Ads: (Please Click!)

Saturday, October 29, 2011

(Video) Menghina Solat, Menghina Ibadah Islam!

Salam.

Sekarang ini macam-macam isu yang kita lihat semakin tersebar dan kecoh di internet. Antaranya isu yang melibatkan agama seperti murtad, hina agama, provokasi agama, dan sebagainya. Timbul pula ada individu yang rata-rata 'spesis' yang keluar dari agama sebenar (murtad) lalu menghina dan mencaci pula agama lama yang mereka anuti sebelumnya. Sekarang ini, isu yang paling kritikal yang saya nampak di internet adalah isu menghina dan mencabuli kesucian Islam.


Isu yang paling kecoh se-Malaysia beberapa ketika dahulu antaranya adalah isu murtad Lina Joy. Dan yang paling terkini, isu Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara yang dikatakan begitu terbuka menghina agama Islam, sedangkan dia pada 'asal kelahirannya' adalah beragama Islam. Isu ini cukup kecoh dan mendapat tentangan oleh beberapa ahli NGO serta ahli politik khasnya dan juga majoriti masyarakat beragama Islam amnya,. Kes ini telah dibawa ke mahkamah akan tetapi malangnya tiada langsung penampakan tindakan yang sewajarnya diambil oleh badan atau pihak yang berkuasa. Samada mereka bertindak lepas tangan ataupun 'tiada kuasa upaya'.


Yang menghairankan saya, selepas redanya isu menghina Islam oleh Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara beberapa ketika, terdapat pula golongan-golongan yang 'begitu berani' ini tampil di internet meneruskan penghinaan, provokasi, dan cacian. Mereka seolah-olah langsung tidak takut dan gentar akan undang-undang yang termaktub dalam perlembagaan negara. Malah mereka sanggup mencipta akaun terbaru (palsu) supaya identiti sebenar mereka tidak diketahui umum semata-mata mahu memaki, menghina, dan mencaci agama Islam.

Beberapa hari yang lepas, saya telah dipertontonkan oleh seorang sahabat di Facebook dengan satu video. Kemudian, saya lihat video itu walaupun pada awalnya saya tidak berminat. Alasan saya; isu ini kalau dibincangkan, tidak akan habis!

Selepas melihat video tersebut, saya begitu terperanjat. Sudahlah Rasulullah dihina, kini ibadah pula dipermain-mainkan! Sahabat saya mendakwa video itu adalah dari Iran. Dan golongan murtadin ini telah menyebarkan video ini di internet (YouTube dan Facebook) mungkin sebagai satu 'strategi' provokasi mereka.

Ayuh saksikan video tersebut.


Kenapa perlu agama Islam dihina dan diperlekehkan?

Walau apa pun golongan murtadin lakukan pada agama kita, pihak yang lebih berkuasa perlu menangani perkara ini dengan seadilnya. Bukan duduk diam tanpa berbuat apa-apa. Kita selaku umat Islam pula sekurang-kurangnya perlu melontarkan kebencian kepada golongan yang menghina Islam ini. Kerana bahawa sesungguhnya orang-orang ini telah keluar dari landasan agama Islam sebenar telah menyebabkan mereka KAFIR. Dan tiada lagi tempatnya di syurga melainkan tempatnya di neraka jahannam akhirat kelak.

Walaupun begitu, kita perlu mengukuhkan lagi aqidah kita. Terdapat banyak video di internet boleh kita pelajari. Antaranya adalah video kuliah agama oleh Al-Fadhil Ustaz Azhar Idrus, Ustaz Internet Tersohor. Mudah-mudahan kita terpelihara daripada serangan psikologi anasir murtadin ini.



Aduka: Kuatkan aqidah Islam kita!

Wednesday, October 26, 2011

Takut Kepada Petanda Sial, Rumah Bernilai USD $1 Billion Terbengkalai


Tahukah anda di mana terletaknya dan terbinanya rumah termahal di dunia? Anda fikir di negara Arab, seperti di Dubai? Anda silap. Rumah termahal di dunia telah dibina sejak beberapa tahun yang lalu dan sudah pun siap sepenuhnya setahun yang lalu. Ia terletak di Mumbai, India.

Walau bagaimanapun, rumah yang dianggarkan USD $1 billion itu sudah setahun terbiar atau terbengkalai tanpa penghuni. Kenapa pula? Ini adalah kerana pemiliknya, seorang billionair percaya bahawa rumah itu membawa satu petanda sial atau nasib malang kepada dia dan keluarganya. Maka dengan itu, beliau lebih rela membiarkan rumah yang tersergam indah itu terbiar dan tidak berpenghuni!

Rugi dan membazir, bukan?

Rumah yang mempunyai 27 tingkat ini dipanggil 'Antilia' dikatakan mengalami percanggahan 'vastu shahstra' iaitu satu kepercayaan bagi masyarakat India yang seakan serupa dengan kepercayaan masyarakat Hindu, 'feng shui'.


Rumah 'Antilia' ini terbina oleh lelaki terkaya di India iaitu Mukesh Ambani. Beliau pernah tersenarai sebagai orang yang kesembilan terkaya di dunia di majalah Forbes dengan kekayaan USD $27 billion. Antilia adalah disimbolikkan sebagai bangunan pencakar langit di bumi India setelah siap dibina pada tahun lepas. Akan tetapi, berita dan spekulasi begitu cepat tersebar mengenai keengganan Mukesh Ambani dan isterinya, Nita, dan kedua-dua anak mereka untuk tidak berpindah ke rumah tersebut. Ini menyebabkan ramai penduduk Mumbai mengatakan ia adalah satu 'projek pembinaan' yang membazir dan merugikan.



Menurut laporan, keluarga Ambani mendakwa bangunan tersebut tidak selaras dengan prinsip-prinsip 'vastu shastra' yang berkait dengan senibina purba India. Mereka dikatakan enggan berpindah kerana takut rumah tersebut membawa sial atau nasib malang kepada seluruh ahli keluarga. Kepercayaan vastu menekankan kepentingan sesuatu rumah menghadap kepada hala matahari terbit bagi keberkatan dan kesejahteraan. Namun kebanyakkan tingkap Antilia yang dibelanjakan tidak menghadap hala matahari terbit dan tidak menepati spesifikasi vastu.

Tushar Pania, jurucakap untuk syarikat Reliance Industries milik Mukesh Ambani, menolak soalan mengenai sama ada keluarga itu enggan tinggal di Antilia dan menganggap ia sebagai gosip liar. Sejak tahun lepas, ramai penduduk Mumbai mengkritik bangunan (rumah) tersebut kerana ia seolah-olah hanya sekadar 'menunjuk-nunjuk' kekayaan pemiliknya semata-mata. Bahkan rata-rata penduduk Mumbai hanya hidup dengan pendapatan yang kurang dari USD $2 sahaja sehari.

Jika anda mahu mengetahui dengan lebih lanjut tentang rumah ini dengan lebih lanjut, anda boleh membaca DI SINI (klik!).

Jika saya diberi rezeki menjadi kaya seperti Mukesh Ambani, lebih baik saya laburkan duit harta saya untuk penduduk-penduduk miskin dan yang memerlukan. Itu lebih mulia dari bermegah-megah dan membazir.

Pelik betul kepercayaan orang Hindu ni, kan?

Tuesday, October 25, 2011

(Video) Hantu 7 Eleven Di Paka, Terengganu


Salam.

Awal pagi tadi, kecoh di Facebook tentang satu video yang dikatakan jelmaan hantu muncul di kedai 24 jam 7 Eleven di Paka, Terengganu. Setelah saya melihat dan amati video ini, ia kelihatan seperti tulen dan tidak di-edit. Walaupun begitu, saya bukanlah pakar analisis video. Jadi saya tidak berani mengeluarkan kenyataan bahawa video ini tulen atau palsu.

Saya menulis artikel ini bukanlah bermaksud untuk mengajak anda mempercayai 100% akan kewujudan hantu. Bagi saya, istilah 'hantu' tiada pun di dalam mana-mana kitab atau yang termaktub di dalam Al-Quran. Tiada. Yang ada hanyalah jin, syaitan, dan iblis. Bagi saya, perihal 'hantu' hanyalah salah satu jelmaan daripada syaitan atau jin.

Jadi di bawah ini saya sertakan video tersebut. Anda saksikan dan nilailah sendiri.

video

Bagi saya, video ini tak la seseram video pontianak di Lepar Hilir tu. Video tu dirakam pada bulan Ogos 2010. Video itu juga kecoh di Facebook. Klik DI SINI (klik!) untuk menonton video tersebut.

Monday, October 24, 2011

Dedah!!! Dengan Langkah 3C (Call, Choose, Cash), Kini Pelacur Boleh Dilanggan Melalui Facebook Dan Blog!

"Malaysia No 1 Escort Service 2011!!!!!"

Itulah motto yang digunakan oleh bapa ayam yang kini bebas mempromosikan pelacur di ruangan internet, iaitu di blog dan Facebook! Kini mereka bergerak bebas tanpa mengira target umur, bangsa, warganegara, dan juga kawasan (daerah). Asalkan mereka memperoleh pelanggan yang rata-ratanya 'kemaruk' dan gila seks! Yang penting bagi mereka, 'Customer is King!'

Difahamkan, pelanggan yang melayari blog atau membaca iklan di Facebook hanya perlu membuat 3 langkah mudah, iaitu Call (hubung), Choose (pilih), dan Cash (bayar). Sila lihat pelan promosi mereka di bawah ini.


Cukup mudah, bukan?

Astaghfirullah. Sekarang, pelbagai strategi licik yang digunakan oleh bapa ayam ini semata-mata ingin mengautkan keuntungan segera yang berlipat kali ganda.

Ini petikan yang saya ambil dari akhbar online Metro:

SUBANG JAYA: Pilih wanita mengikut selera masing-masing melalui Internet dan tempah melalui SMS. Begitulah mudahnya khidmat disediakan 'Pretty Women Club' atau Kelab Wanita Cantik kepada lelaki hidung belang untuk mendapatkan teman sosial di Selangor, Kuala Lumpur, Pahang dan Perak.

Lebih memeranjatkan, sindiket memperdagangkan wanita berusia 19 hingga 24 tahun dari China, Vietnam, Myanmar, Indonesia dan Filipina itu menawarkan khidmat secara terbuka dengan membuka blog khas yang boleh dilayari sesiapa saja.

Pelanggan hanya perlu melayari blog disediakan untuk memilih nama wanita yang turut disertakan gambar di lapan pusat operasi disediakan dan jika berkenan, terus hantar SMS kepada mereka tanpa melalui orang tengah atau bapa ayam.

Ketua Penolong Pengarah Bahagian Siasatan Jenayah Perjudian, Maksiat dan Kongsi Gelap (D7) Bukit Aman, Senior Asisten Komisioner (ACP) Abdul Jalil Hassan ketika dihubungi berkata, kaedah digunakan Kelab Wanita Cantik adalah cara terbaru sindiket memperdagangkan wanita di negara ini.

Sehubungan itu, katanya, polis akan menjalankan siasatan lanjut mengenai sindiket berkenaan dalam usaha membasmi kegiatan tidak bermoral itu. (Sumber)

Setelah membuat beberapa carian dan bacaan di internet, saya telah menemui blog tersebut. Dan dengan ucapan istighfar, memang benarlah apa yang diuar-uarkan. Cara yang cukup mudah untuk melanggan pelacur yang rata-rata dari China, Vietnam, Myanmar, Indonesia dan Filipina.

Walaupun agak bercanggah sedikit dengan petikan berita online Metro seperti di atas, operasi mereka tetap sama. Online Metro menyatakan pelacur ditempah melalui SMS, tetapi pada artikel yang saya dedahkan ini pelacur ditempah dengan membuat panggilan telefon terus kepada bapa ayam.

Saya percaya, gambar-gambar dari blog ini hanyalah gambar 'palsu' yang hanya bertujuan menarik minat pelanggan untuk melanggan pelacur-pelacur ini. Merujuk kepada blog servis pelacuran ini (sindiket), mereka telah mendakwa bahawa kegiatan tidak bermoral mereka ini telah bergiat aktif selama 5 tahun. Walau bagaimanapun, fakta ini agak mengelirukan kerana pada kenyataan kedua, mereka mendakwa 'perniagaan' mereka telah beroperasi selama 10 tahun pula. Berdasarkan rekod postingan artikel terakhir dari blog ini adalah bertarikh 2 Jun 2011. Kemungkinan pada tarikh sebelumnya, sindiket ini beroperasi secara 'rahsia' sepertimana sindiket bapa ayam yang lain (di jalanan dan hotel-hotel murah).


Apa yang lebih memeranjatkan, harga pelacur yang paling murah ditawarkan kepada pelanggan adallah serendah RM 150 sahaja! Terus terang saya katakan harga serendah ini sesiapapun boleh melanggan hatta pelajar yang masih menuntut di institusi pengajian tinggi pun!


Gambarajah di bawah ini pula menunjukkan cara operasi 'perniagaan' mereka (deal bapa ayam dengan pelanggan).


Difahamkan, nombor telefon yang disediakan tidak dapat dihubungi (sama ada ditutup atau 'divert') setiap kali pelanggan membuat panggilan. Akan tetapi, pelanggan akan dihubungi semula oleh bapa ayam tersebut dengan menggunakan nombor telefon privasi (private number). Cara ini digunakan untuk mengelak operasi sindiket bapa ayam ini dihidu oleh pihak berkuasa.

Saya betul-betul beristighfar panjang. Ini adalah suatu 'penyakit' yang bakal merosakkan minda kita yang seterusnya boleh menggoyahkan iman dan merosakkan aqidah kita!

Blog sindiket bapa ayam ini terpaksa saya rahsiakan atas sebab-sebab yang munasabah. Tidak perlu rasanya saya kongsi pautan (link) blog seperti ini. Cuma yang saya minta supaya ada pihak yang berwajib tampil untuk bertindak menyekat blog ini khususnya, dan web-web lucah atau servis pelacuran yang lain, amnya.

Gambar Jarak Dekat Marco Simoncelli Kemalangan Di Litar Sepang, Malaysia!


Penunggang motosikal professional Itali, Marco Simoncelli, 24, telah terbunuh dalam tragedi kemalangan dalam acara Moto GP Sepang Malaysia hari ini (semalam). Perkara ini telah disahkan oleh pihak penganjur.

Penunggang Gresini Honda ini dipercayai hilang kawalan pada pusingan kedua litar di Sepang dan kemudian dilanggar oleh Colin Edwards dan diikuti pula Valentino Rossi dari arah belakang menyebabkan helmet Marco Simoncelli tertanggal menyebabkan kecederaan parah di beberapa bahagian badan terutama di bahagian kepala. Bendera merah dikibarkan dan perlumbaan dihentikan serta merta.

Lihat foto di bawah (klik foto untuk paparan yang lebih besar dan jelas).


Waktu ini Marco Simoncelli hilang kawalan dan rebah merapati jalan (terseret) dalam beberapa meter tanpa melepaskan motosikalnya.


Foto ini menunjukkan helmet yang dipakai oleh Marco sudah tertanggal dan mukanya diseret atau tersembam di atas trek litar.


Helmet yang dipakai Marco (dalam bulatan).

Banyak faktor yang menyebabkan kematian Marco. Gambar-gambar di atas adalah susulan selepas pelanggaran atau kemalangan tersebut. Gambar di bawah pula adalah satu shoot SEMASA Marco dilanggar oleh Colin Edwards dan Valentino Rossi dalam jarak yang lebih dekat.


#1 - Tangan kanan Marco dilanggar dan digilis oleh motosikal milik Rossi.
#2 - Tayar hadapan motosikal Rossi melanggar kuat di kepala dan memungkinkan leher Marco patah dan cedera. Pelanggaran ini juga membuatkan helmet Marco tertanggal.
#3 - Kemungkinan Marco mengalami pendarahan dalaman bahagian dada atau tulang rusuk patah.
#4 - Kaki Marco bengkok memungkinkan kecederaan lutut, atau patah tulang, atau kecederaan penuh pada kaki.
#5 - Pelanggaran kuat oleh tayar hadapan motosikal milik Colin memungkinkan bahagian tulang belakang atau pinggang Marco retak atau patah.

Ini pula petikan berita dari akhbar online:

The unconscious rider was taken to the medical centre at the track in Sepang for treatment, but his injuries to the chest, head and neck were too serious for him to be saved. The CPR continued at the medical centre for 45 minutes but Simoncelli was declared dead at 4.56 pm local time.

Sila lihat video kemalangan di bawah secara teliti.

video

Jangan kata penunggang motosikal besar, penunggang motosikal bersaiz kecil pun 95% berisiko hilang nyawa atau mati jika helmet yang dipakai tertanggal!

Lewis Hamilton mengucap takziah @twitter :


Untuk membaca berita penuh tentang kemalangan ini, sila klik DI SINI (klik!).

Saturday, October 22, 2011

RAHSIA TERSEMBUNYI YANG AMAT DIGERUNI YAHUDI LAKNATULLAH


Malaysia diambang kemusnahan.

Mungkin ada yang marah atau tertawa atau tersenyum sinis mendengar ungkapan ini. Untuk sementara waktu, lupakanlah sangkaan dan jauhilah permasalahan politik kerana ia lebih jauh dan rumit dari sangkaan itu.

Sukar untuk menelah apa sebenarnya yang bakal berlaku. Namun angin bertiup menjadi semakin kencang dan panas di negara hutan hujan tropika ini. Malaysia terselamat dari bencana alam yang dahsyat. Tiada gunung berapi ataupun lingkaran gempa bumi. Namun, bencana lain yang bakal melanda. Malah ia lebih bersifat kemusnahan "kemanusiaan". Bencana yang akan mengalirkan air mata berbaur darah. Sukar dimengerti sehinggalah ia benar-benar terjadi kelak. Bangsa yang hidup harmoni dan diperakui sebagai bangsa yang paling lembut bertoleransi ini bakal diregut dengan ganas atas kerakusan pengikut Dajjal. Malangnya ia didalangi oleh pengkhianat dari bangsa ini juga.

Kita toleh ke arah negara Arab seketika untuk cuba memahami situasi tersebut. Arab didorong untuk berbunuhan sesama sendiri, begitu juga Melayu akan dihasut untuk berbunuhan sesama Melayu. Fakta terbaik, kita boleh renungkan peristiwa Libya. Kesudahannya hampir pasti. Apa perasaan anda? Mungkin ada yang tidak pernah ambil peduli kerana ia masalah negara Arab. Ada sedikit yang rasa gembira kerana tumbangnya seorang pemimpin zalim (adakah benar?). Pendokong sekular bersorak kerana demokrasi sekular bakal menerajui Libya. Ada pula telah melupakannya atau menganggap ia hanyalah krisis biasa. Namun saya mengajak semua memikirkannya kembali sebagai iktibar.

LIBYA SEBENAR bukanlah seperti yang dilaporkan oleh media. Tangan Hitam telah menjadikan Gaddafi sebagai sasaran melalui perancangan yang cukup rapi. Membangunkan emosi orang Arab untuk membenci pemimpin mereka. Media antara bangsa dikerah untuk membuat liputan berat sebelah. Seluruh negara Arab bergolak (digolakkan) untuk memudahkan penipuan atau menyembunyikan "Hakikat Sebenar" matlamat mereka dari diketahui dunia. Perencanaan mereka untuk menghapus dua lagi musuh yang sangat menyusahkan mereka. Pemimpin Libya dan Syria. Musuh pertama telah pun dikuburkan iaitu Saddam Hussein.

Untuk mengelabui mata dunia, perancangan ini tidak menjurus terus kepada Libya dan Syria sebaliknya mengucar kacirkan beberapa negara lain terlebih dahulu termasuk juga kerajaan beraja. Ia sengaja diatur supaya kelihatan seperti gerakan revolusi rakyat menuntut kebebasan. Namun tindakan terhadap negara selain dari Libya dan Syria kelihatan amatlah berbeza. Kerajaan beraja Arab telah diselamatkan melalui beberapa kaedah yang pelik diterajui oleh kerajaan Wahhabiah Saud Arabia.

Setelah Tunisia, kekacauan meletus di Mesir pula. Semua ini adalah gimik dan Hosni Mubarak dijadikan "kambing Hitam" untuk menutup niat mereka sebenar. Tak perlu NATO atau boss mereka USA membuat serangan tentera menjatuhkan Hosni Mubarak. Cukup dengan peranan beberapa proksi sahaja.

Dalam waktu yang sama rakyat Libya dihasut melalui sentimen dan keghairahan untuk menukar kerajaan. Peristiwa di Mesir dijadikan contoh dan ikutan. Mereka dipacu oleh agen-agen rahsia CIA dan MOSSAD meniupkan sentimen anti pemerintah.

Kaedah yang digunakan seiras dengan apa yang telah digariskan dalam protokol zionis dan perancangan rahsia Illuminati. Malangnya rakyat Libya telah dikeliru malah begitu mudah dihasut melalui pelbagai maklumat palsu yang dibangunkan secara sistematik supaya membenci Gaddafi. Peranan Facebook dan media alternatif dipergunakan secara maksimum sebagai alat propaganda terbaik bagi menutup suara kerajaan. Media lain telah dilabel sebagai alat kerajaan dan hanya memuatkan berita yang memihak pemerintah atau alat propaganda pemerintah. Rakyat Libya disaran supaya mengabaikannya. Hal yang sama sedang menular di negara ini.

Senjata utama siri kejatuhan negara Islam ini ialah "PEMBOHONGAN". Pembohongan bermaksud "Dusta" itu adalah gelaran yang senonim dengan Dajjal Laknatullah. Fitnahnya berpaksikan pendustaan yang hebat sehingga orang beriman pun akan hilang kewarasannya.

Apabila terpengaruh dengan janji manis untuk hidup bebas (tanpa had) seperti masyarakat Barat, Demokrasi dimomokkan sebagai sesuatu yang amat indah, untuk itu rakyat Libya sanggup mengorbankan segalanya.

Seperti mana Iraq. Barat membina helah, membantu mempercepatkan kemusnahan dengan pelbagai sekatan dan ugutan. Bertujuan untuk melemahkan Gaddafi. Akibatnya rakyat menjadi mangsa. Hidup menderita dan mengalami kesusahan. Pada waktu ini terhamburlah janji "Gunung Roti" bakal dinikamati dan ia ditawarkan sebagai ganjaran jika membuang pemerintah sedia ada. Ingatlah mereka mencipta masalah diikuti tawaran penyelesaian. Bagi sesiapa yang sudah memahami perancangan zionis " The Protocols of the Elders of Zion" perkara ini bukanlan sesuatu yang ganjil.

Itulah keadaan sebenar yang berlaku yang tidak disedari oleh kebanyakan orang. Nasib yang sama bakal dilalui oleh semua negara Islam. Tidak terkecuali Malaysia dan Indonesia. Dajjal tidak akan membenarkan Islam dan segala sistemnya diketengahkan. Para pemimpin negara Islam yang degil haruslah bersedia untuk mati atau hidup dalam penjara kerana dunia kini milik Dajjal.

(Muammar Gaddafi bersama Presiden Mahmoud Abbas didalam khemahnya)

Siapa Gaddafi sebenarnya?

Keburukan demi keburukan ditonjolkan bagi menutup setiap kebaikan yang dilakukannya untuk rakyat Libya. Begitulah kejahatan yang dilakukan oleh proksi Dajjal ini. Perkara yang paling digeruni ialah hasratnya memaksa Barat membeli minyak dan berurusan perdagangan dengan matawang baru yang bakal diperkenalkannya iaitu Dinar Emas. Usahanya hampir nerjaya dan diterima oleh sebahagian besar negara Afrika dan sebahagian dari negara Arab. Dinar emas akan menjadi nilai tukaran baru perdagangan menggantikan USD dan Euro.

Dari saat inilah Barat terdesak untuk mempercepatkan usaha membunuh Gaddafi, namun usaha tersebut gagal. Proksinya yang sekian lama tidak sealiran dengan Gaddafi diangkat sebagai pejuang dan dibantu secara rahsia. Perancangan diatur untuk melakukan sabotaj dan menabur peropaganda. Berita sebenar ditutup dari pengetahuan dunia.

Terima kasih diucapkan kepada sdr Zulkifli kerana membongkar rahsia yang terpendam ini untuk dihayati oleh pembaca yang tidak mengetahui atau telah dipesona oleh dusta tajaan Dajjal. Saya petik tulisan Zulkifli Nordin dari blognya.

Presiden Muammar Muhammad Al-Qaddafi, adalah satu nama yang sangat digeruni dan ditakuti Barat, termasuk Yahudi Zionis la'natullah. Keberanian Al-Qaddafi, terutama apabila berdepan dengan Barat sudah dikenali dunia. Kelantangan beliau sehingga mencampakkan Piagam Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu semasa berucap di hadapan pemimpin dunia di Perhimpunan Agong Bangsa-Bangsa Bersatu mencatat sejarah tersendiri, membuktikan kelantangan dan sikap tidak tolak ansur dan tiada kompromi beliau kepada Barat!

Malang sekali apabila ada rakyat Libya yang terpengaruh dengan dakyah Barat, mempertuhankan demokrasi dan hak kebebasan manusia tanpa batas acuan barat, memilih untuk menggulingkan pemerintah yang banyak berjasa kepada mereka!

Cuba lihat apa yang tidak kenanya dengan Kerajaan Libya dibawah pimpinan Mua'mar Al Qaddafi:

1. Setiap individu rakyat Libya menerima imbuhan daripada hasil minyak petrol Libya yang dimasukkan terus ke akaun Bank masing-masing. Tak payah nak tuntut royalti dah! Ini juga amalan Kerajaan Emirat Arab Bersatu yang memperuntukkan didalam Perlembagaan bahawa 40% daripada hasil minyak UAE adalah untuk rakyatnya!

2. Cukai pendapatan paling maksimum pun hanya 12%;

3. Bank di Libya tidak mengenakan sebarang faedah/ riba';

4. Qaddafi bersumpah bapa dan keluarganya tidak akan memiliki rumah selagi tiap rakyat Libya tidak mempunyai rumah. Bapa Qaddafi sudahpun meninggal dunia tanpa punya rumah, dan Qaddafi serta anak isterinya masih duduk didalam khemah;

5.Di Libya tidak ada rumah yang dipajak;

6. Mana-mana rakyat yang mahu bertani atau berladang akan diberikan tanah, haiwan ternakan dan benih percuma;

7. Tidak ada bil elektrik di Libya;

8. Pendidikan adalah percumn;

9. Kemudahan perubatan adalah percuma;

10. Tiap pasangan pengantin baru mendapat peruntukkan one-off payment berjumlah 6,000-00 dinar daripada Kerajaan;

11. Harga gas terlalu murah pada nilai 12 cents per liter;

12. Pembelian kenderaan diberi pembiayaan kewangan tanpa faedah;

13. satu sistem pengairan dan saliran yang hebat dibina untuk mengujudkan kawasan pertanian yang membebaskan Libya daripada pergantungan kepada sumber makanan luar;

14. Rakyat dan negara Libya menikmati mutu kehidupan yang tinggi berbanding dengan negara Afrika yang lain.

15 Kebanyakan sekim kesihatan umum, pendidikan dan minyak dibawah subsidi kerajaan.

16. Libya mempunyai kadar kematian bayi yang paling rendah dan kadar hayat yang tinggi;

17. Kadar celik ilmu adalah 90% (sedangkan semasa rampasan kuasa oleh Qaddafi terhadap Raja Idris kadar celik-ilmu hanyalah 10%);

18. Kurang daripada 5% penduduk yang kelaparan/ tanpa rumah; satu jumlah yang jauh daripada Amerika Syarikat;

19. Apabila berlaku kenaikan harga makanan, Qaddafi menghapuskan semua cukai atas makanan;

Sebenarnya Qaddafi berjaya membawa rakyat dan negara Libya kepada tahap yang hebat tanpa bergantung dan menjadi hamba kepada tamaddun dan cengkaman Barat dan Yahudi zionis la'natullah. Sebenarnya apa yang dibawa oleh Qaddafi adalah ciri-ciri sebuah negara kebajikan yang berteraskan kepada Islam tanpa tunduk na'am kepada kafir harbi dan musuh-musuh Islam. Qaddafi boleh membuatkan Barat ketar lutut kepada kekuatan ekonomi negaranya!

Malahan Qaddafi mula menuntut Barat supaya membayar pembelian minyak dengan emas. Sudah tentu Amerika Syarikat, Barat dan Yahudi Zionis la'natullah tidak bersetuju kerana mereka tidak mempunyai simpanan emas yang mencukup untuk membayarnya. Malah matawang mereka kini hanyalah cetakan atas kertas sahaja.

Maka Amerika, Barat dan Yahudi la'natullah tidak ada pilihan melainkan menyingkir Qaddafi. Dan mereka berjaya memperkudakan segelintir rakyat Libya dan memperlengkapkan mereka dengan senjata dan dengan bantuan pesawat gempur Nato, memerangi Kerajaan mereka sendiri!

Begitulah peranan yang dimainkan oleh kaum kafir harbi la'natullah, sentiasa tidak redho dengan umat Islam, dan sentiasa mencari-cari jalan untuk menghancurkan umat Islam. Dan mereka akan sentiasa mencari jalan memperkudakan segelintir umat Islam untuk melakukan khianat terhadap agama dan bangsanya sendiri.

Amat malang apabila ada umat Islam yang rela diperkudakan, malahan sanggup mati demi untuk kafir harbi! Na'zubillah min zalik.

* * * * * * * * * *

Catatan tambahan:

Kolonel Muammar Muhammad al-Gaddafi[1] (Arab: مُعَمَّر القَذَّافِي‎ Muʿammar al-Qaḏḏāfī audio(bantuan·maklumat)) (lahir 7 Jun 1942) adalah seorang pemimpin politik dan revolusi Libya. Beliau telah menjadi Presiden Libya semenjak menggulingkan Raja Idris dalam rampasan kuasa tak berdarah pada 1969 dan menjadi pengasas Republik Sosialis Arab Libya.[2]. Tempoh pemerintahan yang kini hampir mencecah 42 tahun membuatkan beliau antara pemimpin terlama memerintah dalam sejarah.[3]

Ideologi Gaddafi dipanggil Teori Antarabangsa Ketiga dan dihuraikan dalam Buku Hijau. Buku ini disebar ke seluruh dunia secara percuma. Gaddafi dikatakan pernah menaja beberapa kumpulan pemberontak termasuk Gerakan Moro di selatan Filipina. Enam hari selepas Amerika berjaya menangkap Saddam Hussein , Gaddafi berikrar memusnahkan senjata pemusnah WMD. Ekoran komitmen itu, pada 15 Mei 2006, Setiausaha AS, Condoleezza Rice mengumumkan pemulihan hubungan diplomatik AS-Libya.

Pada awal Februari 2011, bantahan politik besar, yang didorong bantahan di Tunisia, Mesir dan bahagian lain dunia Arab, meletus di Libya menentang kerajaan Gaddafi dan dengan cepat bertukar menjadi perang saudara. Gaddafi berikrar "mati syahid" jika perlu dalam perjuangannya menentang pemberontak dan kuasa luar, menyatakan yang mereka yang memberontak terhadap kerajaannya berhak mati.[4][5][6] Pada 17 Mei 2011 Mahkamah Jenayah Antarabangsamengeluarkan permohonan waran tangkap terhadap Gaddafi atas sebab jenayah terhadap kemanusiaan;[7] pada 27 Jun, pernohonan ini diterima dan waran dikeluarkan terhadap Gaddafi dan anaknya Saif al-Islam.[8][9]

Pada Ogos 2011, Gaddafi terus diburu oleh pemberontak tetapi beliau dan tujuh anak lelakinya berjaya melarikan diri.

Kehidupan awal

Gaddafi adalah anak bongsu dalam keluarga petani di padang pasir kering kontang di Oasis Hun,Sirte. Beliau keturunan suku Arab Badwi [Berber]] , Qadhadhfa. Datuknya, Abdessalam Bouminyar dikatakan mati syahid ketika menentang penjajahan Itali ke atas Libya di Khoms pada 1911.

Menerima pendidikan rendah agama tradisional dan sekolah persediaan Sebha di Fezzan dari 1956 hingga 1961. Gaddafi begitu kecewa apabila dunia Arab / Palestin kalah kepada Israel dalam perang 1948.

Pada akhirnya Gaddafi dan rakan-rakan dari sekolah ini telah menjadi kumpulan teras revolusi dan merampas kepimpinan negara Libya. Inspirasi Gaddafi ini adalah Gamal Abdel Nasser, Presiden Mesir yang telah menjatuhkan kerajaan monarki di Mesir. Pada 1961, Gaddafi telah keluar dari Sebha dan memulakan aktiviti politik secara aktif.

Kemudian, Gaddafi belajar undang-undang di Universiti Libya dan lulus dengan cemerlang. Selepas itu, beliau menyertai Akademi Tentera di Benghazi pada 1963. Di sini, beliau bersama sekumpulan yang lain telah membentuk kumpulan militan secara rahsia untuk membuang pemimpin Libya yang pro Barat. Selepas tamat belajar pada 1965, dia telah dihantar ke Britain untuk latihan lanjutan di Kolej Pegawai Turus Britsih (British Army Staff College) dan pulang pada 1966 dan berkhidmat sebagai pegawai komunikasi dalam Signal Corps.

Pada 1 September 1969, satu kumpulan kecil pegawai tentera yang dipimpin oleh Gaddafi telah melakukan rampasan kuasa terhadap Raja Idris 1 yang ketika itu menjalani rawatan perubatan diTurki. Sepatutnya anak saudara Raja Idris 1 yang bernama Tengku Mahkota Hasan as-Senussi ditabal sebagai raja pada 2 September apabila Raja Idris turun tahkta pada 4 Ogos 1969. Namun, pegawai-pegawai revolusi enggan menerima Hasan sebagai raja Libya yang baru. Sebelum 1 September 1969, kerajaan sedia ada dimansuhkan dan Tengku Mahkota Hasan telah dijadikantahanan dalam rumah. Semua media merujuk Gaddafi sebagai "Pemimpin besar dan Pengasas Revolusi."

Tidak seperti pemimpin diktator tentera yang lain, Gaddafi mendakwa dirinya sebagai putera mahkota atau mendakwa sebagai pemimpin tentera yang memonopoli kuasa politik. Sebaliknya, beliau hanya kekal sebagai kolonel dan pangkat itu kekal hingga ke hari ini. Gaddafi sering melaungkan Libya "diperintah oleh rakyat" .Presiden Mesir Gamal Abdel Nasser kekal sebagai kolonel selepas merampas kuasa manakala Jerry Rawlings, bekas Presiden Ghana, tidak memegang pangkat tentera tinggi daripada leftenan udara.

Sementara di Republik El Salvador yang diperintahkan oleh Leftenan Colonel Oscar Osorio (1950 - 1956); Leftenan Kolonel José Marísatu Lemus (1956 -1960) dan Leftenan Kolonel Julio Adalberto Rivera (1962 - 1967).

Rejim tentera Gaddafi memiliki campuran semangat kebangsaan Arab , nasionalisme dansosialisme berteraskan Islam. Gaddafi memanggil negara Libya sebagai negara kebajikan dengan sistem pemerintahan secara "langsung, popular demokrasi" dan lebih sesuai dikenali sebagai "Sosialisme Islam" . Libya kini membenarkan ekonomi dikawal oleh syarikat-syarikat kecil dengan kawalan minimum daripada kerajaan.

Gaddafi juga memmperkenalkan sistem moral Islam yang melarang minuman alkohol dan berjudidi kalangan rakyatnya. Falsafah politik beliau direncakan dalam sebuah buku rasmi Libya yang dinamakan 'Buku Hijau'. Buku Hijau ini merangkumi 3 jilid dan dicetak di antara 1975 dan 1979.

Bagaimanapun, dalam praktik pemerintahan , sistem politik yang dilaksanakan tidaklah idealis sebagaimana sepatutnya. Ini kerana Presiden Gaddafi berhadapan dengan kekangan dalam negeri dan terpaksa berhadapan dengan tekanan antarabangsa.

Jawatankuasa Revolusi memutuskan semua penentang Libya di luar negara hendaklah dibunuh. Berdasarkan keputusan tersebut skuad pembunuh telah dikirim ke luar negara. Sembilan rakyat Libya telah dibunuh dan lima daripadanya telah dibunuh di Itali.

* * * * * * * * * *

Tidak mustahil rakyat Libya akan menderita sebagaimana nasib saudara mereka di Iraq. Itulah kebebasan dan keindahan demokrasi yang diidam oleh rakyat Libya. Mereka tidak belajar dari peristiwa Saddam Hussein dahulu malah bersedia dibutakan mata hanya dengan khayalan umpama filem Hollywood. Segala hasil negara bakal dipunggah keluar dan rakyat Libya dipaksa membayar kos perang NATO. Bahagiakah mereka? Kesah ini umpama hikayat Melayu, "Lebai Malang".

Demokrasi adalah Syaitan paling kejam yang nyata memanipulasi manusia di akhir zaman ini. Mampukah kita lari dari syaitan ini? Paling jauh kita hanya mampu berusaha agar syaitan ini tidak mudah membinasakan saki baki iman yang ada. Itu pun jika kita rasakan berada dikelompok manusia beriman. Untuk itu patuhilah saranan Rasulullah SAW mendindingi diri dari fitnah Dajjal. Dinasihatkan agar menghafal dan sering amalkan 10 ayat surah al Kahfi tanpa jemu. Kita akan diperlihatkan KafFaRa di "dahi" Dajjal ini. InsyaAllah.

Kita bernasib baik kerana kita diantara mangsa mereka yang terakhir, bukan yang terawal seperti Asia Tengah dan Asia Barat. Mungkin sememangnya Allah merencanakan begitu agar kita dapat bersedia sebelum terlambat. Pastinya doa para Aulia diperkenankan Allah SWT. Bersyukurlah. Segala kemelut politik dan sosial yang berlaku mutakhir ini sepatutnya segera mematangkan kita bukan sebaliknya.

Memandangkan kita sekian lama merangkul demokrasi sekular, halacara menjatuhkan pemerintahan sedia ada menjadi sedikit sukar. Namun melalui proksi mereka yang berjiwa kental dan liat, mereka masih berpeluang mengucar kacirkan negara ini. Walaupun starategi terpaksa diubah dan disesuaikan dengan keadaan, perancangan untuk menjatuhkan pemerintah Islam tetap akan dilaksana terutama yang melaksana sistem yang berbeza dengan apa yang mereka sarankan.

Malaysia juga diantara negara yang cuba popularkan "Dinar Emas" satu masa dahulu tetapi menenggelamkan hasrat tersebut setelah dapat menghidu bencana yang bakal dihadapi. Harus diingat, selain Malaysia negara yang cuba bangunkan projek "Dinar Emas" ini ialah Iraq dan Libya. Iraq dan Libya telah dihanguskan dan projek tersebut telah ditamatkan. Tidak mustahil pula Iraq dan Libya mempunyai rezab bijih emas di bawah perutbumi padang pasir yang luas itu. Sebab itu mereka berani menyuarakannya.


Apa yang berlaku kini, dinar dan dirham dikeluarkan di Malaysia hanya sebagai jualan "koleksi" bukan sebagai matawang rasmi. Ia tidak menggugat sistem kewangan antarabangsa. Zionis tetap mencurgainya dan bimbang Malaysia mengambil langkah drastik mengisytiharkan untuk menggantikan wang kertas satu masa nanti. Mereka tahu Malaysia antara negara yang berani membuat pilihan sendiri mengawal sistem kewangannya dan berupaya mengenepikan pandangan pakar IMF.

Rekod mengenai hasrat kerajaan Malaysia mahu menggunakan "Dinar Emas" sebagai forex atau tukaran perdagangan antarabangsa disatu masa dahulu masih tersimpan kemas dalam diari Illuminati dan zion, mereka masih tidak percaya Malaysia telah melupakan hasrat tersebut. Itulah mimpi ngeri bagi Illuminati yang sekian lama telah menipu dunia melalui terbitan "wang kertas" yang bersandarkan hutang (debt/riba) itu. Syarikat yang mencetak wang kertas ini juga milik mereka dan proksi mereka.

Untuk menghilangkan terus kemungkinan ini, pemerintah sekarang harus diganti dengan proksi mereka. Siapakah proksi mereka? Akan didedahkah sedikit waktu lagi bila masa mengizinkan. Mungkin bukan dalam blog ini kerana komputer peribadi saya sudah diintip dan perhubungan internet pula sering terganggu.

Jika rakyat negara ini masih siuman, ingatlah bahawa fitnah Dajjal itu amat menyesatkan dan mustahil umat yang kurang imannya dapat melepaskan diri. Setelah tumbangnya Syria (pembesaran Israel), Malaysia akan jadi medan baru jika Indonesia dapat ditawan secara aman. Dalam pada itu jika pembaca meyakini kemungkinan ini bukan sekadar hipotesis, adalah dinasihatkan supaya segera mengumpul "dinar/dirham (emas dan perak) Malaysia" sekadar yang terdaya. Kerajaan negeri Kelantan juga telah mengeluarkannya. Secara tidak langsung ini menunjukkan kerajaan Kelantan juga telah mengetahui kemungkinan apa yang bakal terjadi atau mungkin hanya bertujuan menghidupkan kembali tradisi Kelantan sebelum dijajah British.



Kemerosotan nilai wang kertas akan menjadi semakin tenat sekiranya kesatuan negara Eropah gagal mengekang kejatuhan ekonomi negara anggotanya. Ditokok pula semakin lemah kepercayaan dunia terhadap kestabilan USD. Ringgit Malaysia juga tidak akan dapat melepaskan diri dari ikut tersungkur sama. Buat waktu ini, USA masih berupaya melindungi kejatuhan nilai dollarnya, tidaklah diketahui berapa lama lagi ia dapat bertahan. Mungkin setahun, dua tahun atau lima tahun sahaja lagi. Keadaannya dilapurkan sangat tenat.

Emas akan menpunyai nilai yang berkali-kali ganda dari nilainya sekarang bilamana nilar ringgit merosot kelak kerana ringgit juga masih berdiri atas nisbah tukaran antarabangsa yang dikuasai IMF. Semua wang kertas dunia bersandar kepada bon dan "debt" atau nama asalnya ialah RIBA. Inilah perusahaan Illuminati (anggota Dajjal) selama ini. Mereka mengumpul emas sebaliknya memaksa dunia menggunakan wang RIBA.

Tanah Melayu pernah digelar Semenanjung Emas. Pastinya emas menjadi nadi ekonomi penduduk purba Semenanjung Tanah Melayu. Sejarah ini telah berjaya ditutup rapat oleh British dan sejarah orang Melayu hanya bermula dari kewujudan Kesultanan Melaka..

Walaupun beratus tahun menjajah Tanah Melayu, namun atas kehendak Allah mereka masih gagal menemui simpanan emas kecuali simpanan terhad di Pahang. Pelbagai ekpedisi dilakukan hingga ke seluruh hutan rimba banjaran Titiwangsa. Di mana tempat tinggi mereka mendirikan penempatan dengan alasan sebagai kawasan rehat. Mereka tetap gagal mengesan simpanan emas di perut bumi Tanah Melayu ini. Apa yang diizinkan Allah untuk mereka hanyalah bijeh timah.

Tumpuan mereka hanya untuk menjajah Tanah Melayu dan bersedia pula melepaskan negeri Fathani kepada penguasaan Siam melalui satu triti. Tentu ada sebabnya. Dapatkah dibayangkan apa akan berlaku sekiranya mereka menemui simpanan emas yang banyak di sini? Keadaannya tentu sekali berbeza dari apa yang wujud sekarang.

Simpanan rezab emas "mentah" Tanah Melayu memang banyak, Illuminati dan talibarutnya telah lama mengetahuinya. Melalui kecanggihan teknologi yang mereka miliki, dalam diam mereka telah mengkaji, mengesan dan memantau secara rahsia kedudukan dan nilai rezab tersebut.

Kerajaan sekarang juga sudah lama mengetahuinya (sebab itu PM terdahulu pernah membayangkan penggunaan dinar emas sebagai sandaran perdagangan menggantikan USD). Menjadi tanggung jawab kerajaan untuk merahsiakannya dari pengetahuan umum demi keselamatan negara atas nasihat pakar strategik.

Sebab itu mereka (zion) akan cuba sedaya untuk menghalang kerajaan sekarang dari terus memerintah. Walaupun pemerintah negara ini tidaklah sebaik sepertimana yang semua orang diharapkan, namun sehingga kini mereka masih berupaya melepaskan diri dari perangkap Yahudi (zion/illuminati).

Allah masih belum izinkan mereka menjatuhkan pemerintah yang ada . Andai sebaliknya berlaku, proksi mereka akan mengambil alih pemerintahan dan dengan mudah semua rezab ini diangkut ke Jurussalem secara rahsia. Masa untuk mereka semakin suntuk. Usaha mereka selama ini masih belum menampakkan hasil. Kini dengan bantuan Jesuit (cawangan gerakan sulit zionis), mereka berharap keadaan akan berubah dan memihak kepada mereka. Sebagai makluman, Jesuit telah hampir berjaya menawan Indonesia melalui gerakan para proksinya. Gerakan Islam di sana semakin lemah dicemari LIBRALISMA kecuali Acheh.

Walau bagaimanapun, hanya Allah yang tahu untuk siapa rezab ini disimpan begitu lama. Perancangan Allah melangkaui tipudaya makhluk. Hakikatnya segala rahsia adalah "hak Mutlak" Allah Subhana Wa Taala. Wallahu A'lam.

(Sumber)

Gambar Dan Video Penahanan Mutassim Anak Gaddafi Pula Tersebar!

Duduk bersandar pada dinding sambil menghisap rokok, meneguk beberapa kali air minuman mineral botol besar, pakaian dalam (singlet) berlumuran darah. Lelaki ini adalah anak kepada bekas pemimpin Libya Muammar Gaddafi, Mutassim Gaddafi.

Klik gambar atau foto-foto di bawah untuk paparan yang lebih jelas.



Mutassim, seorang pegawai tentera kanan dan penasihat keselamatan, kemudian telah digambarkan masih hidup dan berbaring di atas sofa. Saluran TV kerajaan Libya menyiarkan Mutassim berbaring dan merokok dalam bilik yang kelihatan seperti sebuah hospital.

Kemudian disusuli gambar beliau akan berbaring kaku, mati pada pengusung setelah cedera ditembak di tekak dan abdomen. Peristiwa-peristiwa yang membawa kepada kematian Mutassim tidak jelas. Sumber tentera di Misrata hanya mengesahkan bahawa beliau telah ditembak di leher dan dibunuh.


Mutassim meninggal dunia bersama-sama bapanya selepas mereka ditemui bersembunnyi di dalam longkang atau pembentungan banjir di bawah lebuh raya di Sirte.

"Mutassim telah mati. Saya dapat mengesahkannya," kata pegawai maklumat kerajaan Mahmoud Shammam.


Mutassim telah melarikan diri ke Mesir selepas dalang rampasan kuasa gagal dilakukan terhadap bapanya sendiri. Beliau kemudiannya diampunkan dan kembali ke sebelah Gaddafi sebagai penasihat keselamatan negara.



Akan dikemaskini dari semasa ke semasa.

Al-fatihah.

Untuk anda yang ketinggalan untuk membaca tentang artikel penangkapan dan pembunuhan ayah Mutassim iaitu bekas pemimpin Libya, Muammar Gaddafi, sila klik DI SINI (klik!).

Friday, October 21, 2011

Update! Gambar Dan Video Kematian Bekas Pemimpin Libya, Muammar Gaddafi


Lewat malam semalam dunia telah digemparkan dengan kematian bekas pemimpin diktator Libya, Muammar Gaddafi di tangan pemberontak dan penentang Anti-Gaddafi di Sirte, Libya.

Seperti Saddam Hussein, Gaddafi ditemui bersembunyi di dalam lubang pembentungan banjir selepas NATO dan pemberontak menyerang penyokong-penyokong kuatnya di suatu kawasan di Sirte. Selain Gaddafi, turut terkorban adalah anak beliau, Mutassim Gaddafi, dan beberapa orang penyokong dan pengikut kuatnya. Selama lebih 4 dekad pemerintahan kuku besi Gaddafi, kini beliau hanya meninggalkan nama.

Video di bawah ini adalah video semasa penangkapan Gaddafi semasa beliau bersembunyi di dalam lubang pembentungan banjir.

video

Adakah anda dengar dan perasan bunyi tembakan? Saya rasakan bunyi tembakan tersebut dilepaskan dengan 2 cara. Pertama; tembakan ke udara menandakan (biasa dilakukan oleh pejuang / tentera) musuh / orang sasaran (iaitu Gaddafi) sudah berjaya ditangkap. Kedua; tembakan dilepaskan ke arah pengikut setia Gaddafi sehingga kesemuanya mati.

Saya terasa begitu tersentuh tatkala beliau dilayan sebegitu rupa. Ditendang dan diterajang seperti tikus atau anjing. Beliau telah merayu beberapa kali agar dilayan secara baik namun tidak diendahkan.

Saksikan foto-foto dan gambar-gambar selanjutnya di bawah ini. Klik untuk paparan yang lebih jelas.





Gambar-gambar di atas adalah gambar semasa beliau diheret dengan trak penentang beliau selepas beliau ditemui di dalam lubang pembentungan banjir. Kemudian, beliau difahamkan telah ditembak mati di beberapa bahagian badan termasuk di kepala. Saksikan video di bawah.


Di bawah ini pula gambar mayat Gaddafi setelah dibunuh.



Anak Gaddafi, Mutassim. Pada awalnya Mutassim ditangkap lebih awal berbanding Gaddafi. Beberapa jam kemudian, Mutassim ditembak mati. Untuk lihat gambar dan video penahanan Mutassim sebelum kematiannya, sila klik DI SINI (klik!).


Di lubang pembentungan inilah Gaddafi dijumpa bersembunyi. Semasa beliau diheret keluar, beliau merayu-rayu beberapa kali kepada penentang. Beliau berkata, "Apa kesalahan yang pernah aku lakukan kepada kalian?" Seolah-olah soalan itu meraih simpati daripada penentang. Namun, rayuan-rayuan beliau itu langsung tidak diendahkan.


Pengikut setianya turut dibunuh di situ juga. Gaddafi diheret seperti tikus dan di bawa pergi dengan trak. Gambar di bawah pula menunjukkan kesan tembakan di kepala Gaddafi.


Kemudian, mayat Gaddafi di bawa pergi dari Sirte ke Misrata dengan kenderaan ambulans.



Lagi berita boleh baca DI SINI (klik!).

(UPDATE!)
Muammar Gaddafi Adalah Pemimpin Yang Kejam?

Jika anda berpendapat sedemikian rupa, rasanya anda juga kemungkinan besar berjaya diperbodohkan oleh Kerajaan Kerajaan Dajjal. Arwah merupakan baik orangnya semasa dia masih hidup, bersama sama lah kita berdoa ke atas pemergian Muammar Gaddafi.

Malah sifat dan cara kepimpinanya juga patut dicontohi oleh Najib Razak dan seluruh pemerintah yang ada di Malaysia ini, ambil yang baik dan lupakan yang keruh, manusia tiada yang sempurna.

Presiden Muammar Muhammad Al-Qaddafi, nama yang sangat digeruni dan ditakuti Barat, termasuk Yahudi Zionis la'natullah. Keberanian Al-Qaddafi, terutama apabila berdepan dengan Barat sudah dikenali dunia. Kelantangan beliau sehingga mencampakkan Piagam Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu semasa berucap di hadapan pemimpin dunia di Perhimpunan Agong Bangsa-Bangsa Bersatu mencatat sejarah tersendiri, membuktikan kelantangan dan sikap tidak tolak ansur dan tiada kompromi beliau kepada Barat!

Cuba anda lihat yang tidak kenanya dengan Kerajaan Libya dibawah pimpinan Muammar Al Qaddafi:

1. Setiap individu rakyat Libya menerima imbuhan daripada hasil minyak petrol Libya yang dimasukkan terus ke akaun Bank masing-masing.Ini juga amalan Kerajaan Emirat Arab Bersatu yang memperuntukkan didalam Perlembagaan bahawa 40% daripada hasil minyak UAE adalah untuk rakyatnya!

2. Cukai pendapatan paling maksimum pun hanya 12%.

3. Bank di Libya tidak mengenakan sebarang faedah atau riba'.

4. Qaddafi bersumpah bapa dan keluarganya tidak akan memiliki rumah selagi tiap rakyat Libya tidak mempunyai rumah. Bapa Qaddafi sudahpun meninggal dunia tanpa punya rumah, dan Qaddafi serta anak isterinya masih duduk didalam khemah.

5. Di Libya tidak ada rumah yang dipajak.

6. Mana-mana rakyat yang mahu bertani atau berladang akan diberikan tanah, haiwan ternakan dan benih percuma. Untuk info, klik DI SINI.

7. Tidak ada bil elektrik di Libya.

8. Pendidikan adalah percuma

9. Kemudahan perubatan adalah percuma.

10. Tiap pasangan pengantin baru mendapat peruntukkan one-off payment berjumlah 6,000.00 dinar daripada Kerajaan.

11. Harga gas terlalu murah pada nilai 12 sen/liter.

12. Pembelian kenderaan diberi pembiayaan kewangan tanpa faedah.

13. Satu sistem pengairan dan saliran yang hebat dibina untuk mengujudkan kawasan pertanian yang membebaskan Libya daripada pergantungan kepada sumber makanan luar.

14. Rakyat dan negara Libya menikmati mutu kehidupan yang tinggi berbanding dengan negara Afrika yang lain.

15. Kebanyakan sekim kesihatan umum, pendidikan dan minyak dibawah subsidi kerajaan.

16. Libya mempunyai kadar kematian bayi yang paling rendah dan kadar hayat yang tinggi.

17. Kadar celik ilmu adalah 90% (sedangkan semasa rampasan kuasa oleh Qaddafi terhadap Raja Idris kadar celik-ilmu hanyalah 10%).

18. Kurang daripada 5% penduduk yang kelaparan/tanpa rumah; satu jumlah yang jauh daripada Amerika Syarikat;

19. Apabila berlaku kenaikan harga makanan, Qaddafi menghapuskan semua cukai atas makanan.

Sebenarnya Qaddafi berjaya membawa rakyat dan negara Libya kepada tahap yang hebat tanpa bergantung dan menjadi hamba kepada tamadun dan cengkaman Barat dan Yahudi Zionis la'natullah.

Sebenarnya apa yang dibawa oleh Qaddafi adalah ciri-ciri sebuah negara kebajikan yang berteraskan kepada Islam tanpa tunduk kepada musuh-musuh Islam. Qaddafi boleh membuatkan Barat kecut perut kepada kekuatan ekonomi negaranya!

Malahan Qaddafi mula menuntut Barat supaya membayar pembelian minyak dengan emas. Sudah tentu Amerika Syarikat, Barat dan Yahudi Zionis la'natullah tidak bersetuju kerana mereka tidak mempunyai simpanan emas yang mencukup untuk membayarnya. Malah matawang mereka kini hanyalah cetakan atas kertas sahaja.

Maka Amerika, Barat dan Yahudi la'natullah tidak ada pilihan melainkan menyingkir Qaddafi. Dan mereka berjaya memperkudakan segelintir rakyat Libya dan memperlengkapkan mereka dengan senjata dan dengan bantuan pesawat gempur Nato, memerangi Kerajaan mereka sendiri!

Alfatiha Sekali lagi untuk Moamer Gaddafi.

Semoga kita di Malaysia di jauhkan dari fitnah-fitnah yang sebegini rupa.

(Sumber)

(UPDATE!)

Kronologi Penangkapan Dan Pembunuhan Muammar Gaddafi Dan Mutassim Gaddafi.

8.30 am - Pesawat Perancis menyerang perjalanan konvoi Gaddafi pada kilometer dua barat Bulatan-Sirte. 15 trak pikap bersenjata musnah dalam serangan itu. Gaddafi cedera, yang diiringi kemudiannya oleh beberapa pengikut setianya. Mereka bersembunyi di dalam lubang pembentungan banjir. NTC pada mulanya menyerang senjata anti-pesawat sebelum bergerak dengan berjalan kaki.

11:05 am - NTC mengumumkan bahawa baki kawasan terakhir daripada Sirte telah digeledah dan pejuang mencari rumah-rumah dan bangunan yang menjadi tempat persembunyian pengikut setia Gaddafi.

2:00 pm - Selepas serangan, Gaddafi ditemui bersembunyi di dalam lubang pembentungan banjir bersama pengikut setianya.

2:30 pm - Seorang lelaki tempatan memberitahu agensi berita Reuters, dia melihat Gaddafi ditembak di abdomen dengan pistol 9 mm.

2:45 pm - Sebuah laman web TV pro-Gaddafi menafikan bahawa bekas pemimpin Libya itu telah ditangkap.

2:56 pm - Reuters melaporkan Gaddafi telah meninggal dunia akibat luka-luka yang dialami semasa dia ditangkap (luka ditembak!).
3:00 pm - Sambutan meriah di seluruh Libya tentang berita penangkapan Gaddafi.
3:44 pm - Imej dari telefon mudah alih disebarkan oleh seorang lelaki yang menunjukkan Gaddafi cedera parah, berlumuran darah, dan tidak bermaya.
4:02 pm - TV Al-Jazeera menyiarkan rakaman seorang lelaki menyerupai Gaddafi berbaring mati; pendarahan dari kepala dan pakaiannya dilucutkan dari atas ke pinggang dan digolek-golekkan oleh perusuh.
4:31 pm - AFP melaporkan bahawa anak Gaddafi, Mutassim Gaddafi telah ditemui mati di Sirte.
4:30 pm - Perdana Menteri Mahmoud Jibril Libya muncul di televisyen untuk mengesahkan berita bahawa Gaddafi mati.
4:56 pm - Tersebar pula video pejuang memegang pistol yang diperbuat dari emas yang dirampas dari Gaddafi.
4:59 pm - Al-Jazeera menyiarkan video mayat Gaddafi diseret di sepanjang tanah.
5:25 pm - Berita mengenai keseluruhan insiden tersebar dan ketika itu mayat Gaddafi tiba di Misrata.
6:00 pm - Reuters melaporkan secara rasmi bahawa anak Gaddafi telah terbunuh.
7:50 pm - Al Jazeera mengumumkan ia telah menerima laporan yang belum disahkan bahawa Saif anak Gaddafi mati.

(UPDATE!) 

Lagi foto dan gambar Muammar Gaddafi tersebar di internet!










Subhanallah.

(UPDATE!)

Ini pendedahan spontan yang telah dikeluarkan oleh berita Arab yang perlu kita ketahui.

Gadaffi is pushed around among a group of rebels as he sits slumped on the ground. He's then driven away in a truck. Gaddafi says on the recording:

"What are you doing? It's not allowed in Islamic law. What you are doing is forbidden. What you're doing is wrong, guys. Do you know what is right or wrong?"

The young men scream "Muammar, you dog!" as their former leader wipes at blood covering the left side of his head, neck and left shoulder.

Walaupun beliau sedang dikepung dan dlm tahanan penentang (semasa ditangkap), beliau masih sempat memperingatkan segerombolan itu tentang 'perundangan Islam' dan perbuatan mereka itu salah!

Tidakkah anda berasa pelik, kini semakin banyak berita mengenai sesebuah negara Islam yang rakyatnya rata-rata beragama Islam, tetapi bermusuh-musuhan, berbalah, berperang, dan bertelagah sesama sendiri! Pernahkah kita lihat negara-negara Yahudi Amerika seperti ini?

Sedarlah dan fikir-fikirkanlah, wahai pembaca setiaku sekalian.

(UPDATE!)

Susulan daripada beberapa perbahasan dengan rakan-rakan di Facebook, dan membalas komen-komen pembaca blog saya, saya menjadi tidak berasa puas hati dan senang duduk. Bukannya apa. Oleh kerana saya mengeluarkan fakta 'Gaddafi ini baik', ramai orang menghentam saya dengan mengatakan tiada bukti kukuh yang menyatakan Gaddafi itu seorang pemimpin yang baik. Walaupun di dalam artikel ini saya sertakan beberapa rujukan yang say temui di internet.

Ya, saya akui saya masih lemah dalam sejarah dunia. Apatah lagi sejarah Libya dan pemimpinnya. Oleh itu, saya membuat sedikit carian susulan menerusi internet. Sehinggakan saya sanggup berdamping sendiri dengan beberapa orang Arab dan Libya sendiri di Facebook, semata-mata mahu ketahui kebenaran.

Sedarlah wahai pembaca, media massa dan cetak yang datang dari luar negara terutama 'orang putih' biasanya banyak fakta yang sengaja diputar belit dan bercanggah. Jangan terlalu mempercayai dakyah mereka. Jika mahu percaya juga, cukup setakat 30 hingga 50 peratus. Yang selebihnya lagi, bagi ruang untuk 'mempercayai' sumber dari media yang lain pula contohnya media Arab itu sendiri.

Jika disebut kajian, tiada kompromi dan tiada unsur berat sebelah. Jadi, bacalah dari sumber dari kedua-dua beah pihak. Samada pro dan anti, bacalah. Akhirnya, nilailah sendiri.

Hasil dari carian din internet juga saya menjumpai satu foto yang mengejutkan dan menyedarkan saya akan perancangan teliti Amerika dan Yahudi laknatullah ini. Di bawah saya sertakan foto tersebut. Di harap jika anda begitu arif tentang hal luar negara (Libya) ini, tentu anda faham sendiri. Sesiapa yang pernah menghentam saya, ini bukti terakhir saya untuk menyedarkan kalian.

Ini adalah kemaskini terakhir bagi artikel saya. Tapi sebelum itu, ingin saya memberitahu pembaca semua bahawa dari tarikh Gaddafi dibunuh sehingga sekarang, jenazah beliau masih belum dikebumikan! Sebaliknya diletakkan ke dalam satu bilik (seperti peti sejuk) dan dipertontonkan kepada rakyat Libya sendiri!

Okeylah. Ini fotonya. Kalau anda tidak faham, ini bermakna anda perlu mengkaji lebih lagi dan barulah berbahas dengan saya.


Al-Fatihah untuk Allahyarham Muammar Gaddafi dan Mutassim Gaddafi.

Thursday, October 20, 2011

Wanita Terkejut Apabila Diberitahu Dia Mempunyai Buah Zakar @ Testis!

Taiwanese woman finds out she has testicles

Sin Chew Daily melaporkan bahawa seorang wanita Taiwan terkejut apabila pakar sakit puan memberitahunya bahawa dia mempunyai buah zakar (testis).

Wanita yang berusia 34 itu memutuskan untuk berunding dengan pakar selepas dia mengalami sakit di kawasan kemaluannya. Ini adalah kali pertama beliau mendapatkan rawatan dari pakar sakit puan walaupun dia tidak pernah mengalami haid dalam hidupnya.

Hasil dari pemeriksaan juga mendapati bahawa wanita itu tidak mempunyai rahim. Apabila ditanya mengapa dia tidak mendapatkan rawatan atau nasihat perubatan tentang masalah haid, wanita itu tidak dapat menjawab.

(Sumber)

Aduka: Aduh! Tu tandanya yang kau tu berjantina khunsa! Hahaha.

Libas (2011) Malay DVDRip : Download Link


Sinopsis

Adnan Saladin seorang pakar Libasan dalam permainan sepak takraw (Libas). Dia di gelar sebagai raja libas Malaysia. Kehebatan libasan Raja Libas sangat digeruni pasukan lawan terutamanya dari pasukan Siam (Thailand). Kecederaan berlaku mengakibatkan tekong Malaysia (Dali) parah apabila Libas gagal menampan libasan kuat AK Nangkhon lalu terkena dadanya. Akibatnya Malaysia tumpas kepada Thailand untuk kali kedua berturut-turut. Jurulatih dan rakan sepasukan, Megat turut menyalahkan Adnan Saladin kerana kekalahan itu sehingga Jurulatih sanggup memutuskan pertunangan Adnan Saladin dengan anaknya, Ratna.

Raja Libas resah apabila diketahui Mr. Wilson menawarkan perlawanan Libas lebih awal dari selalunya untuk mendapatkan bola warisan yang mempunyai nilai sejarah dan kuasa mistikal. Tawaran lumayan diberikan kepada pasukan Thailand demi mendapatkan bola warisan tersebut yang berada pada Raja Libas. Raja Libas berfikir siapa yang harus dia ambil sebagai pemain bagi mengekang kehebatan pemain Thailand. Akhirnya Raja Libas dapat menemui pemain baru dan mengumpulkan regu pasukan yang terdiri daripada Megat (pemain lama), Hamadi dan Kumok yang merupakan taruhan Libas untuk menentang Thailand nanti… Diperlawanan akhir, pasukan Malaysia teruk dibelasah oleh pasukan Thailand. Mampukah Raja Libas mempertahankan maruah negara. Saksikan kesudahannya.

Trailer


Download Link : Libas (2011) DVDRip MKV RMVB AVI

MKV (350 MB)
Part 1
Part 2

RMVB (375 MB)
Part 1
Part 2

AVI (700 MB)
Part 1
Part 2
Part 3
Part 4

Download problem? Klik DI SINI (klik!)

Sudah selesai download, macam mana mahu tengok? (Untuk by part SAHAJA. Untuk single link, anda terus boleh menonton setelah selesai download) Anda perlu download semua part. Contohnya untuk format .avi; download hanya semua part .avi sahaja. Jika file extension mempunyai nombor (.001), anda perlu menggunakan software HJSplit untuk menonton. Anda boleh baca cara-cara dan download software tersebut DI SINI (klik!)

Selamat menonton!
 

Blog Aduka Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger