Ads: (Please Click!)

Friday, November 19, 2010

Akaun Facebook, Fan Page Sudah Dibubarkan


Salam Aidiladha.

Macam mana dengan perayaan Aidiladha korang pada tahun ini? Meriah? Banyak lembu dan kerbau tumbang? Diharap korang semua seronok dalam menyambut perayaan Aidiladha.

Read more/less..

Sudah beberapa hari aku tidak update blog. Begitu juga dengan aktiviti blogwalk. Beberapa jam yang lepas, aku telah mengambil keputusan yang drastik untuk membubarkan akaun Facebook aku. Terlalu banyak masalah yang berpunca dari Facebook. Terlalu banyak stalker, konflik, dan fitnah yang datang dari Facebook. Oleh itu, aku rasakan tindakan ini lebih sesuai setelah difikirkan semasak-masaknya.

Walaupun begitu, aplikasi Facebook yang berintegrasi di dalam blog ini masih berfungsi seperti sediakala, kecuali Fan Page, dan Like Button. Ia berintegrasi daripada akaun Facebook aku, bukannya dari akaun Facebook Developer. Facebook Comment Box yang ada di dalam blog ini masih berfungsi kerana ia berintegrasi dengan akaun Facebook Developer. Minta maaf aku ucapkan kepada sesiapa yang like Fan Page bagi blog aku sebelum ini. InsyaAllah, aku akan buka kembali Fan Page jika HANYA dirasakan perlu.

Oh ya. Terdapat blogger masih keliru bagaimana mahu komen di blog aku ini. Okey. Ada dua cara sebenarnya. Pertama, aku masih sediakan ruang komen blogger yang biasa. Kedua, komen dengan menggunakan Facebook Comment Box.


Gambar di atas adalah untuk komen blogger yang biasa.


Dan yang di atas ini pula adalah Facebook Comment Box. Untuk membolehkan korang komen di sini HANYA jika korang mempunyai akaun Facebook. Untuk pengetahuan, ia membenarkan korang auto-post setiap komen yang korang tulis terus ke Wall Facebook korang.

Senang dan mudah saja sebenarnya.

Ada apa-apa lagi pertanyaan, permintaan, atau sebagainya? Tinggalkan komen korang.


PERHATIAN! Aktiviti PLAGIAT (copy & paste) sesuatu artikel tanpa pengetahuan dan kebenaran penulis adalah satu aktiviti/perbuatan yang TIDAK BERMORAL!

Ads: (Please Click!)
Comments
14 Comments


14 Orang Kentut Madu:

☺[ai][sUmi]☺Chan said... [Reply]

dukaa~ fan page je kan buang? acc biasa still ade??

Aduka said... [Reply]

xde cik sumi..
smua dah buang..
duka 'kekecewaan'..
huhuhuhu..
=P

☺[ai][sUmi]☺Chan said... [Reply]

haiyoo~ kekecewaan? kenapa.. meh cite kat sumi.. pakai email yahoo pun xpe.. kita berbalas email nnt ^^ nk tnya kat fb xbley..

PenuliS said... [Reply]

eh tersama la kite.fb bkn ruang peribadi lagi.tls baik..dikutuk.apetah lagi yg buruk.terasa diri ini femes seperti PARIS HILTON.*perasan*

IxoR@ said... [Reply]

yang penting dapat jumpa bro di blog ini....

:)

Aduka said... [Reply]

@cik sumi
ntah la.. blom sedia mau cite kat sape2.. nti dah sedia, aduka bgtau..

Aduka said... [Reply]

@penulis
x glemer ni la org ske cari pasal..

Aduka said... [Reply]

@cik pora
blog xkan ditinggalkan.. i love bloggin'! ;)

intanurulfateha said... [Reply]

confuse bile masuk blog ni :P
da deactivate FB tu blog mcm FB :P

/Dayah//Nurul/ said... [Reply]

bila nk bubuh entry baru wuuuu latip

lalink7 said... [Reply]

Alhamdulillah..tumbang 3ekor dan buat qurban..Alhamdulillah..

Aduka said... [Reply]

@intan
haha.. xpe.. blog ngn fb berbeza..lgpun selama bertahun2 berblogging, xde lagi org cari fasal.. rasa 'mcm' blog lebih privasi dari fb..
=)

Aduka said... [Reply]

@dayah
insyaAllah ada.. tunggu je k dayah..
=)

Aduka said... [Reply]

@lalink
3 ekor?
ok dah tu..
=)

Post a Comment

Ruang komen telah di-set sebagai 'dofollow'. Sila tinggalkan URL blog anda dengan cara yang bijak. Baca DI SINI untuk mempelajari SEO mengenai 'dofollow' link.

Kepada ANONYMOUS, sila tinggalkan link dengan cara yang bermoral sedikit.

Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini dan menurunkan komen anda.

 

Blog Aduka Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger