Ads: (Please Click!)

Wednesday, June 23, 2010

Facebook Comment Box Di Blog?


Anda semua perasan atau tidak? Kalau perasan, memang anda peka dengan kelainan blog aku. Baru sebentar tadi hasil dari research, aku sudah pun berjaya apply satu application Facebook iaitu Facebook comment box di blog aku. Contoh seperti di bawah.

Klik untuk perbesarkan imej

Untuk makluman, aku hanya menguji sahaja aplikasi dari Facebook Developer. Jadi, ruangan komen asal blogger masih ada. Aku tahu mungkin ada sesetengah blogger yang tiada akaun Facebook. Maka menjadi kesukaran bagi mereka-mereka ini untuk komen satu-satu artikel di blog aku. Untuk peringkat permulaan ini, aku hanya mencuba. Jika dirasakan elok aplikasi ini untuk dikongsi, aku akan buat satu artikel tutorial untuk anda! Sudah tentu dalam bahasa Melayu!

Untuk Facebook Like Button pun aku masih kekalkan yang lama. Bimbang jika ada ralat bagi button yang baru. Silalah gatal-gatalkan tangan anda untuk mencuba Facebook Comment Box aku, ya. Tapi, tolonglah jangan buat repeat text, advertising dan spamming. Aku tidak suka.

Cukup sampai di sini sajalah. Sila komen. :)
Aku pun baru perasan yang Facebook Share Button pun kadang-kadang ada ralat. Kejap show result, kejap tidak. Tak tahu macam mana lagi mahu adjust. Jadi, biarkan sajalah. Hehe.


PERHATIAN! Aktiviti PLAGIAT (copy & paste) sesuatu artikel tanpa pengetahuan dan kebenaran penulis adalah satu aktiviti/perbuatan yang TIDAK BERMORAL!

Ads: (Please Click!)
Comments
11 Comments


11 Orang Kentut Madu:

hasni said... [Reply]

huhu
kita dah xda fb la
komen manual jela eh

adreYna said... [Reply]

cun laa=)...nk request tutorial blew??

aduka said... [Reply]

hasni:
ni percubaan je ni..
cam ada error je..
huhu..

aduka said... [Reply]

adreyna:
tutorial lom berhajat nk buat..
dh nampak error dah tu..
kuar pada smua post la plak..
T_T

☺[ai][sUmi]☺Chan said... [Reply]

best ke pakai coment box yg fb nih??

aduka said... [Reply]

cik sumi:
bru try n error cik sumi..tgk cam best..hehe

miss lolly a.k.a luvfareda said... [Reply]

fuhhh ramai yg dah buat neh :))

aduka said... [Reply]

cik lolly:
Ye kot..dh rmai org guna..xpela..

syahira ariff said... [Reply]

cool
tak sbr nk tunggu tutorial!

aduka said... [Reply]

syahira ariff:
tutorial dah siap..
=)

Anonymous said... [Reply]

very good information you write it very clean. I'm very lucky to get this information from

you.

Post a Comment

Ruang komen telah di-set sebagai 'dofollow'. Sila tinggalkan URL blog anda dengan cara yang bijak. Baca DI SINI untuk mempelajari SEO mengenai 'dofollow' link.

Kepada ANONYMOUS, sila tinggalkan link dengan cara yang bermoral sedikit.

Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini dan menurunkan komen anda.

 

Blog Aduka Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger