Ads: (Please Click!)

Thursday, February 04, 2010

CONTEST!!! : If I Were A Millionaire


Mode : Sticky

Anda bosan tidak tahu apa yang mahu ditulis di blog anda? Buntu? Ketandusan idea? Apa kata korang semua sertai contest aku ini. Sekurang-kurangnya, ter'update'lah juga blog korang. Manalah tahu jika korang bernasib baik, korang boleh menang contest aku ini?

(credit to Emila Blog)

Klik sini untuk meneruskan bacaan..

Contest ini senang saja. Anda hanya perlu menulis satu entry berbentuk esei menceritakan tentang angan-angan @ impian ATAU pengalaman anda sebagai SEORANG JUTAWAN (tu pun kalau ada la..). Anda bebas menulis samada dalam bahasa Inggeris ataupun bahasa Melayu. Bahasa-bahasa lain seperti Indonesia, Thailand, dan mana-mana bahasa yang tidak berkaitan, janganlah tulis ya. Kalau tulis juga, aku geget korang. Haha.. Antara syarat-syarat lain adalah seperti berikut;

1) Sila 'link'kan entry korang ke blog aku (syarat umum dan WAJIB).
2) Sila maklum penyertaan anda di ruangan komen entry ini, BUKAN di ruangan chat.
3) Anda BEBAS salin dan tampal (copy and paste) ilustrasi di atas, buat perhiasan. Haha..
4) Tajuk entry BEBAS! Asalkan kandungan entry tidak lari tajuk, okey? Haha..
5) Sesiapa pun boleh sertai, tidak kisah follower ke bukan follower ke.. Join je..

Hadiah.. Hm.. Hadiah ek..? Korang mahu hadiah juga ke? Haha.. Okey.. Hadiah-hadiahnya;

Pemenang tempat pertama, akan mendapat title 'Mat/Minah Jenin Era Baru' DAN RM30 top-up.

Pemenang tempat kedua, akan mendapat title 'Pengigau Siang dan Malam' DAN RM20 top-up.

Pemenang tempat ketiga, akan mendapat RM10 top-up tanpa apa-apa title. Hahaha..
(Yang pakai postpaid, hadiah boleh convert ke tunai)

Nampak aku macam main-main, bukan? Oh, tidak. Title tu mungkin main-main. Top-up tu bukan main-main, okey?

Hadiah tidaklah selumayan mana pun. Ini adalah contest suka-suka saja. Budak-budak sekolah pun boleh karang esei macam ini. Kalau sebelum ini, korang asyik gelakkan esei budak-budak sekolah, apa kata korang plak tulis esei. Boleh kita gelak sama-sama pula. Amacam? Ada berani? Kalau berani, jom sertai contest dari aku ni..

TARIKH TUTUP:
4 MAC 2010!!!


Peace!

PERHATIAN! Aktiviti PLAGIAT (copy & paste) sesuatu artikel tanpa pengetahuan dan kebenaran penulis adalah satu aktiviti/perbuatan yang TIDAK BERMORAL!

Ads: (Please Click!)
Comments
75 Comments


75 Orang Kentut Madu:

Ah Fatt said... [Reply]

aiseh2
kalau ada idea aku join
kalau ada ler

joegrimjow said... [Reply]

ku mesti join punye
hehe

contestku jgn lupe join jugak
;)

PenuliS said... [Reply]

kalaulah btl2 jutawan kn bgs!uhuks~

DaHLia said... [Reply]

ingatkn leh dpt RM1juta sbg hadiah ..ngehehe

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said... [Reply]

menarik contest nie...cuba2..tunggueww

HuMbLesLaVe said... [Reply]

sounds great!!tmpt ke-2 pom da ok,lpas da topup broadband,hehe..akn ku join..tp bkn skunk...b4 tarikh tutup:)

alien said... [Reply]

aku nak no3
xdapat title
hehehe

wan fahmi said... [Reply]

Sekali tengok contest,
aku pun join daaa,
nasib baik idea baek tibe2 datang,
aku da join n linkback sekali,
tq

aduka said... [Reply]

wan fahmi:
sila drop link kat sini..

wan fahmi said... [Reply]

http://fahmitravelogue.blogspot.com/2010/02/aku-seorang-jutawan-sekali-sajak-daaa.html

meo said... [Reply]

huhuhuhuhu

hans said... [Reply]

aku join..kejap..nak mengarang jap

hans said... [Reply]

gua dah join
sila click untuk menilai

http://hanspunyablog.blogspot.com/2010/02/contest-if-i-were-millionaire.html

hopefully menang
hehehhee

aduka said... [Reply]

fahmi:
dah review.. =)


hans:
dah review.. =)

hans said... [Reply]

thanks

Pikaliciou5 said... [Reply]

hai.
i dah join.
my link: http://everybodylovespika.blogspot.com/2010/02/contest-if-i-were-millionnaire.html
nanti view ye? ;)
thanks.

Precious said... [Reply]

Nanti .. aku nak berangan jap!

Sir Marcello said... [Reply]

aku orang baru! [tegas tapi penuh rendah diri]

nie kali pertama join contest..sila baca sebelum masuk tidor...yohoho~

[My Link]

http://hardfever.blogspot.com/2010/02/if-i-have-1-million-contest.html

aduka said... [Reply]

pikalicious:
reviewed..
=)


sir marcello:
ok.. mekaceh..

p3perak said... [Reply]

Yeay!!
siap..

my link:
http://p3perak.blogspot.com/2010/02/merubah-impian-menjadi-seorang-jutawan.html

tq Aduka..
ckup syarat x, brO??

Huda said... [Reply]

yeye dah join...yeye dah join..

http://hudamcgyver.blogspot.com/2010/02/aku-menang-isi-dan-menang-fuel-save.html

Fathiha Zainal said... [Reply]

Alahai.. Nk join gk.. Tp.. Bru je pas wat entry berangan.. Huhu..

Aci x bg yg ni:
http://tihazainal.blogspot.com/2010/02/jom-berangan-kejap.html

If not, sy wat len. ;)

Fathiha Zainal said... [Reply]

Ok. Dh edit sket n repost. :DD

http://tihazainal.blogspot.com/2010/02/jom-berangan-kejap.html

DaHLia said... [Reply]

saya suka no.8....jadi, link kan saya sebagai peserta no.8... hehehe

http://dahliajournal.blogspot.com/2010/02/edisi-kisah-benar-i-was-once.html

ok tido!!!! zassssss

.::tAk AdE pErAsaaN::. said... [Reply]

aku baru berangan kalo mng igt ke dpt 1 milion.haha.

aduka said... [Reply]

p3perak, huda, fathiha zainal, dahlia:
entry korg smua akan di-second-review-kan ok..
*ayat ape ntah*

=)

FaTiN said... [Reply]

dah siap di-edit. aku takut citer aku panjang sgt sebenarnya. tapi lantak lah. anggap aku cuba nasib=P

http://fatinygindah.blogspot.com/2010/02/if-i-were-millionaire.html

admin said... [Reply]

Aku kaya..aku kaya..tak lama lagi aku kaya..hwa hwa hwa..Nice info blog. Mantap!!!I like to share with bloggers and all of readers
Keep in touch

LORD ZARA 札拉 said... [Reply]

hahaha~

aku akan gigih nak join juga~

simpan dulu~

hehehe~

aduka said... [Reply]

fatin:
accepted.. heee.. =)


lord zara:
okes.. menunggu penyertaan kamu..
=)

A N A K - A N A K K U said... [Reply]

heheeh salam perkenalan...
saya nak join gak contest nie...best sbb leh berangan...nie link sy erk....http://adushperniesemuaxleh.blogspot.com/2010/02/contest-kalaulah-aku-kaya.html

aduka said... [Reply]

anak-anakku
ok.. diterima..
=)

chugie said... [Reply]

hi there,

ni link saya ek :-> http://iezmierah.blogspot.com/2010/02/contest-if-i-were-millionaire.html

aduka said... [Reply]

chugie:
ok.. terima.. mekaceh sbb join..
akan direview kemudian..
=)

Zura said... [Reply]

salam
nk join jgak
http://zura-merrygoround.blogspot.com/2010/02/contest-if-i-have-RM1-million.html

rin~eirie de' sEcond said... [Reply]

salam...
aku da join contest ni..
jgn lupa view ok :)

http://eiriegenes.blogspot.com/2010/02/impian-akukalo-aku-sorang-jutawan-laa.html

aduka said... [Reply]

zura:
wsalam..
ok.. terima..
tunggu review..
=)


rin eirie:
wsalam..
ok.. yg ni terima juga
terima ksh..
review kemudian..
=)

zila said... [Reply]

salam saya nak join contest ni nanti jangan lupa cek angan angan ku ek tq

||Cik Aida|| said... [Reply]

saya dah join this contest

http://aidafazihrah.blogspot.com/2010/02/kalau-saya-kaya.html

pauhputik said... [Reply]

huh hadiah topup RM30 tu cukup besar bagi aku yang praktikal tanpa elaun nie. Tgk la kalau aku ada idea, aku join.... :D

As said... [Reply]

Assalamu'alaikum

saya nak join sekali

http://inisuatucerita.blogspot.com/2010/02/contest-if-i-were-millionaire.html

Amanina said... [Reply]

saya mencuba!

http://nothingtobedisplayed.blogspot.com/2010/02/satu-juta-bukan-sedikit-d.html

dairy of sleeping gurl said... [Reply]

salam saya dah join.. hope okey la...
hukhuk...

http://herdairy.blogspot.com/2010/02/contest-if-i-were-millionaire.html

Cik Peanut said... [Reply]

wah..seronok2 berangan ni..
kalau dapat hadiah satu juta pun best gak kan?
hehehe

zai kulim said... [Reply]

akak zai dah join

aduka said... [Reply]

zila:
ok.. menunggu..
=)


cik aida:
accepted.. =)


pauhputik:
ok bro.. alert kat sini k.. =)


as, amanina, dairy sleeping gurl:
entry anda semua diterima.. review kemudian.. trimas.. =)


cik kacang:
jom join! =P


zai kulim:
ok.. dah accept.. =)

manish said... [Reply]

saya dah join da contest ni..

http://akumanish.blogspot.com/2010/02/andainya-aku-sorang-jutawan.html

aduka said... [Reply]

manish:
ok.. akan di-review kemudian..
=)

anggunbizz said... [Reply]

cik aduka nape tak datang melawat lagi dah siap dari ari tu dah huhuhuhu sedih
http://anggunbizz.blogspot.com

kakngah said... [Reply]

nk joint gak..

http://aslindaa.blogspot.com/2010/02/if-i-were-millionaire.html

Akma said... [Reply]

saya join ye..

http://akmamardhiah.blogspot.com/2010/02/kalaulah-aku-jutawan.html

wish me luck..tq

aduka said... [Reply]

anggunbizz, kakngah, akma:
diterima.. akan direview kemudian..
=)

sarah said... [Reply]

sarah dah join

http://sarah-rinduselalu.blogspot.com/2010/02/bestnyer-kalau-kaya-ko.html

aduka said... [Reply]

sarah:
ok.. trimas..
=)

panadol said... [Reply]

aku pun nak join gak la.
sngaja2 wait mo due date br ngada2 mo join.ahaha

wait my angan2 eh.ahahha

anin said... [Reply]

selamat berangan dah

http://seindahbayu.blogspot.com/2010/02/contest-if-i-were-millionaire-4-mac.html

aduka said... [Reply]

panadol:
ok cik panadol.. i'll wait..
lalala..


anin:
menarik.. dah accept n dah list..
mekaceh..
=)

CikLilyPutih said... [Reply]

Hi Aduka,
dah siap pun entry.
nah baca link nie
http://sigilatv.blogspot.com/2010/02/contest-if-i-were-millionaire.html

Kyuubi_85 said... [Reply]

aku dah join pun.. hehe

tengokkan manatau x menepati syarat.. huhu

http://kyuubi85.blogspot.com/2010/03/kalaulah-aku-seorang-jutawan.html

- Misztake - said... [Reply]

Udah join.. :)

http://misztake.blogspot.com/2010/03/contest-if-i-were-millionaire.html

Em's Family said... [Reply]

salam

saya join juga

http://jomjoincontest.blogspot.com/2010/03/contest-if-i-were-millionaire.html

terima kasih

Amirah Rashid said... [Reply]

whoaa, mcm best je
erm, nk join
nnti da siap mira bg link k :)

mie said... [Reply]

ok!!!!
gue dah join....
ini link nya....

http://mietos.blogspot.com/2010/02/if-i-were-millionaire.html

bellar0ssa said... [Reply]

bro.dah join contest...accept ok.huhu...nanti review.hee..

nah link.

http://intanberlian87.blogspot.com/2010/03/angan-setinggi-minah-jeninsiapa-bertuah.html

Armyrule said... [Reply]

salam bro..aku dah join contest bhai..hahaha...ni link nya

http://mirocornerz.blogspot.com/2010/03/kalaulah-aku-jadi-seorangep-2.html

so usha2 la..

07raflessia said... [Reply]

nnk join..
http://raflessia07.blogspot.com/2010/03/if-i-were-milionaire.html

Farazila said... [Reply]

en aduka...sy harap sy x terlambat agy....sy nk join contest nie...harap2 mr aduka baca dgn penuh gaya yea....

http://iamfarahzila.blogspot.com/2010/03/realiti-or-fantasi.html

joegrimjow said... [Reply]

http://joegrimjow.blogspot.com/2010/03/contest-jika-aku-jutawan-versi-papa-joe.html

hehe
okesss
da join
jgn tak terima pulak ye
heeee

para said... [Reply]

nak join jugak..sempat lagi kan..hehehe

http://syairsiparapara.blogspot.com/2010/03/munir-jutawan.html

ila-ali said... [Reply]

alamak! terjoin sudah!(wpun dihujung-hujung waktu...sempat lagi kan!)

http://ila-ali.blogspot.com/2010/03/jika-aku-seorang-jutawan.html

DaHLia said... [Reply]

aduka, blog sis hari tu berlaku kacau bilau... ni link yang baru ya....

http://dahliajournal.blogspot.com/2010/02/edisi-kisah-benar-i-was-once_17.html

sis contestant no. 8 tau :)

Sir Marcello said... [Reply]

wah ramai giler penyertaan..hebat2..

☺[ai][sUmi]☺Chan said... [Reply]

ahaah.. kalo ketajinan akn join..

aduka said... [Reply]

aisumi-chan:
aduhhh..
dh tutup la contestnye..
T_T

日月神教-任我行 said... [Reply]

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛

Post a Comment

Ruang komen telah di-set sebagai 'dofollow'. Sila tinggalkan URL blog anda dengan cara yang bijak. Baca DI SINI untuk mempelajari SEO mengenai 'dofollow' link.

Kepada ANONYMOUS, sila tinggalkan link dengan cara yang bermoral sedikit.

Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini dan menurunkan komen anda.

 

Blog Aduka Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger