Ads: (Please Click!)

Wednesday, November 24, 2010

Google: I'm Feeling Lucky!


Salam.

Siapa tak kenal Google? Tipu la siapa yang cakap tak pernah guna atau tak kenal langsung, kan? Boleh dikatakan hampir 99% pengguna internet tahu apa itu Google.

Read more/less..

Kenapa aku bercakap fasal Google?

Satunya, ia antara salah satu enjin carian yang paling aku suka guna. Laju berbanding enjin carian yang lain. Tak percaya? Cubalah korang compare sendiri dengan Yahoo! atau AOL (eh ada lagi ke?). Ini antara sebab kenapa aku rasa lucky (bertuah) guna Google.

Yang aku rasa lucky lagi sebab Google sudah boleh detect blog aku. Cuba korang taip 'aduka' dalam carian Google. Tengok list yang ke berapa. Tadi aku buat carian kata kunci 'aduka', blog aku tersenarai antara tempat pertama, kedua, dan ketiga. Hebat tak? Rasa teruja pula. Hehe.

Google! I'm Feeling Lucky!

Kalau korang perasan, logo Google selalu berubah-ubah, kan? Lebih-labih lagi kalau ada suatu sambutan atau perayaan. Memang menarik logo mereka buat. Aku rasa lucky dengan Google sebab logonya yang dinamik. Siap boleh eksploitasi lagi. Google takkan marah punya.. Tak percaya?

KLIK SINI!


Hahahahahaha..!



PERHATIAN! Aktiviti PLAGIAT (copy & paste) sesuatu artikel tanpa pengetahuan dan kebenaran penulis adalah satu aktiviti/perbuatan yang TIDAK BERMORAL!

Ads: (Please Click!)
Comments
8 Comments


8 Orang Kentut Madu:

alien said... [Reply]

ampeh
ciskek betul
hahaha

/Dayah//Nurul/ said... [Reply]

bengong hot google. sengal eh latip dah baik demam

PenuliS said... [Reply]

like google too!

Aduka said... [Reply]

@alien
hahaha.. jgn marahh..
=P


@dayah
hahaha.. dah jemu artikel serius.. nk gak artikel lawak2..
=P


@penulis
google the best!
=)

suzie rahman said... [Reply]

hihi...yup love google

Aduka said... [Reply]

@suzie
thanks suzie..
=)

Nieza Mi-cha said... [Reply]

haha!~ gamba tak boleh belah...XD

cik tomyam said... [Reply]

aiyakkkkkkkkkkkkkkkk

Post a Comment

Ruang komen telah di-set sebagai 'dofollow'. Sila tinggalkan URL blog anda dengan cara yang bijak. Baca DI SINI untuk mempelajari SEO mengenai 'dofollow' link.

Kepada ANONYMOUS, sila tinggalkan link dengan cara yang bermoral sedikit.

Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini dan menurunkan komen anda.

 

Blog Aduka Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger