Ads: (Please Click!)

Thursday, December 02, 2010

Elak Wireless Anda Dicuri Oleh Pihak Luar


Salam.

Mungkin tak ramai yang tahu bahawa internet adalah salah satu medium yang mudah untuk mencuri data-data dan maklumat yang dilindungi. Terutamanya bila internet mudah diakses di mana-mana sekarang dengan kemudahan internet wireless.

Read more/less..

Tapi tahukah anda bahawa, selain dari mengunci akses modem wireless dengan katakunci (password), ada cara yang lebih berkesan lagi untuk mengelakkan akses tidak dikenali dari luar?

Bagaimana caranya?

Klik sini kalau nak tahu..


Hahahahahaha! Anda sedang mengakses wireless FBI! Mau mati ka? Hahahahahaha!

PERHATIAN! Aktiviti PLAGIAT (copy & paste) sesuatu artikel tanpa pengetahuan dan kebenaran penulis adalah satu aktiviti/perbuatan yang TIDAK BERMORAL!

Ads: (Please Click!)
Comments
5 Comments


5 Orang Kentut Madu:

hans said... [Reply]

hahaaha
kawan perempuan aku selalu buat weih
dia curi wifi jiran rumah dia

P/S : Review Filem Ngangkung & Berapa Kutipan Filem 2 Alam? RM39.9 Juta Kah?

☺[ai][sUmi]☺Chan said... [Reply]

xpaham sbenarnye duka.. tapi nak gelak jugak.. hahahaa :P

SERVER is here. said... [Reply]

cemane cre nye nk curi wifi? hahaha

ken said... [Reply]

haha.. nice wifi name :P

Aduka said... [Reply]

@hans
haha.. leh la buat trick camne.. sesuai sgt.. maunya dia cuak ade plak FBI dlm mesia kan?


@cik sumi
hehe.. xpe2.. kne perhati btol2 gambar tu..


@server (amboi nama server ke ni)
haha.. byk cara.. salah satu guna software.. satu lg guna linux.. jgn tanya lebih2.. sy xkan ajar.. illegal! =P


@ken
haha.. of course.. =P

Post a Comment

Ruang komen telah di-set sebagai 'dofollow'. Sila tinggalkan URL blog anda dengan cara yang bijak. Baca DI SINI untuk mempelajari SEO mengenai 'dofollow' link.

Kepada ANONYMOUS, sila tinggalkan link dengan cara yang bermoral sedikit.

Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini dan menurunkan komen anda.

 

Blog Aduka Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger