Ads: (Please Click!)

Friday, August 13, 2010

Sumpah! Aku Tak Nak Pakaian Berbulu!


Anda biasa tengok kambing biri-biri? Kenal kambing biri-biri? Kepada yang belum pernah jumpa dan belum pernah kenal kambing biri-biri, aku tunjuk macam mana rupa kambing biri-biri. Tapi mustahil betul anda semua tidak kenal, bukan? Harapnya tiada siapa yang tidak kenal kambing biri-biri di kalangan pembaca blog aku. Jakun sangatlah kalau tidak tahu rupa kambing biri-biri.


Klik spoiler ini untuk meneruskan bacaan..

Inilah kambing biri-biri. Nama saintifiknya.. anda cari sendiri!


Ini juga salah satu spesis kambing biri-biri.

Kita sedia maklum bahawa bulu kambing biri-biri banyak kegunaannya. Salah satunya boleh dibuat benang, dan pakaian. Ia juga boleh dibuat selimut ketika di musim sejuk. Lain-lain kegunaan aku tidak tahu. Anda boleh cari sendiri di internet, sebabnya artikel kali ini aku bukan mahu menyentuh fasal kegunaan atau kelebihan bulu kambing biri-biri ini. No point sebab ramai sudah tahu fakta.

Artikel kali ini aku dapat dari forwarded email dari abang aku. Aku tidak tahu adakah cerita ini sudah tersebar luas atau tidak. Jika ada pun, tidak mengapalah. Jika tidak, artikel ini boleh memberi sedikit fakta dan pengetahuan kepada kita semua. Dalam masa yang sama, artikel ini memberi peringatan kepada kita semua juga. Kenapa? Klik sini untuk lihat gambar.






Gambar-gambar ini adalah dari spesis khinzir Mangalitsa yang aslinya berasal dari negara Austria dan Hungari. Bulunya lebih kurang sama dengan bulu kambing biri-biri. Khabarnya bulu dari spesis khinzir ini lebih elok dan tahan lama berbanding bulu kambing biri-biri. Adakah anda semua berfikir seperti apa yang aku fikir sekarang? Macam mana agaknya kita sebagai pengguna boleh tertukar antara bulu kambing biri-biri dengan bulu khinzir?

Sesungguhnya kita selaku orang Islam sentiasa berada dan didampingi dengan musuh-musuh kita samada yang nyata di mata, mahupun yang tidak nyata di depan mata. Dengan kelebihan iman dan ilmu ia bisa mencelikkan hati dan mata kita. Berhati-hati dengan produk berasaskan bulu.

PERHATIAN! Aktiviti PLAGIAT (copy & paste) sesuatu artikel tanpa pengetahuan dan kebenaran penulis adalah satu aktiviti/perbuatan yang TIDAK BERMORAL!

Ads: (Please Click!)
Comments
9 Comments


9 Orang Kentut Madu:

kk said... [Reply]

baru semalam terserempak dengan kambing biri biri. bukan babi biri biri.hahahaha..teruja kejap

☺[ai][sUmi]☺Chan said... [Reply]

huhu! gile la.. pasni jgn bli baju yg pakai bulu2 lagi..

hans said... [Reply]

dah baca tapi tak faham kenapa xnak pakai?

P/S : Itulah Bro! Kalau Nak Drift Tu Tutuplah Cermin Tingkap Kereta Tu Dulu! Kan Ker Ekau Dah Malu! Kahkahkahkahkah!

/Dayah//Nurul/ said... [Reply]

nk beli bj agkny kena ada tag halal...kan senang skit terjamin. tp kkdg ada tanda halal pon dah was-was :O

syahira ariff said... [Reply]

kiutnyer hidung biri biri kacukan tu
ekekekekeke
ish macam mana nie aduka,sy sudah membeli winter coat dr bulu binatang
kena samak dulu ker sblm pakai?

aduka said... [Reply]

kk:
naseb baek x jumpa ngn babi spesis ni kan? haha..

hans said... [Reply]

owh
kacuk dgn babi ker kambing tu?
baru aku faham

P/S : Header Baru H.P.B Blog

miss lolly a.k.a luvfareda said... [Reply]

saye ada baju biri2. huahuagh!!!

lalink7 said... [Reply]

hans ~ lambat pikap..haha =p

aduka ~ sumpah mmg xpkai jgk..tapi rasanya xmampu kot nak beli benda yng bebulu camnie..hahaha

Post a Comment

Ruang komen telah di-set sebagai 'dofollow'. Sila tinggalkan URL blog anda dengan cara yang bijak. Baca DI SINI untuk mempelajari SEO mengenai 'dofollow' link.

Kepada ANONYMOUS, sila tinggalkan link dengan cara yang bermoral sedikit.

Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini dan menurunkan komen anda.

 

Blog Aduka Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger