Ads: (Please Click!)

Wednesday, December 24, 2008

Nokia N79 - The Great Comes From Nokia

Despite Nokia’s recent “dual-slide” design trend, it has still been dedicated to producing quality candybar phones. This particular model surprised me in ways no candybar had for a long time. It is different in ways both large and subtle. The first thing you will notice about the N79 is the white frontal outline. I found this to be a very aesthetically pleasing feature as it reflects light more gently than silver or black outlines.

The keypad comprises of all-flat depressed buttons save for four rice-like keys and the N-series trademark silver media button. The navigation wheel is more squarish but performs both the wheel and cursor functions very effectively depending on the context of usage. In the middle of the navgiation wheel there is a sufficiently large “execute” button which seems to massage the tips of your fingers.

The rice-like keys take some getting used to though, especially if you have nails that are anything but short. From time to time, I did slide off the limited surface area to accidentally push a flat key next to it, which was a little annoying at first. My favourite part of the design is the sliding lock/unlock button at the top of the phone. It makes locking and unlocking so more quicker and easier with just one swift move required. You do not see this feature often outside of slider phones.

Media matters

The camera on the N79 is really good. The focus time is about one second and the dual-LED flash is magnificently bright. The picture and video quality is excellent with very few pictures coming out blurry or dark. Nokia provides a USB cable so you can upload your media to your PC. Four gigabyte of memory is not considered massive these days but it is more than enough if you are consistent in uploading your content. For music lovers such as myself, 4GB is not a world of space.

The speakers on this model are decent. It is much more enjoyable, however, to listen to music using the earphones/handsfree set provided. I had a little trouble with transferring the music. The manual says to use Windows Media Player 11 but that does not really work so well since some of my synchronised files went missing in the phone.

What the booklet does not tell you is that you can actually use Nokia Music to sync the files. Even with Nokia Music, it took a few tries before all my music was where it should be.

N-gage me

I must say, getting a free activation code for LucasArt’s mobile version of Star Wars: Force Unleashed was really great. I think it is the first mobile game I got really engrossed in and was impressed with the detail of the graphics and the complexity of the gameplay. I am generally not much of a mobile gamer but I found this particular game to be challenging and very entertaining.

Conclusion

I have to admit this phone really impressed me. It is elegantly designed and its features are mostly top of the line. Its price tag is significantly lower than many of its N-series counterparts and it has almost all the same features, albeit reduced in some areas.

Pros: Stylish design; good response time; excellent camera features; cool covers; fun games.

Cons: Rice-like keys are difficult to use; loose camera cover; limited memory; file synchronisation is troublesome.

Friday, December 12, 2008

Kawan lama berubah PONDAN???

Astaghafirullah al 'azim.. Ape la nak jadi ngan dunia skrg ni.. Petanda awal nak kiamat kot.. Isk! Muluuuttt.. cepular btol! (cepular?) Tadi aku dapat SMS dari kawan aku satu kolej, tahun 2003-2006 dulu.. Skrg maseh keep in touch kalu ade ape2.. Edy nama dia.. Bunyik SMS die camni..
SMS #1 - "Bro.. Awat ngan kawan kita sorang ni? Ang jaga dia camna dulu ha? Kalu ang nak taw skrg dia dh brubah jd PONDAN! Ang tgk msj ni.. Sat lg aku forward kat ang.."

SMS #2 (forward) - "Sape Alia??? Aku bukan Alia yg ko knl lg! Berambus ko dr idop aku! Alia yg ko knl dlu skrg dh brubah! Aku skrg PONDAN yg bernama A*******! No more ALIA ok?! Aku xde kwn yg (terpaksa ditapis..sorry..) - Ni sms dia..(Edy)"

SMS #3 - "Aku x sdp ati la bro.. Pacerita?"
Bila aku dpt SMS Edy camtu aku mulanya x percaya.. Tapi Edy beriya-iya dan sampai sanggup bersumpah.. Kata-kata Edy membuatkan aku termenung jauh.. Apa dah jadi ni??? Did he had a big prob??? Ya Allah.. Bala apakah ini?

Utk pengetahuan korg, dulu time blaja di Kolej Poly-Tech MARA (KPTM) Kota Bharu, kawan2 panggil dia 'Alia' coz sifat die yg lembut.. (Aku pn panggil dia Alia krn tu nama first yg aku tau smasa 1st kenal dia..) Menjerit cam girls.. Minat cam girls.. Menyanyi pn lagu2 yg girls nyanyi.. Pandang laki pn cam pandangan girls.. Mujur la pemakaian die x mcm girls.. Nama sbenar dia cantek.. Mohd A***i.. Asal Kelantan.. Orgnya gempal dan kulit hitam manis.. Dia ni blaja dlm course laen ngan aku.. Dia course Business Study, aku plak IT.. Start semester ke-3 aku dh kenal rapat ngan dia sbb dia ni caring.. Lagi satu dia ni baek sgt.. Walopun kadang2 aku rasa cam geli, tp bila fikirkan dia manusia ni jugak.. ada hati dan perasaan.. kawan aku plak tu.. So aku wat dunno je la rasa geli geleman aku ni.. Aku sebilik ngan dia sepanjang semester ke-4 dan satu rumah sewa dari semester ke-5 dan semester last (ke-6)..

Sepanjang aku berkawan ngan dia ni, macam maaaacaaamm perangai lembut dia tunjuk.. Makin lama makin parah.. Aku pernah la bagi nasihat kat dia masa semester ke-4.. Time tu aku berdua je kat kedai makan.. Aku buat sesi brain-wash.. Masa first brain-wash, dia not interested! Lama2 aku try then try lagi.. Sampai satu tahap aku bercerita ttg keindahan berkahwin n berkeluarga (walhal aku xde experience pn..), dan keseronokan bercinta (yg ni experience btol ek..).. Tapi dia langsung x mnunjukkan sebarang minat.. Wat dunno.. pastu cuba nak tukar2 topik.. Sampuk2 cakap aku.. Last skali, aku buka cerita pasal seks.. Aku terpaksa walopun aku tau topik tu topik sensitif.. Tapi niat aku baik.. Just ingin menyedarkan dia.. Ubah taste dia.. Bila bukak citer pasal seks, tiba2 je semangat dia datang berkobar-kobar.. Enthusiasm.. Excited.. Tanya itu ini.. Tgh duk sok sek sok sek psl seks, dia senyuuumm.. laen macam.. Tiba2 dia tanya, "Ko penah &%@=?$ tak, Latip?" Aku pn balas, "Isk.. ko agak2 la nak tanya.. mesti la blom.. tunggu kawen nanti la..! Apsal?" Then dia ckp, "Aku pernah!" Time tu terkejut gila aku! "Hah? Ngan sape???! Pompuan mana???!", tanya aku.. "Bukan camtu.. Aku x buat seks.. Aku #@&?% laki tu.." Gilaaaaa~!!! Laki???!!! Time tu hanya Allah je tau.. Seram sejuk aku rasa keliling aku ni.. Cane nih? Nak blah ke cane ni??? Tiba2 dia sound, "Jgn bimbang Latip.. Ko kawan aku.. Aku hargai ko.. Thanks sbb sudi nasihatkan aku.. Aku pun nyesal psl kisah lama aku tu.." Pheww.. Dia ni saje nak sedapkan ati aku ke..? Selepas beberapa ketika, aku settle aku punya makan.. Aku pn blah cepat2..!

Walaupun aku rasa ngeri dan seriau selepas dari conversation tu, aku tetap kentalkan semangat aku utk ubah dia.. Biar jadi laki sejati! Tapi akhirnya.. hajat x kesampaian.. Time tu sem last.. Aku sibuk dgn projek akhir aku.. Aku mmg serabai dan serabut gila.. Siang malam fikir pasal projek.. projek.. dan projek! Sbenarnya, awal2 lagi aku dah prepare pasal projek akhir.. Baru masuk semester ke-6 aku dah cari tajuk projek akhir aku.. Tgh duk serabai dan serabut tu la dia datang.. Gurau2 bodoh ngan aku.. Then aku pn memarahi dia.. jangan ganggu aku.. Tp dia ni jenis gedik! Dia ganggu gak aku.. Aku punya geram aku pun sound kuat2.. Dia terasa hati ngan aku then kami gaduh dan bermasam muka.. Ahhhh! Lantak ko lah! Kalu x silap aku, 2 bln lebih kami x bertegur sapa hinggalah grad.. Sekarang pn x penah2 SMS ke ape ke..

Hari ni.. Petang yang cerah walopun hati aku tidak seterang sinar mentari.. Aku maseh termenung.. Berfikir.. Apa dah jadi ngan kawan aku ni..? Adakah aku yg bersalah dlm hal ni? Adakah kerana aku yg buat dia berubah? Jahat ke aku? Betul ke tindakan aku ni? Then tiba2 terlintas di hati utk contact dia.. First, aku bg SMS.. Tp x terbalas.. Lebih 5 6 SMS aku hantar.. Then aku call.. Cuba.. 5 6 kali gak aku call tp x terangkat oleh tuan punya nombor.. Kredit aku perabih gak la berposen-posen (kes dia pkai Celcom!) sbb masuk voice mail.. Aku try contact Poyo, member aku dak Kelantan.. Kot la dia boleh jumpa.. Rupa2nya si Edy dh bgtau lama kat Poyo dan Poyo tau crita ni awal dari aku.. Poyo cakap, dia sendri dah cuba buat macam2.. Cari sana sini.. call.. tp gagal! Aku suruh contact or jumpa family dia tp Poyo sendri pn xtau family dia katne.. Last skali, aku give up..! Aku berharap jgn la dia wat perkara yg bukan2..

Lantas aku pn bertadah dan berdoa.. "Ya Allah.. Bukakanlah hati kawan ku Mohd A***i agar dia berubah menjadi seorg lelaki yg sejati.. Terangilah dengan sinar hidayahMu, Ya Allah.. Kasihanilah dia seperti mana Engkau kasihani Pesuruh-pesuruhMu, Ya Allah.. Janganlah Kau bebani dia dengan beban dan cabaran yg berat dariMu, Ya Allah.. Ampuni dosa2nya dan berkatilah hidupnya dengan sinarMu, Ya Allah.. Jika dia menerima perubahan, terimalah dia dengan kasih dan hidayahMu, Ya Allah.. Dengan iktikad hatiku, Ya Allah.. Sesungguhnya Engkaulah yg Maha Pemurah lagi Maha Pengampun.. Amin ya robbal 'alamin.."

Dengan hati yg sayu.. Aku send last SMS yg berbunyi.. "Maafkan aku jika aku bersalah wahai kawan ku.. Kau maseh kawan aku.. Maafkan aku.." Sama juga.. tidak terbalas.. Aku mula dah merasa give up sangat2.. Tak sangka bleh jadi gini.. Aku pn x faham kenapa hal yg kecik bleh jadi besar.. Maybe dia ada sifat 'kewanitaan' kot.. Kalu gitu, mmg aku terkasar sangat la ngan dia..

Aku dh xtau ape nak buat lagi dah.. Aku dah fikir macam2 sampai aku sendri saket kepala.. Aku btol2 blank..! Blur..! Dan tanpa disedari.. air mata lelaki ku gugur membasahi pipi.. Dah lama aku tak menangis.. Dah bertahun-tahun.. kini ia gugur.. Pertama kali dalam hidup aku kehilangan seorg kawan.. Perubahan dia mmg aku xleh terima.. Kalu dia berubah jadi org kaya sombong xpe la juga.. Ini PONDAN! I really, really can't accept that, never ever!!!

Kawan2 blogger.. sama2lah kita berdoa agar dia berubah dan boleh memilih dan berdiri di atas pegangan yg betul..

Nokia 5800 XpressMusic Launch in Malaysia

11 December 2008 – Our industry sources have informed us that the highly anticipated Nokia 5800 XpressMusic will be launched in the second week of January 2009.

Apparently, the new Nokia 5800 XpressMusic will enjoy a public unveiling at a high-tempo event. That is all I can say for now, but do stay tuned for more!

Read my review, previously, about Nokia 5800 XpressMusic International!

Thursday, December 11, 2008

Karangan Budak SPM

Repost:




Hakhakhakhakhakhak..!

Wednesday, December 10, 2008

Pegang Awek & Pegang Anjing

LEMBU: Hai anjing, apa habaq? Macam ada yg tak kena je?

ANJING: Aku tengah tension nih.. Mau je aku gigit manusia tadi..

LEMBU: Eh! kenapa?

ANJING: Aku lalu tepi dua orang manusia lelaki dan perempuan yg sedang berkepit.. Tetiba si lelaki terperanjat dan terus melompat dan berkata "Hoi anjing! Pergi jauh-jauh! Cis najis!".

LEMBU: Ya, lah.. Ko kan haram.. Najis tahap berat bagi manusia.. Biasalah tu..

ANJING: Kalau aku najis sekali pon, kalau dia tersentuh aku, boleh disamak. Yang dia sentuh dan raba-raba awek dia tu apa? Boleh ke nak samak dosa?

LEMBU: Betul gak kata kau tu.. Memegang wanita yg bukan mahramnya tanpa ikatan yg sah, lebih dahsyat kenajisannya daripada memegang ko anjing, malah tak boleh suci sekalipun di samak..

ANJING: Wah..! Ayat ko memang power la... manusia kena ubah pepatah "Pandai macam LEMBU"!

Penerangan / Komentar:

Daripada satu hadis yang diriwayatkan daripada Ibnu Majah menyatakan bahawa;

"Bergomolan dengan babi (khinzir) itu adalah lebih baik berbanding dengan bersentuhan (secara sengaja) dengan wanita yang bukan mahram."

Bersentuhan (dengan sengaja & apatah lagi bertujuan syahwat) adalah berdosa dan wajib bertaubat (bagi membersihkan dosa). Sedangkan menyentuh anjing tidaklah berdosa dan hanya perlu disuci (bukan bertaubat).Menyentuh anjing bukanlah satu kesalahan (dosa) atau maksiat. Tetapi, menyentuh wanita bukan mahram adalah berdosa dan merupakan maksiat.

Di dalam satu riwayat hadis yang lain yang maksudnya;

"Sesungguhnya kepala yang ditusuk dengan besi itu lebih baik daripada menyentuh kaum yang bukan sejenis yang tidak halal baginya." (Riwayat At Tabrani dan Baihaqi)

Marilah kita renung dan fikirkan bersama-sama..

Tuesday, December 09, 2008

Video Ainul..

video

Video bersama anak saudara aku, anak kpd abg sulong aku, Ainul Rabiatul Adawiyah.. Masa ni petang Hari Raya Aidiladha semalam.. Sje je post.. Best tgk die makan.. Cam abah die gak kuat makan.. Hakhakhak.. Kecik2 abah die dah latih die pkai barang kemas.. Cincin emas.. Rantai emas.. Gelang emas.. Siap ada permata lg.. Isk3.. Rantai tu sbenarnya yg abah die punye.. Ada tokey Caltex, cina, bg kat die time die kecik2 dlu.. Tahun 1970-an gak la.. So bila dah besar ni xkan die nak pkai kan.. Org laki kan HARAM pkai emas.. So die bg la kat anak die ni pkai.. Huhuhu.. Org ganu ckp, "jangok".. Kecik2 dah pndai jangok anak saudara aku ni..

Ops.. dalam video ni aku ade panggil Ainul Bariah kan? Sbnrnye saje aku je ubah2 nama anak2 buah aku.. First die dapat nama tu pn aku dh panggil Ainul Bariah.. Dahtu nama die panjang sangaaattt.. Ske2 ati aku je panggil Ainul Bariah.. Ntahapeapemaksudntah.. Tanya org blajo bahasa arab tau la kot.. Hmmmmm..

Sunday, December 07, 2008

My Celcom Broadband Return

Yes! Yes! Akhirnyaaaaa..! Penantian penuh penyeksaan.. No internet means I'm dying.. Hakhakhak.. Baru td dalam kol 3 member aku, Uzeyr aka Uzairi, anto aku nyer berukband.. Dah 3 ari die pinjam berukband aku.. die x berkira pn aku pnjam laptop die slama sebulan! Last2 die pnjam berukband, aku plak resah ke sana ke mari xde tenet.. Maksud aku pegi CC sana pegi CC sini.. Ye la.. Aku bkn saje layan blog.. Dah keje aku pn related ngan internet.. xde internet slow la progress development phase aku.. Smalam saje dah berkali-kali aku call si Uzeyr sampai die pn dh boring nak angkat call aku.. Skejap aku ckp gini.. skejap aku ckp cenggitu.. konon mcm2 alasan aku bg kat die suh die anto balik berukband aku.. Hahahaha.. Seb baek die x kisah sgt.. Member2.. ape la sgt kan..? Sorry la Uzeyr.. x pasal2 citer psl nko masuk dlm blog aku.. Hakhakhak..

So leh la aku layan blog starting back from now on.. Seb baek rumah aku ni dkt area bandar.. Kalu dulu lagi lah.. Umah dalam bandar terussssss..! Bukak je mata..tu diaa!!! Kete lori bas teksi beca smua ada lalu lalang depan umah aku.. Nak plak nun depan umah aku ada kawasan parking.. Skrg aku dh pindah.. Dekat ngan kawasan perumahan.. Line Celcom Broadband kat sini xde masalah langsung.. Suuppp suuppppppp lajuuu cam kete api.. Tp xleh tanding ngan Streamyx nyer la kan.. Die tu sending data by packeting.. wireless pkai signal.. Packeting tu lossless data sending.. wireless lossy data sending.. Paham x? X paham cari then baca sendri dalam Wikipedia.. Hakhakhak..

Shah Rukh Khan to help develop local film

Bollywood superstar Shah Rukh Khan, who received his Datukship yesterday, has agreed to assist the state in developing the local film industry including shooting a movie here next year. Shah Rukh said a team from Mumbai would visit Malacca sometime next August or September to scout for possible movie locations.

“There is a film I am planning to shoot some time in August and Sep­tember and I will send a team to look around Malacca,” he told reporters at a press conference after receiving his Darjah Mulia Seri Melaka (DMSM) from Governor Tun Mohd Khalil Yaakob at a ceremony in Ayer Keroh yesterday.

He added that the tentative title for the movie is Happy New Year. He noted that Malacca was a beautiful state with many locations ideal for movie-making. He suggested that the state set up at least one or two studio floors and labs here to attract movie-makers. On how he felt about receiving his Datukship, the actor said it was an honour not only for him but also for actors from India.

“I am very happy that I have found a big space in the hearts of the people here,” he added. On plans for his next movie, Shah Rukh said shooting for his film entitled I am Khan will begin in Los An­­geles on Dec 18. He said it would focus on the misperception of Islam and terrorists and the stand that people should take.

“The point needs to be made clear of the view as a liberal and educate Muslim that Islam does not in any way tell one to be violent,” he added. Meanwhile, Chief Minister Datuk Seri Mohd Ali Rustam said the state would send a team to the actors studio in Mumbai to get tips on how to set up a studio floor at the Media­house in MITC, Ayer Keroh.
“I hope more movies will be made in Malacca as this will boost the local film industry and draw more people to the state and country,” he added.

Earlier, some 500 guests attended Shah Rukh’s investiture ceremony at Dewan Seri Negeri and they waited patiently for more than an hour for the arrival of the superstar. The actor arrived at about 11.15am in his specially-tailored traditional black Malay baju melayu with a sampin and songkok and he was given a five-minute rehearsal by officials before the ceremony begun. The actor later toured several sites in the city including taking a cruise on the Malacca River, going up the Taming Sari Tower and riding on the Eye On Malaysia ferris wheel before meeting fans at Dataran MBMB in Ayer Keroh.

Thousands of fans, some from Singapore, had gathered at several locations around the city to catch a glimpse of their idol before he left for Mumbai.

Tuesday, December 02, 2008

Sufiah Yusof lakukan kerja amal

Wanita genius matematik yang juga bekas pelajar Universiti Oxford, Sufiah Yusof, 23, menyesal dengan tindakannya terbabit pelacuran. Perkara itu didedahkan Pengarah Perancangan dan Strategi Kumpulan Penyokong dan Pengasuh Profesional Islam (Pisang), Hanafi Abdul Malek, semalam.

“Dia dah tak buat lagi kerja tu dan kini hanya aktif melakukan kerja amal. Melalui e-mel yang dihantar kepada saya kira-kira seminggu selepas Aidilfitri lalu, Sufiah kata dia betul-betul menyesal dengan perbuatan itu. Kami juga ada menghubungi agensi teman sosial yang menguruskan Sufiah dan mengesahkan mereka tidak dapat menghubunginya serta tidak tahu di mana dia berada,” katanya.

Kisah kehidupan Sufiah disiarkan akhbar News of the World keluaran 31 Mac lalu yang mendedahkan wanita yang dianugerah kepintaran semula jadi itu menawarkan khidmat seks melalui Internet dengan bayaran 130 paun Sterling (RM845) bagi satu sesi. Wanita itu bertemu wakil akhbar terbabit yang menyamar sebagai pelanggan di laluan masuk ke fletnya dengan hanya memakai skirt pendek, but kulit dan baju-T. Apabila wartawan itu berbual dengannya, Sufiah menyatakan dia masih belajar untuk mendapatkan ijazah sarjana dalam bidang ekonomi menerusi kursus separuh masa selama dua tahun di London. Sufiah yang ibunya berasal dari Malaysia dan bapa dari Pakistan dilaporkan terpaksa menawarkan khidmat seks kerana kesempitan hidup.Dia dikatakan menjalani kehidupan di flet terbabit dengan menjual tubuhnya untuk membayar sewa.

Pembabitan wanita itu dalam pelacuran di Salford, Manchester, adalah tragedi hitam yang menimpa hidupnya sejak zaman kegemilangannya ketika dia bergambar dengan topi graduan di depan wartawan di luar Kolej St Hilda yang begitu berprestij. Mengulas lanjut, Hanafi berkata, Sufiah kini lebih tenang selain senang dan gembira dengan rakyat negara ini yang mengambil berat mengenai dirinya.

“Bagaimanapun melalui e-mel sama, dia jelaskan belum bersedia untuk bertemu keluarga, terutama ibunya (Halimaton Yusof). Sungguhpun begitu, saya gembira dengan perkembangan positif ditunjukkan Sufiah dan menasihatkannya supaya sentiasa ingat serta memohon pertolongan kepada Allah,” katanya.

(Sama-sama la kita doakan kesejahteraan Sufiah agar Allah bukakan hatinya menerima dan kembali kepada ajaran Islam yang sebenar.. Amin..)

Petikan artikel berita, Harian Metro.

Blogspot OR Blogpsot?

Selepas aku post entry sblom ni smlm, aku ade wat research serba sedikit psl blogspot yang link ke web Bible ni.. Ade gak aku cuba2 link ke web yang hampir sama dengan link asal web tersebut.. Maksud aku, contohnya Friendster.com aku taip link friendsters.com atau friendstor.com.. Dan macam2 lagi.. Myspace.com.. Myspaces.com.. Tapi semalam dah lewat and mata aku pun ngantuk gile.. Dah kol 5 pagi rupa2nya.. Then aku off laptop aku.. Kol 6 lbh baru aku tido.. Skrg baru aku bangkit, trus je aku post entry ni..

Tahukah anda??? Kesilapan anda menaip http://<blog anda>.blogpsot.com akan link ke WEB BIBLE??? Beware..

Smasa aku online, Nas mesej kot YM.. Die inform bukan blogspot aku aje yg direct link ke web haramjadah Bible tu.. Semua.. sape2 yg silap taip blogpsot sure link ke web haramjadah Bible tu.. Then si Nas tunjuk aku brape hit web haramjadah Bible tu dapat.. Mak aiii!!! Lebih 6 ribu hit sehari!!!

Apa komen anda? Mende ni dah lama berlaku ke? Ade tak org yg perasan?

Link aku direct ke web Bible???

Astaghfirullah.. Macam mana mende ni bleh berlaku? Kepada kawan2, aku minta maaf banyak2 jika ade link aku ni direct ke link web promo Bible.. Sesungguhnya, aku mengaku aku silap taip link aku.. Dan sesungguhnya, aku takde nak promo haramjadah Bible tu kat orang laen, yakni menyesatkan org dgn promo Bible.. MasyaAllah..

Mende ni aku x perasan sbenarnya, sehinggalah Nas dan chUNk inform aku melalui YM.. Diorg ckp link yg aku mesej dlm CBOX chUNk direct link ke web Bible.. Aku punye la terkezut.. Eh? Aku link ke blog aku ok jer.. xde ape2 pn.. Then si Nas ni ckp bila klik kat link dlm CBOX chUNk baru la aku sedar yg aku dah silap taip link blog aku.. Sepatutnya 'blogspot' bukannya 'blogpsot'.. Oleh kerana tersilap taip, maka link blog aku terus ke web haramjadah Bible tuh..

So, perhatian kepada kawan2.. Jika ada link dlm CBOX anda yang direct ke link http://aduka5.blogpsot.com/ sila DELETE MESEJ TERSEBUT kerana aku xmo org laen klik gak link tu dan menganggap aku menyanjungi haramjadah Bible ataupun menyesatkan org.. Maaf atas kesilapan yang berlaku..

Menurut kata Nas, direct link ke web haramjadah Bible tu dah lama wujud.. Pada mulanya dia terperasan bila dia taip domain w3school.com, yang sepatutnya w3schools.com.. Aku pn xtau camne boleh link ke web haramjadah Bible ni..

Aku sbenarnya xmo benci kpd agama laen.. Tapi bila hari ni terjadi mende gini, tiba2 rasa meluat dan benci tu timbul dalam jiwa raga aku.. Aku terfikir, katakanlah student ke nak cari ilmu pasal web (w3schools tu adalah web tutorial HTML), kalu la student tu salah masuk w3school, x ke naya namanya tu.. Tgk la org kafir laknatullah cuba memesongkan dan memperkembangkan agamanya.. Melalui web je beb! Tu baru sikit.. Entah ape lagi planning jahat diorg yg kita sendri x tau.. Uiii.. beware la psl mende2 gini..


Link ni la akan kuar bila org klik link http://aduka5.blogpsot.com/ atau sendiri taip kat browser.. Entah camne diorg kafir laknatullah ni leh link ke web haramjadah ni.. Xtau la diorg extend camne.. Ah... Harap2 la ade org tolong hack web haramjadah ni.. boleh???

Slps tu, aku trus bgtau kat chUNk suh die delete post aku dlm CBOX.. Bukannye ape..Tkut org laen ade lg click link aku tu.. Naya la aku..

So, kpd Nas, chUNk, dan kawan2 yg laen, maaf di atas kesilapan teknikal (taip) yg telah berlaku.. Harap selepas ni xkan berlaku lagi.. Hm.. Nak elak mende ni berlaku? Daftar domain la jawab nye..

Monday, December 01, 2008

Loudness Rock Band's Drummer Munetaka Higuchi Dies

"Higuchi performed on songs for Odin, Shonan Bakusozoku, Animetal, eX-Driver"

Munetaka Higuchi, the drummer and co-founder of the Japanese heavy metal band Loudness, passed away on Sunday at about 10:00 a.m. in a hospital in Osaka, Japan. He was 49. Akira Takasaki, the guitarist who met Higuchi during high school before forming Loudness, announced the news on his personal website on the same day. The official website for Loudness had announced in April that Higuchi had been diagnosed with stomach cancer, and later reported in September that Higuchi went through two rounds of chemotherapy. Higuchi left a message on the website on October 16 that acknowledged that his condition had gotten worse, despite an operation to remove half of his liver.

Loudness performed the songs "Gotta Fight" and "Odin" for the Odin - Starlight Mutiny anime film. The band also performed the song "Dreamer and Screamer" for the fifth volume of the Shonan Bakusozoku video anime series. On his own, Higuchi performed on the "Animetal Summer" and "Sentimetal" singles for Animetal, the band that covered popular anime theme songs in heavy metal style. He also provided the drum work for the "Kaze ni Nare" opening theme song of the eX-Driver video anime series with JAM Project.

Before they formed Loudness, Higuchi and Takasaki co-founded another rock band called LAZY. When LAZY reunited in 2001, the band performed the "Angelique ~Eien no Yakusoku~" and "LEGEND OF THE LIGHT" theme songs for the Angelique: Seichi Yori Ai o Komete video anime series. The band also performed the "Zone of the Enders" opening theme song from the television anime series of the same name.

 

Blog Aduka Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger