Ads: (Please Click!)

Thursday, August 06, 2009

Ixora


Ixora..

dari dulu lagi aku tak tahu apa makna sebenar perkataan ini.. yang menariknya, perkataan ini kelihatan di dua tempat di Kemaman.. satu di kawasan perumahan, dan satu lagi di sekolah rendah.. sebenarnya tiada sebarang motif aku cipta entry ini.. mungkin ini satu kejutan untuk Cik Ixora kot..

kepada Cik Ixora, walaupun kamu tidak memenangi contest 'potret paling cun', kamu tetap cun se'cun' nama Ixora tu sebenarnya.. hehe.. kekurang-kurangnya, tengok saja signboard Ixora ini, teringat juga rakan aku yang ber'nickname' Ixora ni..

Klik sini..

Taman Ixora, Kemaman Terengganu.. signboard kat seberang jalan.. kat sini ada tempat untuk U-turn.. boleh dikatakan tiap-tiap hari aku amik U-turn ni.. so, tiap-tiap hari jugalah nampak signboard ni..

Dewan Ixora, Sek. Keb. Binjai Kemaman Terengganu.. signboard yang sempat aku snap semasa membuat penghantaran printer ke sekolah ini..

Anda mungkin mengenali Cik Ixora.. dan mungkin tidak.. yang tidak, KLIK SINI untuk mengenali beliau..



cun tak? hehe.. she's just a friend of mine actually, okay? er.. Cik Ixora, saya mencilok gambar kamu di blog kamu.. permisi ya.. =P

PERHATIAN! Aktiviti PLAGIAT (copy & paste) sesuatu artikel tanpa pengetahuan dan kebenaran penulis adalah satu aktiviti/perbuatan yang TIDAK BERMORAL!

Ads: (Please Click!)
Comments
25 Comments


25 Orang Kentut Madu:

aku hUnNy (^_~) said... [Reply]

huu..mmg nme yg cdp..tp,nme hunny lgi besh..sweet jew..cm madu..huu..:p

eyena said... [Reply]

ahaii kan ke nama kereta tu. err.. musykil2..

IxoR@ said... [Reply]

Ini SURPRISE nya ye....

:) thank you...

Ixora a.k.a bunga siantan

p/s: hari-hari ingat dgn ixora ye?

iKa said... [Reply]

nme ika xderk ea pkcik?
mmg xpamos la eh.
ahahaha

aduka said... [Reply]

hunny:
ha'a.. se'sweet' honey kan? =)

aduka said... [Reply]

eyena:
kereta exora.. not ixora.. huhu..

aduka said... [Reply]

ixora:
owh.. sejenis bunga rupe2nyeee.. bru tau.. tenkiu.. =)

aduka said... [Reply]

ika:
adeeee.. nnti pakcik wat kan entry utk nek ika ye.. =P

Ivy Metaga said... [Reply]

sy plak sy plak bila hehee

aduka said... [Reply]

ivy:
hehehe.. ok ok.. tgk la klu ade signboard ivy sy letak la.. =P

Encik Azizan said... [Reply]

aduka+ixora=waa ada pesamaan..jodoh la tu..muaahaha

Encik Azizan said... [Reply]

aduka+ixora=waa ada pesamaan..jodoh la tu..muaahaha

aduka said... [Reply]

azizan:
oit oit.. pndai2 je nk kenen2.. haha.. sadap yu! =P

IxoR@ said... [Reply]

Hahhaha...

Encik Zizan, sadap yu!!!
Jangan bikin panas tau...

Jeles la tueee.....

LuVidA^^ said... [Reply]

wah..ixora ade name taman n dewan la..name luvida xde ke..huhuu

.o r k e d. said... [Reply]

ixora ke orked yg best? :p

DilOt said... [Reply]

signboard ivy..haha..kejam sungguh ko aduka...

sue_pinky said... [Reply]

a'ah kn..bru perasan yg
kite pn xprnh tau pe mksud ixora..
emm..

afsal_8281 said... [Reply]

salam laluan

wah..
tetiba wat n3 ixoR@
untung u ixoR@

aduka said... [Reply]

luvida:
em.. terfikir gak.. ade ke signboard luvida ek?

*negara luvida ade x?*
=P

aduka said... [Reply]

orked:
erk.. dua dua best =P

aduka said... [Reply]

dilot:
aku ni baek la.. mne de kejam.. =P

ve2 Anggun said... [Reply]

hollaaa....

ve2 Anggun said... [Reply]

hollaaa....

☺[ai][sUmi]☺Chan said... [Reply]

ixora cantek nama mcm orgnye..

Post a Comment

Ruang komen telah di-set sebagai 'dofollow'. Sila tinggalkan URL blog anda dengan cara yang bijak. Baca DI SINI untuk mempelajari SEO mengenai 'dofollow' link.

Kepada ANONYMOUS, sila tinggalkan link dengan cara yang bermoral sedikit.

Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini dan menurunkan komen anda.

 

Blog Aduka Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger