Ads: (Please Click!)

Saturday, December 25, 2010

Facebook : Blogger Auto Ping


Salam.

Beberapa hari yang lepas, aku tertarik dengan pembaharuan baru di Facebook. Entah bila perkara ini bermula. Ia dinamakan Auto Ping di blog. Oleh kerana tertarik, aku juga membuka satu group komuniti blogger di Facebook.

Kepada sesiapa yang berminat untuk ping URL blog, sila submit DI SINI(klik!). Group yang aku buka adalah bebas. Ajaklah kawan-kawan blogger anda juga ya.

Tempat di mana blogger-blogger Malaysia, Indonesia, dan Singapura bebas berkongsi artikel dan berkumpul bersama tanpa mengira usia, bangsa, agama, pangkat, dan latar belakang.

Kenapa 'Auto Ping'?
Anda tidak lagi perlu bersusah payah post link di Wall komuniti secara manual. Jika blog anda di-update sahaja, artikel anda di-post secara automatik di Wall.

Cara-caranya:
Hanya dengan TIGA langkah yang mudah
1- Like komuniti.
2- Post URL feed blog di Wall komuniti (HANYA SEKALI).
3- Suggest komuniti kepada rakan-rakan anda.


PERHATIAN! Aktiviti PLAGIAT (copy & paste) sesuatu artikel tanpa pengetahuan dan kebenaran penulis adalah satu aktiviti/perbuatan yang TIDAK BERMORAL!

Ads: (Please Click!)
Comments
11 Comments


11 Orang Kentut Madu:

ken said... [Reply]

auto ping? macam fb page biasa saje :)

Aduka said... [Reply]

ini sistem auto.. bukan manual.. x perlu lawat fb nk ping artikel..

IxoR@ said... [Reply]

slow slow sy explore nanti.... menarik ni...

:)

Chaoi said... [Reply]

ok3..sudah autoping sudah..

JAI said... [Reply]

Good Job bro..nanti nak buat entri pasal group nie..Congrats..cukup menarik

Bayar Online said... [Reply]

bgus bro..da ikut rule semua...nnt aku post pasal ni...

Affan Ruslan said... [Reply]

betul lah kata ken.
ni page biasa, tapi blh guna applications macam rss graffiti atau networdkedblog untuk buat autoping. betul tak?

*asal bila tekan link atas tu, redirect ke main page?

Aduka said... [Reply]

terima kasih semua.. =)

@affan
link yg mana satu?

Gadis✿ said... [Reply]

mcm best
mau juga join
tp
tp
tp kan......
blog org blog personal
huhu segan laaaaaa
=.="

alongxp said... [Reply]

leh submit lg ke? aku da submit da urlfeed aku(suke2 je) hehehe

Anonymous said... [Reply]

aku dh cuba cara ni . . . .menjadi , .tp bolt ni xberapa sedap gna . . .searching die lembab sikt. . opmini sedp lg gna

Post a Comment

Ruang komen telah di-set sebagai 'dofollow'. Sila tinggalkan URL blog anda dengan cara yang bijak. Baca DI SINI untuk mempelajari SEO mengenai 'dofollow' link.

Kepada ANONYMOUS, sila tinggalkan link dengan cara yang bermoral sedikit.

Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini dan menurunkan komen anda.

 

Blog Aduka Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger