Ads: (Please Click!)

Tuesday, August 31, 2010

Ping Blog Selain GengBlogger



Salam.

Korang semestinya gian gila mahu ping blog atau artikel korang di GengBlogger, bukan? Haha. Faham, faham. Sejak laman GengBlogger ditutup atau di-suspend-kan dalam beberapa hari sebelum ini membuatkan rata-rata blogger terasa sesuatu 'kehilangan' dalam aktiviti blogging selain aktiviti blogwalk. Aku rasakan begitu. Macam rasa tidak lengkap saja bila ada artikel baru yang dicipta tapi tidak dikongsi atau diterbitkan di GengBlogger. Hanya share di Facebook dan Twitter saja. Bosan. Rata-rata blogger lepak di GengBlogger. Korang pun mesti terasa seperti apa yang aku rasa, bukan? Ish. Macam ada something missing!

Klik spoiler ini untuk meneruskan bacaan..

Untuk mengubati gian korang untuk ping blog, ingin jugalah aku kongsi aktiviti ping blog aku selain di GengBlogger. Mungkin tidak sepopular GengBlogger, ia adalah satu alternatif untuk kita meningkatkan trafik. Tidak salah dan tidak rugi pun kalau kita expose artikel blog kita di laman lain. Lagi elok sebenarnya.

Terdapat banyak laman sesawang menawarkan perkhidmatan perkongsian artikel sepertimana GengBlogger. Aku senaraikan laman yang mana aku tahu dan yang aku rasa relevan sahaja. Jika korang ada tahu laman alternatif yang lain selain senarai aku, sila tinggalkan link tersebut di ruangan komen, okey?

Senarai laman sesawang sharing atau ping artikel:

- ImCurtain (dulu pun pernah suspended sekali)
- Innit Nuffnang (aku selalu lepak kat sini selain Facebook)
- Blogged
- OzBloggers
- Ping

Ini saja update dari aku.

Sharing means caring, right
? Hehe.

Terima kasih.


PERHATIAN! Aktiviti PLAGIAT (copy & paste) sesuatu artikel tanpa pengetahuan dan kebenaran penulis adalah satu aktiviti/perbuatan yang TIDAK BERMORAL!

Ads: (Please Click!)
Comments
9 Comments


9 Orang Kentut Madu:

☺[ai][sUmi]☺Chan said... [Reply]

mcm2 cara boleh buat.. skrg sumi dah malas nk ping ke mana2 web.. tgu gb jugak laa..

syahira ariff said... [Reply]

aku rindu 'artikel best hari ini' di geng blogger
uwaaaa
bila gb mau bukak blk


aku ping kat fanpage kau jer boleh?
hahahaha

Lya said... [Reply]

hahaha.. pemilik GB dengan OB sama je sbnarnya.. sejibik giler dia punya design dgn gb yang awal2 dulu, except for chatroom.. kaler ja lain..

aduka said... [Reply]

@Lya
yupp.. tau link tu pn dari facebook beliau..
=)

hilman.teddy said... [Reply]

jemput telan kurma yusof tayub. ada byk lebih. =D

d_tieah said... [Reply]

Btul tu..
Ade byk tmpt ping blog tapi kena bkk akaun, mcm2 lg..
Very the sengal aku rs..
Mls la..
GB bez sebab login guna fb je..

aduka said... [Reply]

@d_tieah
smua tu sbnrnya perkara remeh temeh.. buat yg mementingkan trafik, ia bkn perkara besar..

izwan7 said... [Reply]
This comment has been removed by the author.
Anonymous said... [Reply]

Terima kasih banyak untuk menulis ini, itu unbelieveably informatif dan menceritakan ton

Post a Comment

Ruang komen telah di-set sebagai 'dofollow'. Sila tinggalkan URL blog anda dengan cara yang bijak. Baca DI SINI untuk mempelajari SEO mengenai 'dofollow' link.

Kepada ANONYMOUS, sila tinggalkan link dengan cara yang bermoral sedikit.

Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini dan menurunkan komen anda.

 

Blog Aduka Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger