Ads: (Please Click!)

Friday, January 07, 2011

10 Video Tertinggi Di YouTube Bagi 2010 : Budak Yang Lebih Hebat Dari Cikgu Shida!


Salam.

Pertama kali tengok video ini, bibir aku tidak lekang dari senyuman dan sengihan yang memanjang. Dan kekadang ketawa melihat aksi 'miming' (ajukan) dari budak ini. Lawak, dan kagum. Masakan tidak. Tidak disangka-sangka video 'sekerdil' ini, menjadi salah satu video tertinggi bilangan 'kongsi' (share) dan 'penonton' (viewer) di YouTube bagi tahun 2010!

Read more/less..

Ini dia...

http://www.youtube.com/watch?v=lm_n3hg-Gbg&feature=player_embedded

Memang kelakar dan 'menjadi' budak ini buat miming, kan? Tambahan pula kepalanya agak 'luar biasa' sedikit. Agaknya budak ini ada penyakit kot. Hehe.

Jika difikirkan logik, tidak mustahil budak ini popular. 'Miming' dan aksi yang dibuat-buat itu amat melucukan! Lagipun, pemikiran dan penerimaan orang luar (Inggeris, maksudnya) adalah terbuka. Tidak macam masyarakat Melayu kita. Kita kaya dengan adab, adat, dan budaya. Melayu perkasa. Hehe.

Kalau dibandingkan dengan Cikgu Shida, sangat-sangat besar dan jauh jurangnya. Pemikiran dan penerimaan kita dengan aksi video sebegini terbatas dalam pelbagai aspek, contohnya agama, dan adab. Ia berbentuk khusus. Cuma bila minda terlalu keterbukaan, video seperti ini mendapat penerimaan meluas oleh penonton. Bagi aku, terikut-ikut sekadar suka dan hiburan tidak salah. Cuma apabila sudah melampau-lampau, orang yang menonton jadi muak dan nampak menjelikkan!

Terserah kepada anda untuk menilainya. Rambut sama hitam, hati lain-lain.

Anda boleh membaca artikel 'bidasan' oleh aku mengenai Cikgu Shida DI SINI. Kepada peminat Cikgu Shida, jangan marah dan membenci aku. Artikel tersebut hanya pandangan aku sahaja. Janganlah menilai pada satu-satu ayat dalam artikel itu, sebaliknya nilailah pada keseluruhan artikel tersebut.

Untuk mengetahui sembilan (9) lagi video terpopular di YouTube bagi tahun 2010, anda boleh lawati DI SINI.

Aduka: Ketawalah juga walaupun sikit tengok video budak ni. Jika nak dibandingkan dengan video miming Cikgu Shida tu. Cam hampeh! Geli geleman dan menyampah tu ada la..


PERHATIAN! Aktiviti PLAGIAT (copy & paste) sesuatu artikel tanpa pengetahuan dan kebenaran penulis adalah satu aktiviti/perbuatan yang TIDAK BERMORAL!

Ads: (Please Click!)
Comments
15 Comments


15 Orang Kentut Madu:

☺[ai][sUmi]☺Chan said... [Reply]

hahahaa~ sumi pun senyum juga :P rasanya video trick tak? kepala nmpak besar.. pluss ada nmpak mcm tua pun yaa?? xpun orng kerdil?

Aduka said... [Reply]

@cik sumi
rasanya bukan video trick sbb latar dia (dlm bilik) x efek dan berubah pun.. rasanya mmg kepala budak tu jenis camtu.. hehehe..

muhamadsufian89 said... [Reply]

macam matured la pulak aku tengok muka budak ni..tapi memang sengal gile la budak ni..haha

Aduka said... [Reply]

@muhamadsufian89
muka budak omputis ni laen sket bro pian.. haha..

Ustaz Love said... [Reply]

Ni bukan budak ni.. ni org kerdil.. cuba tgk jari dia besar2.. pastu ada jerawat.. budak2 ada jerawat ke? hehe

Aduka said... [Reply]

@ustaz love
ye x ye gak kan..? O_0
tajam sungguh mata kamu..
x perasan plak..

misyamissyou said... [Reply]

dgr cte ni bukan budak cuma dia kerdil je..haha!

Aduka said... [Reply]

@misyamissyou
dpt sumber dari mana?
leh share?

TikkoSS said... [Reply]

bestnya blog ni.. cam facebook.. menarik info info dalam blog ni..thanks aduka

Aduka said... [Reply]

@tikkoss
terima kasih.. sekadar blog kerdil saja tikkoss.. hehe..
thanks for nang tikkoss..
=)

iniialahaku said... [Reply]

lyan2..trglak gak aku mlam ni

Aduka said... [Reply]

@iniialahaku
hehe.. hiburan utk anda..
=)

Yellow LEOpard said... [Reply]

muahahaha...adeh..skg ni musim miming lgu ke..haha

acul said... [Reply]

skrg ni rmai lak yg wat video2 miming.. masing2 nk tunjuk bakat :D

Chaoi said... [Reply]

mula mula slow jer..tengah2 baru die stat menggila..hahaha

Post a Comment

Ruang komen telah di-set sebagai 'dofollow'. Sila tinggalkan URL blog anda dengan cara yang bijak. Baca DI SINI untuk mempelajari SEO mengenai 'dofollow' link.

Kepada ANONYMOUS, sila tinggalkan link dengan cara yang bermoral sedikit.

Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini dan menurunkan komen anda.

 

Blog Aduka Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger