Ads: (Please Click!)

Wednesday, July 08, 2009

Bakal menantu aku..


tapir yang sungguh comel.. (iklan je..)

mata aku tampak sedikit merah dan lebam disekitarnya.. bila menatap di depan cermin tengahari tadi, seperti mata koala pula walaupun aku sebenarnya sukakan tapir.. tapi tak semestinya aku hendak jadi seperti tapir.. hehe.. ini semuanya disebabkan oleh gejala tak boleh tidur pada malam semalam.. tapi mujurlah Allah sisihkan aku daripada penyakit yang bergelar isomnia! balik dari lepak bersama kawan-kawan, aku hanya sempat tidur tidak sampai 30 minit! selepas itu, aku banyak termenung dan berfikir.. terima kasih kepada yang 'terlibat' itu..

Klik sini untuk meneruskan bacaan..

sampai sekarang aku masih belum tidur.. suasana sibuk di CC kawan aku membantutkan aku untuk pulang ke rumah dan tidur.. sejak menjadi 'penganggur sementara', aku banyak menghabiskan masa di CC kawan aku ini, menolong apa yang patut.. aku memang tidak lekat di rumah.. ada saja kerja di luar.. aku memang dari dulu tak boleh duduk diam di rumah.. beberapa hari yang lepas pun, aku sibuk ke Dungun.. dan hari ini, ke Kuantan pula.. akulah penganggur yang sibuk..

**********

selesai sembahyang maghrib, aku hendak ke CC.. tiba-tiba ibu aku memanggil aku.. aku menyahut, dan mendapatkan ibu di dapur..

"apa dia, mak?", tanya aku..

"macam mana?", soal mak aku kembali..

"macam mana apa, mak?"

"perihal semalam lah.."

"hal semalam? er.. mak ni.. betul-betul ke ni?!", kata aku sambil menjegilkan mata.. ibu aku hanya tersenyum..

"mak ni nak kena ni..", bisik hati aku.. lantas aku berkata, "kejap ye, mak.. nak amik gambar bakal menantu mak!"

aku bergegas masuk ke dalam bilik.. aku memandang ekor mata ke arah ibu aku.. dia seolah-olah terpinga-pinga.. selepas beberapa minit kemudian, aku mendapatkan ibu kembali..

"nah..! ini menantu mak.. esok juga saya nak mak masuk meminang dia..!", tegas aku dan terus melangkah pergi..

"siapa..?", kata ibu aku perlahan.. dari jauh aku dengar suara ibu aku memekik..

"macam mana mak nak masuk meminang dia latip oiii!!!!!"

Nak tengok bakal bini aku? Klik ni..

lantaklah, mak.. gatal sangat nak menantu.. pergi India sana then masuk meminang untuk aku, ya mak..! hahahaha!!! :P

PERHATIAN! Aktiviti PLAGIAT (copy & paste) sesuatu artikel tanpa pengetahuan dan kebenaran penulis adalah satu aktiviti/perbuatan yang TIDAK BERMORAL!

Ads: (Please Click!)
Comments
29 Comments


29 Orang Kentut Madu:

Nem0 o0h Nem0 said... [Reply]

aittt da tak sabo nak kawin sgt ker? =p

aien~s corner said... [Reply]

hahaha kamo cm abg aien la..abg aien pn wt g 2..sbok no nk bmnantu..hehehe pdhal dh de mnntu...

hahahahaha... =)

♥ sOFIa ♥ said... [Reply]

sangat la hot bakal menantu mak dikau :)

Monkey D Luffy said... [Reply]

india mari

kakaka

Ivy Metaga said... [Reply]

adohai..pandai nya kena kan mak yer..

chipsmore said... [Reply]

igtkan megan fox td..haha

☺[ai][sUmi]☺Chan said... [Reply]

waaa...
kalo btul2 mak gi pinang dah bermenantukan Bollywood artis dah ha.. lawa~

lalink7 said... [Reply]

wah..aduka...tak henggat kamu..susah neh nak ajak convert..hehe..priyanka chopra menjadi pilihan..
aduhai arap2 the real bakal menantu muka iras2 cengginieh..

hoho =D tahniah2 ye..mak u mesti suke..hehehe

Tirana said... [Reply]

Hehehehe..dilema orang bujang...mak tak sabar nak sambut menantu...hehehe

PinQib said... [Reply]

Gilah,.priyanka chopra yang ko cari@@

Encik Azizan said... [Reply]

jom kawen.hahaha..org ckp kawen awl bez.ko ble lg?

DilOt said... [Reply]

haha..sengal la ko ni..patutla mak ko dh terjerit "
"macam mana mak nak masuk meminang dia latip oiii!!!!!"

pulak tu pergghhh...

babymiLosh said... [Reply]

huuu~~ kalu dia convert islam nak bagi nama ape ye?? latipah a.k.a tipah? heeee ;p

aduka said... [Reply]

nemo:
not me.. but my mom gatal nk mnantu.. =P

aduka said... [Reply]

sumi:
bleh mak tumpang glemer.. =P

aduka said... [Reply]

pinqib:
selera tinggi.. =P

aduka said... [Reply]

azizan:
modal x ckop lg la bro.. =P

aduka said... [Reply]

babymilosh:
err.. nur priyanka bt abdullah kot.. =P

KhairiL's said... [Reply]

nnt tlg carikan utk aku 2 utk bt stock

wakaka

aduka said... [Reply]

kriel:
stock pe tu?
stock 'bilik termenung' ke?
hahahaha..
=P

hasni said... [Reply]

haha
betulke aduka ni??
sian mak aduka tau

Cik Amy Sensei said... [Reply]

haha..lawak!

aduka said... [Reply]

hasni:
haha.. saje sakat mak.. bese la dlm fmly sy mmg suka bgurau senda.. =P

cAndLe iN tHe wiNd.. said... [Reply]

ahahaha.. salute gile mak kamu kalo dia dpt pinang kn yg itu tuk kamu..kekeke

elle said... [Reply]

ehehehe...

sian mak dia... =p

(^_^)

aduka said... [Reply]

lilin:
hahaha.. salute tu utk aku sbnrnye sbb mencalonkan priyanka chopra sbg mnantu die.. ngehngehngeh.. =P

elle:
hehehe..

-eni- said... [Reply]

hahahaha... xbley blah betol... cian si maknye... hahahaha...

SASYA WILLIS said... [Reply]

lawanyeh bakal menantu mak dia..ahaha :))

NieSah said... [Reply]

cepat la kawin aduka...
takkan xde wanita2di blog nih yang jatuh hati kat aduka..
aduka kan baik..*uhuk2*
aduka kan handsoem * ye ke?*
aduka kan kaya.. *ye ke?*
aduka kan romantis..*uhuk2*
aduka kan puitis *uhuk2*
aduka kan....cekedis?? hahaha

Post a Comment

Ruang komen telah di-set sebagai 'dofollow'. Sila tinggalkan URL blog anda dengan cara yang bijak. Baca DI SINI untuk mempelajari SEO mengenai 'dofollow' link.

Kepada ANONYMOUS, sila tinggalkan link dengan cara yang bermoral sedikit.

Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini dan menurunkan komen anda.

 

Blog Aduka Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger