Ads: (Please Click!)

Thursday, January 22, 2009

Hangin' around at Floating Restaurant, Kemaman


Hari ni dalam kul 4.30 ptg, si Safrul call aku.. Dia ckp dia boring duk kat umah then ajak aku kuar pegi mnum.. Aku ckp, okay aje sbb aku pn xde wat ape2 kat umah.. Then slps aje solat Asar, dia sampai umah aku..

Sbenarnya xde ape yg menarik utk entry ni.. Yang menarik, restoran ni.. Restoran Terapung (Floating Restaurant).. Dah lama aku x singgah kat restoran ni.. Hahaha.. So alang2 kluar ngan member, ajak la dia kat restoran ni.. tu pn sebabnya Safrul x penah pegi kat restoran terapung ni.. boleh??? (hoho.. lama tak guna ayat si chUNk neh..)

View dari dalam Floating Restaurant..

Ni plak view dalam restoran.. restoran ni jenis restoran terbuka.. nak isap rokok pon boleeee.. nak memancing je nggak boleee.. Hahaha..

View terus ke jambatan Sungai Kemaman.. nampak ke? Huhuhu..

Tengok la jarak lantai restoran ngan air sungai neh.. Ade la dalam sejengkal.. Menarik kan? Hohoho..

Additional Info:

Floating Restaurant ni dimiliki oleh Cikgu Zalina, bekas English teacher di Sekolah Menengah Chukai, dan suaminya.. Diorg ni salah sorg pengasas Kelab Kayak Kemaman.. Aku kenal cikgu sebab dia ni customer aku di MZF Computer Centre dahulu.. Dia penah invite aku masuk kelab kayak tapi aku tolak sebab aku xde masa.. Restoran ni gak tempat member aku keje cuma skrg ni ntah ke mana ntah member aku tu.. Restoran ni dibina di atas Sungai Kemaman dengan sokongan pelambung dan tuasan kayu.. Restoran ni gak exist pada tahun 2007 kalu x silap aku.. Restoran ni tersedia makanan laut dan sungai serta hidangan2 ringan seperti kentang goreng, keropok dan sebagainya.. Nak wat event kat sini cam birthday party pn boleh..

PERHATIAN! Aktiviti PLAGIAT (copy & paste) sesuatu artikel tanpa pengetahuan dan kebenaran penulis adalah satu aktiviti/perbuatan yang TIDAK BERMORAL!

Ads: (Please Click!)
Comments
2 Comments


2 Orang Kentut Madu:

Monkey D Luffy said... [Reply]

boleh mandi ker kat situ? best jer kalau berenang2...

kalau ler restoran tu bukak tempat berenang best gak

aDuKa said... [Reply]

mandi pn xleh gak.. buka tempat renang? hm.. btol tu.. tp sungai sape la nk mandi sgt.. dalam plak tuh.. =P

Post a Comment

Ruang komen telah di-set sebagai 'dofollow'. Sila tinggalkan URL blog anda dengan cara yang bijak. Baca DI SINI untuk mempelajari SEO mengenai 'dofollow' link.

Kepada ANONYMOUS, sila tinggalkan link dengan cara yang bermoral sedikit.

Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini dan menurunkan komen anda.

 

Blog Aduka Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger