Ads: (Please Click!)

Thursday, August 25, 2011

Filem Pendek Hari Raya 2011



Salam Ramadhan.

Hanya tinggal beberapa hari je lagi kita bakal menyambut Hari Raya Aidilfitri. Dengar khabarnya, tarikh hari raya jatuh pada 30hb Ogos 2011? Jika benar, ini bermakna kita hanya berpuasa selaa 29 hari je kan? Sepatutnya 30 hari baru dikatakan sebulan kan? Adoiii..

Okey. Kita lupakan sekejap fasal tarikh hari raya tu. Biasalah. Bila hari raya, bukan saja baju, malah perabot, kuih, kereta, rumah, isi rumah, promosi, semua mahu baru. Termasuklah iklan-iklan di televisyen. Namun kali ni, aku bukan mahu sentuh iklan raya di televisyen. Ini filem pendek.

Filem pendek ini dihasilkan oleh CST Production, sebuah team DSLR Videographer di Malaysia. Pertama kali tengok.. aduh! Sungguh touching! Malas nak cakap banyak la kan. Korang tengok sendiri. Aku bagi 5 bintang untuk filem pendek ni!



Sedikit maklumat untuk filem pendek ini:

"Kadangkala kita hampir terlupa degan apa yang pernah kita dapat"

Barisan Pelakon
Wan Maimunah - Ibu Amin
Khairul Azhar - Amin Dewasa
Aiman - Amin Kecil
Zakaria - Penjual kuih
Aiman - Kawan Amin 1
Hakim - Kawan Amin 2

Penata Cahaya: Adam
Penata Bunyi: A Are
Penata Seni: Zulkifli & Ayen
Pengarah fotografi: Zabidi Ali
Cameraman:
Zabidi Ali
Rudy Bahar
Al-Fahim
Zakaria
Rody Teng

Skrip: CST PRODUCTION

Pembantu Pengarah: A are & Hakeem

Pengarah: Rosli Mohamed

Produser: CST PRODUCTION

Song credit to "Doa Untuk Ibu - UNGU"

http://www.facebook.com/cstproduction

Aduka: Korang nak menitik air mata tak? Hahaha!


PERHATIAN! Aktiviti PLAGIAT (copy & paste) sesuatu artikel tanpa pengetahuan dan kebenaran penulis adalah satu aktiviti/perbuatan yang TIDAK BERMORAL!

Ads: (Please Click!)
Comments
4 Comments


4 Orang Kentut Madu:

Fatin Aliyya said... [Reply]

sgt2 sedih n tersentuh tgk iklan ni.btol kita ni sngt mudh teratrik dgn apa kelebihan yg org lain ada ttp x sedr dgn apa yg kita sudh miliki sbanrnya.

Hans said... [Reply]

best iklan nih
aku suka
:-)

Amirah Rashid said... [Reply]

siyes sedih gilaaa. wuu wuuu

Aisumi Chan Kawa'i said... [Reply]

selamat hari raya.. maaf zahir batin :-)

Post a Comment

Ruang komen telah di-set sebagai 'dofollow'. Sila tinggalkan URL blog anda dengan cara yang bijak. Baca DI SINI untuk mempelajari SEO mengenai 'dofollow' link.

Kepada ANONYMOUS, sila tinggalkan link dengan cara yang bermoral sedikit.

Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini dan menurunkan komen anda.

 

Blog Aduka Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger