Ads: (Please Click!)

Friday, June 12, 2009

Blog or not to blog


err.. gamba ini hiasan saja ek.. ni bukan ilustrasi muka aku..


minggu lepas aku ada balik kampung untuk bercuti selama 4 hari.. dari hari jumaat hingga hari isnin.. sepatutnya 3 hari saja, namun 1 hari lagi aku 'cuti sendirian berhad'.. hahaha..

pulang saja ke Kuala Terengganu, satu perkhabaran buruk aku dengari dari housemate aku..

"Latip! PC kau rosak!"

Klik sini untuk meneruskan bacaan..

whattha heck?!

namun aku buat-buat rileks.. buat-buat muka selamba dan berkata, "em tak mengapalah.." sedangkan dalam hati, "celaka!" disambung dengan perkataan caci maki hamun..

aku cuba nak repair dengan membeli power supply yang baru.. oh ya.. sebenarnya power supply PC aku saja yang rosak.. yang lain masih lagi 'boleh bernyawa'.. namun minggu ini aku perlu pulang lagi ke kampung untuk menghadiri majlis kahwin.. maklumlah.. cuti-cuti sekolah macam ni la ramai yang orang ambil kesempatan untuk berkahwin, yakni dengan kata 'halusnya', musim 'orang mengawan'.. haha.. lantak la..

aku sampai ke kampung semalam.. malangnya, sampai ke Kemaman, aku perasan duit not 50 ringgit 'lenyap entah ke mana' dari beg duit aku.. sudahlah aku tengah pokai.. aduh.. sah aku tak boleh beli power supply baru.. bertambah malang, sudah tentu PC aku kejung! dammit..

sekarang, jari-jemari aku menaip laju dan kuat memecahkan suasana Cyber Cafe di sini.. orang kiri kanan memerhati.. pandang-pandang aku semacam.. ada juga yang ketawa kecil dan berbisik.. macam tak pernah tengok orang menaip laju..

"maaflah ya.. kebetulan janaan enjin aku melebihi 2.4 cc.. korang enjin 1.6 jangan harap boleh kejar!", bisik hati aku..

nampak gayanya, di CC sajalah tempat aku berblogging.. dan kat sini sajalah aku asyik akan mendengar bisik-bisik manusia yang berkata, "mamat tu cam ribut menaip!"

"dahtu?! nak 'lumba' ke?! jom!!! bawak 'jari' cabuk kau, kejar aku tengooookkkk!" *dialog Faizal Hussein dalam 'KL Menjerit'..*

nota kepala lutut: huh..! aku pun rasa cam dah malas je nak berblogging.. tapi takpe.. lappy baru aku akan menyusul selepas ini.. muahahahaha!!!

PERHATIAN! Aktiviti PLAGIAT (copy & paste) sesuatu artikel tanpa pengetahuan dan kebenaran penulis adalah satu aktiviti/perbuatan yang TIDAK BERMORAL!

Ads: (Please Click!)
Comments
36 Comments


36 Orang Kentut Madu:

CikYana(",) said... [Reply]

"jgnla berhenti berblog yer"

Monkey D Luffy said... [Reply]

jom lawan kelajuan

haha

haruan tasek said... [Reply]

cian dia..huh.

IxoR@ said... [Reply]

janganlah malas berblog....

kite suka taipan jari awak yg laju cam ribut tu!

여자 이니까® ☂[x]O[x]O☂ said... [Reply]

walalala, sandinya..
kalo ko stop b'blog, x da blogger yg jari dia cam ribut menaip..
hhahaha ;p

joegrimjow said... [Reply]

rosak jugakkk
adushhh

DilOt said... [Reply]

lor..ni ke sebabnye..huhu..sadis2...

SASYA WILLIS said... [Reply]

cett,lappy baru..lagi bersemngat ney berbelogging..muahaha :P

cik sri said... [Reply]

jgn stop berblogging..
berblogging walau dimana jua
hikhik

KhairiL's said... [Reply]

hoho

ko dah di ketegorikan sbg blogger tegar

cikeYda said... [Reply]

alamak ciannya..

sabar jak la.. repair ur lappy ASAP.. hahah

the unknown said... [Reply]

u're a software engineer? what kinda project r u doin atm?

• rOozu • said... [Reply]

jgn berhenti blogging ya...

ikeen said... [Reply]

penulisan anda amat berharga..terus kn perjuangan blogging anda..haha

eyena said... [Reply]

hahaii.. lajunye manaip.. is is..hebat2..hehe relaks yaa nanti PC tu ok laa tu..ewah2..

aduka said... [Reply]

the unknown: nope.. currently focusing on banking online or called bizbanking.. heee =P

kepada semua: ape2pun, penghujung entry ni aku ada nyatakan hanya malas nak blogging je.. bukan nak quit pun.. hahaha.. anyway, terima kaseh bebanyak ye.. sayang korang! =P

incik.keiroro said... [Reply]

blog dah femes takkan nak berenti berblog kot... ;)

wénkt said... [Reply]

jgn berhenti
plz
i bunuh u kalau u stop
hehe

Tirana said... [Reply]

Hidup terasa sepi kalau sehari tak dapat layari internet..hehehe..dulu2 tak ada computer, tak pe la pulak..sekarang ni aje yang tak boleh..

ije said... [Reply]

lappy baru?! pasni enjin bape lak? ehe

_ciK ja_ said... [Reply]

lappy baru? waaa.. best..

aduka said... [Reply]

keiroro: femes? mne de femes.. encek keiroro la femes.. hee.. =P

wenkt: bunuh??? O_o jgn3.. sy lom kawen.. heee.. =P

tirana: aduhh.. pedih ayat2 mu ini wahai tirana.. yela3..

ije: haha.. ntah la.. turbo kot.. er.. bukan surbo ek.. =P

cikja: hehehe.. yup.. lappy baru.. tp lom tau lg nk beli brand pe.. heee.. =P

Roslan Nazri said... [Reply]

kene ganti baru tu..keje2 abisla ek..aduhai..ade la tu org dengki..kih3..mandai2 je aku buat onar ek..jgn putus asa bro

hasni said... [Reply]

bestnya ada lappy baru
nak jgak
lappy kta da stat wat hal
huhu

aduka said... [Reply]

roslan: mmg kne ganti baru pn.. tp sen lak xde neh.. hahaha.. =P

aduka said... [Reply]

hasni: nak gak??? bleh je.. jom rompak! hahaha.. =P

azizan4444 said... [Reply]

mane kamo ni bro?bez gler dpt lappy baru..hua3

Ivy Metaga said... [Reply]

err..lappy baru, kalo buy 1 ada free 1 tak, kasik satu buat sy bole hehehe

babymiLosh said... [Reply]

huwaaaa2~~ manusia pon ade musim mengawan ekk... huu~~ musykil2..

eyt,, xpe bro,, teruskan usaha,, mane tawu dpt jadi duta cc lak tetiba kang.. huuuu~~

aduka said... [Reply]

azizan: ade je.. mengalami kesukaran sbb PC rosak la bro.. heee.. =P

ivy: kalu ade, kompem leh bg kat cik ivy tau! =P

aduka said... [Reply]

babymilosh: hahaha.. ade la.. =P

duta CC? xmo uhh.. =P

Nem0 o0h Nem0 said... [Reply]

kalo kamu benti blogging,siap!!! *nada ugut ni* =p

buka blog kt cc,mmg tak best kn.. cz byk mata2 yg pndang..eeee

Malaikatsesat@Bentara Sakti said... [Reply]

ala... orang tengok kita orang berblog, peduli apa! Sape suruh tengok? Ye lah aduka... teruskan berblog..... dorang tu bukan hairan kita berblog, cuma "jeles" aduka taip cepat. he..he..

aduka said... [Reply]

nemo: wahh!! takooottt!! baek cik nemo.. sy akan teruskan berblogging..

*sob..sob..*

malaikatsesat: ha'a la kan? diorg jeles kan? lantok lew!!! hahaha.. mekaceh..

Farhana said... [Reply]

Hahaha.. Majulah berblogging utk negara.. Hak hak hak.. Kamu lawak sungguh.. Mnaip pn ada 2.4 cc dgn 1.6 cc.. Hoho.. Baru ku tahu.. =p

aduka said... [Reply]

farhana: hahaha.. rekaan semata-mata.. =P

Post a Comment

Ruang komen telah di-set sebagai 'dofollow'. Sila tinggalkan URL blog anda dengan cara yang bijak. Baca DI SINI untuk mempelajari SEO mengenai 'dofollow' link.

Kepada ANONYMOUS, sila tinggalkan link dengan cara yang bermoral sedikit.

Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini dan menurunkan komen anda.

 

Blog Aduka Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger