Ads: (Please Click!)

Friday, April 30, 2010

Mark Zuckerberg: Aku Mahu Jadi Macam Dia!



Tengok gambar di atas. Anda kenal siapa?

Jika anda mengatakan "tak kenal", anda memang 'buta'. Jika anda ada Facebook, baik anda buang atau batalkan terus akaun Facebook anda tu. Sia-sia je ada Facebook. Kalau anda semua nak tahu, inilah dia founder atau CEO sesawang social network terpopular, Facebook. Namanya Mark Zuckerberg, berusia 26 tahun pada 14 Mei ini. Mak oi! Sama baya dengan aku tuuu..!

Klik spoiler ini untuk meneruskan bacaan..

Kenapa aku buat artikel fasal budak ni? Adakah disebabkan dia handsome? Adakah disebabkan aku ingin jadikan dia 'pasangan' aku? Oh, tidak tidak! Aku lelaki normal, okey.

Aku tidak mahu bercakap fasal imej atau personaliti dia. Handsome ke kacak ke bergaya ke.. tidak! Apa yang aku mahu ceritakan ialah dia adalah salah seorang pemuda terkaya di dunia! Masakan tidak, awal tahun 2010 (selepas 6 tahun Facebook dilancarkan) Mark Zuckerberg telah diisytiharkan memiliki aset sebanyak lebih US$4 billion! Bapak punya la kaya! Kawan aku buka bisnes dekat 6 tahun pun belum tentu ada RM 1 billion, tau.

Sebenarnya, aku cukup-cukup admire dengan dia. Ehem ehem! Bukan 'admire' benda lain, okey. Jangan fikir yang bukan-bukan! Aku admire dengan bakatnya yang luar biasa. Boleh mencipta satu idea dengan mengaplikasikan pada sebuah laman sesawang. Dengan idea yang cukup simple maka termasyhurlah Facebook di serata dunia. Bukan senang mahu popularkan aplikasi sesawang, tau. Seluruh dunia pakai, tau. Macam mana mahu bikin? Untuk pengetahuan anda lagi, sesawang Facebook adalah salah satu sesawang social network yang paling popular berbanding sesawang social network yang lain. Pada akhir tahun 2009 sahaja, Facebook telah berjaya memiliki lebih 350 juta pengguna, dan seramai purata 50 juta pengguna melayari Facebook di dalam masa satu jam sehari! Hebat, bukan?

Tergerak juga dihati untuk mencipta fenomena baru di dunia internet. Tapi ilmu kejuruteraan komputer aku belum tentu boleh menandingi Mark Zuckerberg. Mimpilah! Kalau boleh pun, aplikasi sesawang apa mahu aku cipta? Buttbook, kot! Haha.

(credit to wikipedia)

Posing handsome dari beliau. Aku suka. Bukan saja nampak poyo dan simple, tapi bergaya juga. Lagipun kaya tu! Oh, I like!

Me: "Mark"

Mark: "Yes?"

Me: "Can I worth US$4 billion just like you?"

Mark: "Yeah, sure!" *smiling with a nerdy face*

Me: "... but how?"

Mark: "Fight like a man!"

Me: "Fight like a man? Whuddya mean?"

Mark: "Fight me and my 'Facebook' then"

Me: "Sure?"

Mark: "Yeah, sure. But your credibility, discipline and stamina must be stronger than me. Then I'm pretty sure you can make it! Show me. Whatcya got?"

Me: "Nothing.."

Mark: "Wh.. what?"

Me: "Nothing!"

Mark: "You got nothing, but you wanna 'fight' with me and get worth in same level as me?"

Me: "Yes!"

Mark: "How come?"

Me: "..."

Mark: *whutha hell he's thinkin' about?*

Me: *looking to Mark's pant above with a lustful eyes* Hehehehehe..

Mark: "Whutha.. heck.. homo.. ... .. . f**k!"

PERHATIAN! Aktiviti PLAGIAT (copy & paste) sesuatu artikel tanpa pengetahuan dan kebenaran penulis adalah satu aktiviti/perbuatan yang TIDAK BERMORAL!

Ads: (Please Click!)
Comments
8 Comments


8 Orang Kentut Madu:

sebelas said... [Reply]

perh bio benor interbiu tue..hahaha

:)


http://nomborsebelas.blogspot.com/

/Dayah//Nurul/ said... [Reply]

ermm..i dunt like dialog tuh.
homosepians ke, kalo ye admire mark. latip gilo

miss lolly a.k.a luvfareda said... [Reply]

Ekewkeke*

me Xadmire mark sebab rambut die kerinting lallalala Xd

Nur -al- Ain said... [Reply]

orang yahudi memang pandai pandai ;p

kehehkeh

aduka said... [Reply]

sebelas:
hahahaha.. xde la..
rekaan semata-mata..
=P


dayah:
aiii..
asyik nk jeles jerk..
hahahaha..


cik lolly:
x kisah..
=P


ain:
yeke yahudi?
die ni athiest if x silap..
hm..
bior la..
=P

PenuliS said... [Reply]

pnh baca ttg dia.bermula dgn kwn2 seuniversiti then dia open to all people.mean is 1 dunia..

joegrimjow said... [Reply]

lol
ade juga unsur lusyah disitu
kekeke

aduka said... [Reply]

cik reen:
yaa..
mmg benar..
=)


joe:
hahaha..
=P

Post a Comment

Ruang komen telah di-set sebagai 'dofollow'. Sila tinggalkan URL blog anda dengan cara yang bijak. Baca DI SINI untuk mempelajari SEO mengenai 'dofollow' link.

Kepada ANONYMOUS, sila tinggalkan link dengan cara yang bermoral sedikit.

Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini dan menurunkan komen anda.

 

Blog Aduka Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger