Ads: (Please Click!)

Tuesday, November 29, 2011

Gelaran Doktor Pada Dr Rozmey Ditarik Balik?


Kenal dia? Tipu la kalau tak kenal kan?

Kalau sebelum-sebelum ni, aku ada mengarang beberapa artikel mengenai beliau, iaitu; (1) Dr Rozmey : Datuk Yang Dikutuk 24 Jam, dan (2) Laman Sosial Dr Rozmey. Dalam dua artikel ni aku ada mention yang aku agak respek juga la dengan Datuk Dr Rozmey ni sebab dia usahawan yang berjaya.

Namun, beberapa minit yang lalu aku agak terperanjat dan terkesima selepas terbaca satu artikel mengenai pelucutan status 'Doktor' yang dimiliki oleh Dr Rozmey ni. Lihat gambar di bawah:


Sama ada notis ini adalah notis palsu atau tak, aku sendiri tak pasti. Walau bagaimanapun, notis ni pasti menggugat kedudukn Dr Rozmey sendiri selaku usahawan Melayu yang berjaya serta 'model' kepada orang Melayu.

Aku sebenarnya tak peduli orang nak kutuk beliau ke ape ke. Yang pasti aku respek tahap dedikasi dan usaha beliau selaku usahawan dan peniaga MELAYU yang berjaya. Aku rasa peniaga-peniaga perlu contohi dia. Berani tanggung risiko. Cuma tak perlulah meniru atau terikut-ikut 'angan-angan Mat Jenin' dan 'khayalan' beliau tu. Itu memang aku tak nafi, agak menjelikkan. Namun setelah membaca notis ini, sedikit sebanyak peratusan respek aku pada Dr Rozmey seolah-olah menurun. Dan dalam minda aku macam tertanya-tanya. Betul ke ni? Betul ke ni? Sahih ke?

Walhasilnya, berita ini pasti akan menggegarkan. Pasti ada satu isu yang baru tentang Dr Rozmey ni. Kita lihat sajalah. Kalau tak ada, bersyukurlah. Sebab menyebarkan berita palsu sama macam menyebarkan fitnah. Dan dosa memfitnah itu lebih besar dari dosa membunuh. Jadi aku tak mahu kata yang berita ini berita sahih. Ia perlu dikaji dan disiasat. Harapnya ada orang yang utarakan hal yang sebenar.

Anda fikir macam mana? Nak percaya atau tidak? Apa pendapat anda?

Aduka: Dah jadi peniaga atau 'online business and marketer' dah sekarang.. sebab tu payah dah nak update blog.. haha!

Monday, November 28, 2011

Alamak Toyol! (2011) Malay PPVRip : Download Link


Sinopsis

Kisah bermula dengan Pak Umar yang pergi berjumpa dengan bomoh untuk mendapatkan toyol atas niat untuk cepat kaya. Bomoh itu mempunyai banyak koleksi toyol dan setiap toyol mempunyai harga masing-masing. Oleh kerana tidak mampu, Pak Umar mengambil toyol yang paling murah. Setelah mengambil toyol dari bomoh, bomoh tersebut mengecop barcode di dada kiri Pak Umar. Pada waktu yang sama, Fakhrul dan Kudin yang juga merupakan sahabat baik juga memikirkan jalan untuk mendapatkan duit. Hampir setiap hari mereka mencuba kaedah baru untuk merompak namun semuanya gagal.

Sehinggalah pada suatu hari, Fakhrul dan Kudin mahu merompak Pak Umar namun Pak Umar tiada duit untuk diberikan pada mereka. Pak Umar bercadang mahu memberi toyol tersebut pada Fakhrul dan Kudin. Pada mulanya Fakhrul dan Kudin menolak toyol itu. Namun lama-kelamaan mereka sanggup untuk menerima toyol itu daripada Pak Umar. Toyol beralih arah dan barcode di dada kiri Pak Umar hilang serta-merta dan timbul barcode di dada kiri Fakhrul dan Kudin. Sejak hari itu, bermulalah kisah Fakhrul dan Kudin yang mahu jadi cepat kaya. Malangnya nasib mereka apabila toyol yang diambil dari Pak Umar itu tidak pandai mencuri. Fakhrul dan Kudin terpaksa mengajar teori dan praktikal kepada toyol tersebut untuk mencuri.

Di satu tempat yang lain, Farah yang selama ini setia bekerja dengan Daniel akhirnya mengetahui rupa-rupanya selama ini Daniel menjalankan perniagaan haram iaitu dengan menyeludup dadah. Farah yang mengetahui hal ini telah membuat laporan polis namun pihak polis tidak berjumpa sebarang bukti. Daniel berdendam dengan Farah dan berniat mahu menghapuskan Farah. Suatu malam yang dingin, oleh kerana banyak kali gagal dalam mencuri, Fakhrul dan Kudin berniat untuk mengembalikan toyol pada Pak Umar kembali. Toyol dengan wajah sedih meminta satu lagi peluang dari Fakhrul dan Kudin. Toyol telah masuk untuk merompak rumah Farah dan di sini menjadi titik permulaan pertemuan antara Fakhrul, Kudin dan Farah. Fakhrul dan Kudin terpaksa menolong Farah untuk membongkarkan rahsia Daniel dalam masa yang sama mereka terpaksa mencari Pak Umar untuk mengembalikan toyol tersebut.

Trailer


Download Link : Alamak Toyol! (2011) PPVRip MKV RMVB AVI

MKV (181 MB)
Part 1
Part 2

RMVB (160 MB)
Part 1
Part 2

AVI (180 MB)
Part 1
Part 2
Part 3
Part 4

Download problem? Klik DI SINI (klik!)

Sudah selesai download, macam mana mahu tengok? (Untuk by part SAHAJA. Untuk single link, anda terus boleh menonton setelah selesai download) Anda perlu download semua part. Contohnya untuk format .avi; download hanya semua part .avi sahaja. Jika file extension mempunyai nombor (.001), anda perlu menggunakan software HJSplit untuk menonton. Anda boleh baca cara-cara dan download software tersebut DI SINI (klik!)

Selamat menonton!

Friday, November 25, 2011

Perbezaan Wanita Dunia dan Wanita Akhirat


Sejak akhir-akhir ini, kita menyedari bahawa terdapat dua golongan wanita. Golongan pertama ialah wanita 'bebas' (emancipated women) yang kita akan jumpa setiap hari di Barat. Golongan ini dapat dilihat di kaca televisyen atau halaman-halaman majalah yang laris dipasaran seperti majalah hiburan khasnya.

Bagi wanita 'bebas' ini, perkara yang paling utama bagi mereka ialah untuk memperkenalkan diri kepada umum. Untuk tujuan ini, mereka memakai pakaian yang cantik, memakai alat-alat solek yang menimbulkan ghairah, bekerja sebagai seorang profesional untuk mendapatkan pendapatan yang lumayan dan berusaha sedaya upaya untuk mendapat teman lelaki atau suami yang segak, tampan dan berada.

Masa lapang bagi wanita 'bebas' ini ialah bertemu di majlis-majlis sosial, menari, mendengar muzik, ke pawagam, menonton wayang gambar, bersukan dan membaca buku-buku berbentuk hiburan. Adalah menjadi kebiasaan baginya untuk menyerahkan tubuh bila dalam keadaan berahi.

Wanita 'bebas' ini bersetuju badan-badan kebajikan mengambil tugas menjaga orang-orang yang menderita dan miskin kerana masa dan wang yang ada padanya diperuntukkan untuk berseronok dan menikmati kemudahan-kemudahan yang ditawarkan di dunia ini.

Bagi wanita bebas, pelancongan amat menarik perhatiannya dan menjadi impian hidupnya jika dapat melancong ke Bahamas, Las Vegas atau Acapulco.

Tetapi bagi wanita yang berada di sisi lain, Muslimah - keredhaan Allah S.W.T yang diutamakan. Kecantikan lahiriahnya ketika dia keluar dari rumah tidak penting malah dia menutup auratnya untuk menyembunyikan kecantikan yang Allah anugerahkan kepadanya dari pandangan umum. Jika ia bekerja, tujuannya ialah untuk berkhidmat kepada masyarakat dan bukan untuk mengisi dompetnya. Menyentuh tentang bakal suaminya, ia lebih mengambil berat tentang akhlak yang luhur lebih daripada kejayaan duniawinya.

Bagi Muslimah sudah menjadi kebiasaan baginya berada dalam kekhusyukan solat fardhu dan hiburan baginya ialah membaca kitab suci Al­-Quran, merenung tentang kebijaksanaan ciptaan Allah dan berkongsi pandangan rohaniahnya dengan orang yang dikasihinya.

Bagi Muslimah mendisplinkan diri dengan menahan dari lapar dan dahaga dan kemewahan-kemewahan lain semasa bulan Ramadhan adalah 5 punca kepuasan hatinya dan sebagai galakan untuk menambahkan lagi amal soleh.

Tidak terlintas dalam fikiran Muslimah untuk menikmati apa yang dimilikinya itu hanya untuk kepentingannya semata-mata melainkan ia memberikan sebahagian daripadanya kepada orang-orang miskin dan yang lebih memerlukan.

Bagi Muslimah, setelah bertahun-tahun lamanya barulah dia berjaya mengumpulkan wang yang secukupnya untuk perjalanan yang jauh dalam hidupnya iaitu perjalanan yang mengarahkan kepada mencapai cita-cita rohaniah, pergi menunaikan Fardhu Haji di kota yang panas lagi berdebu dan sesak dengan manusia iaitu di Makkahtul Mukarramah.

Kesimpulan

Dari kedua kisah di atas dapat disimpulkan bahawa, wanita dunia ini lebih bebas dan mementingkan keduniaan semata-mata, suka berfoya-foya dan menghabiskan masa kepada rupa paras dan keinginan nafsunya. Sanggup keluar berdua-dua dengan teman lelakinya yang bukan muhrim dengan alasan kawan biasa atau teman lelaki sehingga lewat malam. Berpegang-pegangan tangan dianggap perkara biasa dan sanggup menggadaikan maruah dan tubuh badannya kerana cinta dan sayangkan teman lelakinya. Apabila mengandung menjadi gelisah, ada yang sanggup menggugurkan anak kandungannya yang diharamkan oleh Islam akan perbuatan gugur itu. Bagi yang melahirkan anak dari darah dagingnya sendiri dengan tidak mempunyai sifat keibuan dan berperikan kemanusiaan sanggup buang bayi itu ke dalam tong sampah, ke dalam sungai, tandas dan sebagainya. Itulah kehebatan wanita sekarang ini yang diagungkan oleh semua golongan masyarakat dan ada sebahagian dari wanita yang tidak berpendidikan agama memperjuangkan kebebasan wanita sehingga berbagai gejala tidak baik berlaku.

Bagi wanita yang budiman dan solehah dianggap kolot dan tidak bertamadun, kerana pakaiannya yang menutup aurat. Ada diantara golongan ustazah yang mempelajari agama dan disanjungi ramai memberikan imej pakaian yang tidak sepatutnya dipakai dan ramai masyarakat yang kurang pengetahuan agama menirunya dengan alasan "ustazah itu pakai tidak mengapa, kenapa saya pakai tidak boleh". Adakah ini semua Islam sekular, Liberal, Islam moden atau sebagainya. Saya tertanya-tanya kenapa berlaku sebegini, adakah disebabkan malu memakai tudung labuh takut dihina dan dicaci atau tidak cantik, atau sebagainya. Padahal Islam membenarkan wanita Islam berfesyen dengan garis panduan yang ditetapkan. Ada wanita yang menutup kepala tetapi pakaiannya ketat sehingga menampakkan badannya, ada yang pakai tudung tapi lengan bajunya pendek, ada juga yang bertudung tetapi nampak dadanya, adakah ini fesyen Islam?

Mari kita kaji kembali perkara ini, jika ada kesalahan mari kita perbetulkan. Jangan terlalu mengejarkan fasyen sehingga kita lupa kepada batasan agama Islam kita, Kehidupan kita memerlukan redha Allah. Dari redha, manusia sebagai jaminan kita menerima balasan yang setimpal apabila dihari perhitungan nanti.

Friday, November 04, 2011

Kecewa Dengan Wanita, Dia Sanggup Membujang Dan Hidup Bersama Patung Seks


Ini petikan berita.

Apabila lelaki berusia 45 tahun ini pulang ke rumahnya dari tempat kerja, bukan isteri atau anak-anaknya yang menunggu di rumah. Sebaliknya deretan anak patung memenuhi ruang tamu rumahnya! Percaya atau tidak, lelaki yang digelar Ta-Bo ini hidup bersama patung seks (sex doll atau love doll) sudah lebih sedekad lamanya.

Setiap patung seks ini mempunyai nama. Ta-Bo biasanya akan menonton televisyen terlebih dahulu bersama patung-patung seksnya. Kemudian, Ta-Bo akan memandikan, mengenakan bedak agar kulit patung kelihatan sihat seperti manusia lalu memakaikan mereka dengan pakaian.

Lelaki jurutera ini mendakwa telah membelanjakan lebih 2 juta yen (USD $16,000) untuk membeli patung dan kelengkapan. Sehingga kini beliau telah mempunyai lebih 100 jenis patung yang berlainan bentuk tubuh, ketinggian, berat, dan sebagainya.

"Wanita (manusia) biasa boleh menipu dan curang dengan anda, kebanyakkannya. Tapi patung seks ini tidak akan sesekali melakukan hal yang sedemikian. Mereka (patung seks) adalah 'milik' saya 100 peratus. Saya boleh buat apa saja yang saya suka," katanya ketika ditemubual oleh Reuters.

Dan ini pula video yang saya jumpa di YouTube.


Kasihan, bukan?

Tapi itulah ceritanya bagi lelaki 'malang' ini. Lebih ketara kalau kita lihat di negara-negara asing seperti di Jepun, Brazil, dan Amerika. Sebilangan lelaki rata-rata memilih hidup bersama patung seks (sex doll) kerana terlalu kecewa dengan sikap dan cara hidup wanita zaman sekarang. Bagi mereka hidup bersama patung lebih bebas dan tiada kongkongan. Lagipun kos saraan bagi patung seks ini lebih murah berbanding kos saraan untuk isteri yang sebenar.

Patung-patung ini diperbuat daripada silikon dan di bahagian sendi (lutut, siku, dsb) mempunyai rekaan yang membolehkan patung seks ini bergerak seperti manusia. Di bahagian alat sulit (buah dada, dan alat kelamin) pula direka khas untuk kegunaan 'kepuasan lelaki' seperti diranjang.

Walau bagaimanapun, saya agak terasa sedikit kasihan kepada 'lelaki-lelaki malang' ini. Kerana 'kejahatan' wanita, mereka merana dan sanggup hidup bersama patung dan menganggap patung-patung ini sebahagian daripada hidup mereka. Kasihan. Sudah tentu 'lelaki-lelaki malang' ini tiada pewaris dan zuriat. Yalah, patung mana boleh mengandung dan melahirkan anak.

Dalam kes yang sama, pada beberapa bulan yang lalu satu temubual telah dibuat kepada seorang lelaki tua di London. Dia juga seperti Ta-Bo, cuma bezanya lelaki tua ini mempunyai isteri yang sebenar (manusia).

Ini videonya.


Aduka: Mujurlah di negara kita tak ada patung seks ini dihasilkan dan dijual. Kalau tidak, habislah.. Kepada wanita, setialah kepada lelaki yang menyayangi anda. Yang penting, agama nombor 1! Yang lain-lain nombor 2, 3 dan seterusnya. Ceeewaahh..!

Wednesday, November 02, 2011

Israel : Rakyat Boikot, Negara Berdagang


Salam.

Ramai antara kita sangat marah dengan Israel. Apatah lagi apabila kita sedia maklum tentera-tentera Israel melakukan kekejaman terhadap rakyat negara Palestin. Justeru itu, kita berkempen dan berpakat menolak dan memboikot barangan buatan Israel malah membenci Israel itu sendiri.

Dahulu sewaktu hangatnya kekejaman Israel terhadap rakyat Palestin, kita digesa untuk memboikot barangan import seperti produk makanan, jenama, dan produk yang berkaitan Israel. Sebahagian besar rakyat kita menyokong kempen boikot tersebut. Baguslah. Ini memungkinkan keuntungan produk eksport barangan atau produk Israel (dan sekutu) jatuh merundum. Biarlah sedikit pun, tidak mengapa. Sekurang-kurangnya, kita sudah memboikot. Kita orang Islam memang sangat prihatin.

Di Facebook pula ada banyak tersebarnya gambar-gambar kekejaman Israel dan propaganda Israel terhadap orang Islam di Palestin mahupun seluruh penduduk dunia. Dan kita sememangnya sedia maklum bahawa sebenarnya Israel (Zionis) telah pun 'menjajah' hampir keseluruhan aspek di dunia, termasuk ekonomi, media, pelajaran, psikologi, dan sebagainya. Langkah bijak kita menyebarkan fakta-fakta tersebut bagi menyedarkan umat Islam kepada masyarakat di negara kita khususnya. Kita orang Islam memang sangat prihatin.

Walau bagaimanapun, sejauh mana relevannya kempen, boikot, benci, dan marah kita terhadap propaganda Yahudi Zionis Israel ini?

Ini adalah fakta penting yang perlu kita ketahui tentang hal yang sebenar terjadi di negara kita sendiri. Dan seterusnya perlu kita tolak secara habis-habisan jika benar 'kita prihatin' dan menolak propaganda Israel Zionis laknatullah ini.

Lihat imej di bawah.


Jadual di atas adalah menunjukkan tiga jenis urusan jual beli atau dagangan negara kita dengan negara Israel, iaitu penukaran (trade), import, dan eksport untuk penggal tahun 2010. (Sumber)

Gambar di bawah pula menunjukkan salah satu halaman dalam majalah promosi perdagangan Israel.


Apa yang boleh saya kata adalah sebenarnya negara kita menjadi antara 20 negara-negara terpenting bagi Israel. Dan dalam tahun 2010, Malaysia hampir mencatat antara 10 negara pengeksport terbanyak kepada negara Israel.

Kesimpulan yang boleh saya cakap adalah; kita mati-matian membenci Israel dengan memboikot sana sini, berkempen sana sini. Tanda menunjuk kita benci kepada Israel. Walhal tanpa kita sedari sebenarnya ada udang di sebalik batu yang dilakukan oleh 'pihak-pihak yang berkuasa dari kita' dengan menjalin usahasama dagangan dengan negara yang kita benci selama ini (Israel)! (Sumber)

Ya, kita orang Melayu beragama Islam sangat prihatin. Tetapi kita sebenarnya 'buta' dan 'dibutakan'. Kita menolak dagangan dengan Iran. Salah satu negara Islam yang rata-rata berpenganut Islam. Sebaliknya kita menerima dagangan dengan negara Zionis laknatullah atas nasihat Amerika -- negara bersekutu kuat Israel Zionis! Atas nama syiah, kita tolak habis-habisan dagangan dengan Iran. Tetapi atas nama zionis kita terima dagangan dengan Israel dengan 'hati terbuka'.

Aduka: Kita mengutuk negara yang ada hubungan dua hala dengan Israel tetapi sebenarnya 'kita' dua kali lima sama saja!
 

Blog Aduka Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger