Ads: (Please Click!)

Saturday, January 31, 2009

Jeans wanita (info utk Addeena)


entry ni adalah jawapan saya bagi persoalan Addeena tentang "Adakah jeans utk wanita itu HARAM?".. ini jawapan saya..

psl jeans ade sesetengah ulama ckp adalah haram... pompuan hanya dibolehkan memakai sluar jika mengikuti kriteria seperti di bawah ni:

1- menutup papan punggung dgn bju yg labuh
2- tidak terlalu ketat sehingga membentuk dr pangkal peha dan ke bwh..
3- warna gelap, bukan cerah atau yang menampakkan kulit

oleh itu, jeans mmg ssh nak cari yg X KETAT kan? ade ke? xde kan? kalu mengikut kriteria ini dah cukup untuk menceritakan atau mengulas batas2 berpakaian bagi kaum wanita.. mmg sah la kalu mengikut sesetengah jumhur ulama, jeans utk wanita ni haram kecuali di dalam rumah yang dipertonton untuk suami sahaja.. janganlah kita terlepas pandang tentang hukum hakam yang telah diturunkan oleh Allah Azzawajalla untuk kita.. wallahua'lam..

ni penerangan yg related.. maaflah.. penerangan ustaz loghat Terengganu.. susah sikit nak faham.. tapi kalo dengar betul2, insyaAllah...



PERHATIAN! Aktiviti PLAGIAT (copy & paste) sesuatu artikel tanpa pengetahuan dan kebenaran penulis adalah satu aktiviti/perbuatan yang TIDAK BERMORAL!

Ads: (Please Click!)
Comments
4 Comments


4 Orang Kentut Madu:

apisz said... [Reply]

ustaz azhar tu ambo jupe sokmo..sain2 main kamera tow...

aDuKa said... [Reply]

maen kamera? x phm..

Addeena Dzakwan said... [Reply]

okie thx;)

lepas ni pun rase nak buang dah le semua jeans neh. haha. tenkiuh!

aDuKa said... [Reply]

buang? em.. ske ati addeena la.. yg penting hati kena tulus ikhlas apa yg kita nak buat slpas tu.. =)

Post a Comment

Ruang komen telah di-set sebagai 'dofollow'. Sila tinggalkan URL blog anda dengan cara yang bijak. Baca DI SINI untuk mempelajari SEO mengenai 'dofollow' link.

Kepada ANONYMOUS, sila tinggalkan link dengan cara yang bermoral sedikit.

Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini dan menurunkan komen anda.

 

Blog Aduka Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger