. haha.
okay, lepas neh boleh panggil dia princess permanently. hee. :')

Roronoa Zoro said... [Reply]

ahaha.. kelakar.. kahwin la cepat2 bro.. kenduri nnti ajak mai.. bukan jauh tati dgn umah ko kan? :D

Farazila said... [Reply]

"our cute little princes"

hahha..macam ank kamu plak..hahahha...

tp mmg pandai berposing..klu rambut dia pjg..sure lagiiii comel...

@juera said... [Reply]

cute btol bdk ni..flying kiss for her too..ehehehe..^_^

syahira ariff said... [Reply]

kena suh istri minum susu soya untuk dapat anak putih dan comel mcm umai
=]

~Bloggerina~ said... [Reply]

umai tu mcm nama 1 mknan kat sabah/srwk klu xsilap..

Asiah Termizi said... [Reply]

hahahaa.

comelnyerr

/Dayah//Nurul/ said... [Reply]

tomei..la kwn ku pun nama umairah aha. kena kawen dlu la baru laayak dpt anak t

aduka said... [Reply]

hans:
comel kan?
=)

aduka said... [Reply]

shazika:
kamu maseh underage..
xle3..
=P

aduka said... [Reply]

yatre:
hehe..
rahsia..
=P

aduka said... [Reply]

cik reen:
nantilah..
maseh muda..
=P

aduka said... [Reply]

honeybunny:
me too..
=)

aduka said... [Reply]

cik sumi:
anak saudara kwn saye..
=D

aduka said... [Reply]

naj hebat:
amboi2..
aku laki..
mmg leh buat anak pun..
muahahaha..

haip!
jga mulut kamu..
cili kang..
=P

aduka said... [Reply]

cikgadis:
kenal ke mak saudara dia sape?
hehehehe..
=P

aduka said... [Reply]

karma:
hahaha..
sudah dpt title..
tenkiu cik akma..
=)

aduka said... [Reply]

zoro:
haha..
mmg x jauh..
dekat bebenor..
=P

aduka said... [Reply]

farazila:
yeahhh..
oleh kerana sudah share dlm blog, its our princess!
=P
tggu umai rmbut pjg plak k..
=P

aduka said... [Reply]

@juera:
sila3..
=)

aduka said... [Reply]

syahira ariff:
eh?
ade ke tips camtu?
xtau la plak..

aduka said... [Reply]

bloggerina:
makanan?
makanan apekah tu?
O_o

aduka said... [Reply]

asiah termizi:
hehehe..
mekaceh..
*even bkn anak sendri..*
=P

aduka said... [Reply]

dayah:
mestiiiiiiiiiiiii..
kne jd laki yg bertggungjwb..
=)

fndrocka said... [Reply]

kalau kau ada anak lelaki..pastu anak lelaki kau tu pun nak jadi princess cemana?

aduka said... [Reply]

fndrocka:
gilo apo anak laki nk jadi princess..
xmo2..
xkan aku izinkan..
hahaha..
=P

salju said... [Reply]

tahniah encik dapat award awek kreatif http://saljuhumairah.blogspot.com/2010/05/award-yang-kreatifdari-ddy.html

farahfatihah said... [Reply]

alolo comey nyer!!!

NONENG said... [Reply]

alah adik sedara i dah besar semua ! kene tggu anak sendiri lah nih. HAHA.

aduka said... [Reply]

salju:
trimas..
=)

*award dpt sbb banner lawa kan?hehe*

aduka said... [Reply]

farahfatihah:
awek i comey x?
=P

aduka said... [Reply]

noneng:
haip!
blaja dlu perabeh..
gatai ek..
=P

syahira ariff said... [Reply]

a'arr,kalau nk anak laki comel plak baca surah yusuf,nanti hensem mcm nabi yusuf
ustazah ajar dulu
hee~

NiZaM Limited said... [Reply]

buat anak..amik kaen, amik span. dgn menggunakan tali ikatla barang tu2 jadi anak patung..ahaks..
btw, mmg comey si umai tu.
umai bahasa jepon mksdnye sedap..ngehh..

aduka said... [Reply]

syahira ariff:
wah wah..
thanks for the tips..
=)

*bleh diamalkan ni*

aduka said... [Reply]

nizam:
haha..
yeke maksudnye sedap?
memandai je..
=P

anak patung x sama ngn anak betol..
=P

Post a Comment

Ruang komen telah di-set sebagai 'dofollow'. Sila tinggalkan URL blog anda dengan cara yang bijak. Baca DI SINI untuk mempelajari SEO mengenai 'dofollow' link.

Kepada ANONYMOUS, sila tinggalkan link dengan cara yang bermoral sedikit.

Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini dan menurunkan komen anda.

 

Blog Aduka Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger