Ads: (Please Click!)

Monday, June 22, 2009

Ayah!


saya tidak berpeluang untuk memeluk ayah..
saya tidak berpeluang untuk mengucapkan terima kasih kepada ayah..
saya tidak berpeluang untuk mengucup ayah..
jauh dibenak hati dan minda, sentiasa mengingati ayah..
sesungguhnya saya amat merindui ayah..
saya begitu sedih kerana saya tidak mempunyai potret ayah..
namun, saya hanya mampu 'menggambarkan' ayah di minda saya saja..
hanya kenangan bersama ayah pengubat rindu saya..

ayah..
saya berbangga menjadi anak ayah..
saya rasa bagaikan tidak mampu untuk menjadi seperti ayah..
namun, saya sentiasa ingat ayah..
ayahlah model saya..
saya ingin menjadi ayah seperti ayah..

dulu..
sayalah yang selalu sakitkan hati ayah..
sayalah yang selalu buatkan ayah marah..
dan sayalah juga yang mengecewakan ayah..
maafkan saya..

saya tahu ayah garang..
saya tahu ayah tegas..
saya tahu ayah warak..
namun..
kalau tidak kerana ayah..
saya tidak mungkin jadi begini..

ayah..
saya kini sudah berubah..
saya kini sudah dewasa..
dan saya kini sudah mengikuti sedikit demi sedikit jejak ayah..
semuanya kerana marah, bebelan, dan nasihat ayah dahulu..
terima kasih, ayah!
saya sayangkan ayah!

dulu..
ayah menyokong kata-kata mak..
untuk menyambut hari ibubapa tiap-tiap hari..
ya, saya ikut kata-kata mak dan ayah..
hari-hari saya tidak lupa mak dan ayah..
namun..
saya tetap ingin mengatakan..

SELAMAT HARI BAPA UNTUK AYAH!


PERHATIAN! Aktiviti PLAGIAT (copy & paste) sesuatu artikel tanpa pengetahuan dan kebenaran penulis adalah satu aktiviti/perbuatan yang TIDAK BERMORAL!

Ads: (Please Click!)
Comments
33 Comments


33 Orang Kentut Madu:

IxoR@ said... [Reply]

Hargailah ayah semasa hayatnya ada...

Selamat Hari Ayah...

haruan tasek said... [Reply]

selamat hari bapa ya....

miss izan said... [Reply]

selamat hari ayah...

KhairiL's said... [Reply]

slmt hari bapa :)

MisZ sUeHaNa said... [Reply]

sedeyh toi aku...huhu..selamat ari bapa....

Eyda Chan said... [Reply]

selamat hari bapa gak

cik nana~ said... [Reply]

buat bapa encik,

selamat hari bapa!

syahadah said... [Reply]

ayah aduka seorg ayah yg baik...alfatihah..

azizan4444 said... [Reply]

slmat ari bapa n bakal bape utk ko.hehe

babymiLosh said... [Reply]

kenangan itu indah dan tetap akan terpotret di dalam kotak ingatan =)

iKa said... [Reply]

i lebiu daddy..
=)

Ivy Metaga said... [Reply]

hurmmm..sy yakin satu hari nt aduka pasti akan jadi ayah yg baik utk anak2 kita nt ehhhh...opsss..silap2

gurau2 jak aaaaa...aduka

happy fathers day!!!!..

DilOt said... [Reply]

ye meh...sayangilah dan hargailah ayah kite...sementara dieorg masih ade ....

faNna jiEha said... [Reply]

Yup hargaila bapa kite!

Selamat hari bapa.

enchek aduka bler mau jd bapa?
hemo-hemo

Syida Shukor said... [Reply]

blogwalking! (:

hari-hari saya tidak lupa mak dan ayah..

i lovee this (:

aduka said... [Reply]

semua: terima kaseh.. sayang korg semua!

*aku dlm mood sedih..*

Anti agni Energie said... [Reply]

Nice post.

Salam, kami merupakan pekerja-perkerja yang telah dibuang tanpa menerima gaji dan pampasan oleh sebuah syarikat multinasional yang dalam proses untuk lari dari Malaysia

Please support kami.

Jadilah follower kami.

http://agni-energie.blogspot.com

Inilah usaha kami untuk menuntut hak kami.

Nem0 o0h Nem0 said... [Reply]

hargailah parent semasa dorg masih ade lagi.. =)

hasni said... [Reply]

hai aduka
slmat hari bapa untuk ur dad
even dia da xda
jgn lp
doakan dia ya:-)

aduka said... [Reply]

semua lagi: ayah aku still ada.. blom mati lg la.. ades.. X_x

Kyra said... [Reply]

kyra rase sedih plk bace post awk ni sebab kyra da tade abh. da meninggal last year. then bile bc teringat plk kat abh. btw boleh tak kyra nak share ni kat belog kyra ? kyra amek ye ?

Aduka said... [Reply]

@kyra
boleh.. bg link ke sini k.. =)

Kyra said... [Reply]

kyra amek then ubah cket ikut versi kyra ye. sorry kalau awk marah ehe

http://kyralovelious.blogspot.com/2010/12/withoutyou-contest-mesti-join-kisah.html

Aduka said... [Reply]

@kyra
dah ubah jd xde kredit utk aduka ke? haha.. camtu plak cara plagiat skrg ek..
=)

Kyra said... [Reply]

kyra dah credit to mr aduka kat bwh poem tu :)

http://kyralovelious.blogspot.com/2010/12/withoutyou-contest-mesti-join-kisah.html

Aduka said... [Reply]

@kyra
oh ok.. x prasan.. thanks.. =)

Kyra said... [Reply]

ehe oh thanks jgk tau sbb bagi kyra amek ni :)

Aduka said... [Reply]

@kyra
aduka x kisah org nk amik byk mane pn artikel dlm blog aduka.. cuma kne ada permission, kredit bg stiap entry yg di-copy.. itu aje.. x mintak lebih2 cam duit ke upah ke komisyen ke.. xde3..
utk pngetahuan kyra, cara plagiat yg aduka terangkan tadi SAHAJA yg 'dibenarkan' dlm dunia blogging..
=)

Kyra said... [Reply]

plagiat tu ape ? er hehe tatau

Aduka said... [Reply]

@kyra
plagiat tuh plagiarism; maksudnya ambil idea, entry, tulisan, gambar orang lain lepas tuh claim smua tuh kita punya, tanpa memberi link asal atau, source, atau sumber asal (link) si empunya.. biasanya method ini dibuat tanpa kebenaran tuan empunya blog..
=)

Kyra said... [Reply]

oh okey sekrang kyra dah tau ehe. hm kyra kalau amek mne2 mmg kyra akn credit :) btw story contest awk tu kan best kyra suka bace :)

Aduka said... [Reply]

@kyra
nice to hear that..
byk cite dlm blog aduka.. yg mana satu?

Kyra said... [Reply]

yang budak kecik ala yang awak tulis ikut pengalaman awk mse skola dulu. ehe lupe plk tajuk cite tu.

Post a Comment

Ruang komen telah di-set sebagai 'dofollow'. Sila tinggalkan URL blog anda dengan cara yang bijak. Baca DI SINI untuk mempelajari SEO mengenai 'dofollow' link.

Kepada ANONYMOUS, sila tinggalkan link dengan cara yang bermoral sedikit.

Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini dan menurunkan komen anda.

 

Blog Aduka Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger